Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS „Dom...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS „Dom Kombatanta” im. św. Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy – Prawo zamówień publicznych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLubliniec
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-05-28
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego
  • Data publikacji ogłoszenia2020-05-12
  • Numer ogłoszenia536463-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 536463-N-2020 z dnia 2020-05-12 r.

Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego: Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS „Dom Kombatanta” im. św. Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy – Prawo zamówień publicznych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego, krajowy numer identyfikacyjny 12701960000000, ul. Cyrana  10 , 42-700  Lubliniec, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 343 564 004, , e-mail administracja@dpskombatant.pl, , faks 343 564 192.
Adres strony internetowej (URL): http:/www.dpskombatant.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Samorządowa jednostka organizacyjna nie mająca osobowości prawnej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
www.lubliniec.starostwo.bip.info.pl/index.php?idmp=169&r=o

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
www.lubliniec.starostwo.bip.info.pl/index.php?idmp=169&r=o

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Tak
adres
administracja@dpskombatant.pl

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
pisemnie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Adres:
Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im św. Rafała Kalinowskiego, 42-70 Lubliniec, ul. dr E. Cyrana 10

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS „Dom Kombatanta” im. św. Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy – Prawo zamówień publicznych
Numer referencyjny: DAG.26.4.2.20
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:
5
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
5


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zadanie nr 11 Cukier 1kg kg 2500 2 Cukier puder 500g szt 40 3 Cukier waniliowy 32g szt 250 4 Fasola sucha 1kg kg 30 5 Groch suchy łuskany 1kg kg 30 6 Kasza kukurydziana gat. I, 0,4 – 1kg kg 100 7 Kasza gryczana gat. I, 0,4 – 1kg kg 50 8 Kasza gryczana 0,4 kg (4 x 100g woreczki) szt 10 9 Kasza jaglana 0,4 kg (4 x 100g woreczki) szt 15 10 Kasza jaglana gat. I, 0,4 – 1kg kg 40 11 Kasza jęczmienna gat. I drobna 1kg kg 60 12 Kasza jęczmienna gat. I średnia 1kg kg 200 13 Kasza jęczmienna 0,4 kg (4 x 100g woreczki) szt 15 14 Kasza manna gat. I 1kg kg 200 15 Mąka pszenna typ 450 lub 500 1kg kg 500 16 Mąka pszenna typ 650 (do ciast drożdżowych) 1kg kg 100 17 Mąka ziemniaczana 1kg kg 250 18 Makaron Czaniec 250g 4-jajeczny (krajanka rosołowa) lub równoważny* szt 700 19 Płatki jęczmienne 0,4 – 1kg kg 60 20 Płatki ryżowe 0,25 – 1kg kg 100 21 Płatki owsiane błyskawiczne 0,4 – 1kg kg 70 22 Ryż długoziarnisty gat. I 1kg kg 500 23 Sól spożywcza 1kg kg 400 Zadanie nr 21 Aromat do ciast 10ml szt 20 2 Bazylia 10g szt 15 3 Czosnek granulowany 20g szt 450 4 Cynamon 20g szt 30 5 Fix do potraw meksykańskich 25g szt 20 6 Galaretka owocowa 75g szt 50 7 Gałka muszkat. miel. szt 20 8 Herbata 100g (czarna) liściasta szt 900 9 Imbir mielony 15g szt 20 10 Kakao naturalne ciemne 100g szt 60 11 Kawa zbożowa 500g szt 220 12 Kminek mielony 20g szt 40 13 Kotlety sojowe 100g szt 15 14 Kwasek cytrynowy 50g szt 70 15 Liść laurowy 8g szt 90 16 Lubczyk suszony 10g szt 120 17 Majeranek 10g szt 150 18 Oregano 10g szt 15 19 Papryka słodka 20g szt 250 20 Pieprz czarny, mielony 50g szt 150 21 Proszek do pieczenia 30g szt 30 22 Przyprawa CURRY 20g szt 10 23 Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw kg 150 zawartość suszonych warzyw min. 15% 0,4-1 kg 24 Przyprawa ziarenka smaku 200g szt 80 25 Rodzynki 0,2-1 kg kg 10 26 Suchary (bez cukru) 285g szt 30 27 Susz warzywny 100g szt 70 (skład: marchew, seler, pietruszka, lubczyk, por) 28 Tymianek 10g szt 15 29 Ziele angielskie op 15g szt 100 30 Zioła prowansalskie 10g szt 15 31 Żelatyna 50g szt 250 Zadanie nr 31 Jaja L szt 25000 Zadanie nr 41 Brzoskwinie (puszki) 850g szt 10 2 Chrzan tarty 180-200g szt 70 3 Dżem 260-300g (owoce min. 30g w 100g produktu) szt 350 4 Fasola szparagowa, konserwowa 500ml szt 200 5 Fasola czerwona, konserwowa 400g szt 40 6 Groszek zielony, konserwowy (nie suszony) 400g szt 700 7 Kompot wiśnia 0,9 l szt 180 (masa owoców po odcieku min. 200g) 8 Kompot czarna porzeczka 0,9 l szt 180 (masa owoców po odcieku min. 250g) 9 Koncentrat barszczu czerwonego 300-350ml (sporządzony z zagęszczonego soku z buraków czeronych) szt 40 10 Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa 190g szt 80 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* 1,1 kg pomidorów na opakowanie 11 Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa 990g szt 160 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30%, lub równoważny* 5,9 kg pomidorów na opakowanie 12 Ketchup 500g szt 50 13 Kukurydza konserwowa 400g szt 100 14 Majonez dekoracyjny 400ml szt 160 15 Mandarynki (puszki) 312g szt 10 16 Marmolada wieloowocowa 600g (twarda) szt 120 17 Miód pszczeli 25g w pudełkach (nie w saszetkach) szt 2200 18 Musztarda 180g-220g szt 500 19 Ocet 0,5 l szt 100 20 Olej 3 l szt 50 21 Olej 1 l szt 200 22 Olej 0,5 l szt 60 23 Ogórek konserwowy 900ml szt 150 24 Pasztet drobiowy PROFI Wielkopolski 131g szt 1300 (bez dodatków, skład: mięso drobiowe-14%, wątroba z kurcząt-3%, wątroba wieprzowa, jajka, kasza manna) lub równoważny* 25 Papryka konserwowa 900ml szt 30 26 Powidła śliwkowe 400g szt 200 27 Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i warzywnych 0,96 l ; szt 150 składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka 28 Przecier pomidorowy 500g szt 30 29 Szczaw konserwowy 350g szt 100 30 Sok owocowy bez cukru 200ml szt 150 31 Sok przecierowy marchwiowo-owocowy 300-330ml szt 100 typu Kubuś 32 Sos Tatarski 250g szt 30 Zadanie nr 51 Makaron świderki 4-jajeczny kg 300 2 Makaron muszelki 4-jajeczny kg 100 3 Makaron gwiazdki 4-jajeczny kg 50 4 Makaron kolanka 4-jajeczny kg 40 5 Makaron razowy 0,3-0,5 kg kg 10 6 Makaron ryżowy 4-jajeczny kg 30

II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
03142500-3
15320000-7
15331400-1
15321700-1
15331427-6
15332400-8
15331462-3
15431000-8
15411200-4
15612100-2
15614100-6
15831000-2
15864100-3
15871230-5
15871273-8
15851100-9
15871250-1
15871110-8
15872400-5
15861000-1
15820000-2
15841000-5
15872100-2
15870000-7
15830000-5
15899000-6
24911000-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 39178,80
Waluta:
PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2020-07-01   lub zakończenia: 2020-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowych warunków
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowych warunków
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowych warunków
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)

Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)




III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Oświadczenie w zakresie wskazanym w Rozdziale V ust. 1 SIWZ. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie oświadczenie może być złożone wspólnie, informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
1. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie okoliczności, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik Nr 4 do SIWZ. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie oświadczenie takie składa każdy z Wykonawców oddzielnie. 2. referencje bądź inne dokumenty stanowiące dowód rzetelnej realizacji zamówień o podobnym charakterze przez Wykonawcę w okresie ostatnich 3 lat wystawione przez podmiot na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem składania ofert potwierdzające ich należyte wykonanie. Referencje powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie dokumenty te składa przynajmniej jeden z Wykonawców.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ wraz z kalkulacją ofertową stanowiącą załącznik nr 2 do SIWZ.
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
a) aktualny odpis z właściwego rejestru, lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp. b) oświadczenie o braku zaległości wobec właściwego Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych – załącznik nr 6 do SIWZ. c) listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej Załącznik Nr 7 do SIWZ. d) Wykonawca może polegać na potencjale technicznym innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia stanowiące załącznik nr 8 do SIWZ.
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
a) Pełnomocnictwa do reprezentowania Wykonawcy w niniejszym zamówieniu, jeżeli wymieniona osoba/osoby nie zostały wskazane do reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej. b) Pełnomocnictwo - w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Nie
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: Nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena brutto oferty 88,00
Ilość dni na dostarczenie produktów po otrzymaniu zgłoszenia 6,00
Termin płatności 6,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: Nie
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Wszelkie zmiany postanowień umowy wymagają dla swojej ważności zachowania formy pisemnego aneksu.2. Wszelkie zmiany postanowień umowy mogą nastąpić w zakresie określonym w art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający zastrzega sobie prawo dopuszczenia zmian w umowie w przypadku:a). zmiany ustawowej stawki VAT strony przewidują możliwość zmiany wynagrodzenia o wysokość podaną w obowiązujących przepisach prawa.b) zmiany terminu realizacji umowy – skrócenia w przypadku wyczerpania zakresu przedmiotu umowyc) zmiany oznaczenia Zamawiającego w tym nr ewidencji podatkowej.d) zwiększenia, zmniejszenia lub rezygnacji z zakupu poszczególnych artykułów.e) zwiększenia lub zmniejszenia zamówienia w zakresie 20 % wartości przedmiotu umowy wraz ze zmniejszeniem wynagrodzenia.3.Niezależnie od zmian opisanych w ust. 2 zmiany umowy mogą nastąpić na podstawie art.15r ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-05-28, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Zadanie nr 1
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Cukier 1kg kg 25002 Cukier puder 500g szt 403 Cukier waniliowy 32g szt 2504 Fasola sucha 1kg kg 305 Groch suchy łuskany 1kg kg 306 Kasza kukurydziana gat. I, 0,4 – 1kg kg 1007 Kasza gryczana gat. I, 0,4 – 1kg kg 508 Kasza gryczana 0,4 kg (4 x 100g woreczki) szt 109 Kasza jaglana 0,4 kg (4 x 100g woreczki) szt 1510 Kasza jaglana gat. I, 0,4 – 1kg kg 4011 Kasza jęczmienna gat. I drobna 1kg kg 6012 Kasza jęczmienna gat. I średnia 1kg kg 20013 Kasza jęczmienna 0,4 kg (4 x 100g woreczki) szt 1514 Kasza manna gat. I 1kg kg 20015 Mąka pszenna typ 450 lub 500 1kg kg 50016 Mąka pszenna typ 650 (do ciast drożdżowych) 1kg kg 10017 Mąka ziemniaczana 1kg kg 25018 Makaron Czaniec 250g 4-jajeczny (krajanka rosołowa) lub równoważny* szt 70019 Płatki jęczmienne 0,4 – 1kg kg 6020 Płatki ryżowe 0,25 – 1kg kg 10021 Płatki owsiane błyskawiczne 0,4 – 1kg kg 7022 Ryż długoziarnisty gat. I 1kg kg 50023 Sól spożywcza 1kg kg 400
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15830000-2, 15612000-1, 15851100-9, 15614000-5, 15613380-5, 15611000-4, 15872400-5, 15830000-5

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 10560,00
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena brutto oferty 88,00
Ilość dni na dostarczenie produktów po otrzymaniu zgłoszenia 6,00
Termin płatności 6,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Zadanie nr 2
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Aromat do ciast 10ml szt 202 Bazylia 10g szt 153 Czosnek granulowany 20g szt 4504 Cynamon 20g szt 305 Fix do potraw meksykańskich 25g szt 206 Galaretka owocowa 75g szt 507 Gałka muszkat. miel. szt 208 Herbata 100g (czarna) liściasta szt 9009 Imbir mielony 15g szt 2010 Kakao naturalne ciemne 100g szt 6011 Kawa zbożowa 500g szt 22012 Kminek mielony 20g szt 4013 Kotlety sojowe 100g szt 1514 Kwasek cytrynowy 50g szt 7015 Liść laurowy 8g szt 9016 Lubczyk suszony 10g szt 12017 Majeranek 10g szt 15018 Oregano 10g szt 1519 Papryka słodka 20g szt 25020 Pieprz czarny, mielony 50g szt 15021 Proszek do pieczenia 30g szt 3022 Przyprawa CURRY 20g szt 1023 Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw kg 150 zawartość suszonych warzyw min. 15% 0,4-1 kg 24 Przyprawa ziarenka smaku 200g szt 8025 Rodzynki 0,2-1 kg kg 1026 Suchary (bez cukru) 285g szt 3027 Susz warzywny 100g szt 70 (skład: marchew, seler, pietruszka, lubczyk, por) 28 Tymianek 10g szt 1529 Ziele angielskie op 15g szt 10030 Zioła prowansalskie 10g szt 1531 Żelatyna 50g szt 250
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15894000-1, 15860000-4, 15840000-8, 15871250-1, 15871100-5, 15411200-4, 15831600-8, 15810000-9, 15871200-6, 15820000-2, 15870000-7, 15872100-2, 15899000-6, 24911000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 5362,80
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-07-01
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena brutto oferty 88,00
Ilość dni na dostarczenie produktów po otrzymaniu zgłoszenia 6,00
Termin płatności 6,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Zadanie nr 3
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Jaja L szt 25000
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 03142500-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 7050,00
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-07-01
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena brutto oferty 88,00
Ilość dni na dostarczenie produktów po otrzymaniu zgłoszenia 6,00
Termin płatności 6,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Zadanie nr 4
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Brzoskwinie (puszki) 850g szt 102 Chrzan tarty 180-200g szt 703 Dżem 260-300g (owoce min. 30g w 100g produktu) szt 3504 Fasola szparagowa, konserwowa 500ml szt 2005 Fasola czerwona, konserwowa 400g szt 406 Groszek zielony, konserwowy (nie suszony) 400g szt 7007 Kompot wiśnia 0,9 l szt 180 (masa owoców po odcieku min. 200g) 8 Kompot czarna porzeczka 0,9 l szt 180 (masa owoców po odcieku min. 250g) 9 Koncentrat barszczu czerwonego 300-350ml (sporządzony z zagęszczonego soku z buraków czeronych) szt 4010 Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa 190g szt 80 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* 1,1 kg pomidorów na opakowanie 11 Koncentrat pomidorowy, pasta pomidorowa 990g szt 160 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30%, lub równoważny* 5,9 kg pomidorów na opakowanie 12 Ketchup 500g szt 5013 Kukurydza konserwowa 400g szt 10014 Majonez dekoracyjny 400ml szt 16015 Mandarynki (puszki) 312g szt 1016 Marmolada wieloowocowa 600g (twarda) szt 12017 Miód pszczeli 25g w pudełkach (nie w saszetkach) szt 220018 Musztarda 180g-220g szt 50019 Ocet 0,5 l szt 10020 Olej 3 l szt 5021 Olej 1 l szt 20022 Olej 0,5 l szt 6023 Ogórek konserwowy 900ml szt 15024 Pasztet drobiowy PROFI Wielkopolski 131g szt 1300 (bez dodatków, skład: mięso drobiowe-14%, wątroba z kurcząt-3%, wątroba wieprzowa, jajka, kasza manna) lub równoważny* 25 Papryka konserwowa 900ml szt 3026 Powidła śliwkowe 400g szt 20027 Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i warzywnych 0,96 l ; szt 150 składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka 28 Przecier pomidorowy 500g szt 3029 Szczaw konserwowy 350g szt 10030 Sok owocowy bez cukru 200ml szt 15031 Sok przecierowy marchwiowo-owocowy 300-330ml szt 100 typu Kubuś 32 Sos Tatarski 250g szt 30
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15330000-0, 15332200-6, 15331425-2, 15871230-5, 03222115-2, 15320000-7

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 12101,00
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-07-01
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena brutto oferty 88,00
Ilość dni na dostarczenie produktów po otrzymaniu zgłoszenia 6,00
Termin płatności 6,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Zadanie nr 5
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Makaron świderki 4-jajeczny kg 3002 Makaron muszelki 4-jajeczny kg 1003 Makaron gwiazdki 4-jajeczny kg 504 Makaron kolanka 4-jajeczny kg 405 Makaron razowy 0,3-0,5 kg kg 106 Makaron ryżowy 4-jajeczny kg 30
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15851100-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 4105,00
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2020-07-01
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena brutto oferty 88,00
Ilość dni na dostarczenie produktów po otrzymaniu zgłoszenia 6,00
Termin płatności 6,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę stali narzędziowej i konstrukcyjnej - Mazańcowice
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania02-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę stali narzędziowej i konstrukcyjnej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI