Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
opieka społeczna
Zamówienia publicznego
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych 2024
1.2.2 Dostawa artykułów spożywczych
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych .
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego
2 razy w tygodniu (wtorek i piątek) w godz. 8.00 - 12.00 własnymi środkami transportu posiadającymi aktualne zaświadczenie z inspekcji sanitarnej o spełnianiu warunków koniecznych do przewozu żywności .
2. Osoby przewożące winny posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie : sanitarno-epidemiologiczne , zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością .
3 Zamówienia będą składane telefonicznie, e-mailem lub faksem na numer wskazany przez Wykonawcę .
4 Wykonawca jest odpowiedzialny za terminowość i jakość realizowanych dostaw. Wszystkie oferowane produkty musza spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 O bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2006 Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami.
5 Zamawiający wymaga , aby dostarczone produkty pakowane były w oryginalnych opakowaniach, posiadały etykietę zawierającą co najmniej :
- nazwę produktu ,
- wykaz składników ,
- datę produkcji ,
- nazwę i adres producenta,
- masę netto,
- datę przydatności do spożycia , datę minimalnej przydatności trwałości do spożycia ,
- zawartość netto wyrażonej w jednostkach miary ,
- informację o alergenach
- oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikacje artykułu.
Nie dopuszcza się dostarczenia w opakowaniach zastępczych , uszkodzonych. Towary powinny być pakowane w opakowaniach podanych w zestawieniu Nr 2 . Gramatura opakowania może wahać się w granicach + /- 20 %.
6. Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
Powinny być gładkie, czyste, łatwe do mycia i dezynfekcji .
Przedmiot zamówienia powinien być dobry jakościowo i posiadać co najmniej :
a) 7 -dniowy termin do spożycia w przypadku mleka pasteryzowanego ,twarogów,
b) 14 dniowy termin do spożycia w przypadku śmietany pasteryzowanej .jogurtów ,
c) 30-dniowy termin do spożycia w przypadku serów żółtych , topionych, mleka UHT , śmietany UHT , majonezów, musztardy, tłuszczów roślinnych i zwierzęcych ,
d) 60 - dniowy termin do spożycia w przypadku produktów sypkich .
Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia powinien być zgodny z obowiązującymi przez Wykonawcę systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym.
15320000-7 - Soki owocowe i warzywne
15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane
15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15871000-4 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Soki
Gdańsk (pomorskie)
TETON clean Sp. z o. o. Sp. k.
Gdańsk (pomorskie)
ELGRUNT SP. Z O.O.
Gdynia (pomorskie)
Gama-Plast Producent wyrobów z tworzyw sztucznych
Pruszcz Gdański (pomorskie)
AutoMEE sp. z o.o.
Gdańsk (pomorskie)
Chudzik produkcja folii
Gdynia (pomorskie)
Materiały do szycia - Sklep internetowy Minky i Tkaninki
Bolszewo (pomorskie)
Elektro-Hyd - dystrybucja oraz serwis pomp do betonu
Stino (pomorskie)
Cięcie i grawerowanie laserem CO2 sklejki, drewna, pleksy . Produkcja
Leśniewo (pomorskie)