Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w B

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Blachowni.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBlachownia
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2022-03-11
  • ZamawiającyDOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BLACHOWNI
  • Data publikacji ogłoszenia2022-02-25
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00068555
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Blachowni.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BLACHOWNI

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000932844

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Henryka Sienkiewicza 6

1.5.2.) Miejscowość: Blachownia

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-290

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL224 - Częstochowski

1.5.7.) Numer telefonu: 34/3270376

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dpsblachownia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsblachownia.4bip.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Pomoc społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Blachowni.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e833125f-9625-11ec-94c8-de8df8ed9da1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00068555

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00015107/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.4 Dostawa produktów mleczarskich.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Adres strony internetowej https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji zostały opisane w Rozdziale 8 i 11 SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Wymagania dotyczące RODO zostały określone w Rozdziale 18 SWZ.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/AG/ML/03/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

3.1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich na potrzeby Domu Pomocy Społecznej, w okresie od 1 kwietnia 2022 r. do 31 marca 2023 r. (obie daty łącznie).
3.2 Dostawy przedmiotu zamówienia:
3.2.1 odbywać się będą sukcesywnie w ramach potrzeb Zamawiającego,
3.2.2 w opakowaniach o gramaturze i litrażu przewidzianych w opisie przedmiotu zamówienia - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty, z zastrzeżeniem pkt 5.
3.2.3 dostarczane produkty będą dobrej jakości* (ze względu na charakter i właściwości produktu), z wymaganym przez Zamawiającego okresem przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych.
3.2.4 Zamawiający zastrzega, że dostarczany asortyment musi być zdatny do spożycia przez okres co najmniej 1 miesięca od daty dostarczenia go do siedziby Zamawiającego, chyba że gwarancja producenta przewiduje inaczej.
3.2.5 w przypadku wskazania przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia produktów o gramaturze, która nie występuje na rynku, Wykonawca zobowiązany jest zapewnić produkty o najbardziej zbliżonej gramaturze i przeliczyć ich cenę zgodnie z danymi podanymi w formularzu oferty.
3.3 Wykonawca zobowiązuje się:
3.3.1 dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży na terenie UE
3.3.2 dostarczać produkty nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, z wymaganym przez Zamawiającego okresem przydatności do spożycia,
3.3.3 dostarczać produkty dobrej jakości*, spełniające wymogi norm jakościowych i smakowych, spełniające wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwa żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w fabrycznych, zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie artykułu spożywczego oraz jego składzie, jak również informację o producencie (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu,
3.3.4 dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe dotyczące przechowywania, pakowania i transportu, posiadające właściwe atesty i certyfikaty,
3.3.5 realizować zamówienia do siedziby Zamawiającego na swój koszt, środkami transportowymi dopuszczonymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości,
3.3.6 zagwarantować dowóz produktów w pojemnikach oraz opakowaniach odpowiednich do kontaktu z żywnością tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu).
3.3.7 dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie sukcesywnie, wg faktycznych potrzeb Zamawiającego, na podstawie pisemnych zamówień przesłanych Wykonawcy mailem przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, w terminie 3 dni roboczych od daty wysłania zamówienia. W zamówieniu podany zostanie asortyment zamawianych artykułów (numer pozycji wg Załącznika nr B do niniejszej SWZ) oraz wielkość zamówienia (ilość).
*Pod pojęciem dobrej jakości Zamawiający rozumie produkt bezpieczny dla zdrowia, o odpowiednich walorach smakowych, pozbawiony nieprzyjemnych zapachów, o odpowiedniej konsystencji i barwie.

3.4 Rodzaj oraz przewidywane ilości dostawy artykułów spożywczych w okresie obowiązywania umowy zestawiono w Załączniku nr B do niniejszej SWZ. Są to ilości orientacyjne, służące jedynie do wyliczenia ceny ofertowej, porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej.
3.5 Zamawiający oczekuje, że wszystkie oferowane artykuły spożywcze będą dobrej jakości

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-04-01 do 2023-03-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej Zamawiający będzie kierował się kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

5 Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.
5.1 o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale 6 SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
5.2 o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
5.3 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym - Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie,
5.4 uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów - Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie,
5.5 sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie,
5.6 zdolności technicznej lub zawodowej, na potwierdzenie czego Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona złoży, na wezwanie Zamawiającego, „Wykaz dostaw” (Załącznik E do SWZ), potwierdzający, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał minimum dwie dostawy: Część 1: produktów mleczarskich podobnych do określonych w przedmiocie zamówienia, o wartości nie mniejszej niż 50 000 złotych brutto każda.
Przez wartość jednej dostawy Zamawiający rozumie łączną wartość dostaw wykonanych w ramach jednej umowy.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: oświadczenie aktualności informacji zawartych w oświadczeniu o którym mowa w art.125 ust.1 Pzp.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenie o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego – Załącznik nr D do SWZ. Oświadczenie powinno być aktualne na dzień złożenia.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia zostały określone w SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-03-11 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: za pośrednictwem miniPortalu

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-03-11 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę maszyny do osadzania kołków - Jaworzno
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania26-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę maszyny do osadzania kołków. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta Blachownia: Budowa kanalizacji sanitarnej w miejscowości Cisie – I etap
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: sukcesywna 24 miesięczna dostawa produktów mleczarskich dla SPZOZ w Wolsztynie
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI