Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoZabrze
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - państwowe i samorządowe instytucje kultury
  • Termin składania wniosków2022-02-28
  • ZamawiającyMUZEUM GÓRNICTWA WĘGLOWEGO W ZABRZU
  • Data publikacji ogłoszenia2022-02-18
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00061541
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: MUZEUM GÓRNICTWA WĘGLOWEGO W ZABRZU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 243220420

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Georgiusa Agricoli 2

1.5.2.) Miejscowość: Zabrze

1.5.3.) Kod pocztowy: 41-800

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@muzeumgornictwa.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.muzeumgornictwa.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - państwowe i samorządowe instytucje kultury

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Rekreacja, kultura i religia

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ad368a69-900d-11ec-94c8-de8df8ed9da1

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00061541

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-02-18

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00039540/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.7 Dostawa artykułów spożywczych, takich jak: słodycze, ciastka pakowane, krówki, przekąski, żelki, chipsy, kawa, herbata, czekolada

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://www.muzeumgornictwa.pl - zawierająca odesłanie na: https://muzeumgornictwa.eb2b.com.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://muzeumgornictwa.eb2b.com.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne korzystania z Platformy Zakupowej określa Regulamin Platformy (dostępny pod adresem
https://platforma.eb2b.com.pl/user/terms lub https://muzeumgornictwa.eb2b.com.pl/user/terms).
Wykonawca przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego tj. bezpłatnie rejestrując się lub logując (w przypadku posiadania konta w Platformie), akceptuje warunki korzystania z Platformy, określone w Regulaminie oraz uznaje go za wiążący.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna: Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:- administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu, ul. Georgiusa Agricoli 2,41-800 Zabrze; kontakt: biuro@muzeumgornictwa.pl- kontakt do inspektora ochrony danych:iod@muzeumgornictwa.pl- Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODO w celu przeprowadzenia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego -odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty prawnie do tego upoważnione-Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres
przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy- obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego;
konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp- w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych – stosownie do art. 22 RODO - decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany 2. Obowiązek informacyjny Wykonawcy z zakresu ochrony danych osobowych:-
Obowiązkiem Wykonawcy jest wypełnienie obowiązku informacyjnego, przewidzianego w art. 13 lub art. 14 RODO, wobec osób fizycznych lub osób fizycznych, prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą lub pełnomocników będących osobami fizycznymi lub członków organów zarządzających będących osobami fizycznymi, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyskał w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego w niniejszym postępowaniu. W celu zapewnienia,
że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem wykonawcy w postępowaniu, Zamawiający prosi o złożenie oświadczenia w tym zakresie.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): RODO (ograniczenia stosowania): posiada Pani/Pan:− na podstawie art. 15 RODO, prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących− na podstawie art. 16 RODO, prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego
ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników)- na podstawie art. 18 RODO, prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO(prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego)− na podstawie art. 13 ust. 2 pkt. d RODO prawo do
wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;- nie przysługuje Pani/Panu:- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO, prawo do usunięcia danych osobowych− w związku z art. 20 ust.1 lit.
a, prawo do przenoszenia danych osobowych− na podstawie art. 21 RODO, prawo sprzeciwu, wobec
przetwarzania danych osobowych.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/06/MGW/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 4

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie 1. Słodycze regionalne.
1.Rodzaje zamawianych artykułów, ich ilości szacunkowe oraz ich minimalne parametry określone zostały w Formularzu asortymentowo - cenowym - załącznik nr: 1/1 do SWZ (zadanie 1).
2. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.
3. Zamówione artykuły spożywcze Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć i wnieść do siedziby Zamawiającego, tj. Kopalnia Guido, 41-800 Zabrze ul. 3 maja 93, własnym transportem i na własny koszt. Zamówienia powinny być dostarczane do godziny 14.00. Ilości zamawianych artykułów będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego, za pośrednictwem e-mail.
4. Artykuły spożywcze pakowane powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (DZ. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.)
5.Opakowania artykułów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
6. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczanych produktów (ukryte, nie ukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt.
7. W razie stwierdzenia wad dostarczonych artykułów, bądź w razie stwierdzenia dostawy artykułów niezgodnych z zamówionymi, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany w ciągu 2 dni roboczych od powiadomienia drogą elektroniczną (e-mail) przez Zamawiającego.
8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od dostawy bądź części dostawy w każdej pozycji asortymentowej. Zakres zamówienia może być pomniejszony do 30% (tj. zrealizowany w 70%) ogólnej wartości zamówienia. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń z tego tytułu.
9. Ilości artykułów określonych w Załączniku nr 1/1 do SWZ - Formularzu asortymentowo – cenowym, są ilościami szacunkowymi, które Zamawiający zamierza zrealizować w okresie obowiązywania umowy i nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do zakupu artykułów w liczbie wskazanej w Formularzu, stanowiącym integralną część Formularza oferty.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Cena wykonania przedmiotu zamówienia (C)
W ramach kryterium ceny oferta otrzyma zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku zgodnie z
przybliżeniem dziesiętnym ilość punktów wynikającą z działania:
Cmin
Pi (C)= ------------- x 60 pkt
Ci
gdzie:
Pi (C) Ilość punktów jakie otrzyma oferta “i” za kryterium “Cena”
Cmin Najniższa cena spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert
Ci Cena oferty “i”
a) Cena wykonania przedmiotu zamówienia – oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Wielkość ta występuje na formularzu ofertowym.
b) W kryterium „cena wykonania przedmiotu zamówienia” najwyższą liczbę punktów (60 pkt) – otrzyma oferta tego Wykonawcy, który za realizację całości przedmiotu zamówienia zaproponuje najniższą
cenę brutto. Każda następna, wyższa oferta, otrzyma odpowiednio mniej punktów.
c) Wszystkie oceny w kryterium „cena wykonania przedmiotu zamówienia” będą wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2. Termin realizacji zamówienia cząstkowego (T)
Wykonawca winien zadeklarować termin realizacji zamówienia cząstkowego tj. 1, 2 lub 3 dni robocze od momentu złożenia drogą elektroniczną (e-mail) zapotrzebowania przez Zamawiającego, zgodnie z deklaracją zawartą w ofercie.

Brak deklaracji terminu realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym bądź jego określenie powyżej 3 dni roboczych skutkować będzie odrzuceniem oferty w trybie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp. W przypadku deklaracji terminu realizacji poniżej 1 dnia roboczego (0), do porównania złożonych ofert, przyjęty zostanie 1 dzień roboczy, natomiast w treści umowy – zgodnie z deklaracją zawartą w ofercie. Oferty otrzymają zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą z działania:

Oferty otrzymają zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą z działania:

Tmin
Pi (T)= ------------- x 40 pkt
Ti
Pi (T) - Ilość punktów jakie otrzyma oferta “i” za kryterium “Termin realizacji zamówienia cząstkowego”
Tmin - Najkrótszy deklarowany termin spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert
Ti - Termin realizacji zamówienia cząstkowego zadeklarowany w ofercie “i”

3. Całkowita liczba punktów jakie uzyska oferta będzie stanowiła sumę ilości punktów jakie oferta uzyskała w ramach wszystkich kryteriów:
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta nieodrzucona, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów w kryteriach oceny ofert (P), tj.
P = C + T
P – łączna ilość punktów przyznanych ofercie
C – punkty w kryterium: cena wykonania przedmiotu zamówienia
T – punkty przyznane w kryterium: termin realizacji zamówienia cząstkowego
Za ofertę najkorzystniejszą uznana będzie oferta, która uzyska najwyższą całkowitą liczbę punktów.
W przypadku uzyskania przez dwie lub więcej ofert jednakowej ilości punktów wygrywa oferta o najniższej spośród nich cenie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia cząstkowego (T)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie 2. Cukierki krówki sygnowane etykietami i logo Muzeum.

1.Rodzaje zamawianych artykułów, ich ilości szacunkowe oraz ich minimalne parametry określone zostały w Formularzu asortymentowo - cenowym - załącznik nr: 1/2 do SWZ (zadanie 2).
2. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.
3. Zamówione artykuły spożywcze Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć i wnieść do siedziby Zamawiającego, tj. Kopalnia Guido, 41-800 Zabrze ul. 3 maja 93, własnym transportem i na własny koszt. Zamówienia powinny być dostarczane do godziny 14.00. Ilości zamawianych artykułów będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego, za pośrednictwem e-mail.
4. Artykuły spożywcze pakowane powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (DZ. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.)
5.Opakowania artykułów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
6. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczanych produktów (ukryte, nie ukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt.
7. W razie stwierdzenia wad dostarczonych artykułów, bądź w razie stwierdzenia dostawy artykułów niezgodnych z zamówionymi, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany w ciągu 2 dni roboczych od powiadomienia drogą elektroniczną (e-mail) przez Zamawiającego.
8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od dostawy bądź części dostawy w każdej pozycji asortymentowej. Zakres zamówienia może być pomniejszony do 30% (tj. zrealizowany w 70%) ogólnej wartości zamówienia. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń z tego tytułu.
9. Ilości artykułów określonych w Załączniku nr 1/2 do SWZ - Formularzu asortymentowo – cenowym, są ilościami szacunkowymi, które Zamawiający zamierza zrealizować w okresie obowiązywania umowy i nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do zakupu artykułów w liczbie wskazanej w Formularzu, stanowiącym integralną część Formularza oferty.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Cena wykonania przedmiotu zamówienia (C)
W ramach kryterium ceny oferta otrzyma zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku zgodnie z
przybliżeniem dziesiętnym ilość punktów wynikającą z działania:
Cmin
Pi (C)= ------------- x 60 pkt
Ci
gdzie:
Pi (C) Ilość punktów jakie otrzyma oferta “i” za kryterium “Cena”
Cmin Najniższa cena spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert
Ci Cena oferty “i”
a) Cena wykonania przedmiotu zamówienia – oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Wielkość ta występuje na formularzu ofertowym.
b) W kryterium „cena wykonania przedmiotu zamówienia” najwyższą liczbę punktów (60 pkt) – otrzyma oferta tego Wykonawcy, który za realizację całości przedmiotu zamówienia zaproponuje najniższą
cenę brutto. Każda następna, wyższa oferta, otrzyma odpowiednio mniej punktów.
c) Wszystkie oceny w kryterium „cena wykonania przedmiotu zamówienia” będą wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2. Termin realizacji zamówienia cząstkowego (T)
Wykonawca winien zadeklarować termin realizacji zamówienia cząstkowego tj. 1, 2 lub 3 dni robocze od momentu złożenia drogą elektroniczną (e-mail) zapotrzebowania przez Zamawiającego, zgodnie z deklaracją zawartą w ofercie.

Brak deklaracji terminu realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym bądź jego określenie powyżej 3 dni roboczych skutkować będzie odrzuceniem oferty w trybie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp. W przypadku deklaracji terminu realizacji poniżej 1 dnia roboczego (0), do porównania złożonych ofert, przyjęty zostanie 1 dzień roboczy, natomiast w treści umowy – zgodnie z deklaracją zawartą w ofercie. Oferty otrzymają zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą z działania:

Oferty otrzymają zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą z działania:

Tmin
Pi (T)= ------------- x 40 pkt
Ti
Pi (T) - Ilość punktów jakie otrzyma oferta “i” za kryterium “Termin realizacji zamówienia cząstkowego”
Tmin - Najkrótszy deklarowany termin spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert
Ti - Termin realizacji zamówienia cząstkowego zadeklarowany w ofercie “i”

3. Całkowita liczba punktów jakie uzyska oferta będzie stanowiła sumę ilości punktów jakie oferta uzyskała w ramach wszystkich kryteriów:
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta nieodrzucona, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów w kryteriach oceny ofert (P), tj.
P = C + T
P – łączna ilość punktów przyznanych ofercie
C – punkty w kryterium: cena wykonania przedmiotu zamówienia
T – punkty przyznane w kryterium: termin realizacji zamówienia cząstkowego
Za ofertę najkorzystniejszą uznana będzie oferta, która uzyska najwyższą całkowitą liczbę punktów.
W przypadku uzyskania przez dwie lub więcej ofert jednakowej ilości punktów wygrywa oferta o najniższej spośród nich cenie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia cząstkowego (T)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie 3. Kawa, herbata, czekolada na gorąco.

1.Rodzaje zamawianych artykułów, ich ilości szacunkowe oraz ich minimalne parametry określone zostały w Formularzu asortymentowo - cenowym - załącznik nr: 1/3 do SWZ (zadanie 3).
2. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.
3. Zamówione artykuły spożywcze Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć i wnieść do siedziby Zamawiającego, tj. Kopalnia Guido, 41-800 Zabrze ul. 3 maja 93, własnym transportem i na własny koszt. Zamówienia powinny być dostarczane do godziny 14.00. Ilości zamawianych artykułów będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego, za pośrednictwem e-mail.
4. Artykuły spożywcze pakowane powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (DZ. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.)
5.Opakowania artykułów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
6. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczanych produktów (ukryte, nie ukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt.
7. W razie stwierdzenia wad dostarczonych artykułów, bądź w razie stwierdzenia dostawy artykułów niezgodnych z zamówionymi, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany w ciągu 2 dni roboczych od powiadomienia drogą elektroniczną (e-mail) przez Zamawiającego.
8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od dostawy bądź części dostawy w każdej pozycji asortymentowej. Zakres zamówienia może być pomniejszony do 30% (tj. zrealizowany w 70%) ogólnej wartości zamówienia. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń z tego tytułu.
9. Ilości artykułów określonych w Załączniku nr 1/3 do SWZ - Formularzu asortymentowo – cenowym, są ilościami szacunkowymi, które Zamawiający zamierza zrealizować w okresie obowiązywania umowy i nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do zakupu artykułów w liczbie wskazanej w Formularzu, stanowiącym integralną część Formularza oferty.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Cena wykonania przedmiotu zamówienia (C)
W ramach kryterium ceny oferta otrzyma zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku zgodnie z
przybliżeniem dziesiętnym ilość punktów wynikającą z działania:
Cmin
Pi (C)= ------------- x 60 pkt
Ci
gdzie:
Pi (C) Ilość punktów jakie otrzyma oferta “i” za kryterium “Cena”
Cmin Najniższa cena spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert
Ci Cena oferty “i”
a) Cena wykonania przedmiotu zamówienia – oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Wielkość ta występuje na formularzu ofertowym.
b) W kryterium „cena wykonania przedmiotu zamówienia” najwyższą liczbę punktów (60 pkt) – otrzyma oferta tego Wykonawcy, który za realizację całości przedmiotu zamówienia zaproponuje najniższą
cenę brutto. Każda następna, wyższa oferta, otrzyma odpowiednio mniej punktów.
c) Wszystkie oceny w kryterium „cena wykonania przedmiotu zamówienia” będą wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2. Termin realizacji zamówienia cząstkowego (T)
Wykonawca winien zadeklarować termin realizacji zamówienia cząstkowego tj. 1, 2 lub 3 dni robocze od momentu złożenia drogą elektroniczną (e-mail) zapotrzebowania przez Zamawiającego, zgodnie z deklaracją zawartą w ofercie.

Brak deklaracji terminu realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym bądź jego określenie powyżej 3 dni roboczych skutkować będzie odrzuceniem oferty w trybie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp. W przypadku deklaracji terminu realizacji poniżej 1 dnia roboczego (0), do porównania złożonych ofert, przyjęty zostanie 1 dzień roboczy, natomiast w treści umowy – zgodnie z deklaracją zawartą w ofercie. Oferty otrzymają zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą z działania:

Oferty otrzymają zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą z działania:

Tmin
Pi (T)= ------------- x 40 pkt
Ti
Pi (T) - Ilość punktów jakie otrzyma oferta “i” za kryterium “Termin realizacji zamówienia cząstkowego”
Tmin - Najkrótszy deklarowany termin spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert
Ti - Termin realizacji zamówienia cząstkowego zadeklarowany w ofercie “i”

3. Całkowita liczba punktów jakie uzyska oferta będzie stanowiła sumę ilości punktów jakie oferta uzyskała w ramach wszystkich kryteriów:
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta nieodrzucona, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów w kryteriach oceny ofert (P), tj.
P = C + T
P – łączna ilość punktów przyznanych ofercie
C – punkty w kryterium: cena wykonania przedmiotu zamówienia
T – punkty przyznane w kryterium: termin realizacji zamówienia cząstkowego
Za ofertę najkorzystniejszą uznana będzie oferta, która uzyska najwyższą całkowitą liczbę punktów.
W przypadku uzyskania przez dwie lub więcej ofert jednakowej ilości punktów wygrywa oferta o najniższej spośród nich cenie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia cząstkowego (T)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Zadanie 4. Artykuły spożywcze.
1.Rodzaje zamawianych artykułów, ich ilości szacunkowe oraz ich minimalne parametry określone zostały w Formularzu asortymentowo - cenowym - załączniki nr: 1/4 do SWZ (zadanie 4).
2. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności.
3. Zamówione artykuły spożywcze Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć i wnieść do siedziby Zamawiającego, tj. Kopalnia Guido, 41-800 Zabrze ul. 3 maja 93, własnym transportem i na własny koszt. Zamówienia powinny być dostarczane do godziny 14.00. Ilości zamawianych artykułów będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego, za pośrednictwem e-mail.
4. Artykuły spożywcze pakowane powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (DZ. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.)
5.Opakowania artykułów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
6. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczanych produktów (ukryte, nie ukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt.
7. W razie stwierdzenia wad dostarczonych artykułów, bądź w razie stwierdzenia dostawy artykułów niezgodnych z zamówionymi, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany w ciągu 2 dni roboczych od powiadomienia drogą elektroniczną (e-mail) przez Zamawiającego.
8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odstąpienia od dostawy bądź części dostawy w każdej pozycji asortymentowej. Zakres zamówienia może być pomniejszony do 30% (tj. zrealizowany w 70%) ogólnej wartości zamówienia. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń z tego tytułu.
9. Ilości artykułów określonych w Załączniku nr 1/4 do SWZ - Formularzu asortymentowo – cenowym, są ilościami szacunkowymi, które Zamawiający zamierza zrealizować w okresie obowiązywania umowy i nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do zakupu artykułów w liczbie wskazanej w Formularzu, stanowiącym integralną część Formularza oferty.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Cena wykonania przedmiotu zamówienia (C)
W ramach kryterium ceny oferta otrzyma zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku zgodnie z
przybliżeniem dziesiętnym ilość punktów wynikającą z działania:
Cmin
Pi (C)= ------------- x 60 pkt
Ci
gdzie:
Pi (C) Ilość punktów jakie otrzyma oferta “i” za kryterium “Cena”
Cmin Najniższa cena spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert
Ci Cena oferty “i”
a) Cena wykonania przedmiotu zamówienia – oznacza cenę łączną brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia zgodnie z SWZ oraz umową. Wielkość ta występuje na formularzu ofertowym.
b) W kryterium „cena wykonania przedmiotu zamówienia” najwyższą liczbę punktów (60 pkt) – otrzyma oferta tego Wykonawcy, który za realizację całości przedmiotu zamówienia zaproponuje najniższą
cenę brutto. Każda następna, wyższa oferta, otrzyma odpowiednio mniej punktów.
c) Wszystkie oceny w kryterium „cena wykonania przedmiotu zamówienia” będą wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2. Termin realizacji zamówienia cząstkowego (T)
Wykonawca winien zadeklarować termin realizacji zamówienia cząstkowego tj. 1, 2 lub 3 dni robocze od momentu złożenia drogą elektroniczną (e-mail) zapotrzebowania przez Zamawiającego, zgodnie z deklaracją zawartą w ofercie.

Brak deklaracji terminu realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym bądź jego określenie powyżej 3 dni roboczych skutkować będzie odrzuceniem oferty w trybie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy Pzp. W przypadku deklaracji terminu realizacji poniżej 1 dnia roboczego (0), do porównania złożonych ofert, przyjęty zostanie 1 dzień roboczy, natomiast w treści umowy – zgodnie z deklaracją zawartą w ofercie. Oferty otrzymają zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą z działania:

Oferty otrzymają zaokrągloną do dwóch miejsc po przecinku ilość punktów wynikającą z działania:

Tmin
Pi (T)= ------------- x 40 pkt
Ti
Pi (T) - Ilość punktów jakie otrzyma oferta “i” za kryterium “Termin realizacji zamówienia cząstkowego”
Tmin - Najkrótszy deklarowany termin spośród wszystkich ważnych i nieodrzuconych ofert
Ti - Termin realizacji zamówienia cząstkowego zadeklarowany w ofercie “i”

3. Całkowita liczba punktów jakie uzyska oferta będzie stanowiła sumę ilości punktów jakie oferta uzyskała w ramach wszystkich kryteriów:
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta nieodrzucona, która uzyska najwyższą łączną liczbę punktów w kryteriach oceny ofert (P), tj.
P = C + T
P – łączna ilość punktów przyznanych ofercie
C – punkty w kryterium: cena wykonania przedmiotu zamówienia
T – punkty przyznane w kryterium: termin realizacji zamówienia cząstkowego
Za ofertę najkorzystniejszą uznana będzie oferta, która uzyska najwyższą całkowitą liczbę punktów.
W przypadku uzyskania przez dwie lub więcej ofert jednakowej ilości punktów wygrywa oferta o najniższej spośród nich cenie.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji zamówienia cząstkowego (T)

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1.Do oferty Wykonawca zobowiązany jest załączyć:
1) odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru potwierdzającego, że osoba działająca w imieniu wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania,
2) pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania Wykonawcy, gdy umocowanie osoby składającej ofertę nie wynika z dokumentów opisanych w pkt 1),
3) zobowiązanie, o którym mowa w rozdziale I, sekcja 5 ust. 5.3 oraz 5.4 SWZ w przypadku polegania na zasobach podmiotu udostępniającego zasób Wykonawcy,
4) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
a) pełnomocnictwo, w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, z treści którego będzie wynikało umocowanie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno zawierać w szczególności wskazanie:
- postępowania o zamówienie publicznego, którego dotyczy,
- wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby,
- ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego pełnomocnictwa,
b) oświadczenie, o którym mowa w rozdziale I sekcja 4 ust. 4.4 SWZ (Zamawiający dopuszcza złożenia tego oświadczenia na formularzu ofertowym);
5) formularz asortymentowo - cenowy – załącznik nr 1/1 lub załącznik nr 1/2 lub załącznik nr 1/3 lub załącznik nr 1/4 do SWZ.

2.Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa w ust. 1 pkt. 1), jeżeli Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
3. Zapisy ust. 1 pkt 2) stosuje się odpowiednio do osoby działającej w imieniu wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
4. Zapisy ust. 1 pkt 1) i pkt 2), ust. 2 stosuje się odpowiednio do osoby działającej w imieniu podmiotu udostępniającego zasoby na zasadach określonych w art. 118 ustawy Pzp.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia publicznego. W takim przypadku Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez Zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
2. Warunek dotyczący uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej (o ile został sformułowany), o którym mowa w art. 112 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp, zostanie spełniony, jeżeli co najmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej i zrealizuje dostawy, do których realizacji te uprawnienia są wymagane.
3. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia (o ile zostały sformułowane) wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z wykonawców, którzy wykonają dostawy, do realizacji których te zdolności są wymagane.
4. W przypadku, o którym mowa w ust. 2 i 3, wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają odpowiednio do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Wszelkie zmiany treści umowy mogą być dokonywane wyłącznie w formie pisemnej pod rygorem nieważności.
2. Zamawiający przewiduje, na podstawie art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, możliwość dokonywania zmian postanowień niniejszej umowy, w zakresie:
2.1. zmiany terminu wykonania zamówienia w następujących przypadkach:
2.1.1. Wystąpienie siły wyższej rozumianej jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i zapobieżenia, którego nie dało się uniknąć nawet przy zachowaniu najwyższej staranności, a które uniemożliwia Wykonawcy wykonanie jego zobowiązania w całości lub części. W razie wystąpienia siły wyższej Strony Umowy zobowiązane są dołożyć wszelkich starań w celu ograniczenia do minimum opóźnienia w wykonywaniu swoich zobowiązań umownych, powstałego na skutek działania siły wyższej.
2. w pozostałym zakresie zmiany do umowy mogą dotyczyć:
2.2.1 zmiany nazwy handlowej lub innego oznaczenia produktu wskazanego w ofercie, która nie powoduje zmiany przedmiotu umowy i cen wskazanych w Formularzu asortymentowo –cenowym
2.2.2. zmiany wielkości opakowania poprzez zwiększenie lub zmniejszenie gramatury, w sytuacji dokonania takiej zmiany przez producenta
3. Z okoliczności stanowiących podstawę zmiany do umowy zostanie sporządzony protokół podpisany przez obie strony.
4. Zmiana umowy powinna nastąpić w formie pisemnego aneksu podpisanego przez obie strony, pod rygorem nieważności takiego oświadczenia oraz powinna zawierać uzasadnienie faktyczne i prawne.
5. Zmiana do umowy w sprawie zamówienia publicznego bez zachowania formy pisemnej jest dotknięta sankcją nieważności, a więc nie wywołuje skutków prawnych.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-02-28 10:30

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć do Zamawiającego za pośrednictwem Platformy dostępnej pod adresem https://muzeumgornictwa.eb2b.com.pl

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-02-28 11:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-03-29

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Termin realizacji zamówienia (zadania 1-4) – od podpisania umowy do 31.12.2022 lub do momentu wcześniejszego osiągnięcia maksymalnej, nominalnej wartości umowy.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę urządzeń gastronomicznych - Mierzęcice
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania25-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę urządzeń gastronomicznych. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI