Przygotowanie, dostawa i przekazanie posiłków na oddziały szpitalne, na bazie własnych...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Przygotowanie, dostawa i przekazanie posiłków na oddziały szpitalne, na bazie własnych produktów i z wykorzystaniem własnego zaplecza kuchennego dla hospitalizowanych pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia i Współuzależnienia w Giżycku w latach 2020-2024
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWęgorzewo
  • WojewództwoWarmińsko-mazurskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2020-02-18
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającySzpital Psychiatryczny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
  • Data publikacji ogłoszenia2020-02-06
  • Numer ogłoszenia510133-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 510133-N-2020 z dnia 2020-02-06 r.

Szpital Psychiatryczny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej: Przygotowanie, dostawa i przekazanie posiłków na oddziały szpitalne, na bazie własnych produktów i z wykorzystaniem własnego zaplecza kuchennego dla hospitalizowanych pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia i Współuzależnienia w Giżycku w latach 2020-2024
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Tak
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Psychiatryczny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, krajowy numer identyfikacyjny 79024095600000, ul. ul. J. Bema  24 , 11-600  Węgorzewo, woj. warmińsko-mazurskie, państwo Polska, tel. 0874272766 w. 130, e-mail zp_spspzozweg@wp.pl, faks 874 272 785.
Adres strony internetowej (URL): www.szpitalpsychiatrycznywegorzewo.pl
Adres profilu nabywcy: www.szpitalpsychiatrycznywegorzewo.pl
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne www.szpitalpsychiatrycznywegorzewo.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.szpitalpsychiatrycznywegorzewo.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.szpitalpsychiatrycznywegorzewo.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
na piśmie za posrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012roku prawo pocztowe (tj. Dz. U. z 2018r poz. 2188 ze zm.) lub osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
Adres:
Szpital Psychiatryczny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Węgorzewie ul. Gen. J. Bema 24 11-600 Węgorzewo

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostawa i przekazanie posiłków na oddziały szpitalne, na bazie własnych produktów i z wykorzystaniem własnego zaplecza kuchennego dla hospitalizowanych pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia i Współuzależnienia w Giżycku w latach 2020-2024
Numer referencyjny: 02/2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa i przekazanie posiłków na oddziały szpitalne, na bazie własnych produktów i z wykorzystaniem własnego zaplecza kuchennego (pomieszczeń kuchennych, sprzętu i urządzeń kuchennych). 3. Dostarczane posiłki muszą być dostosowane do wymagań specjalistycznych diet lekarskich, sporządzanych zgodnie z aktualnymi wytycznymi i zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie oraz wykazem norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut oraz zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 ze zm.) 4. Zawartość składników odżywczych opisuje rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 z 25 października 2011 r. w sprawie oznaczania wartości odżywczej środków spożywczych. W rozporządzeniu 1169/2011 podano również „Referencyjne wartości spożycia dla wartości energetycznej i wybranych składników odżywczych innych niż witaminy i składniki mineralne (dla osób dorosłych)”. 5. Pomieszczenia kuchenne, w których Wykonawca będzie przygotowywał posiłki winny spełniać wymogi higieniczno-sanitarne konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia. 6. Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zalecenia Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż i systemu HACAP. 7. Pracownicy Wykonawcy realizujący zamówienie powinni je wykonywać w odpowiednim ubraniu roboczym zgodnie z przepisami bhp i obowiązującymi normami w tym zakresie. 8. Ogólna ilość dostaw/osobodni wynosi 51 360, gdzie 1 osobodzień to całodzienne wyżywienie pacjenta tj. śniadanie, obiad i kolacja. Średnie miesięczne ilości osobodni 1070 (1070 szt. śniadania, 1070 szt. obiady, 1070 szt. kolacje). 9. Podana przez Zamawiającego przewidywana ilość osobodni będąca przedmiotem niniejszego postępowania przetargowego jest liczbą szacunkową i w trakcie realizacji umowy może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego wynikających z ilości hospitalizowanych pacjentów. 10. Żywienie powinno być dostosowane do rodzaju i przebiegu choroby pacjenta, oparte na następujących dietach: 1. Dieta podstawowa tzw dieta normalna – obejmuje pokarmy spożywane przez osoby o zdrowym przewodzie pokarmowym, sposób przyrządzania posiłków uwzględnia wszystkie metody zgodnie z nowoczesną technologią potraw, stosuje się gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie. Zadaniem diety jest spełnienie wszystkich wymogów zasad racjonalnego żywienia osób zdrowych. Średnie zapotrzebowanie kaloryczne: 2200-2500 Kcal/dobę. 2. Dieta zwana lekkostrawną – stosowana u ludzi w podeszłym wieku, w chorobach serca i układu krążenia. Zasadą diety jest nieobciążanie przewodu pokarmowego, wykluczone ostre przyprawy, używki, produkty wzdymające. Jako technologię sporządzania potraw stosuje się gotowanie w wodzie, na parze, duszenie bez tłuszczu. Dieta ta stanowi modyfikację żywienia podstawowego. Zasadnicza modyfikacja w tej diecie polega na doborze odpowiednich produktów, potraw i technik kulinarnych. Średnie zapotrzebowanie kaloryczne: 2000-2400 Kcal/dobę. 3. Dieta stosowana w chorobach żołądka i dwunastnicy – stosuje się potrawy „oszczędzające” żołądek w postaci rozdrobnionej, aby długo nie zalegały w żołądku oraz potrawy zmniejszające czynność ruchową i wydzielniczą żołądka. Średnie zapotrzebowanie kaloryczne : 2200 Kcal/dobę. 4. Dieta stosowana w chorobach wątroby i dróg żółciowych - podaje się potrawy gotowane z ograniczeniem tłuszczu i błonnika. Średnie zapotrzebowanie kaloryczne: 2200 Kcal/dobę. 5. Dieta stosowana w chorobach nerek i dróg moczowych – ograniczenie soli kuchennej oraz płynów. Zasadą diety jest zmniejszenie obciążenia upośledzonej przez chorobę czynności nerek. Średnie zapotrzebowanie kaloryczne: 2000-2500 Kcal/dobę. 6. Dieta cukrzycowa - lekka i zróżnicowana, obfitująca w różnorodne warzywa i owoce, kasze i pełnoziarniste pieczywo (w tym pieczywo o obniżonej zawartości węglowodanów) oraz wysokowartościowe źródła białka. Pacjentom stosującym insulinę należy zapewnić dodatek nocny na dietę cukrzycową. Średnie zapotrzebowanie kaloryczne: 2000-2200 Kcal/dobę. 7. Dieta kleikowa - Dietę kleikową stosuje się w schorzeniach przewodu pokarmowego, wątroby, trzustki, pęcherzyka żółciowego, nerek, w chorobach zakaźnych i stanach pooperacyjnych. Celem diety jest oszczędzenie narządu zmienionego chorobowo. Podstawowym składnikiem diety kleikowej są kleiki z ryżu, kaszy jęczmiennej, płatków owsianych, kaszy mannej. Oprócz kleików podaje się gorzką herbatę i namoczone sucharki lub czerstwą bułkę. Średnie zapotrzebowanie kaloryczne: 1000 Kcal/dobę. 8. Diety indywidualne – niskotłuszczowa (wątrobowa), wysokobiałkowa, niskobiałkowa, bezglutenowa, bezmleczna, bezjajeczna, półpłynna, małoresztkowa, wysokoresztkowa, koszerna, wegetariańska, wegańska. 11. Zabrania się stosowania wymienionych produktów oraz ich zamienników: 1./ wędliny mięsne niskiej jakości o wysokiej zawartości tłuszczu, produkty seropodobne 2./ mięsa mrożone, suszone 3./ jajka w proszku 4./ margaryna do smarowania pieczywa 5./ gotowe produkty np. mrożone pierogi, krokiety, 6./ dania typu instant 7./ jaja surowe w postaci: kremów, majonezów, legumin. 12. Oprócz wyżej wymienionych diet stosowane są również diety w chorobach przemiany materii i chorobach układu krążenia (cukrzyca, zawał mięśnia sercowego, nadciśnienie tętnicze, miażdżyca itp.), które zalecane są przez oddziały szpitalne i realizowane zgodnie z założeniami. W dieto terapii szpitala realizowane są diety nisko i wysokobiałkowe, nisko i wysokoenergetyczne oraz diety z modyfikacjami konsystencji (płynne, papkowate, przecierane itp.). Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamówienia diety nie wymienionej powyżej. 13. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć posiłki 3 razy dziennie do wydzielonych miejsc w Szpitalu, na własny koszt i ryzyko. Wykonawca musi dysponować środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, posiadającym decyzję Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Wykonawca w szczególności zobowiązany będzie do: a) Szczelnego odrębnego zapakowania posiłków z podziałem oraz opisem na rodzaj diety oraz podaniem gramatury posiłku zgodnie ze złożonym zamówieniem. b) Dostarczania posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych, wykonanych z tworzywa, zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem: - termosy jednoskładnikowe przeznaczone do transportu gorących posiłków (zupa, napoje); -termosy wieloskładnikowe wypełnione pojemnikami, które występują w różnej konfiguracji, zapewni dostarczenie do Szpitala poszczególnych części posiłków. Należy zapewnić wymagany standard Sanitarno-Epidemiologiczny. c) Zamawiający nie dopuszcza możliwości przechowywania dostarczanych posiłków w swoich obiektach, posiłki muszą być dystrybuowane bezpośrednio po dostarczeniu. d) W przypadku stwierdzenia przez personel oddziału (pielęgniarki) nieodpowiedniej, niezgodnej ze złożonym zamówieniem ilości dostarczonych posiłków lub dostawy posiłku o nieprawidłowej jakości, wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia brakujących posiłków w czasie do 60 minut, przy dostarczeniu zamiennika posiłku zapewni co najmniej taką sama kaloryczność i wartość odżywczą potrawy potwierdzoną przez dietetyka. 14. Wykonawca musi dysponować należycie wykwalifikowanym i dostatecznie licznym personelem zapewniającym poprawne wykonanie usługi. Zamawiający zastrzega sobie – posiadając uprawnienie do wstępu do Kuchni Wykonawcy w terminie uzgodnionym z Wykonawcą - prawo kontroli jakości usług, w szczególności w zakresie: a) przestrzegania przepisów norm i zasad sanitarno– epidemiologicznych przy przygotowaniu i dostarczeniu posiłków, myciu i dezynfekcji naczyń kuchennych oraz utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych, przestrzegania diet, normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych oraz sezonowości posiłków, przestrzegania harmonogramu dostarczania posiłków oraz obowiązków dotyczących jadłospisów. b) Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykonywania w swoim zakresie okresowych badań czystości mikrobiologicznej urządzeń mających kontakt z żywnością, rąk personelu Wykonawcy oraz środka do transportu posiłków. 15. Wykonawca zobowiązany jest udostępnić Zamawiającemu na jego żądanie protokoły z każdorazowej kontroli Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej i badań wody. 16. Wykonawca na cały okres obowiązywania umowy musi dysponować kuchnią w której będzie produkować posiłki dla Zamawiającego. 17. Wykonawca posiada obowiązek zabezpieczenia żywienia pacjenta niezależnie od nieprzewidywalnych zdarzeń np. awaria urządzeń, trudności personalne, itp. (II kuchnia). Opóźnienie w dostarczeniu posiłków Wykonawca musi niezwłocznie poinformować osobę odpowiedzialną za żywienie w Wojewódzkim Ośrodku Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Giżycku, która poinformuje oddziały szpitalne o zaistniałym fakcie. 18. Posiłki muszą być przygotowywane z zachowaniem wszelkich obowiązujących warunków higieniczno-sanitarnych. Wykonawca odpowiada całościowo za czystość, stan sanitarno-techniczny, sanitarno-epidemiologiczny pomieszczeń, środków spożywczych, sprzętu, technologii oraz zatrudnionego personelu. 19. Zamawianie posiłków (z uwzględnieniem rodzajów diet), odbywać się będzie codziennie na podstawie elektronicznych lub telefonicznych zapotrzebowań żywnościowych sporządzanych przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, składanych do godziny 16 z jednodniowym wyprzedzeniem. Dopuszcza się dokonanie korekt zapotrzebowania żywnościowego drogą elektroniczną lub telefoniczną najpóźniej na dwie godziny przed planowanym posiłkiem. Zapotrzebowania żywnościowe będą składane drogą mailową.

II.5) Główny kod CPV: 15894220-9
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
55520000-1
55321000-6


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Tak
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: 1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian ilościowych po cenach zgłoszonych w ofercie w granicach 20% wartości przedmiotu umowy., określonej w § 10 ust. 1. 2. W przypadku konieczności zwiększenia dostaw w granicach określonych w ust.1 Zamawiający udzieli Wykonawcy, w tym zakresie, zamówienia z wolnej ręki, zgodnie z treścią art.67 ust.1 pkt.5 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zwiększenia ilości dostaw w przypadku zwiększonego zapotrzebowania przez Wojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnienienia od Alkoholu i Współuzależnienia w Giżycku, w sytuacjach kryzysowych, zagrożenia bezpieczeństwa państwa, podwyższenia gotowości obronnej państwa. 4. Zamawiający niezwłocznie zawiadomi w formie telefonicznej lub e-mailowej o wielkości i czasie trwania zwiększonego zapotrzebowania, o którym mowa w ust. 3. 5. Zamawiający oświadcza, że łączna wartość zmian określonych w ust. 3 będzie mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych i jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej w przedmiotowej umowie- o czym stanowi art. 144 ust. 1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. 6. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany zawartej umowy, jeżeli wynikają one z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego.
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2020-04-01   lub zakończenia: 2024-03-31
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
48

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: 1. W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy spełniający warunki określone w art. 22 ust. 1 Ustawy, dotyczące: • posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; • posiadania wiedzy i doświadczenia; • dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; • sytuacji ekonomicznej i finansowej. oraz nie zachodzą przesłanki negatywne, tzn. wykonawcy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 Ustawy 2. Ocena spełnienia w/w warunków, będzie odbywała się na podstawie kompletu dokumentów określonych w ustępie niżej, wg. kryterium „spełnia / nie spełnia”. Z załączonych dokumentów winno wynikać jednoznacznie, iż wymagane warunki wykonawca spełnia. 3. W celu potwierdzenia spełnienia warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 Ustawy oraz braku podstaw wykluczenia wykonawcy z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 Ustawy wykonawca zobowiązany jest do złożenia wraz z ofertą niżej wymienionych dokumentów i oświadczeń: a. oświadczenia o spełnieniu warunków, zgodnie z Załącznikiem Nr 2; b. oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 Ustawy - dokument ten zostanie złożony zgodnie z wzorem zamawiającego - Załącznik Nr 3; c. aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust.1 pkt 2 Ustawy (lub uaktualnione przez odpowiedni, uprawniony do ich wystawienia organ), wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; W przypadku, gdy wykonawcy nie podlegają takiemu wpisowi, np. osoby fizyczne, wspólnicy spółki cywilnej, zobowiązani są do złożenia oświadczenia, iż w stosunku do nich nie otwarto likwidacji lub nie ogłoszono upadłości, z wyjątkiem wykonawców, którzy po ogłoszeniu upadłości zawarli układ zatwierdzony prawomocnym postanowieniem sądu, jeżeli układ nie przewiduje zaspokojenia wierzycieli poprzez likwidację majątku upadłego - dokument ten zostanie złożony zgodnie z wzorem zamawiającego - Załącznik Nr 4. W przypadku składania oferty przez wykonawców występujących wspólnie, odpowiedni dokument, oświadczenie muszą być złożone przez każdego wykonawcę - Ujawniona informacja o otwarciu likwidacji lub ogłoszenie upadłości spowodują wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 1 Ustawy; d. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; W przypadku składania oferty przez wykonawców występujących wspólnie, dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę - dokument ten będzie stanowił załącznik do oferty e. aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; W przypadku składania oferty przez wykonawców występujących wspólnie, dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę - dokument ten będzie stanowił załącznik do oferty, Dla uznania, że Wykonawca spełnia warunek dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym do wykonania zamówienia, Zamawiający żąda, by Wykonawca wykazał się co najmniej, że: a) Dysponuje, dopuszczonymi przez Państwową Inspekcję Sanitarną, pomieszczeniami kuchni wraz z wyposażeniem i środkami transportu, b) Wyposażenie kuchni, pojemniki, termosy, w których będą dostarczane posiłki posiadają atesty dopuszczające do kontaktu z żywnością. W celu wykazania sytuacja ekonomiczna i finansowa, Zamawiający żąda, by Wykonawca wykazał się co najmniej, że: a) Posiada opłaconą polisę ubezpieczeniową lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę ubezpieczenia nie niższą niż 100 000 PLN słownie: sto tysięcy złotych), obejmującą zatrucia pokarmowe.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Załącznik nr 2 – oświadczenie o spełnieniu art. 22 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych Załącznik nr 3 – oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego Załącznik nr 4 – oświadczenie, iż w stosunku do wykonawcy nie otwarto likwidacji lub nie ogłoszono upadłości.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-02-18, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę dostawę wyposażenia gastronomicznego - Dąbrowy
  • Lokalizacja zleceniawarmińsko-mazurskie
  • Data dodania22-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę dostawę wyposażenia gastronomicznego. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI