Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w okresie od stycznia do czerwca 2024r.
1.2.2 Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie w okresie od stycznia do czerwca 2024
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla DPS nr 1 w Krośnie – nabiału i wyrobów mleczarskich.
Nabiał i produkty mleczarskie powinny być wysokiej jakości i świeże, opakowanie nie może być zniszczone, uszkodzone ani zgniecione, terminy przydatności do spożycia powinny być widoczne, odpowiednio schłodzone i przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu, bez nalotów nieznanego pochodzenia, bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu, bez dziwnego smaku sugerującego zepsucie się produktu, produkty mleczne powinny zawierać nie więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego do spożycia oraz zawierać nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g /ml produktu gotowego do spożycia, Produkty powinny być zapakowane w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczone w foli. W przypadku nie posiadania towaru w opakowaniu o sugerowanej wadze należy przeliczyć cenę dowolnego opakowania na wymienioną w kalkulacji gramaturę. Produkty mają być dostarczane nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego. Mleko powinno być dowożone codziennie poza niedzielą i świętami do godz. 6.00. Masło o zawartości nie mniej niż 82% tłuszczu mlecznego.
Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132), oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2022r., poz. 2132).
Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.
Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego.
Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.
Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu.
Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej.
Ilość poszczególnych artykułów podana przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu) w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością osób korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu nie mniej niż minimalnej ilości asortymentu wskazanego w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze Umowę nie przysługuje w związku z powyższym roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w wielkości szacunkowej.
Produkty wskazane w opisie przedmiotu zamówienia to mleko, masło, kefir, różne rodzaje jogurtów, śmietana, twaróg, ser żółty, itp.
15530000-2 - Masło
15542100-0 - Ser twarogowy
15512000-0 - Śmietana
15542200-1 - Ser miękki
15551500-0 - Maślanka
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla DPS nr 1 w Krośnie – mięsa i wyrobów wędliniarskich .
Dostarczane mięso, podroby oraz wędliny i inne przetwory mięsne powinny być wysokiej jakości; świeże, nie mrożone, o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju, odpowiednio schłodzone i przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu, bez wad jakościowych (kolor mięsa jasno-różowy właściwy jak dla mięsa świeżego), bez nalotów nieznanego pochodzenia, bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu, bez dziwnego smaku (w przypadku mięsa i podrobów po ugotowaniu) sugerującego zepsucie się produktu. Przetwory mięsne mają zawierać co najmniej 70% mięsa ( dokładne wymagania w opisie produktu) nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia. Mięso ma być jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej. W przypadku kiełbas i wędlin wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu.
Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132), oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2022r., poz. 2132).
Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.
Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego.
Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.
Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu.
Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej.
Ilość poszczególnych artykułów podana przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu) w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością osób korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu nie mniej niż minimalnej ilości asortymentu wskazanego w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze Umowę nie przysługuje w związku z powyższym roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w wielkości szacunkowej.
Produkty wskazane w opisie przedmiotu zamówienia to mięso drobiowe( piersi z kurczaka, z indyka, udka z kurczaka, itp ), mięso wieprzowe ( schab, karkówka, łopatka, itp.),mięso wołowe, podroby, różne rodzaje wędlin, kiełbasy, szynki, pieczenie, parówki, pasztety, itp.
15131130-5 - Wędliny
15112000-6 - Drób
15114000-0 - Podroby
15112120-3 - Indyki
15113000-3 - Wieprzowina
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla DPS nr 1 w Krośnie – owoców, warzyw, jajek .
Warzywa i owoce powinny być wysokiej jakości, świeże, nie mrożone, o jędrnej skórce, bez przebarwień świadczących o braku świeżości, o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju. Produkty powinny być przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu, bez nalotów nieznanego pochodzenia, bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu, bez dziwnego smaku sugerującego zepsucie się/ zgnicie produktu. Jaja powinny być wysokiej jakości, świeże na początku terminu spożycia, o barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju. jajka przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu, oznakowane zgodnie z systemem HACCAP a także nieuszkodzone.
Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132), oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2022r., poz. 2132).
Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.
Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego.
Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.
Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu.
Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej.
Ilość poszczególnych artykułów podana przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu) w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością osób korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu nie mniej niż minimalnej ilości asortymentu wskazanego w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze Umowę nie przysługuje w związku z powyższym roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w wielkości szacunkowej.
Produkty wskazane w opisie przedmiotu zamówienia to jaja klasa A, wagowa L, a także ziemniaki, buraki czerwone, cukinia, kapusta, seler, por, pietruszka, pieczarki, jabłka, gruszki, śliwki, banany , truskawki, itp.
03221100-7 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste
03221200-8 - Warzywa owocowe
03221112-4 - Marchew
03222111-4 - Banany
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych dla DPS nr 1 w Krośnie.
Artykuły spożywcze powinny być wysokiej jakości i świeże z aktualną datą przydatności do spożycia. Opakowania nie mogą być uszkodzone ani zgniecione, wszelkie uszkodzenia spowodują nieprzyjęcie towaru. Artykuły powinny być przetrzymywane w odpowiedniej temperaturze przed transportem i w czasie transportu a także w higienicznych warunkach. Artykuły spożywcze powinny być barwie i zapachu charakterystycznym dla danego rodzaju produktu, bez nalotów nieznanego pochodzenia, bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu. Maja być wolne od konserwantów np. benzoesanu sodu, glutaminianu sodu itp. oraz środków polepszających smak i zapach, bez dziwnego smaku sugerującego zepsucie się produktu. Terminy przydatności do spożycia powinny być widoczne. Oznakowanie produktu ma być zgodnie z przepisami, w tym wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktu. W przypadku nie posiadania towaru w opakowaniu o sugerowanej wadze należy przeliczyć cenę dowolnego opakowania na wskazaną w kalkulacji gramaturę. Artykuły spożywcze mają posiadać zawartość soli i cukru w produktach zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia wydanym do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Soki owocowe mają być bez dodatku cukrów i substancji słodzących o niskiej zawartości sodu.
Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132), oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2022r., poz. 2132).
Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.
Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego.
Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.
Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu.
Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej.
Ilość poszczególnych artykułów podana przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu) w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością osób korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu nie mniej niż minimalnej ilości asortymentu wskazanego w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze Umowę nie przysługuje w związku z powyższym roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w wielkości szacunkowej.
Produkty wskazane w opisie przedmiotu zamówienia to różne rodzaje przypraw i ziół, sól kuchenna, kawa, herbata, cukier, mąka, różne rodzaje makaronów, kasz, ryż, kleiki ryzowe, soki owocowe, soki warzywne, koncentraty buraczane, oleje, galaretki i inne produkty do pieczenia, itp.
15871273-8 - Majonez
15871110-8 - Ocet lub produkty równoważne
15332290-3 - Dżemy
15332240-8 - Galaretki owocowe
15611000-4 - Ryż łuskany
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla DPS nr 1 w Krośnie – mrożonki i ryby, w tym ryby mrożone.
Mrożonki i ryby mrożone powinny być wysokiej jakości. Opakowanie nie mogą być zniszczone, uszkodzone ani zgniecione. Towar zamówiony(mrożony) przywożony był w temp. minimum (-18°C). Produkt powinien być zapakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczony folią, z widocznymi terminami przydatności do spożycia. Produkty powinny być głęboko zamrożone, opakowanie powinno być suche bez widocznych rozmrożeń. Mrożonki mają być sypkie i niezbrylone. W przypadku nie posiadania towaru w opakowaniu o sugerowanej wadze należy przeliczyć cenę dowolnego opakowania na wymienioną w kalkulacji gramaturę.
Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132), oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2022r., poz. 2132).
Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.
Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego.
Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.
Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu.
Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej.
Ilość poszczególnych artykułów podana przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu) w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością osób korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu nie mniej niż minimalnej ilości asortymentu wskazanego w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze Umowę nie przysługuje w związku z powyższym roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w wielkości szacunkowej.
Produkty wskazane w opisie przedmiotu zamówienia to mrożona włoszczyzna, mrożona marchewka z groszkiem, ryby mrożone typu mintaj, panga, miruna, mrożone truskawki, brukselka, kalafior mrożony, itp.
15234000-7 - Ryby wędzone
15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone
15331000-7 - Warzywa przetworzone
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla DPS nr 1 w Krośnie – pieczywa i wyrobów ciastkarskich.
Pieczywo powinno być wysokiej jakości, świeże, dobrze wyrośnięte, nie spieczone, bez konserwantów i środków spulchniających. Opakowanie nie może być zniszczone, uszkodzone ani zgniecione z widocznymi terminami przydatności do spożycia. Pieczywo powinno być bez nalotów nieznanego pochodzenia, bez nieprzyjemnego zapachu sugerującego na zepsucie się produktu, bez dziwnego smaku sugerującego zepsucie się produktu. Produkt powinien być zapakowany w oryginalnych opakowaniach lub zabezpieczony folią. Zawartość soli i cukru w pieczywie ma być zgodne zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia wydanym do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100 g produktów. Pieczywo ma być dowożone codziennie, z wyjątkiem niedziel i świąt do godz. 6.00. W przypadku nie posiadania towaru w opakowaniu o sugerowanej wadze należy przeliczyć cenę dowolnego opakowania na wymienioną w kalkulacji gramaturę;
Dostarczone produkty mają odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132), oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2022r., poz. 2132).
Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.
Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat), tj. siedziba Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Krośnie przy ul. Żwirki i Wigury 4a.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie. Wykonawca zobowiązany jest w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewnić rozładunek dostarczonych produktów oraz wnieść zamówione towary do magazynu żywnościowego Zamawiającego.
Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.
Produkt ma być dostarczony do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu.
Produkty mają być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej.
Ilość poszczególnych artykułów podana przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie (zwiększeniu lub zmniejszeniu) w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością osób korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do zakupu nie mniej niż minimalnej ilości asortymentu wskazanego w opisie przedmiotu zamówienia. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze Umowę nie przysługuje w związku z powyższym roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w wielkości szacunkowej.
Produkty wskazane w opisie przedmiotu zamówienia to chleb pszenny, chleb żytni, drożdżówki, pączki, bułka tarta, ciasto cukiernicze, ciasteczka drobne, bułka tarta, chałka.
15811100-7 - Chleb
15811200-8 - Rogaliki
15842300-5 - Wyroby cukiernicze
Art. 109 ust. 1 pkt 4