„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Głubczycach ”

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Głubczycach ”
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoGłubczyce
  • WojewództwoOpolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2021-11-26
  • ZamawiającyZakład Karny w Głubczycach
  • Data publikacji ogłoszenia2021-11-18
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00275170
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego
w Głubczycach ”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Głubczycach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320839

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kochanowskiego 3

1.5.2.) Miejscowość: Głubczyce

1.5.3.) Kod pocztowy: 48-100

1.5.4.) Województwo: opolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL523 - Nyski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_glubczyce@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Zakład Karny

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego
w Głubczycach ”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-cfe481b0-4882-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00275170

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-18

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00020428/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.5 Artykuły spożywcze, nabiał, jaja, konserwy, mrożonki, ryby

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-cfe481b0-4882-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składania oświadczeń, wniosków zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz udostępnionego przez miniPortal https://miniportal.uzp.gov.pl.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępne pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUsługi.aspx oraz regulaminie ePUAP

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO", informuję, że: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:
Dyrektor Zakładu Karnego w Głubczycach ul. Kochanowskiego 3, 48-100 Głubczyce, inspektorem ochrony danych osobowych w Zakładzie Karnym w Głubczycach jest Pani kpt. Barbara Tyburczy ul. Kochanowskiego 3, 48-100 Głubczyce e-mail: barbara.tyburczy@sw.gov.pl, tel.(77) 4064165
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Sukcesywna dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Głubczycach numer sprawy: DKw.2232.6.2021.TP prowadzonym w trybie podstawowym; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 78 ustawy Prawo zamówień publicznych dalej „ustawa Pzp";
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan:
na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych * na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu:
w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DKw.2232.6.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 6

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

część I konserwy
Przedmiot zamówienia
1 Pasztet drobiowy opakowanie od 200g do 300 g alupak kg 1800
2 Pasztet mazowiecki opakowanie. od 200g do 300 g alupak kg 900
3 Konserwa turystyczna wieprzowa opakowanie. od 200g do 300g alupak kg 1100
4 Paprykarz szczeciński op. od 250g do 330 g kg 700
5 Sałatka rybna opakowanie od 250g do 330 g kg 500
6 Pasztet sojowy opakowanie od 100g do 130 g kg 300
7 Ryba w pomidorach opakowanie od 250 do 330 g kg 300
8 Szprot w oleju opakowanie od 250g do 330 g kg 200
9 Konserwa tyrolska opakowanie od 200g do 300 g kg 200
10 Smalec z mięsem opakowanie od 200g do 300 g alupak kg 200
11 Przysmak śniadaniowy opakowanie od 200g do 300 g kg 200

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II artykuły spożywcze
Przedmiot zamówienia
1 Dżem owocowy opakowanie do 5 kg kg 2100
2 Groszek konserwowy opakowanie do 1 kg kg 250
3 Koncentrat pomidorowy opakowanie do 1 kg kg 1200
4 Fasola biała "Jaś" opakowanie do 25 kg kg 400
5 Groch obłuskany opakowanie do 25 kg kg 250
6 Krajanka sojowa opakowanie do 25 kg kg 350
7 Kotlety sojowe( schabowe ) opakowanie do 25 kg kg 200
8 Granulat sojowy opakowanie do 25 kg kg 600
9 Herbata granulowana opakowanie do 5 kg kg 160
10 Musztarda opakowanie do 5 kg kg 200
11 Pieprz czarny mielony opakowanie do 5 kg kg 65
12 Majeranek -przyprawa opakowanie do 5 kg kg 35
13 Liść laurowy opakowanie do 5 kg kg 10
14 Ziele angielskie opakowanie do 5 kg kg 10
15 Papryka słodka mielona opakowanie do 5 kg kg 50
16 Czosnek granulowany opakowanie do 5 kg kg 55
17 Przyprawa uniwersalna w proszku opakowanie do 5 kg kg 250
18 Sól jodowana opakowanie do 5 kg kg 1100
19 Przyprawa w płynie typu "magi " opakowanie do 5 l l 800
20 Ocet spirytusowy 10% opakowanie do 1 l l 600
21 Przyprawa do mięs w proszku opakowanie do 5 kg kg 100
22 Sos biały w proszku opakowanie do 5 kg kg 400
23 Sos pieczeniowy w proszku opakowanie do 5 kg kg 80
24 Żurek- zupa w proszku opakowanie do 5 kg kg 80
25 Zupa pomidorowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 60
26 Zupa grzybowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 80
27 Bulion drobiowy w proszku opakowanie do 5 kg kg
240
28 Zupa pieczarkowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 60
29 Bulion jarzynowy w proszku opakowanie do 5 kg kg 450
30 Mąka pszenna opakowanie do 25 kg kg 1100
31 Kasza jęczmienna opakowanie do 25 kg kg 1600
32 Makaron nitki opakowanie do 25 kg kg 300
33 Makaron świderki opakowanie do 25 kg kg 3000
34 Woda mineralna niegazowana 1,5 litra szt. 290
35 Kasza manna opakowanie do 5 kg kg 450
36 Ryż biały opakowanie do 25 kg kg 2800
37 Cukier biały opakowanie do 25 kg kg 1800
38 majonez opakowanie do 2 kg kg 700
39 Kukurydza konserwowa opakowanie do 1 kg kg 200
40 Curry w proszku opakowanie do 5 kg kg 10
41 Zupa szparagowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 65
42 Pietruszka suszona opakowanie do 5 kg kg 14
43 Koper suszony opakowanie do 5 kg kg 10
44 Sos myśliwski w proszku opakowanie do 5 kg kg 100
45 Zupa ogonowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 50
46 Kasza gryczana opakowanie do 25 kg kg 550
47 Bazylia suszona opakowanie do 1 kg kg 2
48 Barszcz biały w proszku opakowanie do 5 kg kg 30
49 Sos boloński w proszku opakowanie do 5 kg kg 50
50 Sos neapolitański w proszku opakowanie do 5 kg kg 45
51 Sos carbonara w proszku opakowanie do 5 kg kg 40
52 Zupa brokułowa w proszku opakowanie do 5 kg kg 60
53 Zioła prowansalskie opakowanie do 1 kg kg 1
54 Cynamon mielony opakowanie do 1 kg kg 5
55 Gałka muszkatołowa mielona opakowanie do 5 kg kg 2
56 Sos serowy opakowanie do 5 kg kg 65

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część III nabiał oraz tłuszcze
Przedmiot zamówienia
1 Mleko w proszku odtłuszczone op. do 25 kg kg 250
2 Serek topiony opakowanie do 100g kg 350
3 Ser twarogowy chudy op. do 1kg kg 1900
4 Kefir opakowanie do 200 g kg 100
5 Margaryna roślinna do smarowania opakowanie do 250 g kg 2400
6 Olej roślinny opakowanie do 5 litrów l 1100
7 Serek do smarowania opakowanie do 100 g kg 100

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część IV mrożonki
Przedmiot zamówienia
1 Szpinak mrożony op. do 5kg kg 250
2 Brokół mrożony op.do 5kg kg 650
3 Pierogi ruskie op. do 5kg kg 300
4 Pierogi z kapustą op. do 5kg kg 50
5 Pierogi z owocami op. do 5kg kg 100
6 Kalafior mrożony opakowanie do 5kg kg 150

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część V ryby świeże i mrożone
Przedmiot zamówienia
1 Burger rybny kg 700
2 Płat śledziowy a'la matias kg 35

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część VI jaja świeże
Przedmiot zamówienia
1 Jaja kurze świeże klasa M szt. 25000

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane punktowo w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców. Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określonego kryterium, otrzyma maksymalną ilość punktów, pozostałym Wykonawcom, spełniającym wymagania przypisana zostanie odpowiednio mniejsza liczba punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna ilość punktów, jaką można osiągnąć wynosi 100 pkt.
3. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o zastosowanie wzoru obliczeniowego: (Obliczona do dwóch miejsc po przecinku).
4. Kryteria oceny ofert:
a) cena (C) -waga kryterium 80%
wartość brutto najtańszej oferty x 80 wartość brutto badanej oferty
C — ilość uzyskanych punktów
b) termin realizacji reklamacji (Tr) - waga kryterium 20%
- termin realizacji reklamacji do 6 godzin 20 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 12 godzin — 10 pkt.
- termin realizacji reklamacji do 18 godzin — 5 pkt.
- powyżej 18 godz. —0 pkt.

Całkowitą liczbę punktów oblicza się wg wzoru: X- C+Tr
X— całkowita liczba punktów (maksymalnie 100 pkt.)
C — liczba punktów przyznana za kryterium cena (maksymalnie 80 pkt.)
Tr— liczba punktów przyznana za kryterium termin realizacji reklamacji (maksymalnie 20 pkt.)

Wykonawca w formularzu ofertowym określa czas realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia do 6, 12, 18, powyżej 18 godzin. W przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu realizacji reklamacji, Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty, maksymalny termin realizacji reklamacji tj. powyżej 18 godzin i przyzna O pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 80

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wraz z ofertą wykonawca jest zobowiązany złożyć:
a) oświadczenie o braku podstaw wykluczenia — załącznik nr 3 do SWZ,
b) w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wielu wykonawców, oświadczenie, o których mowa powyżej, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia,

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający dopuszcza zmianę umowy w następujących sytuacjach:
1) zaistnienia w trakcie realizacji umowy okoliczności, których wykonawca nie mógł przewidzieć na etapie złożenia oferty i były one niezależne od niego (np. zaprzestanie produkcji danego asortymentu produktu, modyfikacja/zmiana parametrów produktu itp.), co skutkowałoby brakiem możliwości dalszej realizacji umowy na dotychczasowych warunkach. W takim przypadku wykonawca będzie zobowiązany do zaproponowania zamawiającemu towaru równoważnego, tj. towaru o co najmniej takich samych cechach, co dany produkt określony w § 1 ust. 1 umowy. Wykonawca rozpocznie dostawy nowego produktu pod warunkiem zmiany umowy, na niezmienionych zasadach oraz bez podwyższenia cen jednostkowych netto;
2) zmniejszenia zakresu realizacji umowy, jeżeli realizacja umowy stanie się niemożliwa ze względu na wycofanie ze sprzedaży przez producenta produktu określonego w § 1 ust. 1 umowy i braku możliwości zastąpienia przez wykonawcę wycofanego produktu produktem równoważnym. W takim przypadku zamawiający ma również prawo zmniejszyć proporcjonalnie kwotę przeznaczoną na realizację umowy;
3) zmiany i/lub ustalenia nowych miejsc dostaw produktów ze względu na zmiany organizacyjne u zamawiającego. Skorzystanie przez zamawiającego z powyższego uprawnienia nie będzie prowadziło do zmiany cen jednostkowych netto określonych w umowie. Zmiana ta będzie dokonana w formie jednostronnego, pisemnego lub elektronicznego powiadomienia wykonawcy przez zamawiającego;
4) zmiany i/lub ustalenia nowych osób uprawnionych do realizacji umowy. Zmiana osób zostanie dokonana w formie pisemnej lub postaci elektronicznej, co nie będzie traktowane jako zmiana umowy i nie będzie wymagało sporządzania aneksu do umowy;
5) zmiany sposobu fakturowania ze względu na zmiany organizacyjne u zamawiającego;
6) wystąpienia zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w zakresie mającym istotny wpływ na realizację przedmiotu umowy;
7) zmiany numeru rachunku bankowego wykonawcy;
8) wystąpienia siły wyższej, która uniemożliwi wykonywanie umowy zgodnie z jej postanowieniami;
9) zmiany ilości każdego produktu określonej w § 2 ust. 4 umowy;
10) wystąpieniem sytuacji, o której mowa w art. 15r ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (tj. Dz. U. z 2020 r. poz. 1842 z późn. zm.),

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-26 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-26 13:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-12-31

NAJNOWSZE ZLECENIE
Poszukuję drutu aluminiowego 6060 T5/T6/T66 fi 7mm w szpulach - Nysa
  • Lokalizacja zleceniaopolskie
  • Data dodania25-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Poszukuję drutu aluminiowego 6060 T5/T6/T66 fi 7mm w szpulach. Pierwszy zakup 500-1000 kg, kolejne dostawy większe ilości. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI