Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Żłobka Miejskiego w Dąbrowie Górniczej
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ŻŁOBEK MIEJSKI W DĄBROWIE GÓRNICZEJ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 272712830
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: JAWOROWA 4
1.5.2.) Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-300
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki
1.5.7.) Numer telefonu: 322625012
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zmdg.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zmdg.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Opieka nad dziećmi do lat 3
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Żłobka Miejskiego w Dąbrowie Górniczej
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-30aa38da-795f-11ee-a60c-9ec5599dddc1
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00473219
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-02
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00014596/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Żłobka Miejskiego w Dąbrowie Górniczej
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-30aa38da-795f-11ee-a60c-9ec5599dddc1
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym, a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej.
Komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-zamówienia, która jest dostępna pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Szczegóły zawiera SWZ rozdział II
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Szczegóły zawiera SWZ rozdział II
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZMDG.1.2023
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 1 – dostawa nabiału i produktów mleczarskich
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału i produktów mleczarskich przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących Załącznik 2.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu asortymentowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria: Kryterium I - Cena brutto – waga 60%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 60 pkt. Obliczenia: ilość punktów=cena najtańszej oferty w kwocie brutto/cena badanej oferty w kwocie bruttox60pkt. Kryterium II – czas wymiany towaru na wolny od wad, w przypadku dostarczenia artykułu niezgodnego z zamówieniem (niezgodności ilościowe, jakościowe czy SWZ) – waga 40%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 40 pkt. Obliczenia: ilość punktów=liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wad/maksymalna liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wadx40 pkt.
11. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona wg wzoru: L=C+P,
gdzie L – całkowita liczba punktów, C – punkty uzyskane w kryterium – Łączna cena brutto, P – punkty uzyskane w kryterium – Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 2 – dostawa mięsa i wędlin
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących Załącznik 2.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu asortymentowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria: Kryterium I - Cena brutto – waga 60%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 60 pkt. Obliczenia: ilość punktów=cena najtańszej oferty w kwocie brutto/cena badanej oferty w kwocie bruttox60pkt. Kryterium II – czas wymiany towaru na wolny od wad, w przypadku dostarczenia artykułu niezgodnego z zamówieniem (niezgodności ilościowe, jakościowe czy SWZ) – waga 40%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 40 pkt. Obliczenia: ilość punktów=liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wad/maksymalna liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wadx40 pkt.
11. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona wg wzoru: L=C+P,
gdzie L – całkowita liczba punktów, C – punkty uzyskane w kryterium – Łączna cena brutto, P – punkty uzyskane w kryterium – Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na woly od wad
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 3 – dostawa mrożonek
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa mrożonek przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących Załącznik 2.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu asortymentowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria: Kryterium I - Cena brutto – waga 60%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 60 pkt. Obliczenia: ilość punktów=cena najtańszej oferty w kwocie brutto/cena badanej oferty w kwocie bruttox60pkt. Kryterium II – czas wymiany towaru na wolny od wad, w przypadku dostarczenia artykułu niezgodnego z zamówieniem (niezgodności ilościowe, jakościowe czy SWZ) – waga 40%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 40 pkt. Obliczenia: ilość punktów=liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wad/maksymalna liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wadx40 pkt.
11. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona wg wzoru: L=C+P,
gdzie L – całkowita liczba punktów, C – punkty uzyskane w kryterium – Łączna cena brutto, P – punkty uzyskane w kryterium – Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 4 – dostawa pieczywa
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa przeznaczona na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących Załącznik 2.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu asortymentowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria: Kryterium I - Cena brutto – waga 60%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 60 pkt. Obliczenia: ilość punktów=cena najtańszej oferty w kwocie brutto/cena badanej oferty w kwocie bruttox60pkt. Kryterium II – czas wymiany towaru na wolny od wad, w przypadku dostarczenia artykułu niezgodnego z zamówieniem (niezgodności ilościowe, jakościowe czy SWZ) – waga 40%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 40 pkt. Obliczenia: ilość punktów=liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wad/maksymalna liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wadx40 pkt.
11. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona wg wzoru: L=C+P,
gdzie L – całkowita liczba punktów, C – punkty uzyskane w kryterium – Łączna cena brutto, P – punkty uzyskane w kryterium – Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 5 – dostawa jaj konsumpcyjnych
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa jaj konsumpcyjnych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących Załącznik 2.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu asortymentowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria: Kryterium I - Cena brutto – waga 60%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 60 pkt. Obliczenia: ilość punktów=cena najtańszej oferty w kwocie brutto/cena badanej oferty w kwocie bruttox60pkt. Kryterium II – czas wymiany towaru na wolny od wad, w przypadku dostarczenia artykułu niezgodnego z zamówieniem (niezgodności ilościowe, jakościowe czy SWZ) – waga 40%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 40 pkt. Obliczenia: ilość punktów=liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wad/maksymalna liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wadx40 pkt.
11. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona wg wzoru: L=C+P,
gdzie L – całkowita liczba punktów, C – punkty uzyskane w kryterium – Łączna cena brutto, P – punkty uzyskane w kryterium – Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 6 – dostawa warzyw i owoców
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących Załącznik 2.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu asortymentowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria: Kryterium I - Cena brutto – waga 60%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 60 pkt. Obliczenia: ilość punktów=cena najtańszej oferty w kwocie brutto/cena badanej oferty w kwocie bruttox60pkt. Kryterium II – czas wymiany towaru na wolny od wad, w przypadku dostarczenia artykułu niezgodnego z zamówieniem (niezgodności ilościowe, jakościowe czy SWZ) – waga 40%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 40 pkt. Obliczenia: ilość punktów=liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wad/maksymalna liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wadx40 pkt.
11. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona wg wzoru: L=C+P,
gdzie L – całkowita liczba punktów, C – punkty uzyskane w kryterium – Łączna cena brutto, P – punkty uzyskane w kryterium – Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 7 – dostawa ryb
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących Załącznik 2.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu asortymentowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria: Kryterium I - Cena brutto – waga 60%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 60 pkt. Obliczenia: ilość punktów=cena najtańszej oferty w kwocie brutto/cena badanej oferty w kwocie bruttox60pkt. Kryterium II – czas wymiany towaru na wolny od wad, w przypadku dostarczenia artykułu niezgodnego z zamówieniem (niezgodności ilościowe, jakościowe czy SWZ) – waga 40%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 40 pkt. Obliczenia: ilość punktów=liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wad/maksymalna liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wadx40 pkt.
11. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona wg wzoru: L=C+P,
gdzie L – całkowita liczba punktów, C – punkty uzyskane w kryterium – Łączna cena brutto, P – punkty uzyskane w kryterium – Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część nr 8 – dostawa artykułów ogólnospożywczych
1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów ogólnospożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących Załącznik 2.
2. Określona ilość artykułów spożywczych w formularzu asortymentowym jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega możliwość zakupu mniejszej ilości produktów. Powyższe nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę roszczeń o zakup pozostałej ilości produktów ani o zapłatę równowartości niezamówionych produktów.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty w oparciu o następujące kryteria: Kryterium I - Cena brutto – waga 60%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 60 pkt. Obliczenia: ilość punktów=cena najtańszej oferty w kwocie brutto/cena badanej oferty w kwocie bruttox60pkt. Kryterium II – czas wymiany towaru na wolny od wad, w przypadku dostarczenia artykułu niezgodnego z zamówieniem (niezgodności ilościowe, jakościowe czy SWZ) – waga 40%. Maksymalna liczba punktów w tym kryterium wynosi 40 pkt. Obliczenia: ilość punktów=liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wad/maksymalna liczba punktów za czas wymiany towaru na wolny od wadx40 pkt.
11. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona wg wzoru: L=C+P,
gdzie L – całkowita liczba punktów, C – punkty uzyskane w kryterium – Łączna cena brutto, P – punkty uzyskane w kryterium – Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas wymiany towaru na wolny od wad
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
a) Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. b) Pełnomocnictwo należy dołączyć do oferty. Zamawiający nie określa dla Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia wymagań związanych z realizacją zamówienia w inny sposób niż w odniesieniu do pojedynczych Wykonawców. c) Zapisy w SWZ oraz załącznikach dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. d) Po złożeniu oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem wyznaczonym do reprezentowania Wykonawców. e) Każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa oddzielnie wraz z ofertą oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi Załącznik nr 6 do SWZ.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zgodnie z projektowanymi postanowieniami umowy (Załącznik nr 3) i przepisami ustawy Pzp
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-11-10 09:10
8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma e-Zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-11-10 09:40
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Prawidłowe ustalenie podatku VAT należy do obowiązków Wykonawcy. Wykonawca poda w Formularzu Asortymentowym stawkę podatku od towarów i usług (VAT) właściwą dla przedmiotu zamówienia, obowiązującą według stanu prawnego na dzień składania ofert.