Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO NR 2 W GDAŃSKU
1.3.) Oddział zamawiającego: CKZiU Nr 2
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 221909133
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Smoleńska 5/7
1.5.2.) Miejscowość: Gdańsk
1.5.3.) Kod pocztowy: 80-058
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski
1.5.7.) Numer telefonu: 602 227 283
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: w.kozlowski.ckziu2@op.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://ckzu2.edu.gdansk.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-22e143c3-8e62-11ec-9bc1-c2db95d08897
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00078328
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00055616/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa produktów spożywczych na potrzeby Centrum Kształcenia Zawodowego Nr 2 w Gdańsku
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej(ePUAP).
3. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanego formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB
4. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków (innych niż oferta czy wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal: „Formularz do komunikacji”. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się wewnętrznym numerem postępowania (001/CKZiU2/2022).
5. Dokumenty elektroniczne składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w ust. 1 pkt. 1.3. adres email. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).
6. Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie przewiduje innego sposobu komunikowania się z Wykonawcami niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
a) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Gdańsku z siedzibą: 80-058 Gdańsk, ul. Smoleńska 5/7, z którą można się kontaktować pisemnie, na adres siedziby, przez adres e-mail: sekretariat@ckzu2.edu.gdansk.pl bądź telefonicznie, pod numerem: 48 58 301-10-20
b) przedstawicielem administratora jest Dyrektor Barbara Mizerska kontakt z administratorem: przez adres e- mail: b.mizerska@ckzu2.edu.gdansk.pl
c) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie podstawowym;
d) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 3 ustawy, z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 ze zm.), dalej „ustawa Pzp”;
e) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
f) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
g) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
h) posiada Pani/Pan:
o na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
o na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych, przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników;
o na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
o prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
i) nie przysługuje Pani/Panu:
o w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
o prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
o na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 001/CKZiU2/2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku (odpowiednio w ramach danych części zamówienia). do punktu (miejsca dostawy) przy ul. Smoleńskiej 5/7 Wykonawca dostarczy produkty do kuchni, w sposób następujący:
Zadanie nr 1 –PIECZYWO – 5 razy w tygodniu
W przypadku wadliwego towaru, czas na jego wymianę wynosi max 2 godziny.
2. Minimalny gwarantowany zakres zamówienia Zamawiający określa na poziomie 30% wielkości dostaw, określonych w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie gwarantuje wykonania ww. poziomu zamówienia w przypadku zaistnienia siły wyższej. Zamawiający zastrzega, że za siłę wyższą uzna zamknięcie placówki oświatowej Zamawiającego z przyczyn związanych z pandemią COVID-19, jak też awarię wyposażenia kuchni uniemożliwiającą przygotowywanie posiłków. W takim wypadku wykonawcy nie przysługuje za ten okres wynagrodzenie, jak i roszczenie o wykonanie umowy w zakresie gwarantowanym.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku nr 1 do SWZ – wykazie asortymentowym, w którym określono zakres szczegółowych wymagań dotyczących parametrów jakościowych, okres przydatności do spożycia, wymagania w zakresie opakowań itp.
4. Zamawiający informuje, że ilości towarów określone w Załączniku nr 1 do oferty, które to stanowią jednocześnie opis przedmiotu zamówienia mają charakter szacunkowy i mogą ulec zmianie w zakresie i w okolicznościach wskazanych w umowie, w Rozdziale 17 SWZ. Wykonawca nie ma prawa do roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania całości przedmiotu zamówienia.
5. Budynek szkoły spełnia wymagania wynikające z przepisów ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, a w szczególności z art. 6 ww. ustawy (wymagania architektoniczne).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) dla kryterium „Cena”
(C): PC = [CN/CR x 60%] x 100
Oznaczenia:
C - ilość punktów dla kryterium „Cena”
CN - najniższa zaoferowana cena
CR - cena oferty rozpatrywanej
b) dla kryterium „Termin dostawy” (TD):
TERMIN DOSTAWY od dnia złożenia zamówienia:
- 3 dni robocze - przyznane punkty: 0 pkt.
- 2 dni robocze - przyznane punkty: 20 pkt.
- 1 dzień roboczy - przyznane punkty: 40 pkt.
Uwaga:
• W celu przyznania punktów w kryterium - termin dostawy - Zamawiający rozpatrywać będzie informacje podane przez Wykonawców w formularzu ofertowym.
• jeżeli Wykonawca zaoferuje termin dostawy krótszy niż 1 dzień (np. w godzinach) – przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 1 dzień i otrzyma 40 pkt.
• jeżeli Wykonawca nie zaoferuje żadnego terminu dostawy (np. zostawi właściwe do tego miejsce bez wypełnienia) - przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 3 dni i otrzyma 0 pkt.
c) Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów (P), będącą sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach: P = C + TD
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: TERMIN DOSTAWY
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku (odpowiednio w ramach danych części zamówienia). do punktu (miejsca dostawy) przy ul. Smoleńskiej 5/7 Wykonawca dostarczy produkty do kuchni, w sposób następujący:
Zadanie nr 2 –NABIAŁ – 3 razy w tygodniu
W przypadku wadliwego towaru, czas na jego wymianę wynosi max 2 godziny.
2. Minimalny gwarantowany zakres zamówienia Zamawiający określa na poziomie 30% wielkości dostaw, określonych w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie gwarantuje wykonania ww. poziomu zamówienia w przypadku zaistnienia siły wyższej. Zamawiający zastrzega, że za siłę wyższą uzna zamknięcie placówki oświatowej Zamawiającego z przyczyn związanych z pandemią COVID-19, jak też awarię wyposażenia kuchni uniemożliwiającą przygotowywanie posiłków. W takim wypadku wykonawcy nie przysługuje za ten okres wynagrodzenie, jak i roszczenie o wykonanie umowy w zakresie gwarantowanym.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku nr 1 do SWZ – wykazie asortymentowym, w którym określono zakres szczegółowych wymagań dotyczących parametrów jakościowych, okres przydatności do spożycia, wymagania w zakresie opakowań itp.
4. Zamawiający informuje, że ilości towarów określone w Załączniku nr 1 do oferty, które to stanowią jednocześnie opis przedmiotu zamówienia mają charakter szacunkowy i mogą ulec zmianie w zakresie i w okolicznościach wskazanych w umowie, w Rozdziale 17 SWZ. Wykonawca nie ma prawa do roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania całości przedmiotu zamówienia.
5. Budynek szkoły spełnia wymagania wynikające z przepisów ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, a w szczególności z art. 6 ww. ustawy (wymagania architektoniczne).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15550000-8 - Klasyfikowane produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) dla kryterium „Cena”
(C): PC = [CN/CR x 60%] x 100
Oznaczenia:
C - ilość punktów dla kryterium „Cena”
CN - najniższa zaoferowana cena
CR - cena oferty rozpatrywanej
b) dla kryterium „Termin dostawy” (TD):
TERMIN DOSTAWY od dnia złożenia zamówienia:
- 3 dni robocze - przyznane punkty: 0 pkt.
- 2 dni robocze - przyznane punkty: 20 pkt.
- 1 dzień roboczy - przyznane punkty: 40 pkt.
Uwaga:
• W celu przyznania punktów w kryterium - termin dostawy - Zamawiający rozpatrywać będzie informacje podane przez Wykonawców w formularzu ofertowym.
• jeżeli Wykonawca zaoferuje termin dostawy krótszy niż 1 dzień (np. w godzinach) – przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 1 dzień i otrzyma 40 pkt.
• jeżeli Wykonawca nie zaoferuje żadnego terminu dostawy (np. zostawi właściwe do tego miejsce bez wypełnienia) - przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 3 dni i otrzyma 0 pkt.
c) Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów (P), będącą sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach: P = C + TD
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: TERMIN DOSTAWY
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku (odpowiednio w ramach danych części zamówienia). do punktu (miejsca dostawy) przy ul. Smoleńskiej 5/7 Wykonawca dostarczy produkty do kuchni, w sposób następujący:
Zadanie nr 3 –MROŻONKI – 2 razy w tygodniu
W przypadku wadliwego towaru, czas na jego wymianę wynosi max 2 godziny.
2. Minimalny gwarantowany zakres zamówienia Zamawiający określa na poziomie 30% wielkości dostaw, określonych w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie gwarantuje wykonania ww. poziomu zamówienia w przypadku zaistnienia siły wyższej. Zamawiający zastrzega, że za siłę wyższą uzna zamknięcie placówki oświatowej Zamawiającego z przyczyn związanych z pandemią COVID-19, jak też awarię wyposażenia kuchni uniemożliwiającą przygotowywanie posiłków. W takim wypadku wykonawcy nie przysługuje za ten okres wynagrodzenie, jak i roszczenie o wykonanie umowy w zakresie gwarantowanym.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku nr 1 do SWZ – wykazie asortymentowym, w którym określono zakres szczegółowych wymagań dotyczących parametrów jakościowych, okres przydatności do spożycia, wymagania w zakresie opakowań itp.
4. Zamawiający informuje, że ilości towarów określone w Załączniku nr 1 do oferty, które to stanowią jednocześnie opis przedmiotu zamówienia mają charakter szacunkowy i mogą ulec zmianie w zakresie i w okolicznościach wskazanych w umowie, w Rozdziale 17 SWZ. Wykonawca nie ma prawa do roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania całości przedmiotu zamówienia.
5. Budynek szkoły spełnia wymagania wynikające z przepisów ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, a w szczególności z art. 6 ww. ustawy (wymagania architektoniczne).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) dla kryterium „Cena”
(C): PC = [CN/CR x 60%] x 100
Oznaczenia:
C - ilość punktów dla kryterium „Cena”
CN - najniższa zaoferowana cena
CR - cena oferty rozpatrywanej
b) dla kryterium „Termin dostawy” (TD):
TERMIN DOSTAWY od dnia złożenia zamówienia:
- 3 dni robocze - przyznane punkty: 0 pkt.
- 2 dni robocze - przyznane punkty: 20 pkt.
- 1 dzień roboczy - przyznane punkty: 40 pkt.
Uwaga:
• W celu przyznania punktów w kryterium - termin dostawy - Zamawiający rozpatrywać będzie informacje podane przez Wykonawców w formularzu ofertowym.
• jeżeli Wykonawca zaoferuje termin dostawy krótszy niż 1 dzień (np. w godzinach) – przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 1 dzień i otrzyma 40 pkt.
• jeżeli Wykonawca nie zaoferuje żadnego terminu dostawy (np. zostawi właściwe do tego miejsce bez wypełnienia) - przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 3 dni i otrzyma 0 pkt.
c) Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów (P), będącą sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach: P = C + TD
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: TERMIN DOSTAWY
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku (odpowiednio w ramach danych części zamówienia). do punktu (miejsca dostawy) przy ul. Smoleńskiej 5/7 Wykonawca dostarczy produkty do kuchni, w sposób następujący:
Zadanie nr 4 –RYBY – 1 raz w tygodniu
W przypadku wadliwego towaru, czas na jego wymianę wynosi max 2 godziny.
2. Minimalny gwarantowany zakres zamówienia Zamawiający określa na poziomie 30% wielkości dostaw, określonych w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie gwarantuje wykonania ww. poziomu zamówienia w przypadku zaistnienia siły wyższej. Zamawiający zastrzega, że za siłę wyższą uzna zamknięcie placówki oświatowej Zamawiającego z przyczyn związanych z pandemią COVID-19, jak też awarię wyposażenia kuchni uniemożliwiającą przygotowywanie posiłków. W takim wypadku wykonawcy nie przysługuje za ten okres wynagrodzenie, jak i roszczenie o wykonanie umowy w zakresie gwarantowanym.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku nr 1 do SWZ – wykazie asortymentowym, w którym określono zakres szczegółowych wymagań dotyczących parametrów jakościowych, okres przydatności do spożycia, wymagania w zakresie opakowań itp.
4. Zamawiający informuje, że ilości towarów określone w Załączniku nr 1 do oferty, które to stanowią jednocześnie opis przedmiotu zamówienia mają charakter szacunkowy i mogą ulec zmianie w zakresie i w okolicznościach wskazanych w umowie, w Rozdziale 17 SWZ. Wykonawca nie ma prawa do roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania całości przedmiotu zamówienia.
5. Budynek szkoły spełnia wymagania wynikające z przepisów ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, a w szczególności z art. 6 ww. ustawy (wymagania architektoniczne).
4.2.6.) Główny kod CPV: 03310000-5 - Ryby, skorupiaki i produkty wodne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) dla kryterium „Cena”
(C): PC = [CN/CR x 60%] x 100
Oznaczenia:
C - ilość punktów dla kryterium „Cena”
CN - najniższa zaoferowana cena
CR - cena oferty rozpatrywanej
b) dla kryterium „Termin dostawy” (TD):
TERMIN DOSTAWY od dnia złożenia zamówienia:
- 3 dni robocze - przyznane punkty: 0 pkt.
- 2 dni robocze - przyznane punkty: 20 pkt.
- 1 dzień roboczy - przyznane punkty: 40 pkt.
Uwaga:
• W celu przyznania punktów w kryterium - termin dostawy - Zamawiający rozpatrywać będzie informacje podane przez Wykonawców w formularzu ofertowym.
• jeżeli Wykonawca zaoferuje termin dostawy krótszy niż 1 dzień (np. w godzinach) – przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 1 dzień i otrzyma 40 pkt.
• jeżeli Wykonawca nie zaoferuje żadnego terminu dostawy (np. zostawi właściwe do tego miejsce bez wypełnienia) - przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 3 dni i otrzyma 0 pkt.
c) Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów (P), będącą sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach: P = C + TD
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: TERMIN DOSTAWY
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku (odpowiednio w ramach danych części zamówienia). do punktu (miejsca dostawy) przy ul. Smoleńskiej 5/7 Wykonawca dostarczy produkty do kuchni, w sposób następujący:
Zadanie nr 5 –MIĘSO, WĘDLINY – 3 razy w tygodniu
W przypadku wadliwego towaru, czas na jego wymianę wynosi max 2 godziny.
2. Minimalny gwarantowany zakres zamówienia Zamawiający określa na poziomie 30% wielkości dostaw, określonych w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie gwarantuje wykonania ww. poziomu zamówienia w przypadku zaistnienia siły wyższej. Zamawiający zastrzega, że za siłę wyższą uzna zamknięcie placówki oświatowej Zamawiającego z przyczyn związanych z pandemią COVID-19, jak też awarię wyposażenia kuchni uniemożliwiającą przygotowywanie posiłków. W takim wypadku wykonawcy nie przysługuje za ten okres wynagrodzenie, jak i roszczenie o wykonanie umowy w zakresie gwarantowanym.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku nr 1 do SWZ – wykazie asortymentowym, w którym określono zakres szczegółowych wymagań dotyczących parametrów jakościowych, okres przydatności do spożycia, wymagania w zakresie opakowań itp.
4. Zamawiający informuje, że ilości towarów określone w Załączniku nr 1 do oferty, które to stanowią jednocześnie opis przedmiotu zamówienia mają charakter szacunkowy i mogą ulec zmianie w zakresie i w okolicznościach wskazanych w umowie, w Rozdziale 17 SWZ. Wykonawca nie ma prawa do roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania całości przedmiotu zamówienia.
5. Budynek szkoły spełnia wymagania wynikające z przepisów ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, a w szczególności z art. 6 ww. ustawy (wymagania architektoniczne).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112100-7 - Świeży drób
15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) dla kryterium „Cena”
(C): PC = [CN/CR x 60%] x 100
Oznaczenia:
C - ilość punktów dla kryterium „Cena”
CN - najniższa zaoferowana cena
CR - cena oferty rozpatrywanej
b) dla kryterium „Termin dostawy” (TD):
TERMIN DOSTAWY od dnia złożenia zamówienia:
- 3 dni robocze - przyznane punkty: 0 pkt.
- 2 dni robocze - przyznane punkty: 20 pkt.
- 1 dzień roboczy - przyznane punkty: 40 pkt.
Uwaga:
• W celu przyznania punktów w kryterium - termin dostawy - Zamawiający rozpatrywać będzie informacje podane przez Wykonawców w formularzu ofertowym.
• jeżeli Wykonawca zaoferuje termin dostawy krótszy niż 1 dzień (np. w godzinach) – przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 1 dzień i otrzyma 40 pkt.
• jeżeli Wykonawca nie zaoferuje żadnego terminu dostawy (np. zostawi właściwe do tego miejsce bez wypełnienia) - przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 3 dni i otrzyma 0 pkt.
c) Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów (P), będącą sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach: P = C + TD
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: TERMIN DOSTAWY
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku (odpowiednio w ramach danych części zamówienia). do punktu (miejsca dostawy) przy ul. Smoleńskiej 5/7 Wykonawca dostarczy produkty do kuchni, w sposób następujący:
Zadanie nr 6 –ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE – 3 razy w tygodniu
W przypadku wadliwego towaru, czas na jego wymianę wynosi max 2 godziny.
2. Minimalny gwarantowany zakres zamówienia Zamawiający określa na poziomie 30% wielkości dostaw, określonych w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie gwarantuje wykonania ww. poziomu zamówienia w przypadku zaistnienia siły wyższej. Zamawiający zastrzega, że za siłę wyższą uzna zamknięcie placówki oświatowej Zamawiającego z przyczyn związanych z pandemią COVID-19, jak też awarię wyposażenia kuchni uniemożliwiającą przygotowywanie posiłków. W takim wypadku wykonawcy nie przysługuje za ten okres wynagrodzenie, jak i roszczenie o wykonanie umowy w zakresie gwarantowanym.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku nr 1 do SWZ – wykazie asortymentowym, w którym określono zakres szczegółowych wymagań dotyczących parametrów jakościowych, okres przydatności do spożycia, wymagania w zakresie opakowań itp.
4. Zamawiający informuje, że ilości towarów określone w Załączniku nr 1 do oferty, które to stanowią jednocześnie opis przedmiotu zamówienia mają charakter szacunkowy i mogą ulec zmianie w zakresie i w okolicznościach wskazanych w umowie, w Rozdziale 17 SWZ. Wykonawca nie ma prawa do roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania całości przedmiotu zamówienia.
5. Budynek szkoły spełnia wymagania wynikające z przepisów ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, a w szczególności z art. 6 ww. ustawy (wymagania architektoniczne).
4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) dla kryterium „Cena”
(C): PC = [CN/CR x 60%] x 100
Oznaczenia:
C - ilość punktów dla kryterium „Cena”
CN - najniższa zaoferowana cena
CR - cena oferty rozpatrywanej
b) dla kryterium „Termin dostawy” (TD):
TERMIN DOSTAWY od dnia złożenia zamówienia:
- 3 dni robocze - przyznane punkty: 0 pkt.
- 2 dni robocze - przyznane punkty: 20 pkt.
- 1 dzień roboczy - przyznane punkty: 40 pkt.
Uwaga:
• W celu przyznania punktów w kryterium - termin dostawy - Zamawiający rozpatrywać będzie informacje podane przez Wykonawców w formularzu ofertowym.
• jeżeli Wykonawca zaoferuje termin dostawy krótszy niż 1 dzień (np. w godzinach) – przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 1 dzień i otrzyma 40 pkt.
• jeżeli Wykonawca nie zaoferuje żadnego terminu dostawy (np. zostawi właściwe do tego miejsce bez wypełnienia) - przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 3 dni i otrzyma 0 pkt.
c) Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów (P), będącą sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach: P = C + TD
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: TERMIN DOSTAWY
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 2 w Gdańsku (odpowiednio w ramach danych części zamówienia). do punktu (miejsca dostawy) przy ul. Smoleńskiej 5/7 Wykonawca dostarczy produkty do kuchni, w sposób następujący:
Zadanie nr 7 –WARZYWA, OWOCE, KISZONKI, JAJA – 5 razy w tygodniu
W przypadku wadliwego towaru, czas na jego wymianę wynosi max 2 godziny.
2. Minimalny gwarantowany zakres zamówienia Zamawiający określa na poziomie 30% wielkości dostaw, określonych w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie gwarantuje wykonania ww. poziomu zamówienia w przypadku zaistnienia siły wyższej. Zamawiający zastrzega, że za siłę wyższą uzna zamknięcie placówki oświatowej Zamawiającego z przyczyn związanych z pandemią COVID-19, jak też awarię wyposażenia kuchni uniemożliwiającą przygotowywanie posiłków. W takim wypadku wykonawcy nie przysługuje za ten okres wynagrodzenie, jak i roszczenie o wykonanie umowy w zakresie gwarantowanym.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku nr 1 do SWZ – wykazie asortymentowym, w którym określono zakres szczegółowych wymagań dotyczących parametrów jakościowych, okres przydatności do spożycia, wymagania w zakresie opakowań itp.
4. Zamawiający informuje, że ilości towarów określone w Załączniku nr 1 do oferty, które to stanowią jednocześnie opis przedmiotu zamówienia mają charakter szacunkowy i mogą ulec zmianie w zakresie i w okolicznościach wskazanych w umowie, w Rozdziale 17 SWZ. Wykonawca nie ma prawa do roszczeń odszkodowawczych z tytułu niezrealizowania całości przedmiotu zamówienia.
5. Budynek szkoły spełnia wymagania wynikające z przepisów ustawy z dnia 19 lipca 2019 r. o zapewnianiu dostępności osobom ze szczególnymi potrzebami, a w szczególności z art. 6 ww. ustawy (wymagania architektoniczne).
4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: a) dla kryterium „Cena”
(C): PC = [CN/CR x 60%] x 100
Oznaczenia:
C - ilość punktów dla kryterium „Cena”
CN - najniższa zaoferowana cena
CR - cena oferty rozpatrywanej
b) dla kryterium „Termin dostawy” (TD):
TERMIN DOSTAWY od dnia złożenia zamówienia:
- 3 dni robocze - przyznane punkty: 0 pkt.
- 2 dni robocze - przyznane punkty: 20 pkt.
- 1 dzień roboczy - przyznane punkty: 40 pkt.
Uwaga:
• W celu przyznania punktów w kryterium - termin dostawy - Zamawiający rozpatrywać będzie informacje podane przez Wykonawców w formularzu ofertowym.
• jeżeli Wykonawca zaoferuje termin dostawy krótszy niż 1 dzień (np. w godzinach) – przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 1 dzień i otrzyma 40 pkt.
• jeżeli Wykonawca nie zaoferuje żadnego terminu dostawy (np. zostawi właściwe do tego miejsce bez wypełnienia) - przyjmuje się, że Wykonawca zaoferował termin dostawy 3 dni i otrzyma 0 pkt.
c) Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów (P), będącą sumą punktów przyznanych w poszczególnych kryteriach: P = C + TD
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: TERMIN DOSTAWY
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
W celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania Zamawiający żąda aby Wykonawca przedstawił odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru.
Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa powyżej, jeżeli Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskaże dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
2. W przypadku, o którym mowa w pkt. 1., Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
4. brak podstaw do wykluczenia z postępowania, o których mowa w Rozdziale 4 SWZ musi wykazać każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
zostały określone w Rozdziale 17 SWZ - wzór umowy
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-03-17 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-03-17 13:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-04-15
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Wraz z ofertą należy złożyć wypełniony formularz asortymentowo-cenowy (załącznik nr 1) odpowiedni dla danej części