Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nieprzekraczającej 221 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Szadku
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSzadek
  • WojewództwoŁódzkie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoAdministracja samorządowa
  • Termin składania wniosków2018-12-11
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyGmina i Miasto Szadek
  • Data publikacji ogłoszenia2018-11-29
  • Numer ogłoszenia655314-N-2018
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 655314-N-2018 z dnia 2018-11-29 r.

Gmina i Miasto Szadek: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nieprzekraczającej 221 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Szadku
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina i Miasto Szadek, krajowy numer identyfikacyjny 73093446000000, ul. ul. Warszawska  3 , 98240   Szadek, woj. łódzkie, państwo Polska, tel. 438 215 004, e-mail urzad@ugimszadek.pl, faks 438 215 773.
Adres strony internetowej (URL):
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.szadek.biuletyn.net

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.szadek.biuletyn.net

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
W formie pisemnej
Adres:
ul. Warszawska 3, 98-240 Szadek

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nieprzekraczającej 221 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola w Szadku
Numer referencyjny: 12/18
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku 2019 i 2020 dla Publicznego Przedszkola w Szadku. 2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 11 części (każdy pakiet stanowi jedną część).

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:  24   lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena 40,00
Termin płatności 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Strony przewidują waloryzację wynagrodzenia określonego w ofercie, w następujących przypadkach: a) zmiany podatku od towarów i usług, b) zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. Nr 200, poz. 1679 z późn. zm.), c) zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszt wykonania zamówienia przez Wykonawcę, -jeżeli zmiany, o których mowa w pkt 1, będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę. 2. Warunkiem waloryzacji wynagrodzenia, jest przekazanie Zamawiającemu w formie pisemnej pod rygorem nieważności dokładnych wyjaśnień zawierających wyliczenia, przedstawiających wpływ okoliczności określonych w ust. 1 na koszt realizacji zamówienia. 3. W przypadku gdy wyliczenia o których mowa w ust. 2 budzą wątpliwości Zamawiającego, w szczególności gdy są niejasne, nie przedstawiają w rzetelny sposób struktury kosztów sprzed oraz po zmianie o której mowa w ust. 1 oraz gdy Wykonawca nie wykaże w jakim zakresie zmiany te miały wpływ na zwiększenie kosztów, Zamawiający zastrzega sobie prawo do odmowy zmiany wynagrodzenia. 4. Strony dokonują waloryzacji wynagrodzenia w drodze aneksu zawartego nie wcześniej niż w dniu akceptacji przez Zamawiającego pisemnych wyjaśnień o których mowa ust. 2 niniejszego paragrafu. 5. Niezależnie od postanowień ust. 1-4 niniejszego paragrafu dopuszcza się zmianę wynagrodzenia należnego Wykonawcy według następujących zasad: a) ceny artykułów żywnościowych określonych w umowie, w czasie wykonywania zamówienia (w okresie obowiązywania umowy) może być korygowana (w górę lub w dół) na pisemny wniosek jednej ze stron, o wskaźnik zmiany cen żywności publikowany przez Główny Urząd Statystyczny (GUS), przedstawiany wraz z uzasadnieniem w formie pisemnej (wyciąg wskaźnika zmian cen z GUS). b) Wskaźniki wzrostu cen żywności stanowią podstawę do wprowadzenia nowych cen w ramach części zamówienia, w formie aneksu do umowy na dostawy. Nowa cena obowiązuje od dnia podpisania aneksu do umowy z zastrzeżeniem, że waloryzacja może nastąpić nie częściej jeden raz na 12 miesięcy i nie wcześniej niż 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. c) Strony dopuszczają waloryzację jeżeli zmiana wskaźnika cen żywności przekroczy 3%.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2018-12-11, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Przetwory sypkie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Cukier biały kryształ 1 kg kg 600 2. Mąka pszenna typu 480 1 kg kg 400 3. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 20 4. Ryż biały długi 1 kg kg 340 5. Kasza manna zwykła 1 kg kg 20 6. Kasza jęczmienna gruba 1 kg kg 100 7. Kasza gryczana biała niepalona 1 kg kg 100 8. Sól morska o obniżonej zawartości sodu - sól potasowa KCL 30% 1 kg Szt. 320 9. Przyprawa do kurczaka łagodna bez glutaminianu sodu 20 g Szt. 80 10. Sól czosnkowa (100%naturalne składniki) 30 g Szt. 80 11. Pieprz czarny mielony 20 g Szt. 200 12. Papryka słodka mielona 20 g Szt. 60 13. Majeranek suszony 20 g Szt. 100 14. Liść laurowy suszony 20 g Szt. 80 15. Ziele angielskie suszone 20 g Szt. 60 16. Kwasek cytrynowy spożywczy w proszku 50 g Szt. 50 17. Przyprawa do zup i mięs w proszku bez konserwantów 400 g Szt. 80 18. Imbir w proszku 20 g Szt. 10 19. Proszek do pieczenia 15 g Szt. 30 20. Sos sałatkowy w proszku ziołowo- koperkowy 20 g Szt. 80 21. Gałka muszkatołowa w proszku 20 g Szt. 80 22. Czosnek w proszku 20 g Szt. 80 23. Sos grzybowy w proszku (100% naturalnych składników) 35 g Szt. 60 24. Siemię lniane (mielone) 200 g Szt. 10 25. Groszek konserwowy w puszce 400 g Szt. 40 26. Brzoskwinia puszka 820 g Szt. 30 27. Ananas puszka 560 g Szt. 30 28. Kukurydza konserwowa w puszce 400 g Szt. 50 29. Sos do spaghetti w słoiku 500 g Szt. 260 30. Rodzynki gat.1 sułtańskie 500 g Szt. 20 31. Koncentrat pomidorowy 30% (100% naturalnych składników) 190 g Szt. 300 32. Ketchup łagodny bez konserwantów (100% naturalnych składników) 410 g Szt. 40 33. Syrop malinowy z zagęszczonego soku, bezglutenowy 430 ml Szt. 60 34. Kompot wiśniowy ( słoik) 900 ml Szt. 420 35. Kompot z czarnej porzeczki ( słoik) 900 ml Szt. 420 36. Bułka tarta pszenna jasna 500 g Szt. 10 37. Makaron świderki 1 kg Szt. 460 38. Makaron rosołowy nitka 5 jajeczny 250 g Szt. 180 39. Makaron do spaghetti 400 g Szt. 300 40. Koncentrat buraczkowy min.59 % 330 ml Szt. 100 41. Olej rzepakowy rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i wielonienasyconych poniżej 40% 1 litr Szt. 240 42. Żur w płynie 500 ml Szt. 160 43. Żurek w proszku bez konserwantów 20 g Szt. 80 44. Ocet jabłkowy 5% 300ml Szt. 20 45. Musztarda popularna 190 g Szt. 20 46. Chrzan tarty bez dodatków ( słoik ) 290 g Szt. 40 47. Majonez (100% naturalne składniki) 400 g Szt. 90 48. Kisiel z sokiem owocowym bez sztucznych barwników ( różne smaki) na 3/4 litra wody 58 g Szt. 600 49. Budyń bez sztucznych barwników ( różne smaki) na ¾ litra wody 65 g Szt. 440 50. Herbata czarna w saszetkach 100 szt. Op. 30 51. Herbata miętowa w saszetkach 20 szt. Op. 40 52. Herbata owocowa w saszetkach (100% naturalne składniki) 20 szt. Op. 60 53. Galaretka bez sztucznych barwników ( różne smaki) 79 g Szt. 320 54. Dżem 100% z kawałkami owoców (różne smaki)- słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym. 220 g Szt. 140 55. Drożdże piekarskie świeże 100 g Szt. 50 56. Ciastka owsiane bez cukru 135 g Szt. 100 57. Herbatniki zwykłe 350 g Szt. 100 58. Wafle ryżowe naturalne 130 g Szt. 100 59. Wafelki paczkowane różne smaki (szt) 30 g Szt. 300 60. Płatki zbożowe na mleko czekoladowe, miodowe, cynamonowe (z zawartością fosforu 142mg w 100g produktu) 500 g Szt. 220 61. Płatki kukurydziane na mleko zwykłe 500g Szt. 120 62. Zbożowe poduszeczki na mleko z nadzieniem (różne smaki ) 500 g Szt. 160 63. Kawa zbożowa rozpuszczalna 150 g Szt. 50 64. Kakao naturalne tradycyjne 250 g Szt. 30 65. Kakao bez gotowania (100% naturalne składniki ) 500 g Szt. 60 66. Miód duży ( pszczeli wielokwiatowy naturalny) 1000 g Szt. 50 67. Grzanki 300 g Szt. 200
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Warzywa i owoce
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Ziemniaki jadalne, nie pastewne, kg kg 6300 2. Ziemniaki młode kg kg 700 3. Marchew kg kg 1400 4. Pietruszka kg kg 360 5. Seler kg kg 360 6. Por kg kg 200 7. Włoszczyzna młoda w pęczkach Szt. Szt. 130 8. Cebula biała kg kg 120 9. Kapusta biała kg kg 160 10. Kapusta młoda Szt. Szt. 100 11. Kapusta czerwona kg kg 90 12. Kapusta pekińska kg kg 160 13. Kapusta kiszona kg kg 160 14. Kapusta kiszona młoda kg kg 40 15. Groch łupany kg kg 60 16. Fasola średni Jaś kg kg 40 17. Fasolka szparagowa żółta/zielona kg kg 60 18. Burak ćwikłowy kg kg 440 19. Botwinka w pęczkach Szt. Szt. 60 20. Ogórek kiszony kg kg 280 21. Ogórek małosolny kg kg 30 22. Ogórek konserwowy słoik 900 ml Szt. 40 23. Ogórek zielony kg kg 120 24. Pomidor kg kg 200 25. Papryka świeża kg kg 40 26. Papryka konserwowa słoik 900 ml Szt. 40 27. Sałata główka Szt. szt. 140 28. Kalafior główka Szt. Szt. 70 29. Brokuł Szt. Szt. 40 30. Jabłko kg kg 1000 31. Cytryna kg kg 50 32. Pieczarki kg kg 60 33. Szczypior ( pęczek) pęczek szt. 160 34. Natka pietruszki ( pęczek) pęczek szt. 200 35. Koperek (pęczek) pęczek szt. 120 36. Rzodkiewka (pęczek) pęczek szt. 170 37. Truskawki świeże kg kg 80 38. Banan kg kg 480 39. Mandarynka kg kg 300 40. Śliwka kg kg 60 41. Gruszka kg kg 120 42. Winogrono kg kg 80 43. Pomarańcze kg kg 320 44. Brzoskwinia lub nektarynka kg kg 40 45. Czereśnie lub wiśnie kg kg 40 46. Kiwi kg kg 40
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Jaja
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Jaja świeże duże kl. L chowu ściółkowego 65-70 g Szt. 7500
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Pieczywo
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Chleb pszenno-żytni krojony 700 g Szt. 500 2. Chleb żytni krojony 700 g Szt. 800 3. Chleb razowy krojony 500 g Szt. 300 4. Chleb wieloziarnisty krojony 580 g Szt. 240 5. Placek drożdżowy 500 g Szt. 160 6. Bułka duża pszenna 100 g Szt. 700 7. Bułka kajzerka pszenna 50 g Szt. 400 8. Bułka razowa 50 g Szt. 400 9. Bułka drożdżowa z owocem lub serem 100 g Szt. 600 10. Chałka drożdżowe pieczywo pszenne 400 g Szt. 320 11. Angielka krojona 400 g Szt. 80 12. Rogal z marmoladą 60 g Szt. 600
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Nabiał
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Masło zawartość tłuszczu 82% 250 g Szt. 900 2. Mleko 2% UHT 1 litr Szt. 5200 3. Mleko 3,2% UHT 1 litr Szt. 1000 4. Maślanka naturalna 1 litr Szt. 100 5. Śmietana 30% 500 ml Szt. 40 6. Śmietana 12% 400 ml Szt. 400 7. Jogurty naturalny 400 g Szt. 240 8. Jogurt owocowy ( różne smaki) zawierający kawałki owoców 0% tłuszczu i cukru 125 g Szt. 640 9. Twaróg półtłusty kl. I 250 g Szt. 1400 10. Twarożek kanapkowo- sernikowy nie wymagający mielenia 200 g Szt. 320 11. Ser żółty tłusty kl I (Gouda) 1 kg kg 80 12. Serek ziarnisty 200 g Szt. 280 13. Margaryna do pieczenia 250 g Szt. 60 14. Smalec 250 g Szt. 40 15. Serek waniliowy(0% tłuszczu i cukru) 125 g Szt. 480
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Mięso i wędliny
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Kości wędzone kg kg 80 2. Schab b/k kg kg 140 3. Łopatka b/k ( mielona) kg kg 260 4. Szynka surowa wieprzowa b/k kg kg 200 5. Biodrówka b/k kg kg 80 6. Wołowina b/k kg kg 80 7. Antrykot wołowy kg kg 60 8. Kiełbasa Szynkowa kl I 80% mięsa wieprzowego kg kg 40 9. Kiełbasa podwawelska cienka kg kg 100 10. Szynka wędzona chuda kg kg 50 11. Polędwica chuda kg kg 40
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Drób i przetwory drobiowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Porcja rosołowa ze skrzydełkami kg kg 640 2. Filet z indyka kg kg 80 3. Udko kg kg 80 4. Kurczak kg kg 160 5. Filet z kurczaka kg kg 100 6. Wątróbka drobiowa kg kg 60 7. Polędwica drobiowa min.60% mięsa kg kg 80 8. Parówki cienkie drobiowe min.60% kg kg 70 9. Pasztet drobiowy bez dodatków 131 g Szt. 160
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8 Nazwa: Ryby
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:L.p. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1 Filet z dorsza bez skóry 1 kg kg 40 2 Kotlet rybny (100% z fileta) 1 kg kg 40 3 Paluszki rybne (100% z fileta) 1 kg kg 140 4 Makrela w oleju (puszka) 170 g Szt. 80 5 Makrela w pomidorach ( puszka) 170 g Szt. 100
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9 Nazwa: Garmażeria niemrożone
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Kopytka świeże nie mrożone kg kg 120 2. Kluski śląskie świeże nie mrożone kg kg 120 3. Pampuchy świeże nie mrożone 50 g Szt. 1600
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10 Nazwa: Mrożonki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pakiet 10- Mrożonki Lp. Artykuły spożywcze Objętość produktu Jednostka miary Ilość szacunkowa 1. Mieszanka 7 składnikowa lub 9 składnikowa na zupę bez ziemniaków 2,5 kg Szt. 30 2. Kalafior 2,5 kg Szt. 30 3. Brokuły 2,5 kg Szt. 20 4. Truskawki 2,5 kg Szt. 70 5. Fasolka szparagowa 2,5 kg Szt. 40
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 24
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena 60,00
Termin płatności 40,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę krojenie łóżek kontynentalnych - Wieruszów
  • Lokalizacja zleceniałódzkie
  • Data dodania23-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę krojenie łóżek kontynentalnych Łóżka są w komplecie z materacem i toperem 50-100szt tyg Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI