Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2024”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH W BIERUTOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 365866610
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Kolejowa 7
1.5.2.) Miejscowość: Bierutów
1.5.3.) Kod pocztowy: 56-420
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL518 - Wrocławski
1.5.7.) Numer telefonu: 713146398
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: cuw@bierutow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://cuwbierutow.bip.gov.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Sprawy gospodarcze i finansowe
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2024”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8b8dc93b-92f2-11ee-ba3b-4e891c384685
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00533721
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-05
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00065575/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2023
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-8b8dc93b-92f2-11ee-ba3b-4e891c384685
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem
https://ezamowienia.gov.pl .
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.p l oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
2. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
3. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
5. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej: a. w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub b. jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
6. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej
wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym3 lub podpisem osobistym , mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z
wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny).
7. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.
8. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
9. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
10. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: cuw@bierutow.pl (nie dotyczy składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu). W postępowaniu o udzielenie zamówienia o wartości mniejszej niż progi unijne ofertę, oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-8b8dc93b-92f2-11ee-ba3b-4e891c384685
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): RODO (obowiązek informacyjny): 1. Jeżeli Zamawiający będzie przetwarzał dane osobowe osób fizycznych w celu realizacji zamówienia, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum Usług Wspólnych w Bierutowie; ul. Kolejowa 7, 56-420 Bierutów;
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
2) Kontakt do inspektora ochrony danych osobowych w Centrum Usług Wspólnych w Bierutowie jest inspektor danych osobowych Marek Adamaszek, adres e-mail: abi@adametronics.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o przepisy Pzp i aktów wykonawczych;
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.
6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z Pzp.
7) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Pani/Panu obowiązku
informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/13/23
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 1
Nazwa zamówienia: pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Krótki opis przedmiotu zamówienia:
bułka graham 90 g, bułka kajzerka 80 g, bułka bezglutenowa 50 - 80 g, rogal maślany 50 g, bułka słodka (z jagodami, serem, jabłkiem) 80 - 100 g, bułka tarta 0,5 kg, bułka weka 300 - 500 g, chałka 400 g, chleb bezglutenowy 250 g, chleb graham 300 - 400 g, chleb tostowy pełnoziarnisty 300-400 g, chleb wieloziarnisty 300 - 400 g, chleb orkiszowy 300 – 400 g, chleb zwykły 600 g, chleb ze słonecznikiem 300 - 400 g, grzanki 500 g, jagodzianka 120 g, kluski na parze opakowanie 1 kg, pączek z budyniem lub marmoladą 60 g, rogal Marciński 150 – 200 g.
Wymagania: Pieczywo świeże, chrupiące niegumiaste, nie więcej niż 0,45 g sodu/ 1 g soli w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, pieczywo półcukiernicze i cukiernicze nie więcej niż 0,45 g sodu/1,2g soli w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.1 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Dokładny opis widnieje w rozdziale XIII Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert w SWZ.
1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach (ocena oferty będzie dokonywana dla każdej części osobno):
1) „Cena brutto” – C;
2) „Czas reakcji” – R;
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Cena brutto 60% - 60 pkt
C = Cena brutto najtańszej oferty / Cena brutto badanej oferty x 60
Czas reakcji 40% - 40 pkt
40 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie do 1 godziny włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
30 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 1 godziny do 2 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
20 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 2 godziny do 3 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
0 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 3 godzin do 4 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby deklarowany przez Wykonawcę czas reakcji, wskazany był w pełnych godzinach. Jeśli Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepełnych godzinach, Zamawiający zaokrągli zadeklarowany czas do kolejno wyższej pełnej godziny- zgodnie z kryterium.
Zamawiający będzie dokonywał każdorazowo zgłoszenia wadliwości towaru pismem, pocztą elektroniczną, telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostaną przyznane tylko w przypadku złożenia przez Wykonawcę oświadczenia, na podstawie którego będzie można przyznać punkty w danym kryterium.
W przypadku niezłożenia oświadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
W przypadku zaoferowania czasu reakcji dłuższego niż maksymalny (4 godziny), oferta zostanie odrzucona.
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru:
S = C +R
gdzie:
S – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „cena ofertowa brutto”,
R – punkty uzyskane w kryterium „Czas reakcji” – termin dostawy artykułów właściwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem.
Czas reakcji jest liczony od czasu zgłoszenia wady przez Zamawiającego.
Za towar wadliwy Zamawiający uważa towar, którego jakość i/lub ilość w chwili dostawy jest niezgodna z złożonym zamówieniem.
4. Ocena punktowa w kryterium „cena ofertowa brutto” dokonana zostanie na podstawie ceny ofertowej brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej (dla każdej części osobno).
5. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Nazwa zamówienia: warzywa i owoce świeże, kiszonki,
Główny kod CPV: 15300000-1 warzywa, owoce i podobne produkty
Krótki opis przedmiotu zamówienia:
arbuz, banany, borówka amerykańska lipiec - wrzesień, borówka amerykańska październik - czerwiec, botwinka, brokuły świeże, brzoskwinie, buraki, cebula, cukinia, cytryna, czosnek, dynia, gruszka, jabłka, kalafior świeży, kalarepa, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta kiszona , kapusta młoda -sezonowa do miesiąca lipca, kapusta pekińska, kapusta włoska, kiełki różne rodzaje 50g, kiwi, koperek, maliny lipiec wrzesień, maliny październik - czerwiec, mandarynka, marchew, marchew młoda, mięta, mix sałat opakowanie 200 g, morela, natka pietruszki, nektarynka, ogórek świeży /ogórek gruntowy, ogórki kiszone wiadro 3kg ogórka, papryka świeża mix, pieczarki, pietruszka, pomarańcza, pomidor (maj- wrzesień), pomidor (październik-kwiecień), pomidor malinowy, por, rukola opakowanie 100 g, rzodkiewka, sałata lodowa, sałata masłowa, Seler (maj-wrzesień), seler (październik-kwiecień), szczypior, śliwka, truskawki świeże, truskawki poza sezonem, ziemniaki, ziemniaki młode - sezonowe do miesiąca lipca, ogórki konserwowe (słoik), kapusta czerwona (słoik), kompoty owocowe (słoik).
Wymagania: owoce i warzywa świeże, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych, bez oznak pleśni, o dobrym smaku bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, bez zanieczyszczeń biologicznych oraz bakterii chorobotwórczych, w kolorze naturalnym dla danego asortymentu, wysokiej jakości 1 gatunku bez wad fizycznych i
jakościowych - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.2 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Dokładny opis widnieje w rozdziale XIII Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert w SWZ.
1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach (ocena oferty będzie dokonywana dla każdej części osobno):
1) „Cena brutto” – C;
2) „Czas reakcji” – R;
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Cena brutto 60% - 60 pkt
C = Cena brutto najtańszej oferty / Cena brutto badanej oferty x 60
Czas reakcji 40% - 40 pkt
40 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie do 1 godziny włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
30 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 1 godziny do 2 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
20 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 2 godziny do 3 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
0 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 3 godzin do 4 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby deklarowany przez Wykonawcę czas reakcji, wskazany był w pełnych godzinach. Jeśli Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepełnych godzinach, Zamawiający zaokrągli zadeklarowany czas do kolejno wyższej pełnej godziny- zgodnie z kryterium.
Zamawiający będzie dokonywał każdorazowo zgłoszenia wadliwości towaru pismem, pocztą elektroniczną, telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostaną przyznane tylko w przypadku złożenia przez Wykonawcę oświadczenia, na podstawie którego będzie można przyznać punkty w danym kryterium.
W przypadku niezłożenia oświadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
W przypadku zaoferowania czasu reakcji dłuższego niż maksymalny (4 godziny), oferta zostanie odrzucona.
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru:
S = C +R
gdzie:
S – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „cena ofertowa brutto”,
R – punkty uzyskane w kryterium „Czas reakcji” – termin dostawy artykułów właściwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem.
Czas reakcji jest liczony od czasu zgłoszenia wady przez Zamawiającego.
Za towar wadliwy Zamawiający uważa towar, którego jakość i/lub ilość w chwili dostawy jest niezgodna z złożonym zamówieniem.
4. Ocena punktowa w kryterium „cena ofertowa brutto” dokonana zostanie na podstawie ceny ofertowej brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej (dla każdej części osobno).
5. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Nazwa zamówienia: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Krótki opis przedmiotu zamówienia:
filet z kurczaka - mięśnie piersiowe pozbawiony skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawiony, nie moczony, karczek b/k - całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany, kiełbaski typu frankfurterki gotowane, kiełbasa krakowska /filet z kurczaka/polędwica drobiowa, kiełbasa śląska z mięsa wieprzowego, kurczak świeży cała tusza - oczyszczony, umyty, skóra bez przebarwień i zanieczyszczeń obcych, zapach charakterystyczny dla kurczaka świeżego, łopatka wieprzowa b/k – część zasadnicza wieprzowiny, odcięta z odcinka szyjnego półtuszy, odcięta w linii oddzielenia głowy (z przodu) całkowicie odkostniona, pozbawiona błony, parówka z szynki, podudzie z kurczaka świeże, oczyszczone, polędwiczki drobiowe, schab/szynka kanapkowa, schab b/k, , mięso o barwie jasnej, niepeklowane, szynka kulka b/k całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana, odcięta od tylnej części półtuszy wieprzowej, porcja rosołowa z kurczaka, wątróbka drobiowa, wątróbka wieprzowa, kiełbasa zwyczajna, boczek, mortadela.
Wymagania: Dostarczone - wędliny mają być świeże bez oznak mrożenia, z ważnym terminem przydatności do spożycia, bez obcych zapachów, posmaków. Dostarczone w oryginalnych opakowaniach producenta zawierające informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towary, jego klasy, jakości, daty produkcji, warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywością. Przetwory mięsne zawierające co najmniej 80 % mięsa, bez wypełniaczy, bez fosforanów, bez MOM
Mięso świeże, nie mrożone, bez przebarwień oraz zanieczyszczeń obcych, bez oznak zepsucia, zapach charakterystyczny dla każdego rodzaju mięsa, konsystencja jędrna i elastyczna - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.3 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Dokładny opis widnieje w rozdziale XIII Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert w SWZ.
1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach (ocena oferty będzie dokonywana dla każdej części osobno):
1) „Cena brutto” – C;
2) „Czas reakcji” – R;
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Cena brutto 60% - 60 pkt
C = Cena brutto najtańszej oferty / Cena brutto badanej oferty x 60
Czas reakcji 40% - 40 pkt
40 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie do 1 godziny włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
30 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 1 godziny do 2 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
20 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 2 godziny do 3 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
0 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 3 godzin do 4 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby deklarowany przez Wykonawcę czas reakcji, wskazany był w pełnych godzinach. Jeśli Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepełnych godzinach, Zamawiający zaokrągli zadeklarowany czas do kolejno wyższej pełnej godziny- zgodnie z kryterium.
Zamawiający będzie dokonywał każdorazowo zgłoszenia wadliwości towaru pismem, pocztą elektroniczną, telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostaną przyznane tylko w przypadku złożenia przez Wykonawcę oświadczenia, na podstawie którego będzie można przyznać punkty w danym kryterium.
W przypadku niezłożenia oświadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
W przypadku zaoferowania czasu reakcji dłuższego niż maksymalny (4 godziny), oferta zostanie odrzucona.
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru:
S = C +R
gdzie:
S – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „cena ofertowa brutto”,
R – punkty uzyskane w kryterium „Czas reakcji” – termin dostawy artykułów właściwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem.
Czas reakcji jest liczony od czasu zgłoszenia wady przez Zamawiającego.
Za towar wadliwy Zamawiający uważa towar, którego jakość i/lub ilość w chwili dostawy jest niezgodna z złożonym zamówieniem.
4. Ocena punktowa w kryterium „cena ofertowa brutto” dokonana zostanie na podstawie ceny ofertowej brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej (dla każdej części osobno).
5. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Nazwa zamówienia: Nabiał
Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3 – produkty mleczarskie
Krótki opis przedmiotu zamówienia: jogurt naturalny 400g – z mleka pasteryzowanego, mleko, białka mleka, mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych bez konserwantów, żelatyny i substancji zagęszczających, jogurt owocowy kremowy typu greckiego 125 g, jogurt owocowy, bez dodatku cukru różne smaki, kefir 500 ml - mleko pasteryzowane, mleko w proszku, kultury bakterii fermentacji mlekowej, o smaku czystym, lekko kwaśnym, z lekkim posmakiem pasteryzacji, zapach: mlekowy, bez obcych zapachów, masło min 82 % tłuszczu, masło roślinne 200g - konsystencja: jednolita, zwarta, smarowna, dopuszcza się lekko twardą, lekko mazistą, starannie uformowana, powierzchnia gładka, sucha, barwa: jednolita, dopuszcza się intensywniejszą na powierzchni, w opakowaniu: kostka o gramaturze od 200 do 250 g, mleko 2% UHT bez konserwantów, normalizowane, pasteryzowane, zawartość białka 3 %, opakowanie bezpośrednie: karton, butelka 1 l, ser biały półtłusty - mleko pasteryzowane ,kultury bakterii mlekowych, ser żółty plastry 1kg, serek topiony, śmietana 12%, śmietana 18%, ser w wiaderku.
Wymagania: - opakowania nie mogą być uszkodzone ani zgniecione, wszelkie uszkodzenia spowodują nieprzyjęcie towaru przez zamawiającego - cały asortyment nabiałowy powinien byś świeży, przywieziony w postaci schłodzonej w dobrych terminach ważności - widoczne terminy przydatności do spożycia. Jakość artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. Produkty mleczne: jogurt, kefir, maślanka, mleko zsiadłe, mleko acidofilne, mleko smakowe, serwatka, ser twarogowy, serek homogenizowany:
1) zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia;
2) bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 13 3 3/2008;
3) zawierające nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.4 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Dokładny opis widnieje w rozdziale XIII Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert w SWZ.
1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach (ocena oferty będzie dokonywana dla każdej części osobno):
1) „Cena brutto” – C;
2) „Czas reakcji” – R;
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Cena brutto 60% - 60 pkt
C = Cena brutto najtańszej oferty / Cena brutto badanej oferty x 60
Czas reakcji 40% - 40 pkt
40 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie do 1 godziny włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
30 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 1 godziny do 2 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
20 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 2 godziny do 3 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
0 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 3 godzin do 4 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby deklarowany przez Wykonawcę czas reakcji, wskazany był w pełnych godzinach. Jeśli Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepełnych godzinach, Zamawiający zaokrągli zadeklarowany czas do kolejno wyższej pełnej godziny- zgodnie z kryterium.
Zamawiający będzie dokonywał każdorazowo zgłoszenia wadliwości towaru pismem, pocztą elektroniczną, telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostaną przyznane tylko w przypadku złożenia przez Wykonawcę oświadczenia, na podstawie którego będzie można przyznać punkty w danym kryterium.
W przypadku niezłożenia oświadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
W przypadku zaoferowania czasu reakcji dłuższego niż maksymalny (4 godziny), oferta zostanie odrzucona.
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru:
S = C +R
gdzie:
S – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „cena ofertowa brutto”,
R – punkty uzyskane w kryterium „Czas reakcji” – termin dostawy artykułów właściwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem.
Czas reakcji jest liczony od czasu zgłoszenia wady przez Zamawiającego.
Za towar wadliwy Zamawiający uważa towar, którego jakość i/lub ilość w chwili dostawy jest niezgodna z złożonym zamówieniem.
4. Ocena punktowa w kryterium „cena ofertowa brutto” dokonana zostanie na podstawie ceny ofertowej brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej (dla każdej części osobno).
5. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 5
Nazwa zamówienia: Ryby przetworzone, Przetworzone warzywa i owoce – mrożonki
Główny kod CPV: 15200000-0, 15896000-5
Krótki opis przedmiotu zamówienia:
fasola szparagowa żółta opakowanie 2,5kg, filet z dorsza - 5% glazury, bez skóry, mrożony, najlepszej jakości, filet z morszczuka – 5% glazury, bez skóry, filet mrożony, najlepszej jakości, bez skóry, jagody opakowanie 2,5 kg, filet z mintaja - 5% glazury, bez skóry, mrożony, najlepszej jakości, kalafior opakowanie 2,5 kg, miazga szpinakowa opakowanie 2,5 kg, mieszanka kompotowa opakowanie 2,5 kg, mieszanka warzywna 3 składnikowa opakowanie 2,5kg, paluszki rybne z fileta panierowane bez konserwantów i spulchniaczy, truskawki opakowanie 2,5 kg.
Wymagania: bez obcych zapachów, nieoblodzone, niezlepione, sypkie, nieuszkodzone mechanicznie. Jakość dostarczonych towarów nie może budzić zastrzeżeń. Towar w oryginalnych opakowaniach producenta, opakowania całe nienaruszone. Barwa zgodna z naturalną, brak ubytków i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia na opakowaniu. Opakowania jednostkowe oraz zbiorowe, powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakościowej, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Opakowania powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.5 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Dokładny opis widnieje w rozdziale XIII Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert w SWZ.
1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach (ocena oferty będzie dokonywana dla każdej części osobno):
1) „Cena brutto” – C;
2) „Czas reakcji” – R;
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Cena brutto 60% - 60 pkt
C = Cena brutto najtańszej oferty / Cena brutto badanej oferty x 60
Czas reakcji 40% - 40 pkt
40 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie do 1 godziny włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
30 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 1 godziny do 2 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
20 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 2 godziny do 3 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
0 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 3 godzin do 4 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby deklarowany przez Wykonawcę czas reakcji, wskazany był w pełnych godzinach. Jeśli Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepełnych godzinach, Zamawiający zaokrągli zadeklarowany czas do kolejno wyższej pełnej godziny- zgodnie z kryterium.
Zamawiający będzie dokonywał każdorazowo zgłoszenia wadliwości towaru pismem, pocztą elektroniczną, telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostaną przyznane tylko w przypadku złożenia przez Wykonawcę oświadczenia, na podstawie którego będzie można przyznać punkty w danym kryterium.
W przypadku niezłożenia oświadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
W przypadku zaoferowania czasu reakcji dłuższego niż maksymalny (4 godziny), oferta zostanie odrzucona.
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru:
S = C +R
gdzie:
S – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „cena ofertowa brutto”,
R – punkty uzyskane w kryterium „Czas reakcji” – termin dostawy artykułów właściwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem.
Czas reakcji jest liczony od czasu zgłoszenia wady przez Zamawiającego.
Za towar wadliwy Zamawiający uważa towar, którego jakość i/lub ilość w chwili dostawy jest niezgodna z złożonym zamówieniem.
4. Ocena punktowa w kryterium „cena ofertowa brutto” dokonana zostanie na podstawie ceny ofertowej brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej (dla każdej części osobno).
5. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 6
Nazwa zamówienia: pozostałe różne art. spożywcze
Główny kod CPV: 15800000-6,
Krótki opis przedmiotu zamówienia a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: bazylia otarta 20 g, biszkopty bez cukru opakowanie100 g, biszkopty bezglutenowe bez cukru, chrupki kukurydziane pałeczki - 100% grys kukurydziany, ciastka bezglutenowe bez dodatku cukru 120 g (ciastka kruche, gryczane, korzenne); ciastka zbożowe różne smaki o obniżonej zawartości cukru, cukier biały 1kg, cukier puder 0,5kg, cukier waniliowy 16g, cukier waniliowy bezglutenowy 32 g, cynamon, jakość Q 20 g, czosnek suszony 20g, drożdże świeże 100 g, dżem 100% owoców 200 g – 250g (truskawkowy, owoce leśne, wiśniowy), bez dodatku cukru i konserwantów, fasola Jaś średnia opakowanie 500 g, filet z makreli w pomidorach 170g (85 g ryby po odsączeniu), galaretka bez cukru różne smaki 14 g, groch łuskany 400 g, groszek ptysiowy 300 g, groszek ptysiowy bezglutenowy 50 g, herbata czarna ekspresowa min 100 szt. saszetek w opakowaniu 200 g, herbata owocowa 54 g (smak malinowy, truskawkowy, owoce leśne, dzika róża, wieloowocowa), ziołowe 100% naturalnych składników pochodzenia roślinnego; jajka - kurze świeże, kl. A, kat. wagowa L, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naświetlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30 szt., kakao ciemne 150 g, kasza gryczana 1 kg - 13g białka/100g produktu, kasza jaglana 500 g, kasza jęczmienna 1 kg - 10g błonnika/100g produktu, kasza kukurydziana 500g, kasza manna błyskawiczna 500 g - 11g błonnika/100g produktu, kawa inka 150g - 72% - zboża- prażone, ketchup 480 g bez substancji konserwujących, pomidorowy, łagodny smak, kukurydza konserwowa 400 g, kurkuma opakowanie 20 g, liść laurowy opakowanie 20 g, majeranek otarty opakowanie 20 g, majonez tradycyjny bez konserwantów i sztucznych barwników 700 g, makaron świderki 500g, makaron bezglutenowy spaghetti opakowanie 500g, makaron bezglutenowy świderki opakowanie 500 g makaron łazanki 500g, makaron nitka 500g, makaron spaghetti 500 g, makaron zacierka 250g, mąka tortowa TYP 450 1 kg, mąka ziemniaczana 1 kg, miód pszczeli naturalny 1 kg, napój ryżowy 1l, nasiona chia opakowanie 1 kg, olej pojemność 1l, oregano suszone 20 g, papryka słodka mielona 100 % opakowanie 20 g, pestki dyni opakowanie 1 kg, pieprz czarny mielony opakowanie 20 g, płatki kukurydziane- kasza kukurydziana 95 % opakowanie 1 kg, płatki owsiane górskie błyskawiczne opakowanie 500 g, płatki ryżowe błyskawiczne opakowanie 500 g, płatki wielozbożowe cynamonowe gwiazdki i czekoladowe kulki o obniżonej zawartości cukru opakowanie 500g, proszek do pieczenia 32g, proszek do pieczenia bezglutenowy opakowanie 30 g, przyprawa warzywna do potraw opakowanie 300 g, koncentrat pomidorowy 28-30% 950g, rodzynki opakowanie 1 kg, rurki waflowe puste opakowanie 1 kg, ryż paraboliczny opakowanie 1 kg, soczek w kartoniku z rurką 200ml - 100 % owoców, bez dodatku cukru, bez substancji konserwujących wzbogacony wit. C i żelazem, (smak jabłkowy, pomarańczowy, jabłkowo-pomarańczowy), soczewica czerwona opakowanie 500 g, sól o obniżonej zawartości potasu i sodu 1 kg, szczaw konserwowy 350g – 100% szczaw, tuńczyk w oleju opakowanie 170 g, tymianek 10 g, wafle ryżowe naturalne100g, wafle ryżowe wieloziarniste 100g wafle ryżowe z pestkami dyni 100g, wiórki kokosowe opakowanie 300 g, ziele angielskie opakowanie 20 g, zielony groszek konserwowy opakowanie 400 g, zioła prowansalskie 20 g, żelatyna spożywcza opakowanie 50g, żurawina suszona opakowanie 1 kg, barszcz biały w proszku, żurek w proszku, przecier ogórkowy, kisiel, budyń, krem czekoladowy, przyprawa Kucharek, przyprawa typu Maggi, sok owocowy w szklanej butelce, koncentrat pomidorowy mały, kakao, ciastka kruche, makrela wędzona, kompot w słoiku, fasolka szparagowa w słoiku (żółta/ zielona).
Wymagania: Dostarczony towar ma być w oryginalnych opakowaniach producenta, zawierających informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia ilości sztuk i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, czyste bez
oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, szczelne. Oferowane artykuły żywnościowe, produkty zbożowe, artykuły sypkie nie mogą być zabrylowane i zawilgocone. Nie mogą zawierać szkodników i posiadać obcego zapachu. Miód o łagodnym, woskowym zapachu, w stanie płynnym, preferowany kolor żółty. Soki owocowe, warzywne, owocowo - warzywne, napoje bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008. Ketchup w przypadku którego zużyto nie mniej niż 120 g pomidorów do przygotowania 100 g produktu, zawierający gotowego do spożycia, zawierający 15 g cukru w 100 g produktu gotowego do spożycia. 0lej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych g cukru powyżej 50°/o i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. Soki owocowe, warzywne, musy owocowo-warzywne: - o niskiej zawartości sodu/soli, tj, zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub na l00 ml środka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu/soli, tj. obniżenie zawartości sodu lub wartości równoważnej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem. Przyprawa warzywna do potraw opakowanie 300 g Skład: Sól morska, suszone warzywa 32% (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki), cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper. Nie
zawiera glutenu. Przeciery, musy owocowe, warzywne oraz owocowo-warzywne:
-bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;
- bez dodatku soli
- 100% owoców i warzyw
Majonez bez substancji konserwujących, o dobrym składzie - olej rzepakowy rafinowany, musztarda woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, woda, żółtka jaj kurzych (7,0%), nie uszkodzone mechanicznie Makaron 100 % pszenicy durum i ryż paraboliczny - nie rozgotowujący się. Przyprawy aromatyczne, bez obcych zapachów, sypkie, bez dodatku soli/sodu, cukru i substancji słodzących, opakowanie od 15g – 30g. Przyprawy bez dodatku
glutaminianu sodu.- Płatki i artykuły wielozbożowy zaw. cukru poniżej 29g/100g produktu, struktura i konsystencja sypka Zbożowe produkty śniadaniowe oraz inne produkty zbożowe:
-bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008;
-o niskiej zawartości sodu/soli, tj. zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub na l00 ml
środka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu/soli, tj. obniżenie zawartości sodu lub wartości równoważnej dla soli
wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem . Jajka czyste i nie uszkodzone.
. - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.6 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Dokładny opis widnieje w rozdziale XIII Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert w SWZ.
1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach (ocena oferty będzie dokonywana dla każdej części osobno):
1) „Cena brutto” – C;
2) „Czas reakcji” – R;
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Cena brutto 60% - 60 pkt
C = Cena brutto najtańszej oferty / Cena brutto badanej oferty x 60
Czas reakcji 40% - 40 pkt
40 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie do 1 godziny włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
30 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 1 godziny do 2 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
20 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 2 godziny do 3 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
0 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 3 godzin do 4 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby deklarowany przez Wykonawcę czas reakcji, wskazany był w pełnych godzinach. Jeśli Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepełnych godzinach, Zamawiający zaokrągli zadeklarowany czas do kolejno wyższej pełnej godziny- zgodnie z kryterium.
Zamawiający będzie dokonywał każdorazowo zgłoszenia wadliwości towaru pismem, pocztą elektroniczną, telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostaną przyznane tylko w przypadku złożenia przez Wykonawcę oświadczenia, na podstawie którego będzie można przyznać punkty w danym kryterium.
W przypadku niezłożenia oświadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
W przypadku zaoferowania czasu reakcji dłuższego niż maksymalny (4 godziny), oferta zostanie odrzucona.
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru:
S = C +R
gdzie:
S – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „cena ofertowa brutto”,
R – punkty uzyskane w kryterium „Czas reakcji” – termin dostawy artykułów właściwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem.
Czas reakcji jest liczony od czasu zgłoszenia wady przez Zamawiającego.
Za towar wadliwy Zamawiający uważa towar, którego jakość i/lub ilość w chwili dostawy jest niezgodna z złożonym zamówieniem.
4. Ocena punktowa w kryterium „cena ofertowa brutto” dokonana zostanie na podstawie ceny ofertowej brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej (dla każdej części osobno).
5. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 7
Nazwa zamówienia: woda mineralna
Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15981000-8 – woda mineralna
Krótki opis przedmiotu zamówienia) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego – określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: woda mineralna 18,9 l galon, woda mineralna 330 ml, woda mineralna niegazowana 1,5 l, woda mineralna 5l.
Wymagania: woda źródlana, woda stołowa, świeża, bez obcych zapachów, kolor przeźroczysty, suma od 180- 210 mg/dm3 rozpuszczonych składników mineralnych - w ilościach i jakości wskazanej w opisie przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3.7 do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15981000-8 - Wody mineralne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Dokładny opis widnieje w rozdziale XIII Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert w SWZ.
1. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta zawierająca najkorzystniejszy bilans punktów w kryteriach (ocena oferty będzie dokonywana dla każdej części osobno):
1) „Cena brutto” – C;
2) „Czas reakcji” – R;
2. Powyższym kryteriom Zamawiający przypisał następujące znaczenie:
Cena brutto 60% - 60 pkt
C = Cena brutto najtańszej oferty / Cena brutto badanej oferty x 60
Czas reakcji 40% - 40 pkt
40 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie do 1 godziny włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
30 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 1 godziny do 2 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
20 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 2 godziny do 3 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
0 punktów - dostarczanie właściwych tj. wolnych od wad artykułów żywnościowych w czasie powyżej 3 godzin do 4 godzin włącznie od zgłoszenia przez Zamawiającego.
Zamawiający wymaga, aby deklarowany przez Wykonawcę czas reakcji, wskazany był w pełnych godzinach. Jeśli Wykonawca zadeklaruje czas reakcji, w niepełnych godzinach, Zamawiający zaokrągli zadeklarowany czas do kolejno wyższej pełnej godziny- zgodnie z kryterium.
Zamawiający będzie dokonywał każdorazowo zgłoszenia wadliwości towaru pismem, pocztą elektroniczną, telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu.
Punkty w kryterium czas reakcji (termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego niezgodnego z zamówieniem) zostaną przyznane tylko w przypadku złożenia przez Wykonawcę oświadczenia, na podstawie którego będzie można przyznać punkty w danym kryterium.
W przypadku niezłożenia oświadczenia oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów oraz Zamawiający uzna, że Wykonawca zaoferował maksymalny czas reakcji tj. 4 godziny.
W przypadku zaoferowania czasu reakcji dłuższego niż maksymalny (4 godziny), oferta zostanie odrzucona.
3. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta, zostanie obliczona wg poniższego wzoru:
S = C +R
gdzie:
S – całkowita liczba punktów,
C – punkty uzyskane w kryterium „cena ofertowa brutto”,
R – punkty uzyskane w kryterium „Czas reakcji” – termin dostawy artykułów właściwych w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem.
Czas reakcji jest liczony od czasu zgłoszenia wady przez Zamawiającego.
Za towar wadliwy Zamawiający uważa towar, którego jakość i/lub ilość w chwili dostawy jest niezgodna z złożonym zamówieniem.
4. Ocena punktowa w kryterium „cena ofertowa brutto” dokonana zostanie na podstawie ceny ofertowej brutto wskazanej przez Wykonawcę w ofercie i przeliczona według wzoru opisanego w tabeli powyżej (dla każdej części osobno).
5. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas reakcji
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
− nie podlegają wykluczeniu na podstawie wskazanej w art. 108 ust. 1, art. 109 ust. 1 pkt 4 PZP oraz w art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U.2023.1497)
− spełniają następujące, określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Wykonawca spełnia warunek, jeśli wykaże, że prowadząc działalność gospodarczą lub zawodową jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych prowadzonych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli taki wpis jest wymagany przepisami;
2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia w tym zakresie warunku.
3) w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający nie stawia w tym zakresie warunku.
2. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.
3. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia.
4. Zamawiający ocenia, czy udostępniane wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz bada, czy nie zachodzą, wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 108 i art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy PZP.
5. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te będą realizowały roboty budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
6. Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy.
7. Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe, sytuacja ekonomiczna lub finansowa podmiotu udostępniającego zasoby nie potwierdzają spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą, wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez zamawiającego zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami albo wykazał, że samodzielnie spełnia warunki udziału w postępowaniu.
8. Wykonawca nie może, po upływie terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo ofert, powoływać się na zdolności lub sytuację podmiotów udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu i braku podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zamawiający żąda następujących podmiotowych środków dowodowych:
2. Odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy PZP, sporządzony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
z uwzględnieniem postanowień SWZ – Rozdział XVI pkt 7 powyżej
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu i braku podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zamawiający żąda następujących podmiotowych środków dowodowych:
- Odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy PZP, sporządzony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
z uwzględnieniem postanowień SWZ – Rozdział XVI pkt 7 powyżej
Załącznik nr 3 oświadczenia zawierającego informacje stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu i nie podlega wykluczeniu.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdz. XVI SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia, których wzór stanowi Załącznik nr 3 do SWZ te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
4. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy będą wykonywać roboty budowlane, do realizacji których te zdolności są wymagane.
5. W przypadku, o którym mowa w ww. ust. 4, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie (zgodnie z Załącznikiem nr 6 do SWZ), z którego wynika, które roboty budowlane wykonają poszczególni Wykonawcy.
6. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści tej umowy, określone zostały w załączniku nr 2 do SWZ.
2. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 PZP oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ.
3. Zmiana umowy wymaga dla swej ważności, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-13 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-13 10:10
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni