Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mrożonek i konserwantów

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mrożonek i konserwantów
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLubliniec
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - związki podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt 1 lub 2 ustawy lub podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt. 3 ustawy
  • Termin składania wniosków2021-12-01
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego
  • Data publikacji ogłoszenia2021-11-23
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00280460
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mrożonek i konserwantów

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001270196

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: dr Emila Cyrana 10

1.5.2.) Miejscowość: Lubliniec

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-700

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL228 - Bytomski

1.5.7.) Numer telefonu: 34/ 356-40-04

1.5.8.) Numer faksu: 34/ 356-41-92

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: administracja@dpskombatant.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpskombatant.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - związki podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt 1 lub 2 ustawy lub podmiotów, o których mowa w art. 4 pkt. 3 ustawy

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Opieka społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mrożonek i konserwantów

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f0201375-4c3e-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00280460

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-23

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00005110/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.8 Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mrożonek i konserwantów

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcą, w tym wszelkie oświadczenia,
wnioski zawiadomienia oraz informacje, przekazywane są w formie elektronicznej
za pośrednictwem Platformy i formularza „Wyślij wiadomość”:
https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant na stronie danego postępowania.
Za datę przekazania (wpływu) oświadczeń wniosków, zawiadomień oraz informacji
przyjmuję się datę ich przesłania za pośrednictwem Platformy
poprzez kliknięcie przycisku „wyślij” wiadomości”, po którym pojawi się komunikat,
że wiadomość została wysłana do Zamawiającego.
Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści specyfikacji
za pośrednictwem udostępnionego kanału. Wyjaśnienia treści specyfikacji oraz jej
ewentualne zmiany będą dokonywane zgodnie z art. 284 ustawy p.z.p. Treść
pytań (bez ujawniania źródła zapytania) wraz z wyjaśnieniami, bądź informacje o
dokonaniu zmiany specyfikacji, Zamawiający będzie zamieszczał na Platformie w
sekcji „Komunikaty”.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich
danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie
danych) (Dz. U. UE L119 z dnia 4 maja 2016 r., str. 1; zwanym dalej „RODO”)
informujemy, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych w w/w postępowaniu jest: Dom Pomocy Społecznej „Dom Kombatanta” w Lublińcu przy ul. Cyrana 10,
2) inspektorem ochrony danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej „Dom Kombatanta” w Lublińcu jest – Pani Agnieszka Klimas – Powiatowe Centrum Usług Społecznych 42-700 Lubliniec ul. Sobieskiego 9 w Lublińcu, tel. 530-035-528 oraz e-mail – iod2@lubliniec.starostwo.gov.pl,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą mrożonek i konserwantów na rzecz Domu Pomocy Społecznej „Dom Kombatanta w Lublińcu przy ul. dr E. Cyrana 10, prowadzonym w trybie podstawowym,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”,
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy,
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8) posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DAG.26.2.22

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 73279,47 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Brokuł mrożony gat. I, (opakowanie 2,5kg) różyczki kg 100
2 Bukiet jarzyn 3 skład. kalafior, brokuł, marchew (opakowanie 2,5kg) kg 260
3 Bukiet jarzyn wiosenny (opakowanie 2,5kg) kalafior, fasolka, brukselka, marchewka, groszek kg 140
4 Ćwiartka z kurczaka kg 80
5 Fasola szparagowa (opakowanie 2,5kg) żółta kg 240
6 Filet z kurczaka kg 510
7 Filet z indyka kg 60
8 Flaki wołowe suche (opakowanie 900g) cięte szt 320
9 Kalafior mrożony gat. I, (opakowanie 2,5kg) różyczki kg 180
10 Kluski na parze mrożone JAVO lub równoważny* kg 70
11 Kurczak mrożony kg 900
12 Mieszanka chińska (opakowanie 2,5kg) kg 80
13 Mieszanka kompotowa (opakowanie 2,5kg) bez rabarbaru kg 900
14 Pałki z kurczaka kg 340
15 Pieczarki mrożone siekane kg 30
16 Pierogi ruskie (opakowanie max. 2,5kg) Alex-Pol lub JAVO lub równoważny* kg 50
17 Pierogi z mięsem (opakowanie max. 2,5kg) Alex-Pol lub JAVO lub równoważny* kg 120
18 Pierogi z serem (opakowanie max. 2,5kg) Alex-Pol lub JAVO lub równoważny* kg 50
19 Pierogi z jagodami (opakowanie max. 2,5kg) Alex-Pol lub JAVO lub równoważny* kg 60
20 Pierogi z kapustą i grzybami (opakowanie max. 2,5kg) Alex-Pol lub JAVO lub równoważny* kg 30
21 Pierogi z serem i truskawkami (opakowanie max. 2,5kg) Alex-Pol lub JAVO lub równoważny* kg 50
22 Pierogi z truskawkami (opakowanie max. 2,5kg) Alex-Pol lub JAVO lub równoważny* kg 60
23 Porcja kulinarna kurczak kg 800
24 Serca drobiowe kg 120
25 Szpinak mrożony (opakowanie 2,5kg) kg 150
26 Truskawka mrożona kg 120
27 Noga z kurczaka kl.A kg 60
28 Udko z kaczki kg 50
29 Udziec z kurczaka kg 240
30 Uszka z grzybami kg 20
31 Wątróbka drobiowa kg 220
32 Włoszczyzna paski (opakowanie 2,5kg) kg 1100
33 Żołądki drobiowe kg 70

4.2.5.) Wartość części: 44900,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131500-0 - Produkty drobiowe

15332100-5 - Przetworzone owoce

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Jako najkorzystniejszą Zamawiający wybierze ofertę, która uzyska najwyższą
iIość punktów (Lp) wg poniższego wzoru:

Lp = C + TP
1) Cena brutto oferty (C) – znaczenie 60%
2) Termin płatności (TP) znaczenie 40%

2. Punktacja za kryterium cena brutto oferty (C): oferta z najniższą ceną brutto za
pełny zakres zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów C = 60, pozostałe
oferty zostaną przeliczone proporcjonalnie do najtańszej wg poniższego wzoru:


Cena oferty najkorzystniejszej
C = ----------------------------------------------- x 60
Cena oferty badanej

3. Punktacja za kryterium Termin płatności (TP): oferta z najdłuższym terminem
płatności otrzyma maksymalną ilość punktów TP = 40

Wykonawca może zaoferować termin płatności:
a/ Termin płatności 21 dni - 30 pkt
b/ Termin płatności 30 dni - 40 pkt

Przyjmuje się, że 1% = 1 pkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień
dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za
najkorzystniejszą. Jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta, która uzyska
najwyższą liczbę punktów wynikającą z sumy punktów przyznanych za kryteria
wyboru oferty. Punkty zostaną zaokrąglone do jednego miejsca po przecinku.
Jeżeli dwie lub więcej ofert uzyska taką samą liczbę punktów Zamawiający
wybierze ofertę z niższą ceną, jeżeli również ceny będą identyczne, Zamawiający
wybierze ofertę posiadającą najdłuższy termin płatności.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1 Dorsz bez skóry bez wody dodanej, czarniak SHP - 5% glazury, wielkość 200+ kg 400
2 Filet śledziowy w pomidorach (opakowanie 170g) konserwa rybna szt 340
3 Filet z makreli opiekany w pomidorach, masa ryby po odcieku bez zalewy kg 70
4 Filet z makreli opiekany w occie, masa ryby po odcieku bez zalewy kg 70
5 Sałatka śledziowa w majonezie kg 80
6 Karp płat bez głowy, płetw i grzbietu kg 20
7 Matjas śledź solony wielkość od 15 do 20 cm kg 190
8 Makrela wędzona kg 110
9 Miruna ze skórą, produkcja morska SHP - 5% glazury, wielkość 200+, bez wody dodanej kg 400
10 Paprykarz (opakowanie 165g) szt 720
11 Pasta z tuńczyka (opakowanie 80g) szt 210
12 Pasta z łososia (opakowanie 80g) szt 210
13 Pasta z makreli (opakowanie 80g) szt 210
14 Płat śledziowy marynowany kg 90
15 Tuńczyk w oleju (opakowanie od 170 do 180g) szt 70

4.2.5.) Wartość części: 28379,47 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

15234000-7 - Ryby wędzone

15235000-4 - Ryby konserwowane

15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-12-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Jako najkorzystniejszą Zamawiający wybierze ofertę, która uzyska najwyższą
iIość punktów (Lp) wg poniższego wzoru:

Lp = C + TP
1) Cena brutto oferty (C) – znaczenie 60%
2) Termin płatności (TP) znaczenie 40%

2. Punktacja za kryterium cena brutto oferty (C): oferta z najniższą ceną brutto za
pełny zakres zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów C = 60, pozostałe
oferty zostaną przeliczone proporcjonalnie do najtańszej wg poniższego wzoru:


Cena oferty najkorzystniejszej
C = ----------------------------------------------- x 60
Cena oferty badanej

3. Punktacja za kryterium Termin płatności (TP): oferta z najdłuższym terminem
płatności otrzyma maksymalną ilość punktów TP = 40

Wykonawca może zaoferować termin płatności:
a/ Termin płatności 21 dni - 30 pkt
b/ Termin płatności 30 dni - 40 pkt

Przyjmuje się, że 1% = 1 pkt i tak zostanie przeliczona liczba punktów.
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień
dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za
najkorzystniejszą. Jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta, która uzyska
najwyższą liczbę punktów wynikającą z sumy punktów przyznanych za kryteria
wyboru oferty. Punkty zostaną zaokrąglone do jednego miejsca po przecinku.
Jeżeli dwie lub więcej ofert uzyska taką samą liczbę punktów Zamawiający
wybierze ofertę z niższą ceną, jeżeli również ceny będą identyczne, Zamawiający
wybierze ofertę posiadającą najdłuższy termin płatności.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają
wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają
określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki
dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:

Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub
zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:

Zamawiający stawia warunek w powyższym zakresie.

Wykonawca jako podmiot działający na rynku spożywczym lub na rynku
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością musi posiadać
wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru
zakładów, zgodnie z art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2020 poz. 2021).

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:

Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.

4) zdolności technicznej lub zawodowej:

Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże wykaz dostaw wykonanych, a w
przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w
okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym
okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na
rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem
dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane
należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne
dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały
wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są
wykonywane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w
stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy; w przypadku
świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź
inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być
wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:
1) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku
przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16
lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2019 r. poz. 369), z
innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do
tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami
potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego Wykonawcy
należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 6 do SWZ;
2) Wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru
zakładów, zgodnie z art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2020 poz. 2021).
3) Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu i stosowaniu w zakładzie systemu
HACCP.
4) Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub
ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres
prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich
wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy
zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających
czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym
dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone
przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku
świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli Wykonawca z
przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów
– oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub
ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich
należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy. –
załącznik nr 5 do SWZ;

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert
oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku
podstaw do wykluczenia z postępowania – zgodnie z Załącznikiem nr 3 do SWZ;
2. Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1 stanowią wstępne
potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki
udziału w postępowaniu.
3. Zamawiający wzywa Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do
złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania,
podmiotowych środków dowodowych, jeżeli wymagał ich złożenia w ogłoszeniu o
zamówieniu lub dokumentach zamówienia, aktualnych na dzień złożenia
podmiotowych środków dowodowych.
4. Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:
1) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku
przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16
lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2019 r. poz. 369), z
innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do
tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami
potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o
dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego Wykonawcy
należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 6 do SWZ;
2) Wpis do rejestru zakładów albo o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru
zakładów, zgodnie z art. 64 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. 2020 poz. 2021).
3) Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu i stosowaniu w zakładzie systemu
HACCP.
4) Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub
ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres
prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich
wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy
zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających
czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym
dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone
przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku
świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli Wykonawca z
przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów
– oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub
ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich
należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy. –
załącznik nr 5 do SWZ;

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim
przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w
postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia
publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
oświadczenia, o których mowa w Rozdziale X ust. 1 SWZ, składa każdy z
Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz
spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje
spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty
oświadczenie, z którego wynika, które dostawy/usługi wykonają poszczególni
Wykonawcy.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z
postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o
zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści
wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 p.z.p. oraz wskazanym w
Projektowanych postanowieniach umowy, stanowiących Załącznik nr 4 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-01 10:30

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/dpskombatant

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-01 10:35

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę odnowienie torebki ze skóry czarnej- Świętochłowice
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania28-03-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę odnowienie torebki ze skóry czarnej. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI