Przedmiotem zamówienia sa dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych z podziałem

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Przedmiotem zamówienia sa dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych z podziałem na części
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoChojnice
  • WojewództwoPomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoAdministracja samorządowa
  • Termin składania wniosków2018-11-27
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyPowiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej
  • Data publikacji ogłoszenia2018-11-16
  • Numer ogłoszenia648837-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 648837-N-2018 z dnia 2018-11-16 r.

Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej: Przedmiotem zamówienia sa dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych z podziałem na części
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Tak
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej, krajowy numer identyfikacyjny 20109800000, ul. ul. Świętopełka  1 , 89620   Chojnice, woj. pomorskie, państwo Polska, tel. 0-52 3972996, e-mail bursa@bursa.chojnice.pl, faks 0-52 3972996.
Adres strony internetowej (URL): http://bursa.chojnice.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
http://bursa.chojnice.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://bursa.chojnice.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
zamkniętą kopertę zawiarającą ofertę wraz z wymaganymi dokumentami należy złożyć w terminie
Adres:
Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej w Chojnicach, ul. Świętopełka 1, 89-620 Chojnice w pokoju nr 101

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia sa dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych z podziałem na części
Numer referencyjny: PN.1.2018
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych, zgodnie z poniższym podziałem na części zwanych dalej pakietami: Pakiet I – dostawa mięsa i wędlin, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 1 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.10.00.00-9 Pakiet II – dostawa mleka i artykułów mleczarskich, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.50.00.00-3 Pakiet III - dostawa pieczywa, bułki tartej i ciasta, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 3 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.81.00.00-9 Pakiet IV – dostawa warzyw i owoców, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 4 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.22.00.00-9 Pakiet V – dostawa ryb i artykułów mrożonych, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.89.60.00-5 Pakiet VI – dostawa artykułów spożywczych, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 6 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.80.00.00-6 Pakiet VII – dostawa ziemniaków jadalnych, których ilość i została określona w załączniku nr 7 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.21.21.00-1 Pakiet VIII – dostawa ziemniaków jadalnych których ilość została określona w załączniku nr 8 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.21.21.00-1 Pakiet IX – dostawa ziemniaków jadalnych, których ilość została określona w załączniku nr 9 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.21.21.00-1 Pakiet X - dostawa ziemniaków jadalnych, których ilość została określona w załączniku nr 10 do SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 03.21.21.00-1 2. Termin realizacji: towar dostarczany systematycznie wg zapotrzebowania Zamawiającego w czasie trwania umowy : Pakiet I,II V,VI – dostawy 2 x w tygodniu do godziny 8:00 Pakiet III – dostawy codziennie do godziny 6:00 Pakiet IV – dostawy codzienne do godziny 8:00 Pakiet VII, VIII, IX, X – dostawy wg zapotrzebowania do godziny 8:00 3. Wykonawca dowiezie towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. 4. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonywania umowy. 5. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia Rozporządzenie Ministra Zdrowia 26.07.2016 Dz. U. 2016, poz. 115. Rozporządzenie obowiązuje we wszystkich placówkach oświaty. W § 1 zostały podane grupy środków spożywczych, które mogą być sprzedawane dzieciom i młodzieży, np. w szkolnych sklepikach, bufetach i maszynach sprzedających. Natomiast § 2 dotyczy środków spożywczych, które mogą być podawane dzieciom i młodzieży, np. w stołówkach przedszkolnych, szkolnych czy bursach. a) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności ( Dz. U. z 2006, Nr 171 , poz. 1225 , z 2008 r Nr 214, poz. 1346, Nr 233, poz. 1463, r 234, poz. 1570) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. b) Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z systemem HACCP, c) Każdy dostarczony produkt winien być I klasy , zgodny z Polską Normą d) Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską normą lub normami europejskimi itp. e) Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego, minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, opisaną na opakowaniu lub w Polskiej Normie. f) Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują Wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie 2 dni roboczych od pisemnego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot jakości towaru i dostarczenie wolnego od wad następuje na koszt Wykonawcy. W przypadku nieprzestrzegania terminów dostaw, jakości towarów oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający ma prawo wypowiedzenia umowy w terminie natychmiastowym. 1. Szczegółowe postanowienia umowy zawarto w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 16 do SIWZ. 2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności: a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w SIWZ w ramach zawartej umowy; b) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami; c) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15100000-9
15500000-3
15810000-9
03220000-9
15220000-6
15200000-0
15896000-5
15800000-6
03212100-1


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  12   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2019-01-01   lub zakończenia: 2019-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, o którym mowa w Rozdziale 7 SIWZ złożonego przez Wykonawcę wg wzoru zamieszczonego w załączniku nr 11 do SIWZ. Oświadczenie wykonawcy dotyczące spełnienia warunków w postępowaniu.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, o którym mowa w Rozdziale 7 SIWZ złożonego przez Wykonawcę wg wzoru zamieszczonego w załączniku nr 11 do SIWZ. Oświadczenie wykonawcy dotyczące spełnienia warunków w postępowaniu.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, o którym mowa w Rozdziale 7 SIWZ złożonego przez Wykonawcę wg wzoru zamieszczonego w załączniku nr 11 do SIWZ. Oświadczenie wykonawcy dotyczące spełnienia warunków w postępowaniu.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
CENA 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Szczegółowe postanowienia umowy zawarto w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 16 do SIWZ. 2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności: a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w SIWZ w ramach zawartej umowy; b) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami; c) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo wprowadzenia zmian ilościowych w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w SIWZ w związku z czym wartość umowy może ulec zmianie w zależności od wielkości dostaw do Zamawiającego, uwzględniając jego bieżące potrzeby. 4. Zamawiający ma prawo nie wykonać w okresie trwania umowy całej ilości zaplanowanych dostaw, a Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu prawo dochodzenia odszkodowania z tytułu utraconych korzyści.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-11-27, godzina: 08:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 2 Nazwa: dostawa mleka i artykułów mleczarskich
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Jogurt z kawałkami owoców 150g szt 300 2 Jogurt owocowy 150g szt 300 3 Jogurt naturalny 150g szt 100 4 "Mleko krowie UHTsterylizowane o zawrt. tłuszczu 2%" litr 6500 5 "Masło śmietankowe zawartość tłuszczu min 82% tłuszczu 200g" szt 2700 6 "Ser żółty twardy Salami zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 279,998 7 "Ser żółty twardy Edamski zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 40 8 "Ser żółty twardy Królewskii zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 120 9 "Ser topiony (kostka) skład: ser dojrzewający min 45% Produkt nie jest produktem seropodobnym topionym w bloczkach" kg 130 10 Serek homogenizowany 150g szt 250 11 Serek twarożkowy 200g szt 200 12 Ser twardy wędzony kg 50 13 "ser topiony zegar 200g skład: ser dojrzewający min 45%" szt 420 14 "Serek kanapkowy twarogowy z dodatkami 150g" szt 200 15 "Wyrób seropodobny dobrze topiący się" kg 30 16 "Ser żółty twardy dziurawiec zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 30 17 "Ser żółty twardy Gouda zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 200 18 "ser topiony plastry 150g sery min. 45% Produkt nie jest produktem seropodobnym topionym w plastrach." szt 550 19 ser twarogowy plastry 150g szt 220 20 "Ser żółty mazdamer zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 50 21 "Ser żółty Tylżycki zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 30 22 "Ser sałatkowo-kanapkowy (typu feta, 150g)" szt 30 23 Śmietanka 18% 200ml szt 780 24 Śmietanka 30% 500ml szt 30 25 "Śmietana jogurtowa 200ml zawartość tłuszczu max 10%" szt 30 26 Śmietanka UHT 18% 500ml szt 50 27 Twaróg półtłusty kostka 250g szt 1400 28 Twarożek grani 200g 200
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 1 Nazwa: dostawa mięsa w wędlin
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 boczek surowy kg 55,00 2 boczek wędzony paski kg 130,00 3 kości kg 10,00 4 porcje rosołowe kg 50,00 5 " karkówka wiep. b/k 100% mięso" kg 250,00 6 " łopatka wieprzowa b/k 100% mieso" kg 120,00 7 " karkówka wiep. z/k 100% mięso" kg 20,00 8 "mięso wieprzowe b/k szynka myszka 100% mięso" kg 200,00 9 wątroba wieprzowa kg 5,00 10 łopatka mielona kg 250,00 11 " wołowina extra 100% mieso" kg 10,00 12 " schab wieprzowy z/k 100% mięso" kg 30,00 13 " schab wieprzowy b/k 100% mieso" kg 450,00 14 kurczaki świeże kg 240,00 15 udziec z kurczaka kg 200,00 16 udka z kurczaka kg 120,00 17 "filet z indyka piersi 100% mięso" kg 30,00 18 " filety z kurczaka-piersi 100% mięso" kg 850,00 19 skrzydełko z kurczaka kg 200,00 20 szynka ze spiżarni kg 20,00 21 szynka konserwowa z kurczaka kg 80,00 22 "kiełbasa zwyczajna (zawartość mięsa 70%)" kg 100,00 23 szynka wieprzowa pieczona kg 50,00 24 "pasztetowa wieprzowa mięso wieprzowe min 30%" kg 35,00 25 "pasztet pieczony zawartość mięsa i podrobów 100%" kg 30,00 26 "pasztet z dodatkami 100% " kg 20,00 27 "kiełbasa podwawelska (zawartość mięsa min 90%)" kg 50,00 28 szynkówka kg 30,00 29 "szynkówka wieprzowa zawart. mięsa min 70%" 30,00 30 "tatrzańska min. 65% mięsa" kg 20,00 31 "tatrzańska min.90% mięsa" kg 20,00 32 kiełbasa biała parzona kg 30,00 33 "filet gotowany z indyka (zawartość mięsa min 95%)" kg 30,00 34 "filet wędzony z indyka 100% mięso" kg 30,00 35 "kurczak pieczony (zawartość mięsa 90%)" kg 10,00 36 metka łososiowa kg 50,00 37 "serdelki wieprzowe zawart. mięsa min. 40%" kg 20,00 38 "parówki cienkie zawartość mięsa min 80%" kg 140,00 39 "indyk pieczony (zawartość mięsa 100%)" kg 30,00 40 piwna 30,00 41 ogonówka parzona kg 20,00 42 "żywiecka min. 65% mięsa" kg 50,00 43 "żywiecka min 100g mięsa na 100g gotowego produktu" kg 20,00 44 "kiełbasa krakowska sucha (100% bez dodatków E)" kg 40,00 45 "kurczak gotowany (zawartość mięsa min 85%)" kg 20,00 46 polędwica sopocka kg 70,00 47 szynkowa z indyka kg 40,00 48 szynka gotowana w siatce kg 50,00 49 "szynka delikatna z fileta (zawart. mięsa min 85%)" kg 50,00 50 kiełbasa jałowcowa kg 5,00 51 szynka w galarecie kg 5,00 52 szynka wiejska kg 30,00 53 schab w przyprawach kg 40,00 54 szynka cygańska kg 30,00 55 łopatka z przyprawami kg 40,00 56 szynkówka drobiowa kg 35,00 57 szynka konserwowa wieprzowa 20,00 58 salami 20,00 59 salami w przyprawach 45,00
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: dostawa pieczywa, bułki tartej i ciasta
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:L.P. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA "Zapotrzebowanie roczne w kg" 1 Bułka wrocławska 1600 2 Bułki grahamki 200 3 Bułki wieloziarnista 400 4 Bułka tarta 110 5 Chleb (krojony) 550 6 Chleb wiejski (krojony) 250 7 Chleb słonecznikowy (krojony) 800 8 Bułka podłużna do zapiekanki 120 9 "Chleb z dodatkami (krojony) typu: wieloziarnisty, 7 ziaren, z soją, z ziołami" 600 10 " Chleb z pełnego ziarna (krojony) typu: razowy, graham" 200 11 Pączek 20 12 Drożdżówka - sznek 40
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: dostawa warzyw i owoców
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 arbuz kg 30 2 buraki kg 250 3 brukiew kg 40 4 brokuły szt 15 5 banany kg 700 6 brzoskwinie kg 150 7 cebula kg 300 8 cytryna kg 40 9 czereśnia kg 70 10 fasola szparagowa kg 20 11 gruszki kg 220 12 jabłka kg 1300 13 Kapusta świeża kg 350 14 kapusta pekińska kg 300 15 kapusta włoska kg 50 16 kapusta biała-młoda szt 100 17 kapusta czerwona kg 160 18 kalafior szt 30 19 koper pęczek 300 20 koper kg 5 21 kapusta kiszona kg 280 22 kiwi kg 280 23 marchew płukana kg 1200 24 mandarynka kg 250 25 nektarynki kg 200 26 ogórek kiszony kg 500 27 ogórek małosolny kg 150 28 ogórek świeży kg 600 29 pietruszka korzeń płukana kg 130 30 pietruszka nać pęczek 170 31 por kg 200 32 Por młody szt 80 33 pomidor kg 800 34 pieczarki kg 450 35 pomarańcz kg 500 36 papryka świeża kg 400 37 rzodkiew biała kg 70 38 rzodkiewka pęczek 700 39 seler płukany kg 300 40 szczypior pęczki 70 41 sałata szt 550 42 sałata lodowa szt 10 43 śliwki kg 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03220000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: dostawa ryb i artykułów mrożonych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 "brukselka gatunek I mrożona" kg 110 2 "brokuły różyczki gatunek I mrożone" kg 110 3 "fasolka szparagowa żółta gatunek I mrożona" kg 150 4 "frytki - proste min 10 mm - do piekarnika" kg 40 5 "groszek zielony gatunek I mrożony" kg 150 6 "kukurydza gatunek I mrożona" kg 100 7 "kalafior różyczki gatunek I mrożony" kg 150 8 "marchew mini gatunek I mrożona" kg 100 9 "mieszanka warzywna - leczo gatunek I mrożona" szt 50 10 "miesznka warzywna - CHIŃSKA gatunek I mrożona" kg 20 11 "mieszanka kompotowa gatunek I mrożona" szt 120 12 "wiśnie b/p gatunek I mrożone " szt 60 13 "sałatka pik. z makreli EO zawartość makreli min 20%" szt 300 14 makrela wędzona – tuszki kg 75 15 kostka z mintaja kg 50 16 śledź Bismarck kg 50 17 śledź Matyjas kg 10 18 kotlet rybny – mrożony kg 30 19 delfinki – mrożone kg 15 20 panga mrożona kg 50 21 śledź - filet w pomidorze szt 40 22 kostka z morszczuka kg 50 23 kostka z mintaja panierowana kg 50 24 dorsz czerniak - filet (szaterpak) kg 70 25 "miruna ze skórą 200+, filet (szaterpak)" kg 150 26 tilapia filet - glazura max 15% kg 100 27 filet rybny zapiekany z serem kg 120 28 szpinak siakany szt 30
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15220000-0, 15200000-0, 15896000-5

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: dostawa artykułów spożywczych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Ananasy konserwowe plastry szt 200 2 Budyń szt 30 3 Batonik z orzeszkami w czekoladzie szt 300 4 Batonik toffi w czekoladzie szt 300 5 Cukier biały „kryształ” kg 240 6 Cukier waniliowy szt 300 7 Cukier puder szt 25 8 Cukierki owocowe różne smaki kg 5 9 "Czekolada z dodatkami Skład: masa kakaowa minimum 30%, masa mleczna minimum 15%" szt 130 10 Cukierki czekoladowe z nadzieniem różne smaki kg 25 11 Wafel przekładany kremem kakaowym w czekoladzie paczkowany, czekolada 28,5 % szt 150 12 Ciastka kruche różne kształty i smaki kg 10 13 Cukierki toffi różne smaki kg 5 14 "Czekolada gorzka Skład:masa kakaowa minimum 45%" szt 10 15 Chrzan tarty szt 15 16 Cynamon szt 20 17 "Dżem truskawkowy wysokosłodzony pełen kawałków owoców bez konserwantów " szt 200 18 "Dżem wiśniowy wysokosłodzony pełen kawałków owoców bez konserwantów " szt 200 19 "Dżem czarna porzeczka wysokosłodzony pełen kawałków owoców bez konserwantów " szt 200 20 Marmolada wieloowocowa - twarda szt 10 21 Drożdże szt 25 22 Masło czekoladowe do pieczywa kg 30 23 "Dżem brzoskwiniowy wysokosłodzony pełen kawałków owoców bez konserwantów" szt 200 24 "Dżem malinowy 100% z owoców, słodzony sokiem jabłkowym zagęszczany pektynami" 100 25 "Dżem truskawkowy 100% z owoców, słodzony sokiem jabłkowym zagęszczany pektynami" 100 26 "Dżem brzoskwiniowy 100% z owoców, słodzony sokiem jabłkowym zagęszczany pektynami" 100 27 "Dżem wiśniowy 100% z owoców, słodzony sokiem jabłkowym zagęszczany pektynami" 100 28 Fasola sucha szt 80 29 Fasolka konserwowa w słoiku szt 10 30 Fasolka konserwowa czerwona szt 100 31 Groch suchy szt 35 32 "Groch konserwowy Skład: groszek zielony, woda, sól Wartość odżywcza w 100g wyrobu 64 kcal" szt 50 33 Galaretka owocowa (różne smaki) szt 60 34 Herbata indyjska granulowana szt 100 35 herbata miętowa ekspresowa szt 100 36 "Herbata ekspresowa, dwukomorowa z zawieszką (starannie dobrana kompozycja wysokiej jakości czarnych herbat o klasycznym smaku i aromacie)" szt 10 37 herbata wieloowocowa ekspresowa - różne smaki szt 100 38 Jajka kurze (klasa L)* szt 7 200 39 Kawa inka szt 50 40 "Kasza jęczmienna z zastosowaniem do zup i II dań" kg 80 41 Koncentrat pomidorowy 30% szt 400 42 "Ketchup Skład: pomidory, cukier, ocet spirytusowy, sól, przyprawy, bez zagęstników oraz dodatków ""E""" szt 200 43 Kompot agrestowy szt 5 44 Kwasek cytrynowy szt 80 45 "Kakao ciemne niskotłuszczowe zawierające nie więcej niż 10g tłuszczu na 100g produktu" kg 220 46 Kukurydza konserwowa szt 30 47 Kasza manna szt 30 48 Koper susz szt 30 49 Kawa naturalna - drobno mielona z wyselekcjonowanych ziaren arabiki o delikatnym smaku i przyjemnym aromacie szt 15 50 Kawa rozpuszczalna - kawa liofilizowana z 100% kawy naturalnej szt 15 51 Kasza jaglana szt 10 52 Liść laurowy szt 75 53 "Margaryna do pieczywa z masłem zawartość tłuszczu min 60% z niską zawartością soli, niearomatyzowana " szt 20 54 "Margaryna do pieczenia zawart. sodu 0,09g, zawart. Tłuszczu min 72%" szt 70 55 "Makaron, po ugotowaniu nie lepiący się, odpowiednio twardy, sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor Skład: mąka z pszenicy durum " szt 420 56 "Makaron pełnoziarnisty, po ugotowaniu nie lepiący się, odpowiednio twardy, sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor Skład: mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista " szt 120 57 "Mąka pszenna typ 500 Zastosowanie: jako zawiesina do zup i sosów do pieczenia ciast" kg 400 58 "Mąka ziemniaczana Skład: skrobia ziemniaczana" kg 80 59 "Musztarda Skład: woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy bez konserwantów" szt 120 60 Majeranek szt 200 61 "Majonez olej,musztarda(woda,ocet,gorczyca,cukier,sól,zioła)woda,żółtka bez syntetycznych przeciwutleniaczy i konserwantów " szt 180 62 Miód sztuczny szt 10 63 Miód pszczeli naturalny szt 20 64 Ocet szt 50 65 "Olej uniwersalny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40% " szt 250 66 Ogórki konserwowe szt 50 67 Pieprz mielony szt 550 68 Pieprz ziarnisty szt 80 69 Przyprawa pieprz biały szt 20 70 "Przyprawa w płynie do zup i sosów Skład: woda, sól, substancja wzmacniająca smak i zapach:glutaminian sodu:barwnik: karmel E150c: regulator kwasowości: kwas cytrynowy: ekstrakt z lubczyka, aromat" szt 5 71 Przyprawa cząber szt 20 72 Przyprawa estragon szt 20 73 Przyprawa szałwia szt 20 74 Przyprawa do kurczaka szt 20 75 "Przyprawa warzywna Skład: warzywa suszone, sól, bez konserwantów" szt 5 76 Papryka sucha szt 350 77 Przyprawa bazylia szt 250 78 Przyprawa oregano szt 250 79 Przyprawa curry szt 15 80 Przyprawa jarzynka szt 20 81 Przyprawa do gyrosa szt 20 82 Przyprawa kurkuma mielona szt 15 83 Przyprawa do potraw meksykańskich szt 20 84 Przyprawa do chińszczyzny szt 20 85 Czosnek granulowany szt 50 86 Przyprawa chilli szt 35 87 Przyprawa lubczyk szt 60 88 Przyprawa rozmaryn szt 25 89 "Przyprawa cebula suszona bez zawartosci soli" szt 150 90 Przyprawa kmin rzymski szt 30 91 Przyprawa kolendra szt 50 92 Przyprawa zioła prowansalskie szt 80 93 Przyprawa gałka muszkatułowa szt 15 94 Przyprawa imbir szt 20 95 " Przyprawa natka pietruszki suszona bez soli" szt 50 96 Przyprawa tymianek szt 30 97 Gorczyca szt 30 98 Pomidor konserwowy szt 100 99 Proszek do pieczenia szt 250 100 Papryka konserwowa szt 80 101 "Płatki kukurydziane Skład:kukurydza 98%" szt 20 102 Płatki sniadaniowe w różnych smakach z pełnego ziarna szt 20 103 "Zagęszczacz do śmietany pozwalający utrzymać właściwą konsystencję bitej śmietany" szt 40 104 Słonecznik łuskany szt 20 105 Wiórki kokosowe szt 30 106 Mleko skondensowane słodzone w puszce szt 15 107 Żelatyna spożywcza szt 10 108 Płatki jęczmienne błyskawiczne szt 20 109 Ryż biały długoziarnisty szt 500 110 Rodzynki kg 100 111 Rodzynki w czekoladzie szt 120 112 Sól szt 40 113 "Sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa)" szt 10 114 "Syrop do napojów wytworzony na bazie naturalnego zagęszczonego soku owocowego z dodatkiem wit. C Skład: cukier, syrop glukozowy-fruktozowy, woda, zagęszczony sok, kwas cytrynowy, aromat, kwas askorbinowy, przeciwutleniacz nie barwiący szklanek" szt 50 115 "Sok owocowy 100% - jabłko bez dodatku cukru" szt 1 800 116 "Sok owocowy 100% - pomarańcz bez dodatku cukru" szt 1 600 117 Sos pieczarkowy w proszku szt 10 118 Sos pieczeniowy „ciemny” w proszku szt 10 119 Sos sałatkowy (różne smaki) szt 30 120 Sos słodko-kwaśny w słoikach szt 20 121 Sos do spaghetti w słoikach szt 10 122 Sosy w różnych smakach w słoikach szt 10 123 Sałatka szwedzka szt 10 124 Soczewica czerwona szt 30 125 "Woda mineralna naturalna niegazowana nisko lub średniomineralizowana 1500 ml" szt 100 126 "Woda mineralna naturalna niegazowana nisko lub średniomineralizowana 500 ml" szt 200 127 "Żur naturalny zagęszczany Skład: woda, mąka żytnia żurkowa (zawiera gluten) mąka pszenna, zakwas, czosnek, produkt naturalny otrzymany na drodze fermentacji mlekowej, pasteryzowany," szt 150 128 Zupa pieczarkowa w proszku szt 30 129 Ziele angielskie szt 70
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: dostawa ziemniaków jadalnych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Ziemniaki jadalne od stycznia do końca marca 2019 Kg 3 000
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-03-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: dostawa ziemniaków jadalnych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Ziemniaki jadalne od kwietnia do końca czerwca 2019 Kg 3 000
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-04-01
data zakończenia: 2019-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10 Nazwa: dostawa ziemniaków jadalnych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Ziemniaki jadalne od września do końca grudnia 2019 Kg 4 000
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-09-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: dostawa ziemniaków jadalnych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Ziemniaki jadalne od lipca do końca sierpnia 2019 Kg 700
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-07-01
data zakończenia: 2018-08-30
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
CENA 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zakontraktuję duże ilości zendry - Gdańsk
  • Lokalizacja zleceniapomorskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zakontraktuję duże ilości zendry. Wymagania: Fe 70%, objętość 3.5kg/L. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.