Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Akademii Morskiej w Szczecinie.
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna artykułów spożywczych dla Akademii Morskiej w Szczecinie. Dokładny opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1a do SWZ.
2. Nomenklatura wg CPV
15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
15321100-5 Sok pomarańczowy
15321600-0 Sok jabłkowy
15322100-2 Sok pomidorowy
15981000-8 Wody mineralne
15981200-0 Gazowane wody mineralne
15820000-2 Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
15821200-1 Herbatniki słodkie
15980000-1 Napoje bezalkoholowe
15831200-4 Cukier biały
15812100-4 Wyroby ciastkarskie
15510000-6 Mleko i śmietana
15842300-5 Wyroby cukiernicze
15860000-4 Kawa, herbata i podobne produkty
3. Przedmiot zamówienia określono poprzez wskazanie obiektywnych cech technicznych
i jakościowych oraz standardów, dla których określenia dopuszcza się wskazanie przykładowych znaków towarowych.
4. Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy był w I gatunku, odpowiadał obowiązującym polskim normom jakościowym PN lub równoważnym. Woda mineralna po otwarciu butelki PET musi być bezwonna. Woda, w dniu dostarczenia, musi posiadać minimalny termin przydatności
do spożycia 12 miesięcy, umieszczony na każdej etykiecie opakowania, licząc od dnia dostawy. Asortyment przedmiotu zamówienia obowiązkowo powinien być oznaczony: nazwą produktu, pojemnością, zawartością składników mineralnych, nazwą producenta, terminem przydatności do spożycia. Zamawiana woda mineralna powinna być dostarczana w atestowanych opakowaniach - butelkach typu PET, jednorazowych, spełniających wymagania sanitarno-epidemiologiczne, zamkniętych fabrycznie, bez zanieczyszczeń oraz obcych zapachów i smaków, bez fizycznych uszkodzeń dyskwalifikujących produkty (tzn. np. uszkodzone opakowanie i zamknięcie).
5. Zamawiający wymaga, aby przedmiot dostawy (dotyczy pozostałych artykułów spożywczych) był fabrycznie nowy, w oryginalnych opakowaniach, zawierające logo i nazwę producenta na etykiecie zwyczajowo stosowanej przez producenta w obrocie towarowym, dobrej jakości i dopuszczony do obrotu. Artykuły spożywcze muszą być świeże, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 6 miesięcy od daty dostawy, powinny być w estetycznych opakowaniach, zamkniętych fabrycznie, bez zanieczyszczeń oraz obcych zapachów i smaków, bez fizycznych uszkodzeń dyskwalifikujących produkty ( tzn. uszkodzone opakowanie i zamknięcie).
6. W przypadku produktów wymienionych w opisie przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego, dla których Wykonawca ma podać oferowany produkt [(nazwa produktu i nazwa producenta) lub (nazwa produktu i nazwa (lub firma) podmiotu, w imieniu którego produkt jest sprzedawany)], Wykonawca oferuje tylko jeden produkt w ramach poszczególnego asortymentu (w kolumnie 4). Na Wykonawcy spoczywa obowiązek udokumentowania, iż oferowany produkt spełnia wymagania podane przy opisie produktu (kolumna 3). Oferta Wykonawcy, który nie wskaże żadnego produktu lub który wskaże więcej niż jeden produkt dla danej pozycji zostanie odrzucona.
7. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia zakupu ilości określonych w Załączniku
nr 1 do umowy, nie więcej niż o 30% zamawianej ilości towaru w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego, z jednoczesnym zachowaniem cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w ofercie Wykonawcy. Z tego tytułu nie służą Wykonawcy do Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia.
8. W przypadku, gdy Zamawiający odnosi się w opisie przedmiotu zamówienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 2 oraz ust. 3 ustawy Pzp, dopuszcza się rozwiązania równoważne opisywanym
15321100-5 - Sok pomarańczowy
15321600-0 - Sok jabłkowy
15322100-2 - Sok pomidorowy
15510000-6 - Mleko i śmietana
15812100-4 - Wyroby ciastkarskie
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
15821200-1 - Herbatniki słodkie
15831200-4 - Cukier biały
15842300-5 - Wyroby cukiernicze
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15980000-1 - Napoje bezalkoholowe
15981000-8 - Wody mineralne
15981200-0 - Gazowane wody mineralne
Procur
Szczecin (zachodniopomorskie)
Budowa hal namiotowych
Szczecin (zachodniopomorskie)
Budowa hal produkcyjnych
Szczecin (zachodniopomorskie)
Hale aluminiowe
Szczecin (zachodniopomorskie)
Budowa hal magazynowych
Szczecin (zachodniopomorskie)
Budowa hal przemysłowych
Szczecin (zachodniopomorskie)
Konstrukcje stalowe
Szczecin (zachodniopomorskie)
SPAWACZ TIG 141 , MMA 121 , MIG MAG 135 - 136
Szczecin (zachodniopomorskie)
Szycie odzieży lekkiej i ciężkiej, zasłony, poduszki, apaszki.
Koszalin (zachodniopomorskie)