Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2024 roku na terenie miasta Pisz
1.2.2 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2024 roku na terenie miasta Pisz
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Dostawa różnych artykułów spożywczych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2024 r. na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:
1) budynek przy ul. Lipowej 15,
2) budynek przy ul. Matejki 4,
3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,
4) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9.
Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określa Formularz asortymentowo – cenowy na część 1 – załącznik: 2a do SWZ. Podane w w/w załączniku gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.
1. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz aktów wykonawczych do niej.
2. Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,
2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,
3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.
3. Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.
2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.
4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
4. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
5. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
6. Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na część 1- załącznik: 2a do SWZ, stanowią podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
7. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.
8. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.
9. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie.
10. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.
11. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.
12. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.
13. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w szkole podstawowej i przedszkolu, wchodzących w skład Zespołu, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu.
Dostawa mięs i produktów mięsno-wędliniarskich wieprzowych i drobiowych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2024 r. na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:
1) budynek przy ul. Lipowej 15,
2) budynek przy ul. Matejki 4,
3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,
4) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9.
Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określa Formularz asortymentowo – cenowy na część 2 – załącznik: 2b do SWZ. Podane w w/w załącznikach gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.
1. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz aktów wykonawczych do niej.
2. Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,
2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,
3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.
3. Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.
2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.
4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
4. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
5. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
5. Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na część 2 – załącznik: 2b do SWZ, stanowią podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
7. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.
8. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.
9. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie.
10. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.
11. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.
12. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.
13. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w szkole podstawowej i przedszkolu, wchodzących w skład Zespołu, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu.
Dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2024 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:
1) budynek przy ul. Lipowej 15,
2) budynek przy ul. Matejki 4,
3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,
4) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9.
Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określa Formularz asortymentowo – cenowy na część 3 – załącznik: 2c do SWZ. Podane w w/w załączniku gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.
1. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz aktów wykonawczych do niej.
2. Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,
2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,
3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.
3. Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.
2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.
4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
4. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
5. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
6. Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na część 3– załącznik: 2c do SWZ, stanowią podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
7. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.
8. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.
9. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie.
10. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.
11. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.
12. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.
13. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w szkole podstawowej i przedszkolu, wchodzących w skład Zespołu, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu.
03142500-3 - Jaja
Dostawa mleka i produktów mlecznych do czterech stołówek wchodzących w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 1 w Piszu w 2024 roku na terenie miasta Pisz znajdujących się pod wskazanymi adresami:
1) budynek przy ul. Lipowej 15,
2) budynek przy ul. Matejki 4,
3) budynek przy ul. G. Gizewiusza 8,
4) budynek przy ul. G. Gizewiusza 9.
Szczegółowy wykaz asortymentowy stanowiący opis przedmiotu zamówienia określa Formularz asortymentowo – cenowy na część 4 – załącznik: 2d do SWZ. Podane w w/w załączniku gramatury towarów stanowią wielkość minimalną.
1. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane artykuły i produkty żywnościowe będą I gatunku i będą spełniały wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz aktów wykonawczych do niej.
2. Zamawiający wymaga należytej staranności przy realizacji przedmiotu zamówienia:
1) dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości,
2) warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany,
3) ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej i kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu.
3. Artykuły dostarczane przez Wykonawcę muszą spełniać następujące wymogi:
1) Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju surowca.
2) Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków.
3) Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych zapachów.
4) Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, biologicznych, oznak i pozostałości szkodników, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
5) Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
4. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami.
5. Dostawy artykułów żywnościowych będą następowały sukcesywnie na podstawie zamówień każdej ze stołówek wymienionych w ust. 1 przekazywanych telefonicznie, faxem bądź drogą mailową. W zamówieniach tych placówka będzie określała dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.
6. Ilości podane w Formularzu asortymentowo – cenowym na część 4 – załącznik: 2d do SWZ, stanowią podstawę do obliczenia ceny oferty, należy je traktować szacunkowo i mogą ulec zmianie (- 30 %) stosownie do rzeczywistej ilości żywionych dzieci i uczniów. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
7. Placówka będzie składała zamówienia z jednodniowym wyprzedzeniem w godz. 8.00-13.00. Dostawa będzie miała miejsce najpóźniej do godz. 9.30 w dniu następnym, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Godzina dostawy produktów żywnościowych stanowi kryterium oceny ofert.
8. Dostarczane produkty muszą posiadać czytelne etykiety umieszczone na produkcie w sposób uniemożliwiający ich przemieszczanie się, z opisem produktu, terminem ważności, temperaturą przechowywania oraz numerem partii.
9. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu lub odpowiedniej normie.
10. Wykonawca będzie dostarczał artykuły żywnościowe do każdego budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu wymienionego w ust. 1 na własny koszt i własnymi środkami transportu spełniającymi obowiązujące w dniu realizacji wymogi prawne dotyczące przewozu środków spożywczych.
11. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru.
12. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do placówek na okres do następnej dostawy.
13. Wykonawca dokona także rozładunku zamówionego towaru w każdym budynku Zespołu Szkolno – Przedszkolnego Nr 1 w Piszu, o którym mowa w ust. 1. Osobą upoważnioną do kontroli, jakości dostarczonego towaru w szkole podstawowej i przedszkolu, wchodzących w skład Zespołu, będzie intendent upoważniony przez dyrektora Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 1 w Piszu.
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Hurtownia BHP Elbląg PRABE
Elbląg (warmińsko-mazurskie)
Producent opakowań kartonowych - Prostkey
Prostki (warmińsko-mazurskie)
Montaż konstrukcji pod ogniwa fotowoltaiczne
Giżycko (warmińsko-mazurskie)
Pralnia Olsztyn Czyścioch
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
Galanteria metalowa
Łomy (warmińsko-mazurskie)
Wizjery do zakładów karnych
Łomy (warmińsko-mazurskie)
Jubiler Olsztyn Sklep Jubilerski w Olsztynie
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
Automatyzacja przedsiębiorst, rozwiązania techniczne
Olsztyn (warmińsko-mazurskie)
USŁUGI ŚLUSARSKO SPAWALNICZE ORAZ USŁUGI POLERSKIE STALI NIERDZEWNEJ
Ostróda (warmińsko-mazurskie)