Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Internacie Zespołu Szkół Techniczno-Zawodowych im. Macieja Rataja
w Tomaszowie Lubelskim ul. Hallera 5 na rok szkolny 2023/2024”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNO-ZAWODOWYCH IM.MACIEJA RATAJA W TOMASZOWIE LUBELSKIM
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000198516
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. gen. Józefa Hallera 5
1.5.2.) Miejscowość: Tomaszów Lubelski
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-600
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@zstz-tl.edu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zstz-tl.edu.pl/bip/strona-glowna-bip/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNO_ZAWODOWYCH
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Internacie Zespołu Szkół Techniczno-Zawodowych im. Macieja Rataja
w Tomaszowie Lubelskim ul. Hallera 5 na rok szkolny 2023/2024”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-41326148-4b0e-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00380153
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-09-04
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00050177/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy internacie Zespołu Szkół Techniczno-Zawodowych im. M. Rataja w Tomaszowie Lubelskim.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://powiattomaszowski.ezamawiajacy.pl
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://powiattomaszowski.ezamawiajacy.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 11.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym
a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy zakupowej lub poczty elektronicznej - z zastrzeżeniem pkt 11.15.
11.2. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami:
Panią Monikę Strup tel. 84 6650505 wewn. 48 email. przetargi@zstz-tl.edu.pl
11.3. Oświadczenia, wnioski, zawiadomienia lub informacje, które wpłyną
do Zamawiającego, uważa się za dokumenty złożone w terminie, jeśli ich czytelna treść dotrze do Zamawiającego przed upływem tego terminu. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przekazywanym na adres
e-mail Zamawiającego przyjmuje się datę zapisu wiadomości na serwerze odbiorczym. W przypadku skorzystania z Platformy za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich rejestracji
na Platformie.
11.4. Zgłoszenie do postępowania wymaga zalogowania Wykonawcy do Systemu na subdomenie Powiatu Tomaszowskiego: https://powiattomaszowski.ezamawiajacy.pl/,
lub https://oneplace.marketplanet.pl.
11.5. Wykonawca po wybraniu opcji „Przystąp do postępowania” zostanie przekierowany do strony https://oneplace.marketplanet.pl, gdzie zostanie powiadomiony o możliwości zalogowania lub do założenia bezpłatnego konta. Wykonawca zakłada konto wykonując kroki procesu rejestracyjnego; podaje adres e-mail, ustanawia hasło, następnie powtarza hasło, wpisuje kod
z obrazka, akceptuje regulamin, klika polecenie „zarejestruj się”.
11.6. Rejestracja Wykonawcy trwa maksymalnie do 2 dni roboczych. W związku
z tym Zamawiający zaleca Wykonawcom uwzględnienie czasu niezbędnego na rejestrację w procesie złożenia Oferty w postaci elektronicznej.
Wykonawca wraz z potwierdzeniem złożenia wniosku rejestracyjnego otrzyma informacje, o możliwości przyspieszenia procedury założenia konta, wówczas należy skontaktować się pod numerem telefonu podanym
w ww. potwierdzeniu.
11.7. Po założeniu konta Wykonawca ma możliwość złożenia Oferty
w postępowaniu. Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami,
w szczególności zawiadomienia oraz informacje, przekazywane są za pośrednictwem Platformy Zakupowej. Za datę przekazania zaświadczeń oraz informacji przyjmuje się datę ich wysłania za pośrednictwem zakładki „Korespondencja”.
11.8. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści SWZ. Wniosek należy przesłać za pośrednictwem Platformy Zakupowej przez opcję
„Zadaj pytanie lub przy użyciu zakładki „Korespondencja”. W celu zadania pytania Zamawiającemu, Wykonawca klika lewym przyciskiem myszy klawisz ZADAJ PYTANIE. Powoduje to otwarcie okna, w którym należy uzupełnić dane Wykonawcy, temat i treść/przedmiot pytania, po wypełnieniu wskazanych pól wraz z wymaganym kodem weryfikującym z obrazka Wykonawca klika klawisz POTWIERDŹ, wykonawca uzyskuje potwierdzenie wysłania pytania poprzez komunikat systemowy "Pytanie wysłane".
Zamawiający udzieli wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert, pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynął do Zamawiającego nie później niż na 4 dni przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynie po upływie terminu, o którym mowa powyżej, lub dotyczy udzielonych wyjaśnień, Zamawiający może udzielić wyjaśnień albo pozostawić wniosek bez rozpoznania. Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminu składania wniosku o wyjaśnienie treści SWZ.
11.9. Treść pytań (bez ujawniania źródła zapytania) wraz z wyjaśnieniami bądź informacje o dokonaniu modyfikacji SWZ, Zamawiający przekaże Wykonawcom za pośrednictwem Platformy zakupowej.
11.10. Zamawiający informuje, iż w przypadku jakichkolwiek wątpliwości związanych
z zasadami korzystania z Platformy, Wykonawca winien skontaktować się
z dostawcą rozwiązania teleinformatycznego wybranego przez Zespół Szkół Techniczno-Zawodowych w Tomaszowie Lubelskim - Platforma . Pozostała treść znajduje się w rozdziale 11 SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, ), Zamawiający informuje, że:
Jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu; dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym
z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pt: „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Internacie Zespołu Szkół Techniczno-Zawodowych im. Macieja Rataja w Tomaszowie Lubelskim ul. Hallera 5 na rok szkolny 2023/2024”.
- prowadzonym w trybie podstawowym w którym w odpowiedzi na ogłoszenie
o zamówieniu oferty mogą składać wszyscy zainteresowani Wykonawcy, a następnie Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę bez przeprowadzenia negocjacji (art. 275 pkt 1 ustawy Pzp);
- odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;
- Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane w terminach określonych w art. 140 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 z dnia 17.12. 2013 r. ustanawiającego wspólne przepisy dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności, Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich oraz Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz ustanawiającego przepisy ogólne dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności i Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz uchylającego rozporządzenie Rady (WE) nr 1083/2006 (Dz. Urz. UE L 347 z 20 grudnia 2013 r., str. 374-469) (chyba, że z odrębnych przepisów wynikają terminy dłuższe);
- posiada Pani/Pan:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
Wykonawcy nie przysługuje:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZST-Z.26.6.2023
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 6
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ I – Pieczywo świeże
lp Nazwa towaru Waga j. m. Przewidywana ilość zakupu
1. Chleb zwykły 500 g Szt. 6000
2. Chleb razowy 500 g Szt. 100
3. Bułka zwykła 50 g Szt. 10000
4. Drożdżówka 100 g Szt 3500
5. Pierożki z kaszą, kapustą 60 g Szt. 1000
6. Rogale słodkie/czekoladą 100 g Szt. 500
7. Cebularz 100 g Szt. 400
8. Pączki 80 g Szt. 240
9. Makowiec 500 g Szt. 20
10. Bułka tarta 1 kg Kg 100
11. Chleb razowy 7 ziaren 500g Szt. 100
12. Bułka z ziarnami razowa 50g Szt 2000
13. Parówka- bułka 250g Szt. 200
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena'' i ,, termin realizacji zamówienia''.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ II – Produkty mięsne, wędliny i drób
lp Nazwa towaru j.m Przewidywana ilość zakupu
1. Mięso mielone wieprzowo- wołowe Kg. 200
2. Mięso wieprzowe gulaszowe Kg. 400
3. Karkówka bez kości Kg. 80
4. Kości schabowe Kg. 100
5. Schab wieprzowy bez kości Kg. 250
6. Żeberka wieprzowe (paski) Kg. 60
7. Wątroba wieprzowa Kg. 50
8. Boczek wędzony parzony-mini Kg. 50
9. Kiełbasa krakowska Kg. 200
10. Kiełbasa zwyczajna Kg. 80
11. Kiełbasa wiejska Kg. 180
12. Kiełbasa szynkowa Kg. 180
13. Polędwica z Roztocza Kg. 80
14. Kabanosy wieprzowe Kg. 80
15. Paróweczki wieprzowo-drobiowe Kg. 100
16. Szynka jak ze wsi Kg. 250
17. Porcje rosołowe świeże Kg. 100
18. Szynka królewska Kg. 210
19. Mielonka tyrolska Kg. 50
20. Kiełbasa pieczona Kg. 60
21. Pasztet pieczony- drobiowy Kg. 80
22. Wątroba drobiowa Kg. 50
23. Kiełbasa biała Kg. 60
24. Filet drobiowy –świeży Kg. 250
25. Udka świeże Kg. 450
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów:,,cena'' i ,,termin realizacji zamówienia''.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ III – Produkty mleczarskie
lp Nazwa towaru Waga j. m. Przewidywana ilość zakupu
1. Mleko 2 % 1 l L 3 500
2. Śmietana 18 % 1 l L 350
3. Masło 82% 200g Kg. 180
4. Twaróg półtłusty - Kg. 250
5. Ser żółty półtłusty - Kg. 450
6. Jogurt owocowy 125 ml Szt. 3 500
7. Serek homogenizowany smakowy 135 g Szt. 1 500
8. Serek wiejski 150 g Szt. 600
9. Jogurt pitny 175g Szt. 500
10. Maślanka truskawka 1l Szt. 100
11. Śmietana18% 400ml Szt. 100
12. Jogurt grecki 400ml Szt. 50
13. Margaryna śniadaniowa 500g Szt. 500
14. Ser feta 270g Szt. 80
15. Ser topiony-plaster
130g Opak. 100
16. Ser topiony-krążek 130g Opak. 100
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów:,,cena'' i ,,termin realizacji zamówienia''.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ IV– Różne artykuły spożywcze
lp Nazwa towaru Waga j. m. Przewidywana ilość zakupu
1. Chrzan tarty/chrzan 50% 160 g Szt. 40
2. Cukier 1 kg Kg. 400
3. Cukier puder 500 g Szt. 30
4. Sos ogrodowy 700g Szt. 8
5. Dżem brzoskwinia 280g/większy Szt. 200
6. Dżem porzeczkowy 280g/większy Szt. 200
7. Dżem truskawkowy 280g/większy Szt. 200
8. Dżem wiśniowy 280g/większy Szt. 100
9. Kasza manna 500g Szt. 6
10. Gałka muszkatołowa 20 g Szt. 5
11. Groszek konserwowy 400 g Szt. 50
12. Herbata granulowana 100 g Szt. 100
13. Kakao ciemne/10-12% tłusz. kakaow. 100 g Szt. 40
14. Kasza gryczana Op.-1 kg Kg. 80
15. Kasza jęczmienna Op.-1 kg Kg. 50
16. Kawa inka 150 g Szt. 30
17. Ketchup łagodny /pomidory 62% 500 g Szt. 120
18. Koncentrat pomidorowy 30 % 200 g Szt. 180
19. Koperek suszony 20 g Szt. 40
20. Kukurydza konserwowa 400 g Szt. 80
21. Kwasek cytrynowy
20 g Szt. 50
22. Liść laurowy
15 g Szt. 8
23. Majeranek
20 g Szt. 60
24. Majonez dekoracyjny
700 g Szt. 80
25. Makaron rosół-nitki
250 g Szt. 100
26. Makaron spaghetti
400 g Szt. 180
27. Makaron łazanka
500 g Szt. 80
28. Makaron świderki
1 kg Kg 90
29. Mąka pszenna typ 550
1 kg Kg 250
30. Mąka ziemniaczana
1 kg Kg 25
31. Płatki ryżowe
500g Szt. 10
32. Musztarda
180 g Szt. 80
33. Ocet jabłkowy
500 ml Szt. 10
34. Ogórek konserwowy
0,9 L Szt. 80
35. Olej rzepakowy
1 L Szt. 200
36. Olej rzepakowy
3 L Szt. 50
37. Papryka konserwowa
0,9 L Szt. 50
38. Papryka słodka
20 g Szt. 150
39. Pieprz naturalny
20 g Szt. 150
40. Pieprz ziołowy
20 g Szt. 20
41. Ryż brązowy
1kg Kg 40
42. Płatki kukurydziane
500 g Szt. 100
43. Ryż biały
1 kg Kg 90
44. Sól sodowo-potasowa
350 g Szt. 150
45. Sól kamienna jodowana
1 kg Kg 40
46. Ziele angielskie
15 g Szt. 10
47. Pasztet drobiowy
135 g Szt. 550
48. Czekolada mleczna
100 g Szt. 300
49. Przyprawa bazylia
20 g Szt. 30
50. Zioła prowansalskie 20 g Szt. 20
51. Rozmaryn 20 g Szt. 20
52. Przyprawa curry 20 g Szt. 10
53. Przyprawa kurkuma 20 g Szt. 10
54. Cukier waniliowy 20g Szt. 60
55. Kisiel cytrynowy 20g Szt. 60
56. Kisiel truskawkowy 20g Szt. 60
57. Budyń śmietankowy 20g Szt. 60
58. Budyń waniliowy 20g Szt. 60
59. Makaron kokardy 1kg Kg 80
60. Makaron muszelki-małe 500g Szt. 20
61. Passata pomidorowa 1l. Szt. 40
62. Herbata owocowa 50g Opak. 40
63. Brzoskwinie w puszce 820g Szt 15
64. Ananasy w puszce 560g Szt 12
65. Pieczarki konserwowe 900g Szt 12
66. Seler konserwowy 370ml Szt 24
67. Cynamon 20g Szt 20
68. Sos sojowy 125ml Szt. 6
69. Oregano 20g Szt. 40
70. Przyprawa do mięs 500g Szt 4
71. Przyprawa do drobiu 500g Szt 4
72. Przyprawa do ziemniaków 500g Szt 2
73. Przyprawa do ryb i owoców morza 900g Szt 3
74. Kucharek 5kg Szt 5
75. Maggi –przyprawa w płynie 1l. Szt. 24
76. Natka suszona 20g Szt. 40
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena'' i ,,termin realizacji zamówienia''.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ V – Ryby, konserwy rybne i warzywa mrożone
lp Nazwa towaru Waga j. m. Przewidywana ilość zakupu
1. Filet z ryby morszczuk 1 kg Kg. 160
2. Makrela wędzona 1 kg Kg. 12
3. Szprot w sosie pomidorowym 170 g Szt. 150
4. Szprot w oleju 170 g Szt. 150
5. Paprykarz szczeciński 300 g Szt. 120
6. Filet śledziowy bez skóry w zalewie solonej 1 kg Kg 40
7. Kalafior mrożony 2,50kg Opak. 30
8. Szpinak mrożony 2,50kg Opak. 20
9. Brokuł mrożony 2,50kg Opak. 30
10. Fasolka szparagowa mrożona 2,50kg Opak. 20
11. Marchewka mini 2,50kg Opak. 20
12. Brukselka 2,50kg Opak. 10
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena'' i ,,termin realizacji zamówienia''.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termij realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
CZĘŚĆ VI – Owoce i warzywa świeże, jaja
lp Nazwa towaru j.m Przewidywana ilość zakupu
1. Burak Ćwikowy Kg 150
2. Cebula biała Kg 200
3. Czosnek Kg 15
4. Fasola biała Kg 50
5. Groch łupany Kg 30
6. Kapusta biała Kg 300
7. Kapusta czerwona Kg 50
8. Botwina Pęcz. 20
9. Kapusta kiszona Kg 100
10. Kapusta pekińska Kg 150
11. Kapusta włoska Kg 100
12. Marchew Kg 200
13. Ogórek kiszony Kg 100
14. Ogórek świeży Kg 100
15. Papryka świeża Kg 150
16. Pomidor Kg 150
17. Pieczarka Kg 50
18. Pietruszka korzeń Kg 25
19. Pory Kg 30
20. Seler korzeń Kg 20
21. Sałata masłowa Szt. 90
22. Szczypior Pęczek 100
23. Rzodkiewka Pęczek 20
24. Cytryna Kg 40
25. Mandarynka Kg 350
26. Banany Kg 380
27. Jaja Szt. 5 000
28. Jabłka Kg 1 100
29. Śliwka Kg 150
30. Kiwi Kg 250
31. Pomarańcza Kg 400
32. Truskawka Kg 30
33. Sałata lodowa Kg 50
34. Ziemniaki stare Kg 5000
35. Ziemniaki młode Kg 100
36. Brzoskwinie Kg 90
37. Nektarynki Kg 90
38. Gruszki Kg 90
39. Cebula czerwona Kg 20
40. Natka świeża pęczek 400
41. Koper świeży pęczek 400
42. Kapusta młoda Szt. 20
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Najkorzystniejszą ofertą będzie oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans kryteriów: ,,cena'' i ,,termin realizacji zamówienia''.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
10.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich
w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania
w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
10.2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
oświadczenie o którym mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie te potwierdzają brak podstaw wykluczenia każdego z Wykonawców.
10.3. Jeżeli została wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się
o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy
w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
21.3 Projekt Umowy stanowi Załącznik Nr 3 do SWZ (taki sam dla każdej części).
21.4 Zamawiający przewiduje możliwości wprowadzenia zmian do zawartej umowy, na podstawie art. 454-455 ustawy Pzp oraz postanowień Projektu Umowy.
21.5 Poza zmianami przewidzianymi w art. 455 ust. 1 i 2 ustawy, Zamawiający przewiduje możliwość dokonania:
1) zmiany terminu realizacji umowy, gdy jest ona spowodowana działaniem siły wyższej (tj. zdarzeniem losowym wywołanym przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć ani mu zapobiec lub przezwyciężyć poprzez działanie z dochowaniem należytej staranności w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach) uniemożliwiającej wykonania przedmiotu umowy w określonym pierwotnie terminie. Zmiana terminu realizacji przedmiotu umowy nastąpi o okres działania siły wyższej oraz czas potrzebny do usunięcia skutków tego działania,
2) zmiany wynagrodzenia Wykonawcy o wartość wynikającą ze zmiany kwoty podatku VAT, w przypadku zmiany stawki podatku VAT w czasie obowiązywania umowy. Stawka i kwota podatku VAT oraz wynagrodzenie brutto ulegną zmianie odpowiednio do przepisów prawa wprowadzających zmianę stawki podatku VAT, co oznacza, że Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia i zwiększenia wynagrodzenia brutto o kwotę równą różnicy wynikającej ze zmienionej stawki podatku - dotyczy to części wynagrodzenia za dostawy, których w dniu zmiany stawki podatku VAT jeszcze nie zrealizowano.
3) pojawienie się na rynku promocji cenowej na dane artykuły spożywcze.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-09-12 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://powiattomaszowski.ezamawiajacy.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-09-12 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-10-11