Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSicienko
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2024-02-02
  • ZamawiającyCentrum Administracyjne Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych
  • Data publikacji ogłoszenia2024-01-24
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00062341
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centrum Administracyjne Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000236725

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Trzemiętowo 17 lok.2

1.5.2.) Miejscowość: Sicienko

1.5.3.) Kod pocztowy: 86-014

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.7.) Numer telefonu: 0523815024

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: kancelaria@capowbyd.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://capowbyd.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.

Podmiot 1

1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Prowadzący postępowanie na rzecz Centrum Administracyjnego Placówek Opiekuńczo- Wychowawczych - Powiat Bydgoski działający przez Starostwo Powiatowe w Bydgoszczy

1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 5542573290

Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:

1.11.3.) Ulica: Juliusza Słowackiego 3

1.11.4.) Miejscowość: Bydgoszcz

1.11.5.) Kod pocztowy: 85-008

1.11.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.11.7.) Kraj: Polska

1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.11.9.) Numer telefonu: 0525835400

1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@powiat.bydgoski.pl

1.11.12.) Adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/transakcja/874412

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9a515161-b5e6-11ee-b628-1a85378e6c0a

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00062341

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-01-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00033041/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/transakcja/874412

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/transakcja/874412

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Zamawiający będzie przekazywał wykonawcom informacje za pośrednictwem Platformy. Informacje dotyczące odpowiedzi na pytania, zmiany specyfikacji, zmiany terminu składania i otwarcia ofert Zamawiający będzie zamieszczał na platformie w sekcji “Komunikaty”. Korespondencja, której zgodnie z obowiązującymi przepisami adresatem jest konkretny Wykonawca, będzie przekazywana w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy do konkretnego Wykonawcy.
2. Wykonawca jako podmiot profesjonalny ma obowiązek sprawdzania komunikatów i wiadomości bezpośrednio na https://platformazakupowa.pl/pn/pow_bydgoszcz przesłanych przez Zamawiającego, gdyż system powiadomień może ulec awarii lub powiadomienie może trafić do folderu SPAM.
3. Zamawiający, zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020r. poz. 2452), określa niezbędne wymagania sprzętowo - aplikacyjne umożliwiające pracę na Platformie, tj.:
1) stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,
2) komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje,
3) zainstalowana dowolna inna przeglądarka internetowa niż Internet Explorer,
4) włączona obsługa JavaScript,
5) zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf,
6) szyfrowanie odbywa się za pomocą protokołu TLS 1.3.
7) oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar.
4. Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego:
1) akceptuje warunki korzystania z Platformy określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej pod linkiem w zakładce „Regulamin" oraz uznaje go za wiążący,
2) zapoznał i stosuje się do Instrukcji składania ofert/wniosków dostępnej pod linkiem https://platformazakupowa.pl/uploads/media/e68fd1901936718a1c9a0441ee106d890133d18f.pdf
5. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za złożenie oferty w sposób niezgodny z Instrukcją korzystania z Platformy, w szczególności za sytuację, gdy Zamawiający zapozna się z treścią oferty przed upływem terminu składania ofert (np. złożenie oferty w zakładce „Wyślij wiadomość do zamawiającego”).
Taka oferta zostanie uznana przez Zamawiającego za ofertę handlową i nie będzie brana pod uwagę w przedmiotowym postępowaniu ponieważ nie został spełniony obowiązek narzucony w art. 221 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
6. Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z Platformy dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu Platformy znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem: https://platformamzakupowa.pl/strona/45-instrukcje.
7. W korespondencji kierowanej do Zamawiającego Wykonawcy powinni posługiwać się numerem przedmiotowego postępowania (znak sprawy).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1) Administratorem Pani/Pana/Państwa danych osobowych jest Dyrektor Katarzyna Struś z siedzibą w Centrum Administracyjne Placówek Opiekuńczo- Wychowawczych Trzemiętowo 17 lok. nr 2, 86-014 Sicienko tel. 52 38 15 024, email: kancelaria@capowbyd.pl;
2) Inspektorem ochrony danych osobowych w Centrum Administracyjne Placówek Opiekuńczo- Wychowawczych jest Pani Barbara Kalińska , tel. 52 58 35 451, e-mail: iodo@powiat.bydgoski.pl;
3) Pani/Pana/Państwa dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzeniem postępowania a następnie realizacją zawartej umowy.
4) odbiorcami Pani/Pana/Państwa danych osobowych będą osoby lub podmioty którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ust. 1 oraz art. 18 ustawy Pzp.
5) Pani/Pana/Państwa dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) Obowiązek podania przez Panią/Pana/Państwa danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana/Państwa dotyczących jest wymogiem ustawowym określonych w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do Pani/Pana/Państwa danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO;
posiada/ją Pani/Pan/Państwo:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana/Państwa dotyczących,
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana/Państwa danych osobowych*,
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO**,
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan/Państwo, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana/Państwa dotyczących narusza przepisy RODO,
8) w celu zapewnienia, że Wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem w postępowaniu, Wykonawca składa oświadczenia o wypełnieniu przez niego obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO – treść oświadczenia została zawarta w Formularzu Oferty.
*Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
**Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Nie przysługuje Pani/Panu/Państwu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o których mowa w art. 20 RODO,
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana/Państwa danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO,

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: CAPOW.272.2.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 17

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Tak

4.1.14.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia:

Zamawiający uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15511210-8 - Mleko UHT

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15551500-0 - Maślanka

15551300-8 - Jogurt

15542300-2 - Ser feta

15530000-2 - Masło

15512000-0 - Śmietana

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15542200-1 - Ser miękki

15544000-3 - Ser twardy

15540000-5 - Produkty serowarskie

15542100-0 - Ser twarogowy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15872400-5 - Sól

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15614100-6 - Ryż długoziarnisty

15612100-2 - Mąka pszenna

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż

15831200-4 - Cukier biały

15851100-9 - Makaron niegotowany

24911000-3 - Żelatyny

15331427-6 - Skoncentrowany przecier pomidorowy

15871230-5 - Ketchup

15871200-6 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych

15871100-5 - Ocet i substytuty octu

15511700-0 - Mleko w proszku

15871273-8 - Majonez

15871250-1 - Musztarda

15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne

03222000-3 - Owoce i orzechy

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

15833100-7 - Desery

15412200-1 - Tłuszcze roślinne

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15899000-6 - Proszek do pieczenia

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

03222332-9 - Brzoskwinie

03222112-1 - Ananasy

15331470-2 - Kukurydza słodka

15331132-1 - Groch przetworzony

15331000-7 - Warzywa przetworzone

15332290-3 - Dżemy

15831600-8 - Miód

03142100-9 - Miód naturalny

15332419-4 - Sułtanki

15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15331425-2 - Przecier pomidorowy

15331480-5 - Warzywa tymczasowo zakonserwowane

15811300-9 - Pieczywo francuskie

15898000-9 - Drożdże

15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane

15982000-5 - Napoje orzeźwiające

15841000-5 - Kakao

15612000-1 - Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty

15842200-4 - Produkty z czekolady

15842300-5 - Wyroby cukiernicze

15841200-7 - Masło kakaowe, tłuszcz lub olej

15332310-0 - Orzechy palone lub solone

15613311-1 - Płatki kukurydziane

15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania

15613313-5 - Muesli lub produkty równoważne

15331423-8 - Pomidory puszkowane

15613310-4 - Gotowe zboża śniadaniowe

15833000-6 - Produkty cukrownicze

15412100-0 - Tłuszcze zwierzęce

24311520-8 - Wodorotlenek sodu

15833110-0 - Spody do ciasta

15332410-1 - Owoce suszone

15512900-9 - Bita śmietana

15893000-4 - Produkty suszone

15871274-5 - Pasty kanapkowe

15332000-4 - Przetworzone owoce i orzechy

15312310-4 - Chipsy ziemniaczane z dodatkiem substancji smakowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 03221410-3 - Kapusta

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03221420-6 - Kalafior

03221430-9 - Brokuły

03221120-3 - Warzywa bulwiaste

03221240-0 - Pomidory

03221270-9 - Ogórki

03221300-9 - Warzywa liściaste

03221310-2 - Sałata

03221250-3 - Cukinia

03221110-0 - Warzywa korzeniowe

03221113-1 - Cebula

03221260-6 - Grzyby

03221111-7 - Burak ćwikłowy

03221112-4 - Marchew

03221230-7 - Papryka

03221212-5 - Fasola szparagowa

15331132-1 - Groch przetworzony

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15332100-5 - Przetworzone owoce

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

15312000-8 - Produkty ziemniaczane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15241200-1 - Śledź przetworzony lub konserwowany

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331142-4 - Kapusta przetworzona

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331000-7 - Warzywa przetworzone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 03222111-4 - Banany

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03222320-2 - Jabłka, gruszki i pigwy

03222220-1 - Pomarańcze

03222210-8 - Cytryny

03222332-9 - Brzoskwinie

03222240-7 - Mandarynki

03222000-3 - Owoce i orzechy

03222200-5 - Owoce cytrusowe

03222313-0 - Truskawki

03222334-3 - Śliwki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15981400-2 - Wody mineralne z dodatkiem substancji smakowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15980000-1 - Napoje bezalkoholowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 12

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 13

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone

15241500-4 - Makrela

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 14

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości

15811400-0 - Bułeczki

15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 15

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15842000-2 - Czekolada i wyroby cukiernicze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15842100-3 - Czekolada

15811200-8 - Rogaliki

15842300-5 - Wyroby cukiernicze

15821200-1 - Herbatniki słodkie

15842220-0 - Batony czekoladowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 16

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112130-6 - Kurczęta

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112120-3 - Indyki

15131110-9 - Mięso na wędliny

15114000-0 - Podroby

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 17

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia stanowiące Załączniki nr od 1-1 do 1-17 do SWZ.
Przedmiot zamówienia musi być:
1. Świeży, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać standardy jakościowe zawarte w Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ).
2. Pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia (załącznik nr od 1-1 do 1-17 do SWZ);
3. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego (z uwzględnieniem ich zmian)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15555100-4 - Lody

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji (czasowej), obejmujące uprawnienie Zamawiającego do jednostronnego wydłużenia czasu realizacji dostaw (trwania umowy) w przypadku niewykorzystania pełnej wartości umowy w odniesieniu do wartości jaka pozostanie do zrealizowania na dzień jej zakończenia.
a) Zamawiający będzie uprawniony do skorzystania z prawa opcji jednokrotnie wyrażonej najpóźniej ostatniego dnia trwania umowy na pisemne oświadczenie Zamawiającego przesłane Wykonawcy jednak maksymalny czas trwania opcji nie może przekroczyć 31 grudnia 2024 roku;
b) wartość pozostałej do wykorzystania kwoty zostanie ustalona przez Zamawiającego na podstawie złożonych (zrealizowanych) zamówień;
c) w przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie czasowym, szczegółowo opisanego w Projektowanych Postanowieniach Umowy (PPU), Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 9 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:
Kryterium oceny ofert i jego waga
Cena 100%

2. Opis sposobu oceny ofert
1) Kryterium cena – 100% - max. 100 pkt
C = (Cn : Cb) x 100
gdzie:
C – Punktacja za kryterium cena
Cn – Cena brutto najniższa spośród ofert rozpatrywanych
Cb – Cena brutto oferty badanej
Punkty liczone są do drugiego miejsca po przecinku

3. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie wymaga złożenia żadnych dokumentów

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie wymaga złożenia żadnych dokumentów

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga złożenia dokumentów w tym zakresie

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Formularz cenowy/ Przedmiot zamówienia - Załącznik nr 1-….. do SWZ,
2. Formularz oferty – Załącznik nr 2 do SWZ
3. Pełnomocnictwo: oryginał lub elektroniczna kopia poświadczona przez
mocodawcę lub notariusza – załączyć, jeżeli Wykonawcę reprezentuje
pełnomocnik, pełnomocnictwo do reprezentacji podmiotów wspólnie
ubiegających się o udzielenie zamówienia (jeżeli dotyczy).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego – w przypadku wspólników spółki cywilnej upoważnienie/pełnomocnictwo do występowania jednego ze wspólników w imieniu wszystkich wspólników wynika z dołączonej do oferty umowy spółki lub uchwały wspólników.
3. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
4. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale X pkt. 1 SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
5. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy.
6. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
7. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu składa podmiot, który w odniesieniu do danego warunku udziału w postepowaniu potwierdza jego spełnienie; dopuszcza się oświadczenie złożone łącznie tj. podpisane przez wszystkie podmioty wspólnie składające ofertę lub przez pełnomocnika występującego w imieniu wszystkich podmiotów.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający zawrze umowę z Wykonawcą, który złożył ofertę odpowiadającą wymaganiom określonym w niniejszej SWZ, przedłożył ofertę najkorzystniejszą z punktu widzenia kryteriów przyjętych w niniejszym postępowaniu. Umowa może zostać zawarta w terminach wynikających z art. 308 ustawy Pzp. Projektowane postanowienia umowy stanowią Załącznik nr 3 do SWZ.
2. Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej Umowy (tzw. Zmiany kontraktowe w oparciu o art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, zgodnie z warunkami zawartymi w załączniku nr 3 do SWZ.
3. Zmiana umowy może nastąpić w przypadkach, o których mowa w art. 455 ust. 1 pkt 2 - 4 oraz ust. 2 ustawy Pzp.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-02-02 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/pow_bydgoszcz/874412

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-02-02 09:15

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawcę w przypadkach, o których mowa w art. 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę przestawienie dwóch pieców kaflowych - Włocławek
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania22-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Dzień dobry Proszę o przedstawienie oferty na przestawienie dwóch pieców kaflowych o wymiarach ok. 60*90*195 wraz z wymianą drzwiczek, rusztu i uszkodzonych kafli ok. 8 szt. oraz uzupełnieniem kafli wyczystek (3 szt.) w budynku mieszkalnym w Gubinach 28 gm. Rogóźno koło Grudziądza. Termin realizacji do 31 01 2025 r.
Następne ogłoszenie o zamówieniu: Druk folderów i ulotek promujących Opole
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta Sicienko: Zakup Paliwa
Następne ogłoszenie o zamówieniu z miasta Sicienko: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych – przetwory i artykuły sypkie
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Rzemiosło i przemysł: Dostawa artykułów spożywczych piekarniczych
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI