Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu w roku szkolnym 2024 – 2025 – w podziale na 7 części
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoPrzecław
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2024-07-26
  • ZamawiającySzkoła Podstawowa im. Walerii Szalay - Groele w Przecławiu
  • Data publikacji ogłoszenia2024-07-17
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00416470
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu w roku szkolnym 2024 – 2025 – w podziale na 7 części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Walerii Szalay - Groele w Przecławiu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000567988

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Zielona 50

1.5.2.) Miejscowość: Przecław

1.5.3.) Kod pocztowy: 39-320

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spprzeclaw@op.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spprzeclaw.edupage.org

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu w roku szkolnym 2024 – 2025 – w podziale na 7 części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6dd87b23-6e2c-4516-bf0a-baa8b4cfe21b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00416470

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-07-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00413488/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu w roku szkolnym 2024 – 2025 – w podziale na 7 części

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-6dd87b23-6e2c-4516-bf0a-baa8b4cfe21b

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem
https://ezamowienia.gov.pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia
określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
4. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
spprzeclaw@op.pl (nie dotyczy składania ofert w postępowaniu).

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia,
która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl/pl/
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami: W zakresie związanym z przedmiotem zamówienia:
Bernadeta Kulak, tel. 17/581 31 14;
email: spprzeclaw@op.pl . W zakresie związanym z realizacją procedury o
udzielenie zamówienia: Dorota Strzelczyk tel. 17/227 67 12; email: dstrzelczyk@przeclaw.org .
4. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu
„Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki
korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
5. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia, o którym mowa w pkt 11.6 SWZ,
przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności z
uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych (i przekazuje się jako załącznik), lub
b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści
wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
6. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert (sposób składania ofert opisano w rozdziale 13 SWZ) odbywa się
drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do
komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień,
zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej
wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
7. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym
lub podpisem osobistym w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego
2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne z zastrzeżeniem formatów, o których mowa w art.
66 ust. 1 ustawy, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych.
8. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa § 12 Regulamin Platformy e-Zamówienia, a mianowicie:
8.1. W celu prawidłowego korzystania z usług Platformy e-Zamówienia wymagany jest:
a) Komputer PC:
-parametry minimum: Intel Core2 Duo, 2 GB RAM, HD,
-zainstalowany jedne z poniższych systemów operacyjnych: MS Windows 7 lub nowszy, OSX/Mac OS 10.10, Ubuntu 14.04,
-zainstalowana jedna z poniższych przeglądarek: Chrome 66.0 lub nowsza, Firefox 59.0 lub nowszy, Safari 11.1 lub nowsza, Edge
14.0 i nowsze,
albo
b) Tablet/Telefon:
- parametry minimum: 4 rdzenie procesora, 2GB RAM, Android 6.0 Marshmallow, iOS 10.3,
- przeglądarka Chrome 61 lub nowa,
8.2. Dla skorzystania z pełnej funkcjonalności może być konieczne włączenie w przeglądarce obsługi protokołu bezpiecznej
transmisji danych SSL, obsługi Java Script, oraz cookies;
8.3. Specyfikacja połączenia, formatu przesyłanych danych oraz kodowania i oznaczania czasu odbioru danych:
a) specyfikacja połączenia – formularze udostępnione są za pomocą protokołu TLS 1.2,
b) format danych oraz kodowanie: formularze dostępne są w formacie HTML z kodowaniem UTF-8,
c) oznaczenia czasu odbioru danych:
Ze względu na ograniczoną ilość znaków, pozostałe zapisy znajdują się w Rozdziale 11 SWZ.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE
L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu;
2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o
udzielenie zamówienia publicznego na zadanie „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Szkoły Podstawowej w Przecławiu w roku szkolnym 2024-2025 – w podziale na 7 części” prowadzonym w trybie
podstawowym;
3) w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych można kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych
poprzez emaila: spiecuch@przeclaw.org ,
4) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania
w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych
(t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1605 z późn. zm) dalej „ustawa Pzp”;
5) dane osobowe Wykonawcy będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, w sposób gwarantujący jego nienaruszalność.
6) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym
w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania
określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do danych osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art.
22 RODO;
8) Wykonawca posiada:
 na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy;
 na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza
integralności protokołu oraz jego załączników;
 na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
 prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych
osobowych narusza przepisy RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 9) Wykonawcy nie przysługuje:
 w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
 prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
 na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby
niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji
mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego lub konkursu. Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych
osobowych, o którym mowa w art. 16 Rozp.2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego lub konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą.
Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych
do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie Zamówień Publicznych, prawa, o których
mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania skierowanego do Zamawiającego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SPP.1.271.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 1: GRUPA 1 - ARTYKUŁY SPOŻYWCZE I INNE PRODUKTY
1. Ananas w puszce 565g w syropie (plastry) wyposażony w uchwyt do otwierania szt. 5
2. Brzoskwinie w syropie połówki w puszce 820g wyposażone w uchwyt do otwierania szt. 50
3. Budyń bez dodatku cukru ( różne smaki )op. 40g szt. 5
4. Biszkopty okrągłe op. 250g szt. 15
5. Ciastka w pudełku różne op. 900g szt. 15
6. Galaretka owocowa ( różne smaki ) w proszku op. 75g szt. 10
7. Herbatniki op. 400g szt. 50
8. Herbata czarna ekspresowa min. 88 torebek w opakowaniu zbiorczym szt. 50
9. Herbata owocowa różne smaki op. 25g szt. 20
10. Cukier puder op. 400g szt. 70
11. Cukier wanilinowy torebka op. 30g szt. 70
12. Cukier biały kryształ op. 1 kg szt. 400
13. Cukier trzcinowy op. 400g szt. 10
14. Cynamon mielony op. 15g szt. 10
15. Imbir mielony op. 15g szt. 10
16. Goździki całe op. 8g szt. 4
17. Proszek do pieczenia op. 30g szt. 60
18. Kwasek cytrynowy op. 20g szt. 10
19. Śnieżka bita śmietana op. 51g szt. 180
20. Rodzynki sułtańskie op. 200g szt. 5
21. Morela suszona op. 100 g szt. 10
22. Śliwka suszona op. 100g szt. 10
23. Żelatyna op. 20g szt. 6
24. Żurawina suszona op. 100g szt. 10
25. Drożdże świeże- kostka op. 100g szt. 30
26. Dżem 100 % owocowów bez konserwantów bez dodatku cukru, nieskoslodzony (różne smaki m.in. truskawka, wiśnia,brzoskwinia, czarna porzeczka) słoik 280g szt. 300
27. Powidło śliwkowe 80% owoców op. 240g szt. 16
28. Miód wielokwiatowy naturalny słoik 180g szt. 20
29. Groszek ptysiowy folia op. 100g szt. 100
30. Bułka tarta op. 400g szt. 250
31. Bazylia suszona op. 10g szt. 30
32. Czosnek granulowany w proszku op. 20g szt. 30
33. Kurkuma op. 20g szt. 10
34. Majeranek op. 8g szt. 40
35. Oregano op. 8g szt. 50
36. Rozmaryn op. 15g szt. 10
37. Tymianek op. 10g szt. 10
38. Liść lubczyku op. 8g szt. 40
39. Liść laurowy op. 6g szt. 80
40. Kminek cały op. 15g szt. 30
41. Kminek mielony op. 20g szt. 10
42. Papryka słodka mielona op. 20g szt. 120
43. Papryka ostra mielona op. 20g szt. 100
44. Papryka wędzona op. 20g szt. 30
45. Pieprz czarny mielony op. 16g szt. 250
46. Pieprz czarny ziarnisty op. 20g szt. 60
47. Pieprz cytrynowy op. 20g szt. 210
48. Pieprz czosnkowy op. 20g szt. 150
49. Pieprz ziołowy op. 15g szt. 180
50. Przyprawa typu kebab-gyros op. 20g szt. 200
51. Przyprawa do ryb op. 16g szt. 20
52. Przyprawa do mięsa mielonego op. 20g szt. 100
53. Przyprawa do mięsa wieprzowego op. 20g szt. 70
54. Przyprawa do kurczaka op. 25g szt. 60
55. Przyprawa do karkówki klasyczna op. 20g szt. 50
56. Przyprawa do gulaszu op. 20g szt. 40
57. Przyprawa do bigosu op. 20g szt. 20
58. Przyprawa do dań z fasoli op. 20g szt. 10
59. Przyprawa do ziemniaków i frytek op. 25g szt. 30
60. Przyprawa curry op. 20g szt. 10
61. Przyprawa do pizzy op. 20g szt. 10
62. Przyprawa do żurku i barszczu białego op. 20g szt. 20
63. Przyprawa do rosołu op. 30g szt. 20
64. Przyprawa do spaghetti op. 16g szt. 20
65. Gałka muszkatołowa cała op. 2 szt. szt. 5
66. Ziele angielskie op. 15g szt. 60
67. Zioła prowansalskie op. 10g szt. 50
68. Sól kamienna jodowana drobnomielona op. 1 kg szt. 270
69. Sól zmiękczająca mięso op. 30g szt. 5
70. Susz kopru op. 20g szt. 10
71. Susz pietruszki op. 20g szt. 60
72. Susz warzywny op. 500g szt. 5
73. Włoszczyzna suszona op. 500g szt. 20
74. Sos sałtkowy różne rodzaje op. 8g szt. 40
75. Sos pieczeniowy jasny op. 27g szt. 200
76. Sos pomidorowy op. 38g szt. 80
77. Sos boloński torebka op. 43g szt. 120
78. Sos serowy torebka op. 34g szt. 60
79. Sos śmietanowo-ziołowy torebka op. 29g szt. 80
80. Sos sojowy butelka 150ml szt. 10
81. Sos pieczarkowy op. 30g szt. 100
82. Fix spaghetti bolognese/napoli torebka op. 41g szt. 120
83. Fix spaghetti 4 sery op. 39g szt. 20
84. Fix gulasz węgierski op. 25g szt. 20
85. Sos słodko-kwaśny/bolognese słoik op. 500g szt. 40
86. Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym torebka op. 30g szt. 20
87. Zupa borowikowa op. 44g szt. 20
88. Zupa brokułowa op. 44g szt. 40
89. Zupa pieczarkowa op. 44g szt. 60
90. Zupa fasolowa op. 65g szt. 30
91. Zupa grochowa op. 75g szt. 40
92. Zupa ogonowa op. 41g szt. 60
93. Barszcz biały torebka op. 66g szt. 330
94. Barszcz biały butelka 480 ml szt. 120
95. Żurek biały butelka 480 ml szt. 120
96. Barszcz czerwony torebka op. 49g szt. 60
97. Koncentrat barszczu czerwonego butelka 300 ml szt. 30
98. Pomidorki suszone z bazylią torebka 15g szt. 80
99. Pomidory suszone w oleju słoik 280g szt. 50
100. Kukurydza konserwowa złocista bez dodatku cukru puszka wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 150
101. Groszek konserwowy puszka wyposażony w uchwyt do otwierania 400g szt. 30
102. Ciecierzyca konserwowa puszka wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 60
103. Soczewica puszka wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 20
104. Fasola czerwona puszka konserwowa wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 40
105. Fasola biała puszka wyposażona w uchwyt do otwierania 400g szt. 40
106. Fasola drobna piękny Jaś op. 500g szt. 40
107. Groch łuskany op. 500g szt. 60
108. Buraczki tarte słoik 840g szt. 260
109. Buraczki wiórka słoik 400g szt. 30
110. Ćwikła z chrzanem słoik 840g szt. 100
111. Kapusta czerwona marynowana słoik 900g szt. 90
112. Kapusta czerwona marynowana słoik 500g szt. 40
113. Sałatka z cukini słoik 700g szt. 250
114. Sałatka z patisonów słoik 700g szt. 100
115. Sałatka z selera słoik 820 ml szt. 100
116. Seler konserwowy słoik 290g szt. 60
117. Pieczarka marynowana słoik 780g szt. 70
118. Jabłka prażone słoik słoik 840g szt. 300
119. Oliwki zielone bez pestek słoik 330g szt. 30
120. Oliwki czarne słoik 330g szt. 50
121. Pomidory całe puszka op. 400g szt. 60
122. Pomidory krojone bez skórki w zalewie op. 400g szt. 200
123. Koncentrat pomidorowy wyposażony w uchwyt do otwierania puszka 850g szt. 180
124. Chrzan tarty słoik 180g szt. 20
125. Musztarda op. 1000g szt. 20
126. Majonez słoik 260g szt. 20
127. Majonez słoik 850g szt. 150
128. Ketchup łagodny 62% pomidorów op. 1000g szt. 120
129. Ketchup pikantny 62% pomidorów op. 1000g szt. 100
130. Sos czosnkowy op. 450g szt. 120
131. Delikat do mięs bez konserwantów op. 860g szt. 5
132. Przyprawa w płynie typu maggi op. 960 ml szt. 60
133. Przyprawa bez konserwantów op. 800g szt. 40
134. Przyprawa uniwersalna typu ziarenka smaku op. 200g szt. 10
135. Rosół drobiowy op. 160g szt. 50
136. Rosół wołowy op. 160g szt. 50
137. Mąka pszenna typ 500 poznańska op. 1 kg szt. 400
138. Mąka żytnia typ 500 op. 500g szt. 20
139. Mąka kukurydziana op. 400g szt. 20
140. Mąka krupczatka op. 1 kg szt. 30
141. Mąka ziemniaczana op. 500g szt. 40
142. Kasza bul-gur op. 4x100g szt. 340
143. Kasza jęczmienna perłowa op. 400g szt. 120
144. Kasza kuskus op. 400g szt. 80
145. Kasza manna op. 400g szt. 90
146. Płatki owsiane pełnoziarniste op. 400g szt. 40
147. Płatki jaglane op. 400g szt. 14
148. Ryż biały w torebkach 4x100g szt. 120
149. Ryż biały długoziarnisty op. 1 kg kg 350
150. Ryż paraboiled op. 4x100g szt. 100
151. Makaron typu nitka cięte 5 jajeczny krajanka op. 250g szt. 280
152. Makaron typu kokardka duża/świderek/penne 5 jajeczny op. 400g szt. 560
153. Makaron muszelka mała op. 250g szt. 150
154. Makaron gwiazdki/literki/ryżyk op. 250g szt. 300
155. Makaron łazanka op. 400g szt. 120
156. Makaron łazanka op. 250g szt. 100
157. Makaron kolanko ozdobne op. 400g szt. 50
158. Makaron gniazda 2 op. 500g szt. 400
159. Makaron pełne ziarno op. 400g szt. 100
160. Ocet jabłkowy butelka 0,25l szt. 6
161. Ocet balsamiczny butelka 0,25l szt. 4
162. Ocet winny butelka 0,25l szt. 4
163. Ocet spirytusowy butelka 0,5l szt. 5
164. Woda źródlana gazowana butelka 1,5l szt. 60
165. Woda niegazowana butelka 0,5l szt. 300
166. Woda źródlana niegazowana butelka 1,5l szt. 600
167. Woda niegazowana butelka 5l szt. 100
168. Napój owocowy(różne smaki) kartonik 200ml szt. 3200
169. Sok marchwiowo- owocowy 100% różne smaki bez dodatku cukru butelka 300ml szt. 2400
170. Syrop owocowy różne rodzaje butelka 420 ml szt. 60
171. Wafle tortowe op. 130g szt. 10
172. Olej pierwsze tłoczenie omega-3 butelka 1l szt. 300
173. Olej pierwsze tłoczenie omega-3 butelka 3l szt. 80
174. Oliwa z oliwek puszka op. 1 l szt. 60
175. Pesto czerwone z pomidorami słoik 190g szt. 15
176. Pesto zielone z bazylią słoik 190g szt. 15
177. Szczaw mielony koncentrat słoik 280g szt. 70
178. Pestki słonecznika op. 100g szt. 40
179. Pestki dyni op. 100g szt. 20
180. Wafelki czekoladowe op. 17g szt. 1200
181. Tuńczyk w kawałkach puszka 170g szt. 100
182. Borowi/podgrzybek krojony op. 100g szt. 6
183. Talarki lekkie mix op. 60g szt. 120

Dostawa 3 razy w tygodniu. Godziny dostawy 7.00 - 8.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 2: GRUPA 2 - MIĘSO I WĘDLINY
1. Filet z piersi indyka świeży kg 150
2. Filet z piersi kurczaka świeży kg 1600
3. Karkówka wieprzowa bez kości I klasa kg 900
4. Udziec z indyka filetowany świeży kg 40
5. Udziec z kurczaka kg 500
6. Udziec z kurczaka filetowany kg 75
7. Podudzie z kurczaka kg 450
8. Skrzydło z kurczaka kg 20
9. Porcja rosołowa kg 350
10. Żołądki z kurczaka kg 3
11. Porcja z kaczki kg 250
12. Golonka z indyka kg 5
13. Skrzydło z indyka kg 30
14. Skrzydło z kaczki kg 15
15. Szyja z indyka kg 15
16. Szyja z kaczki kg 15
17. Mięso wołowe rosłowe kg 65
18. Mięso wołowe - antrykot kg 30
19. Mięso wieprzowe - polędwiczki b/k kg 10
20. Schab wieprzowy bez kości kg 470
21. Szynka wieprzowa kulka I klasa kg 100
22. Szynka wieprzowa zrazowa górna b/k kg 100
23. Łopatka wieprzowa b/k I klasa kg 600
24. Mięso wieprzowe gulaszowe drobne I klasa kg 100
25. Boczek wędzony gotowany extra kg 120
26. Wędzonka kg 10
27. Kości wieprzowe wędzone kg 40
28. Kości wieprzowe kg 30
29. Podgardle wędzone kg 20
30. Słonina kg 50
31. Żeberka wieprzowe kąty kg 100
32. Żeberka wieprzowe pasy kg 100
33. Zestaw z kaczki św.tacka kg 20
34. Parówki z szynki kg 100
35. Parówki bez konserwantów kg 20
36. Kiełbasa krakowska parzona kg 25
37. Kiełbasa krakowska podsuszana kg 5
38. Kiełbasa krucha z szynki kg 5
39. Szynka z liściem kg 5
40. Szynka bez konserwantów kg 5
41. Kiełbasa śląska kg 150
42. Kiełbasa podwawelska kg 150
43. Kiełbasa starowiejska kg 150
44. Kiełbasa zwyczajna extra kg 50
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW
 Dostarczane artykuły muszą posiadać pierwszą klasę jakości i pochodzić z krajowej hodowli.
 Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: mięso chude, nieścięgniste o zawartości tłuszczu 7%,
bez tłuszczu zewnętrznego, nie zawierające skórek, chrząstek, ścięgien niekonsumpcyjnych i powięzi.
 W wędlinach nie dopuszcza się stosowania MOM (mięsa odkostnionego mechanicznie), preparatów białkowych i składników zwiększających wodochłonność, glutenu, glukozy i cukru.
 Zawartość mięsa wieprzowego w wędlinach nie może być mniejsza niż 70%.
 Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
 Oznakowania opakowania zbiorczego: Nazwa środka spożywczego, dane identyfikujące producenta środka spożywczego, dane identyfikujące miejsce pochodzenia, data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia.
 Produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą posiadać na swoich opakowaniach dane o wartości odżywczej w 100 g danego produktu ( ilość kalorii, białka, węglowodanów, tłuszczu ), oraz informację o występujących alergenach – dotyczy to szczególnie wędlin.
 Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Zanieczyszczenia fizyczne lub chemiczne. W przypadku wątroby występowanie pozostałości po rozlaniu. woreczka żółciowego, skrzepów krwi, zazielenienie, brak Handlowego Dokumentu Identyfikującego. Warunki termiczne transportu lub temperatura surowców nie odpowiadająca wymaganiom.
 Ponadto Zamawiający zastrzega, że dostarczany asortyment musi być świeży. Niedopuszczalnym jest
dostarczanie przez Wykonawcę produktów zamrożonych.
Dostawa 3 razy w tygodniu
Godziny dostawy 7.00 - 7.30

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

15110000-2 - Mięso

15112000-6 - Drób

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 3: GRUPA 3 JAJA ŚWIEŻE
1 Jajka świeże kurze klasy A rozmiar L szt. 4000
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:
 Jaja świeże i dobrej jakości, skorupka nieuszkodzona kl. L; termin przydatności do spożycia na w/w artykuł musi wynosić minimum połowy terminu przydatności do spożycia od dnia dostarczenia; skorupka i kutikula: czysta, nieuszkodzona, normalny kształt;- żółtko: bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem;- białko: przejrzyste, przezroczyste;- zarodek: rozwinięcie niewidoczne;- zapach obcy niedopuszczalny
 Naświetlone promieniami UV,
 Przy każdej dostawie dołączony Handlowy Dokument Identyfikacyjny,
 Opakowanie – (wytłoczki 30 szt. lub 10 szt.) zapakowane w czyste zamykane skrzynki lub pudełka kartonowe.
Dostawa 2x w tygodniu
Godzina dostawy: 7.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 4: GRUPA 4 MROŻONKI
1. Agrest mrożony op. 2,5 kg kg 2,5
2. Maliny całe op. 2,5 kg kg 50
3. Truskawki bez szypułek op. 2,5 kg kg 200
4. Porzeczka czarna mrożona op. 450g szt. 15
5. Porzeczka czarna mrożona op. 2,5 kg kg 50
6. Porzeczka czerwona mrożona op. 2,5 kg kg 2,5
7. Borówka amerykańska op. 2,5 kg szt. 20
8. Wiśnia kompotowa drylowana op. 2,5 kg kg 20
9. Wiśnia kompotowa drylowana op. 450 g szt. 10
10. Mieszanka kompotowa min. 3 - składnikowa bez pestek op. 2,5 kg kg 80
11. Brukselka mrożona op. 450g szt. 30
12. Brokuł mrożony op. 2,5 kg kg 40
13. Brokuł mrożony op. 450g szt. 10
14. Bukiet kwiatowy mrożony op. 2,5 kg kg 30
15. Dynia jadalna kostka op. 2,5 kg kg 25
16. Goszek zielony op. 2,5 kg kg 10
17. Groszek zielony op. 450g szt. 20
18. Fasola szparagowa zielona op. 2,5 kg kg 120
19. Fasola szparagowa żółta op. 2,5 kg kg 80
20. Frytka karbowana op. 2,5 kg kg 1600
21. Frytka prosta op. 2,5 kg kg 280
22. Ziemniaki w mundurkach op. 2,5 kg kg 25
23. Szpinak op. 450g szt. 60
24. Kalafior mrożony op. 450g szt. 30
25. Kalafior mrożony op. 2,5 kg kg 40
26. Marchewka mini mrożona op. 2,5 kg kg 20
27. Marchewka mini mrożona op. 450g szt. 40
28. Marchewka z groszkiem op. 2,5 kg kg 60
29. Marchewka z groszkiem op. 450g szt. 20
30. Mieszanka chińska op. 450g szt. 6
31. Mieszamka europejska wielowarzywna op. 2,5 kg kg 100
32. Mieszanka warzywna min. 7 - składnikowa op. 2,5 kg kg 50
33. Włoszczyzna paski op. 2,5 kg kg 100
34. Włoszczyzna paski op. 450g szt. 20
35. Kluski śląskie op. 2,5 kg kg 250
36. Kopytka domowe ziemniaczane op. 2,5 kg kg 200
37. Pierogi ruskie op. 2,5 kg kg 800
38. Pierogi z kapustą op. 2,5 kg kg 5
39. Pierogi z owocami (truskawka,borówka) op. 2,5 kg kg 120
40. Kartacze z mięsem op. 2,5 kg kg 70
41. Knedle z owocami op. 2,5 kg kg 70
42. Pyzy ziemniaczane op. 2,5 kg kg 120
43. Pyzy ziemniaczane z mięsem op. 2,5 kg kg 120
44. Gnocchi ziemniaczane op. 2,5 kg kg 60
45. Gnocchi szpinakowe op. 2,5 kg kg 60
46. Uszka do barszczu z mięsem op. 450g szt. 100
47. Uszka do barszczu z mięsem op. 2,5 kg kg 15
48. Uszka do barszczu z grzybami op. 450g szt. 20
49. Ryba Miruna filet b/s op. 6,8 kg kg 250
50. Ryba kostka z Mintaja panierowana op. 6 kg kg 170
51. Paluszki rybne op. 8 kg kg 350
52. Barszcz ukraiński op. 450g szt. 30
53. Zupa brokułowa z kaszą jęczmienna op. 450g szt. 40
54. Zupa babuni mrożona op. 450g szt. 20
55. Zupa fasolowa mrożona op. 450g szt. 30
56. Zupa jarzynowa 7 lub 9 składnikowa op. 450g szt. 20
57. Zupa kalafiorowa z koperkiem op. 450g szt. 30
58. Zupa królewska ze szpinakiem op. 450g szt. 30
59. Zupa ogórkowa mrożona op. 450g szt. 12
60. Zupa pieczarkowa mrożona op. 450g szt. 40
61. Zupa wiosenna op. 450g szt. 45
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:
 Warzywa mrożone muszą mieć cechy produktu świeżego i zawierać smak i zapach nie zmieniony, bez oznak rozmrożenia, przy dotknięciu twarde. Nie mogą zawierać zamrożonego soku.
 Cechy dyskwalifikujące: Widoczne oznaki rozmrożenia towaru; Zapach świadczący o procesach psucia się, Zanieczyszczenia (np. liście itp.)., Oznaki gnicia. Dostawa raz na tydzień
 Ryby mrożone – glazura tafli mrożenia nie może przekraczać 10-15%, bez przebarwień, zapach swoisty, bez oznak rozmrożenia; filet rybny musi zachować cechy ryby świeżej.
 Cechy dyskwalifikujące: Widoczne oznaki rozmrożenia towaru; Zapach świadczący o procesach psucia się
Dostawa 2 razy w tygodniu
Godziny dostawy: 7.00 – 9.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 5: GRUPA 5 NABIAŁ I PRODUKTY MLECZARSKIE
1. Mleko UHT 3,2% tłuszczu op. karton 1 l szt. 370
2. Mleko UHTe 2% tłuszczu op. karton 1 l szt. 100
3. Mleko świeże 2% tłuszczu 3-tygodniowe op. folia 900 ml szt 600
4. Baton mleczna kanapka op. 29 g szt. 350
5. Drożdże świeże domowe op. 100 g szt. 30
6. Twaróg tłusty 3X mielony 600 g szt. 30
7. Twaróg półtłusty krajanka folia op. od 200 do 2000 g kg 380
8. Twaróg sernikowy mielony wiaderko 1 kg szt. 30
9. Serki topione różne smaki op. 100 g szt. 250
10. Ser typu mascarpone op. 250g szt. 4
11. Ser typu mozzarella op. ok 125g szt. 20
12. Ser typu mozzarella kostka kostka 300g szt. 20
13. Ser typu feta 18% tł.op. 270g szt. 60
14. Ser żółtytypu salami blok kg 260
15. Ser żółty blok kg 20
16. Masło extra min.82 % tłuszczu op. 200g szt. 1000
17. Mixełko smarowne op. 200g szt. 30
18. Margaryna typu Palma op. 250g szt. 350
19. Jogurt owocowy różne smaki op. 150g szt. 620
20. Jogurt pitny różne smaki op. butelka 250g szt. 1600
21. Jogurt naturalny op. 400g szt. 180
22. Jogurt naturalny typu greckiego op. 350g szt 150
23. Śmietana 18% op. 330 g szt. 700
24. Śmietanka 30% op. 250 ml szt. 60
25. Śmietana 30% op. 500ml szt 60
26. Margaryna śniadaniowa op. 450g szt. 15
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:
 Mleko musi mieć barwę białą z lekkim odcieniem kremowym, być nieprzezroczyste, i mieć przyjemny, słodkawy smak i swoisty zapach
 Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, zdeformowane, zgniecione, porozrywane; obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań.
 Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum połowy terminu przydatności do spożycia od dnia dostarczenia
Dostawa 2 razy w tygodniu
Godziny dostawy: 7.00 – 9.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 6: GRUPA 6 WARZYWA I OWOCE
1. Avocado szt. 8
2. Banan kg 600
3. Cytryna kg 70
4. Gruszka kg 150
5. Imbir korzeń kg 2
6. Jabłko kg 1500
7. Jabłko szara reneta kg 100
8. Mandarynka kg 900
9. Nektarynka kg 20
10. Pomarańcza kg 60
11. Pomidor malinowy kg 80
12. Pomidor polski kg 70
13. Brokuł szt. 40
14. Groch łuskany op. 0,5 kg szt. 30
15. Buraczki ćwikłowe kg 30
16. Cebula biała kg 160
17. Cebula czerwona kg 50
18. Czosnek polski główka szt. 200
19. Kalafior szt. 30
20. Kalarepa szt. 20
21. Kapusta biała kg 160
22. Kapusta kiszona wiaderko 3 kg szt. 35
23. Kapusta kiszona wiaderko 5 kg szt. 5
24. Kapusta kiszona wiaderko 10 kg kg 8
25. Kapusta kiszona worek 1 kg szt. 260
26. Kapusta pekińska szt. 100
27. Kapusta włoska szt. 30
28. Koperek pęczek szt. 150
29. Marchew kg 1000
30. Ogórek kiszony op. folia ok 400g szt. 40
31. Ogórek kiszony wiaderko 3 kg szt. 40
32. Ogórek zielony świeży kg 150
33. Papryka czerwona/żółta/zielona kg 60
34. Pietruszka korzeń kg 1000
35. Pietruszka natka pęczek szt. 60
36. Por kg 50
37. Rukola op. folia 125g szt. 30
38. Rzodkiewka pęczek szt. 40
39. Sałata zielona szt. 40
40. Sałata lodowa szt. 450
41. Sałata mix kolorowa szt. 60
42. Seler korzeń kg 150
43. Seler naciowy szt. 6
44. Szczypiorek pęczek szt. 40
45. Ziemniaki kg 4200
46. Pieczarki kg 80
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW:
 Dostarczane owoce i warzywa muszą być świeże, dobrej jakości, pozbawione oznak niewłaściwego przechowywania i transportu.
 Dostarczane ziemniaki w jednej dostawie nie mogą być różnego gatunku, oraz nie mogą być przemrożone i zielone.
 Cechy dyskwalifikujące: mocne zniekształcenia, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.
 Wykonawca wraz z dostawą dostarczy etykietę zawierającą informacje o nazwie producenta, kraju pochodzenia i klasie jakości dostarczanych owoców i warzyw.
Dostawa 3 razy w tygodniu
Godziny dostawy: 7.00 – 9.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część 7: GRUPA 7 PIECZYWO
1. Babka piaskowa 350g szt. 8
2. Bułka kajzerka mała 60g szt. 80
3. Bułka duża zwykła z pieca 100g szt. 400
4. Bułka tarta 500g szt. 40
5. Chałka 400g szt. 8
6. Chleb mieszany wieloziarnisty 400g szt. 120
7. Chleb tostowy 500g szt. 80
8. Chleb mieszany krojony 500 g szt. 1500
9. Ciasteczka kruche typu baletki/ grzebyczki 1 kg kg 5
10. Chleb graham krojony mieszany 400g szt. 40
11. Drożdżówki ser/marmolada, toffi 100g szt. 1400
12. Pączki 80g szt. 700
13. Sztangle 100 g szt. 2000
14. Wek pszenny 400g szt. 40
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW
Chleb pszenno-żytni:
 chleb pszenno-żytni musi być wyprodukowany z mąki pszennej typ 750 w ilości nie mniejszej niż 70% i mąki żytniej typ 720 w ilości nie mniejszej niż 25% bez środków spulchniających i konserwantów
 bochenek podłużny o wadze netto 0,5 kg, krojony w kromki o grubości 11÷ 12 mm, pakowany w folię dopuszczoną do kontaktu z żywnością. Informacje o składzie pieczywa oraz o dacie przydatności muszą być umieszczone na opakowaniu. Nie mogą być przyklejone do pieczywa.
Struktura i konsystencja:
 wszystkie składniki równomiernie wymieszane
 konsystencja sprężysta
 barwa: jasna, charakterystyczna dla wyrobu
 skórka ściśle połączona z miękiszem, gładka lub lekko chropowata, błyszcząca o barwie od brązowej do ciemnobrązowej, dopuszcza się nieznaczną ilość mąki na skórce, miękisz o równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku
 miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury
 cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, objawy zakażenia pałeczką ziemniaczaną, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania
 okres przydatności do spożycia : 1-2 dni od daty produkcji
Dostawa 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku)
Godziny dostawy 7.00 - 8.00

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena 100%

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia
braku podstaw do wykluczenia z udziału w postępowaniu Zamawiający żąda:
1) Oświadczenia Wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w
rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 roku o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1689 z późn. zm.)., z
innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo
oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi
przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy
należącego do tej samej grupy kapitałowej – zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SWZ,
2) Odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w
zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem, jeżeli odrębne przepisy
wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o których
mowa w pkt 8.3.2 SWZ ppkt 2, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce
zamieszkania potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza
likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w
innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dotyczy
dokument, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, lub gdy dokumenty te nie odnoszą się do wszystkich przypadków,
o których mowa w art. 108 ust. 1 pkt 1, 2 i 4 ustawy Pzp zastępuje się je odpowiednio w całości lub w części dokumentem
zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub
oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę
lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument miał dotyczyć nie ma przepisów o oświadczeniu pod
przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania osoby, której
dokument miał dotyczyć.
Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem.
2. Wykonawca podlega wykluczeniu także w oparciu o podstawy wykluczenia wskazane art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o
szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa
narodowego (t. j. Dz. U. z 2024 r. poz. 507 z późn. zm.).
Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą oświadczenia stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca na dzień
składania ofert:
a) nie podlega wykluczeniu,
b) spełnia warunki udziału w postępowaniu.
Oświadczenie należy złożyć wg wymogów Załącznika nr 2 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie wymaga złożenia przez Wykonawcą podmiotowych środków dowodowych w tym zakresie.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga w niniejszym postępowaniu przedmiotowych środków dowodowych.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w
odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych
podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.
2. Wykonawca nie może, po upływie terminu składania ofert, powoływać się na zdolności lub sytuację podmiotów
udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach lub sytuacji
podmiotów udostępniających zasoby.
3. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia wykonawcy mogą
polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających zasoby, jeśli podmioty te wykonają roboty budowlane lub usługi, do
realizacji których te zdolności są wymagane.
4. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą,
zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji
danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie
dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
5. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby lub inny środek dowodowy, o którym mowa w pkt 9.4 SWZ potwierdza,
że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów
oraz określa w szczególności:
1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;
2) sposób i okres udostępnienia wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby
przy wykonywaniu zamówienia;
3) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do
warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje
roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
Ze względu na ograniczoną ilość znaków, pozostałe zapisy znajdują się w Rozdziale 9 SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają
pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i
zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
a) oświadczenia o których mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o
zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w
zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
b) w przypadku, gdy Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z
którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni Wykonawcy. W przypadku gdy ofertę
składa spółka cywilna, a pełen zakres prac wykonają wspólnicy wspólnie w ramach umowy spółki oświadczenie powinno
potwierdzać ten fakt. Oświadczenie należy złożyć wg wymogów załącznika nr 2a do SWZ.
c) zobowiązani są oni na wezwanie Zamawiającego, złożyć podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w pkt. 8.3 SWZ,
przy czym podmiotowe środki dowodowe, o których mowa w pkt. 8.3.1 SWZ składa odpowiednio Wykonawca/Wykonawcy,
który/którzy wykazuje/-ą spełnienie warunku.
3. Jeżeli została wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zamawiający może
żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie
uregulowanym w art. 455 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz w następujących okolicznościach:
a) zmiany asortymentu, w tym zmiany numeru katalogowego, modelu, typu produktu, na asortyment inny, lub poprzez
dodanie nowego, o parametrach i funkcjonalności nie gorszych, niż wykazany w ofercie, z zastrzeżeniem, że cena tego
asortymentu nie ulegnie podwyższeniu,
b) zaoferowania w wyniku postępu technologicznego produktu o lepszych parametrach w cenie oferowanej w postępowaniu
przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
c) zmiana producenta lub zaprzestanie produkcji przez dotychczasowego producenta z przyczyn niezależnych od
Wykonawcy z zastrzeżeniem, że Wykonawca zaoferuje produkt równoważny o takich samych lub lepszych parametrach w
cenie oferowanej w postępowaniu przetargowym albo niższej, wraz ze zmianą nazwy produktu i numeru katalogowego;
d) zmiana przepisów obowiązujących, mających wpływ na realizację niniejszej umowy;
e) w przypadku zmiany ceny w wyniku zmiany przepisów prawa podatkowego dotyczącej stawek VAT w okresie
obowiązywania umowy, przy czym zmiana dotyczyć może wartości brutto, wartość netto pozostaje bez zmian;
Zmiany wymienione w ust. 1 mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy, z uzasadnieniem konieczności zmiany, za zgodą
Zamawiającego, w terminie do 14 dni od przesłania zawiadomienia, w formie pisemnego aneksu do umowy.
2. Waloryzacja wynagrodzenia umownego w przypadku zmiany kosztów związanych z realizacją zamówienia, zgodnie z art.
439 ust. 1-4 ustawy Pzp, jest możliwa według następujących zasad:
a) Po upływie okresu 6 miesięcy (termin początkowy) zamawiający dopuszcza zmianę wysokości wynagrodzenia
(waloryzacja) w sytuacji, gdy ceny jednostkowe określone w załączniku do Umowy wzrosną o co najmniej 20% w
porównaniu do cen zakupu asortymentu, o których mowa, względem ceny lub kosztu przyjętych w celu ustalenia
wynagrodzenia wykonawcy zawartego w formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do umowy,
b) Wykonawca wnioskujący o dokonanie zmiany wysokości wynagrodzenia przedstawia projekt aneksu do umowy z
wykazem rodzaju wszystkich cen brutto zł asortymentu objętego niniejsza umową, uprawniających do żądania zmiany
wynagrodzenia wraz z dowodami będącymi podstawą do akceptacji aneksu, tj. kserokopiami faktur zakupu asortymentu
przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie oraz z zakupami tego asortymentu w 6
miesiącu realizacji umowy. We wniosku o zmianę umowy wykonawca przedstawia także wyszczególnienie ilości
asortymentu każdej wykazanej pozycji potrzebnej do końca realizacji umowy;
c) Jeżeli wartość asortymentu wskazanego w załączniku nr 1 do umowy wzrośnie o co najmniej 20 %, w porównaniu do cen
przyjętych w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie, Zamawiający może wyrazić zgodę na
podwyższenie wynagrodzenia o różnicę cen asortymentu wyszczególnionego w Wykazie do aneksu, pomiędzy
udowodnionymi wartościami ceny przyjętej w celu ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie a wartościami
tych cen po upływie 6 miesięcy, a w dalszej kolejności co 6 miesięcy. Podwyższenie wynagrodzenie może nastąpić o
wartość różnicy cen asortymentu przyjętego w celu ustalenia wynagrodzenia Wykonawcy zawartego w ofercie a cenami
występującymi po 6 miesiącach realizacji umowy, pomnożoną o potrzebne ilości materiałów i kosztów do końca realizacji
umowy. Zestawienie cen stanowiące podstawę wyliczenia wynagrodzenia będzie stanowiło załącznik do aneksu do umowy.
d) Przez zmianę ceny asortymentu rozumie się wzrost odpowiednio cen, jak i ich obniżenie, względem cen przyjętych w celu
ustalenia wynagrodzenia wykonawcy zawartego w ofercie. W przypadku obniżenia cen asortymentu wykonawca
przedstawia także aneks do umowy w sposób jak opisano o podwyżkach, z zastrzeżeniem przedstawienia cen
początkowych oraz obniżonych co 6 miesięcy.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-07-26 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-6dd87b23-6e2c-4516-bf0a-baa8b4cfe21b

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-07-26 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-08-24

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

c.d. Opisu Przedmiotu zamówienia
WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW dot. części 1 zamówienia:
Makarony i wyroby mączne:
 Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum połowy terminu przydatności do spożycia od dnia dostarczenia
 Smak i zapach - charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych,
 Niedopuszczalna - obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości,
 Konsystencja - sypka, nie zlepiająca się przy nacisku;
 Powierzchnia makaronu musi być gładka, nie łamiąca się.
Przyprawy:
 Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum połowy terminu przydatności do spożycia od dnia dostarczenia
 Smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów o dobrej jakości bez obcych posmaków
i zapachów;
 Konsystencja sypka, nie zlepiająca się lub zbrylona - wilgotna;
 Mieszanki przyprawowe z suszonych przypraw i ziół bez dodatku soli, cukru oraz glutaminianu sodu, nie zawierające dodatku substancji konserwujących i barwników. Niedopuszczalna - obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości.
Konserwy rybne i pozostałe:
 Puszka wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość ryby nie mniej niż 60 %.
 Konsystencja farszu konserw jednolita, smak i zapach , charakterystyczny dla wyrobu.
 Konserwy bez bombażu.
 Warzywa w konserwie /groszek, kukurydza, itp. /wyposażone w uchwyt do otwierania.
Woda:
 Woda bez widocznych zanieczyszczeń, nieuszkodzone opakowanie, zapach obcy niedopuszczalny.
Dostawa 3 razy w tygodniu
Godziny dostawy 7.00 - 8.00

c.d. Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
e) Wykonawca, którego wynagrodzenie zostało zmienione, zobowiązany jest do zmiany wynagrodzenia przysługującego
podwykonawcy/podwykonawcom, z którym zawarł umowę, w zakresie odpowiadającym zmianom cen asortymentu
dotyczącego zobowiązania podwykonawcy.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię dowolną ilość blach dachowych w 2 gatunku - Jasionka
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania19-09-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię dowolną ilość blach dachowych w 2 gatunku. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI