Część nr: |
1 |
Nazwa: |
grupa I |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1Mintaj mrożony filet b/s shatterpack w opakowaniach kartonowych do 25 kgPłat mięsa z mintaja o nieregularnej wielkości i kształcie, oddzielony od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa, bez skóry i wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, zamrożony, pokryty glazurąWymagania: Brak oznak rozmrożenia, nie uszkodzona glazura ochronna, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna (bez przekrwień i przebarwień), o naturalnej barwie charakterystycznej dla mintaja; niedopuszczalna obecność pasożytów. Powierzchnia cięć równa, gładka, bez poszarpań krawędzi; nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności, kości, ości, skóry, skrzepów krwi. Tkanka mięsna sprężysta po rozmrożeniu, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu, niedopuszczalna zbyt miękka i mazista. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach świeżej ryby danego gatunku, niedopuszczalny zapach gnilny. Tekstura po ugotowaniu: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla mintaja,; dopuszcza się lekko miękkąSposób mrożenia: SHP „shatter pack”: ryby układane warstwami, przekładane folią, mrożone w blokachzawartość glazury: 3-5%pakowanie: filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii umożliwiających łatwe oddzielenie każdego fileta, tzw. shatter pack, zapakowane w pudła kartonowe. Dopuszcza się pojedyncze przypadki filetów przymarzniętych krawędziami, ale dające się łatwo rozdzielić. Opakowania powinny zabezpieczać filety przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisamitermin przydatności do spożycia min 30 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego-1300 kg2Kotlet rybny panierowany ( typu burger)zamrożony Produkt otrzymany z mielonego mięsa ryb bez ości, łusek i skóry (zawartość ryby co najmniej 45%), przyprawiony, panierowany (panier z dodatkiem ziół np. tymianku i oregano), wstępnie podsmażonych, utrwalony przez zamrożenie w specjalistycznych urządzeniach do uzyskania temperatury -18 oC lub niższej w każdym punkcie produktu , gotowy do spożycia po podgrzaniu.Odgrzewanie produktu powinno być możliwe z wykorzystaniem zarówno metody tradycyjnej np. ( patelnia), jak i z wykorzystaniem pieca konwekcyjno- parowego.Wymagania organoleptyczne:1. Wygląd : Powierzchnia całkowicie pokryta panierem, wielkość i kształt wyrobów wyrównane w opakowaniu jednostkowym (masa 1szt co najmniej 70g±10g; ); niedopuszczalne zabrudzenia, zapleśnienia, zdeformowania oraz rozmrożenie produktu PN-A-823502. Barwa : Barwa powierzchni złocista, wyrównana w opakowaniu jednostkowym; niedopuszczalna barwa świadcząca o przypaleniu 3. Wygląd ( po podgrzaniu): Zachowany kształt produktu; powierzchnia całkowicie pokryta panierem4. Barwa ( po podgrzaniu) Barwa powierzchni złocisto-brązowa do brązowej; niedopuszczalna nietypowa barwa mięsa ryby na przekroju 5. Konsystencja i struktura ( po podgrzaniu) delikatna, soczysta, niedopuszczalna twarda, gąbczasta, niedopuszczalne ościPanieru -chrupiąca6. Smak i zapach( po podgrzaniu)Typowy dla użytych surowców, wyczuwalny smak i zapach ziół, bez obcych smaków i zapachówOkres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 miesiące od daty dostawy do magazynu ZK RacibórzOpakowania jednostkowe : torby foliowe termozgrzewalne,wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.-1100 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15221000-3, 15229000-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena brutto |
60,00 |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
grupa II |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. filet śledziowy ala matias - łaty mięsa śledzia o równej wielkości, wyrównanym kształcie, oddzielone od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa z pozostawieniem skóry lub bez skóry, bez wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, utrwalone solą kuchennąw opakowaniach do 10 kgWymagania dla śledzi solonych a la matias:- filety błyszczące o naturalnym, jasnym zabarwieniu właściwym dla śledzi, całe, nie uszkodzone, oprawienie staranne, płaty równej wielkości, wyrównane w kształcie, waga 1 szt co najmniej 50g- smak i zapach: właściwy dla ryb dojrzałych, bez naleciałości znamionujących początek rozkładu,- tkanka mięsna: mięso właściwie związane, sprężyste, bez rozwarstwień i uszkodzeń- solanka: nie powinna wykazywać obcych zapachów oraz smaku jełkiego lub gorzkiego. Dopuszcza się solankę zalewową lekko zmętniałą- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji (rozpadające się), przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów; zapach mięsa: jełki, kwaśny, gnilny, inny obcy; smak mięsa: jełki, kwaśny, gorzki, metaliczny, chemiczny, inny obcy, słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej, występowanie pasożytów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dniRyby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta.- 1400kg (masa netto ryby po odcieku)
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15233000-0
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena brutto |
60,00 |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
grupa III |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1Paprykarzmięso rybne rozdrobnione z dodatkiem ryżu, warzyw, koncentratu pomidorowego, oleju oraz przypraw.opakowanie: puszka z samootwieraczem ; gramatura od 260 do 330g.Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturzeZawartość puszki po otwarciu stanowi mieszanina rozdrobnionego mięsa ryb morskich w ilości nie mniejszej niż 35% oraz ryżu, warzyw, koncentratu pomidorowego, oleju oraz przypraw; wszystkie składniki konserwy powinny być równomiernie wymieszane; dopuszcza się niewielką ilość wydzielonego oleju. barwa: charakterystyczna dla użytych składników, dopuszcza się lekkie pociemnieniatekstura: soczysta, niejednolita,smak i zapach: Charakterystyczny dla użytych składników, zharmonizowany, bez posmaków i zapachów obcychwygląd: lustro tworzy masa sałatkowa z widocznymi ziarnami ryżu; dopuszcza się niewielką ilość wydzielonego olejuKonserwy rybne muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim puszkach metalowych posiadających uchwyt do otwierania ręcznego bez użycia otwieracza mechanicznego (samo otwieracz), z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Okres minimalnej trwałości konserw rybnych w momencie dostawy, licząc od daty produkcji, powinien wynosić co najmniej 12 miesięcyNie dopuszcza się opakowań typu alupak. -2500 kg2Sałatka rybnamieszanina rozdrobnionego mięsa makreli, ryb śledziowatych w ilości nie mniejszej niż 40% oraz cebuli, pietruszki, koncentratu pomidorowego, oleju I przypraw tekstura:soczysta, niejednorodna, wyczuwalne cząstki mięsa I warzyw -dopuszcza się nieznacznie suchawą lub włóknistą skład :rozdrobnione mięso rybne z dodatkiem warzyw, oleju i dodatków aromatyczno-smakowych; Zawartość ryby w stosunku do masy netto deklarowanej min. 40%smak i zapach: charakterystyczny dla danego asortymentu konserwy, sosu i użytych dodatków, bez obcych posmaków i zapachówwszystkie składniki konserwy powinny być równomiernie wymieszane; dopuszcza się niewielką ilość wydzielonego olejuopakowanie: puszka z samootwieraczem ; gramatura od 260 do 330gDostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturzeKonserwy rybne muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim puszkach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Okres minimalnej trwałości konserw rybnych w momencie dostawy, licząc od daty produkcji, powinien wynosić co najmniej 12 miesięcyNie dopuszcza się opakowań typu alupak. -2500kg3Ryba w pomidorachopakowanie: puszka z samootwieraczem ; gramatura od 260 do 330gDostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturzeKonserwy rybne muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim puszkach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Zawartość ryby w stosunku do masy netto deklarowanej min. 60%skład:filety,patroszone tusze rybne bądź dzwonka , parowane , w sosie pomidorowymsos pomidorowy: sos, którego podstawowym składnikiem jest koncentrat pomidorowy, z dodatkiem oleju, kwasu octowego, cukru, soli, przypraw oraz mąki i warzyw lub niektórych z tych składników. barwa sosu: od jasnoceglastoczerwonej do ciemnoceglastoczerwonej, właściwa dla użytych składnikówsmak i zapach: charakterystyczny dla danego asortymentu konserwy, sosu i użytych dodatków,pikantno- pomidorowy z wyczuwa1nym posmakiem użytych dodatków, zharmonizowany, wygląd: lustro stanowią filety lub tusze lub dzwonka ryb w sosie, dopuszcza się wydzielony olej; tusze ryb ułożone warstwowo naprzemianlegle, tekstura: miękka i soczysta, bez obcych posmaków i zapachówOkres minimalnej trwałości konserw rybnych w momencie dostawy, licząc od daty produkcji, powinien wynosić co najmniej 12 miesięcyNie dopuszcza się opakowań typu alupak. -1500kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15241000-9
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena brutto |
60,00 |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
grupa IV |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1Konserwa drobiowa (typu mielonka drobiowa bądź gulasz drobiowy) Produkt spożywczy wyprodukowany z surowców spełniających wymagania jakościowe określone w obowiązujących przepisach prawnych, otrzymany z całych i/lub grubo rozdrobnionych mięśni piersiowych bez skóry z mięsa drobiowego (niedozwolony dodatek: surowców pochodzenia wieprzowego, bądź wołowego, białek i preparatów białkowych, surowców tłuszczowych typu skórki), skrobi i przypraw, utrwalony przez sterylizację (zapewniającą trwałość i bezpieczeństwo zdrowotne), w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, zapewniających trwałość produktu przechowywanego w temperaturze pokojowej. Zawartość konserwy powinna stanowić jedną całość o kształcie zastosowanego opakowania. Zawartość mięsa w produkcie powinna wynosić co najmniej 50%Cechy organoleptyczneA. Wygląd : Blok konserwy w kształcie wynikającym z kształtu opakowania, tworzący jednolitą bryłę, dopuszczalna warstewka tłuszczu i galarety, na powierzchni przekroju składniki powinny być równomiernie rozłożone (. Na przekroju w większości widoczne kawałki mięsa o wielkości nie mniejszej niż 20 mm.B. Barwa : Barwa na powierzchni bloku i przekroju charakterystyczna dla użytych składników i zastosowanej technologii, niedopuszczalne szare plamy oraz inne nienaturalne przebarwieniaC. Zapach :Zapach typowy dla użytych składników, niedopuszczalne zapachy obceD. Smak: Smak swoisty dla użytych składników i przypraw, niedopuszczalne posmaki obceE. Struktura i konsystencja: Struktura zwarta, kawałki mięsa drobiowego związane, konsystencja krucha, soczystapakowana w 260-300 g(netto) puszki z samootwieraczem (easy open), bądź alupak dopuszczone do pakowania tego rodzaju produktów. Wszystkie materiały opakowaniowe oraz gotowe opakowania powinny posiadać atest producenta potwierdzający dopuszczenie do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Opakowania muszą być prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturzepakowania transportowe powinny zabezpieczać opakowania jednostkowe przed ich przemieszczaniem oraz przed uszkodzeniami w trakcie transportu i rozpakowywania.Materiały opakowaniowe i opakowania muszą być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu.Znakowanie Opakowania jednostkowe oraz transportowe muszą być czytelnie i w sposób nieusuwalny oznakowane zgodnie zobowiązującymi przepisami dotyczącymi znakowania żywności określonymi w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE L 304 z 22.11.2011, str. 18, z późn. zm.) oraz przepisami odrębnymi. Na opakowaniach jednostkowych muszą być umieszczone czytelne napisy, w języku polskim, zawierające co najmniej:1)nazwę produktu: np. „mielonka drobiowa”,2) w opisie towarzyszącym nazwie należy podać informację o sposobie przetworzenia (.......................…... konserwa mięsna sterylizowana),3) wykaz wszystkich składników tego środka spożywczego, w malejącej kolejności ich masy w momencie użycia składników przy wytwarzaniu tego środka spożywczego. Zawartość mięsa musi odpowiadać definicji kategorii żywności określonej w pkt 17 w części B załącznika VII do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE L 304 z 22.11.2011, str. 18, z późn. zm.4) wszelkie składniki lub substancje pomocnicze w przetwórstwie wymienione w załączniku II do ww. rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 lub uzyskane z substancji lub produktów wymienionych w załączniku II, powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, użyte przy wytworzeniu lub przygotowywaniu żywności i nadal obecne w produkcie gotowym, nawet jeżeli ich forma uległa zmianie (wykazane zgodnie z art. 21 ww. rozporządzenia (UE) nr 1169/2011),5) datę minimalnej trwałości,6) wszelkie specjalne warunki przechowywania lub warunki użycia (np. po otwarciu przechowywać w temp ... ºC i spożyć w ciągu ... godzin po otwarciu),7)zawartość netto wyrażoną w jednostkach masy,8)nazwę i adres producenta,9)nazwę i adres podmiotu gospodarczego paczkującego (jeśli podmiotem tym nie jest producent),10) kraj pochodzenia,11) oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiające identyfikację artykułu,12) wartość odżywczą, 13) warunki przechowywania,14) weterynaryjny znak identyfikacyjnytermin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego-2000 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15131000-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
cena brutto |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
grupa 5 |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1Pasztet drobiowy PN-A-82022:1998/Az1:2000konserwa mięsna – zawierająca w swym składzie: mięso drobiowe, skórki drobiowe, wątroba drobiowa, tłuszcze roślinne, skrobia, białko sojowe, przyprawy, sól produkt winien być wyprodukowany z surowców spełniających wymagania jakościowe określone w obowiązujących przepisach prawnychstruktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przyprawsmak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcywymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, brak zawartości składników pochodzenia wieprzowegotermin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy bez dodatków smakowychopakowanie: gramatura 260-300 g(netto) puszki z samootwieraczem (easy open), bądź alupak dopuszczone do pakowania tego rodzaju produktów. Wszystkie materiały opakowaniowe oraz gotowe opakowania powinny posiadać atest producenta potwierdzający dopuszczenie do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Opakowania muszą być prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturzepakowania transportowe powinny zabezpieczać opakowania jednostkowe przed ich przemieszczaniem oraz przed uszkodzeniami w trakcie transportu i rozpakowywania.Materiały opakowaniowe i opakowania muszą być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu.struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przyprawsmak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcywymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, brak zawartości składników pochodzenia wieprzowegotermin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawyOpakowania muszą być prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Materiały opakowaniowe i opakowania muszą być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu.2000 kg2Pasztet drobiowy PN-A-82022:1998/Az1:2000konserwa mięsna – zawierająca w swym składzie: mięso drobiowe, skórki drobiowe, wątroba drobiowa, tłuszcze roślinne, skrobia, białko sojowe, przyprawy, sól produkt winien być wyprodukowany z surowców spełniających wymagania jakościowe określone w obowiązujących przepisach prawnychstruktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przyprawsmak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcywymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, brak zawartości składników pochodzenia wieprzowegotermin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy bez dodatków smakowychpuszka aluminiowa(tzw alupak) 90-130g-nie dopuszcza się puszki metalowejDostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturzeopakowania transportowe powinny zabezpieczać opakowania jednostkowe przed ich przemieszczaniem oraz przed uszkodzeniami w trakcie transportu i rozpakowywania.Materiały opakowaniowe i opakowania muszą być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu.struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przyprawsmak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcywymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, brak zawartości składników pochodzenia wieprzowegotermin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawyOpakowania muszą być prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Materiały opakowaniowe i opakowania muszą być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu.- 400 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15131310-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
cena brutto |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
grupa VI |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Herbata czarna granulowana( PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006 Herbata czarna -- Definicja i podstawowe wymagania)Herbata produkowana tylko i wyłącznie z zastosowaniem uznanych metod produkcji, w szczególności procesów więdnięcia, fermentacji, napowietrzania i suszenia liści pochodzących z delikatnych pędów gatunku Camelliasinensis (L.) Kuntze, uznanych za odpowiednie do przygotowania herbaty do spożycia jako napoju; herbata w postaci kuleczek jednakowej wielkości (granulatu) produkowanych metodą CTC (zgniecenie, rozerwanie i zwinięcie liści)Wymagania organoleptycznelp cechy wymagania1 Wygląd Granulat jednolity, wolny od zanieczyszczeń2 zapach Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty; niedopuszczalny: workowy, zleżały, spalony, zepsuty, inny obcy3 Wygląd naparu Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, żywy; niedopuszczalny matowy, mulisty4 Smak i zapach naparu Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, atrakcyjny, żywy, silny; niedopuszczalny zapach i posmak: workowy, przypalony, ziemisty, pusty, zwietrzały, trawiasty, metaliczny, spleśniały, mulisty, inny obcy Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w opakowania o masie do 500 g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznychOpakowanie zbiorcze - torba foliowa do 10 kg.Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymiTermin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. -350kg2. Kawa zbożowaPN-ISO 3509:2007 Kawa i produkty kawowe. TerminologiaKawa zbożowa – ekstrakt kawy zbożowej w proszku - produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie wodnego wyciągu prażonych zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych, dozwolonych o konsystencji proszku. Wymagania organoleptyczne, fizykochemiczne i mikrobiologiczne Przed przygotowaniemPo przygotowaniulpcechaWymagania 1Konsystencja i wygląd Proszek - sypka, bez trwałych zbryleń Płynna,2Barwa Od jasnobrązowej do ciemnobrązowej 3.Smak Nie dotyczy Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów 4ZapachCharakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów 5zawartość wody, % (m/m) nie więcej niż 6 Nie dotyczy 6PH od 4,5 do 5,0 Nie dotyczy 7Zanieczyszczenia mechaniczne Niedopuszczalne Nie dotyczy 8 Rozpuszczalność Nie dotyczy Całkowita, dopuszczalna obecność pojedynczych cząstek nierozpuszczalnych w wodzie 9Klarowność roztworuNie dotyczy Klarowny, dopuszczalne lekkie zmętnienie Kawa zbożowa powinna być dostarczana w torebkach do 500g z folii aluminiowej laminowanej poliestrem i polietylenem. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być czyste, suche, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników oraz obcych zapachów, zapewniające właściwą jakość i trwałość wyrobu. Wszystkie materiały opakowaniowe oraz gotowe opakowania przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością powinny mieć odpowiednie atesty. Opakowania powinny być estetycznie zadrukowane, prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Jeżeli opakowanie jest nie przezroczyste powinno zawierać wizualizację kawy zbożowej. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.-400 kg3Napój herbaciany Produkt spożywczy w postaci rozpuszczalnego proszku, granulatu lub aglomeratu, z którego po przyrządzeniu według przepisu podanego na opakowaniu otrzymuje się napój gotowy do spożycia, z dodatkiem substancji smakowychWymagania organoleptycznelpcechywymagania1Konsystencja i wygląd – przed przyrządzeniemSypka, w przypadku koncentratu w postaci proszkudopuszczalne występowanie zbryleń masy i grudekskładników naturalnych (barwniki, proszki owocowe, itp.)rozpuszczających się podczas przyrządzania napoju2Konsystencja i wygląd – po przyrządzeniuPłynna, klarownabarwa: charakterystyczna dla zastosowanych dodatkówzapach: Charakterystyczny dla substancji smakowo-aromatycznychdeklarowanych w nazwie napoju lubwchodzących w jego skład; niedopuszczalne zapachyobcezapach: Słodki lub słodko-kwaśny, charakterystyczny dlasubstancji smakowo-aromatycznych; niedopuszczalneposmaki obceZawartość dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w torebki o masie do 500 g.Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny byćczyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.Opakowania zbiorcze - pudła kartonowe o masie od 2 do 8 kg.Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.-100 kg4Kakao (kakao w proszku)Wyrób otrzymany przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren kakaowych, ozawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masylpcechywymagania1Stan opakowaniajednostkowegoOpakowanie powinno dokładnie pokrywać wyrób; dopuszczasię do 2,5% ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonymopakowaniu nie wpływającym na zmiany jakościowe, stratyilościowe i stan higieniczny produktu2KonsystencjaProszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo rozsypujące się3BarwaJasnobrązowa do brunatnoczerwonej4Smakowitość (smak i zapach)Charakterystyczna dla kakao, wyczuwalna goryczka5Zawartość suchej masy, % (m/m), nie mniej niż936Zawartość tłuszczu w suchej masie, % (m/m),Powyżej 10 do 12Opakowanie jednostkowe – torebka foliowa hermetycznie spawana o masie 250g lub 500g (umieszczona w pudełku).Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.Opakowanie zbiorcze – pudło kartonowe o masie od 3kg do 10kg.Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.60kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15864100-3, 15861000-1, 15863000-5, 15841000-5
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena brutto |
60,00 |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
grupa VII |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1Kwasek cytrynowyw opakowaniach do 100 gstruktura i konsystencja – sypka, drobne kryształki bez grudek i zlepów lub proszek - barwa – bezbarwne kryształki lub biały proszek, zawartość kwasu cytrynowego nie mniej niż 99%,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańtermin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego- 9 kg2Papryka słodka mielonaw opakowaniach do 100 gkonsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawyCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańtermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego30 kg3Ziele angielskie wysuszone , wykształcone lecz niedojrzałe owoce(jagody) rośliny Pimenta officinalis L.w opakowaniach do 100 gbarwa: swoista, jasno-brązowa do ciemno-brunatnejkształt: kulisty z pozostałością 4-działowego kielicha oraz pozostałością szypułkipowierzchnia: swoisty, intensywny, bez zapachów obcychsmak: swoisty, piekący, bez posmaków obcychCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańtermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego12 kg4Pieprz czarny mielonyopakowanie jednostkowe- torba polietylenowa spawana (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością) o gramaturze od 0,5 do 1 kg (opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg)konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawyCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańtermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego70 kg5Koperek suszonyw opakowaniach do 100 gkonsystencja: sypka,bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawyCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańtermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego35 kg6Liść laurowyw opakowaniach do 100gsmak i zapach -właściwe dla przyprawy, barwa- właściwa dla przyprawyCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańtermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego6 kg7Majeranekw opakowaniach do 100gkonsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawyCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańtermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego8 kg8Nać pietruszki suszonaw opakowaniach do 100gpocięte, wysuszone liście pietruszki zwyczajnej (Petroselium crispum) przeznaczone do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczychbarwa: zielona do zielonooliwkowejkonsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach – aromatyczny, właściwe dla przyprawyCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańopakowania jednostkowe – torebki z folii wielowarstwowej, zgrzewane , masa netto do 500gmateriał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnościąokres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta - min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego30 kg9Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszkuw opakowaniach jednostkowych do 1 kgCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańSkładniki: sól kuchenna, suszone warzywa 15,5% (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, seler, natka pietruszki), substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, inozynian disodowy), cukier, przyprawy, skrobia kukurydziana, barwnik (ryboflawina).Oznakowanie powinno zawierać:a.) nazwę dostawcy –producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) pojemność opakowania, d.) datę –termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego310 kg10Przyprawa do zup w płyniew opakowaniach jednostkowych do 1 kgProdukt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo -zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania , który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa- właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo -smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach – charakterystyczny dla zawartych składnikówcechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji , psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechanicznetermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego2500 kg11Ocet spirytusowy 10%ocet spirytusowy rektyfikowany 10 %, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, struktura i konsystencja- jednolita, klarowna, płynna; barwa- naturalna przezroczysta;smak i zapach- czysty, mocno kwaśny; cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy- zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, stosowanie substancji zabronionej w normie PN_E-13188, sztuczne dodatki aromatyczno- smakowe, brak oznakowania butelek, ich uszkodzenia mechaniczne; opakowanie jednostkowe – butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze-zgrzewa termokurczliwatermin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego250 l12Musztarda (PN-A-86964 )Wymagania klasyfikacyjne:struktura i konsystencja: jednolita, kremowa, gęsta; barwa: właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików w przypadku stosowania gorczycy czarnej, jednolita w całej masie; smak i zapach: zapach właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo- zapachowych, bez zapachów obcych; smak piekący o zróżnicowanym natężeniu od lekkiego dla musztardy stołowej do silnego dla musztardy sarepskiej, słonawy, właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw, gorczycy; zawartość soli: nie więcej niż 3-5%cechy dyskwalifikujące: Cechy dyskwalifikujące:obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy pleśnienia, fermentacji, psucia, zaniżona zawartość masy suchej, przekroczenie normy zawartości wody i metali, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania musztardy, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzeniatermin przydatności do spożycia min 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego. do partii powinna być dołączona specyfikacja z następującymi danymi:nazwa dostawcy ,producenta, adres,nazwa produktu,data –termin przydatności do spożycia ( należy spożyć do ... dzień, miesiąc, rok), oznaczenie partii, warunki przechowywania,opakowanie jednostkowe- słoje lub butelki z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) o pojemności do 1 kg500 kg13Sól jadalna (jodowana)w opakowaniach 0,5-1 kg (torba polietylenowa spawana; opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg)struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, barwa- białacechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzonetermin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego2200 kg14Bułka tartaw opakowaniach do 1 kgWymagania jakościowe. Rozdrobnienie - cząstki nie większe niż 1 mm. Barwa - biało szarawa, niektóre cząstki z odcieniem żółtym lub brązowym. Smak i zapach - właściwy. Niedopuszczalny smak kwaśny, gorzki lub słodki oraz zapach stęchły, pleśni, nieswoisty lub obcy. Wilgotność - nie wyższa niż 15%. Niedopuszczalne zanieczyszczenia obce oraz domieszka rozdrobnionego pieczywa żytniego. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego600 kg15Czosnek mielonyprodukt w postaci proszku, otrzymany z poddanego odpowiedniej obróbce czosnku pospolitego (Allium sativum L.) przeznaczony do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczychwygląd i konsystencja: sypki proszekbarwa: biaława do kremowejzapach: aromatyczny, silny, bez zapachów obcychsmak: charakterystyczny, ostry, silnie piekący, bez posmaków obcychZawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych winna być zgodna z aktualnie obowiązującymi przepisami.Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 6 miesięcy od daty dostawy do magazynu zamawiającegomasa netto powinna wynosić 100 gopakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością20kg16Zioła prowansalskiemieszanka wysuszonych, rozdrobnionych i aromatycznych ziół takich jak: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek, przeznaczona do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczychbarwa: zielona do zielonooliwkowejkonsystencja: sypkazapach: aromatyczny, charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów obcychsmak: charakterystyczny dla użytych składników, bez posmaków obcychmasa netto powinna wynosić 100 gopakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych winna być zgodna z aktualnie obowiązującymi przepisami.Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 6 miesięcy od daty dostawy do magazynu zamawiającego7 kg17Cynamon mielony (sproszkowany cynamon) w opakowaniach jednostkowych do 100gprzyprawa kuchenna dotrzymana ze zmielonej, wysuszonej kory cynamonowcasmak i zapach -właściwe dla przyprawy,: słodkawo-korzenny, lekko piekący; silny aromat barwa- właściwa dla przyprawy, tj. jasna, żółtobrązowaCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańtermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego5 kg18Przyprawa do bigosu w opakowaniach jednostkowych do 100gprzyprawa kuchenna będąca kompozycją ziół, przypraw i suszonych warzyw mająca w składzie m.in.: sól, gorczycę , cukier, kolendra, kminek , paprykę, czosnek granulowany, ziele angielskie, owoc jałowca, rozmaryn, koncentrat grzybów leśnych , grzyby suszone smak i zapach -właściwe dla przyprawy, barwa- właściwa dla przyprawyCechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowańtermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego8 kg19Budyń śmietankowy/waniliowy bez cukruw opakowaniach jednostkowych do 10 kgdeser przyrządzany na gorąco, smak śmietankowy, bądź waniliowy; opakowanie jednostkowe – budyń należy pakować w worki papierowe wielowarstwowe z wkładem z folii polipropylenowej, termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego -400 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15890000-3, 15870000-7, 15871000-4, 15871000-4, 15872100-2, 15872300-4, 15872300-4, 15871270-7, 15871100-5, 15871250-1, 15872400-5, 15890000-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
cena brutto |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
grupa VIII |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1Granulat sojowyprodukt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowejw opakowaniach do 20 kgtermin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu600 kg2Kostka sojowaprodukt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowejw opakowaniach do 20 kgtermin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu700 kg3Kotlety sojowe a`la schabowe (o gramaturze min.16g/szt)produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowejw opakowaniach do 10 kgtermin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu70 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15890000-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
cena brutto |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
9 |
Nazwa: |
grupa IX |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1Żurek w proszkuw opakowaniach jednostkowych do 10 kgprodukt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupęstruktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami ziemniaków i suszonych warzyw; zawartość soli : nie więcej niż 10 %zapach: właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obcesmak i zapach (po przyrządzeniu): charakterystyczny dla danego typu produktów przygotowanych ze świeżych produktów, niedopuszczalny posmak hydrolizatu i posmaki obce oraz smak zbyt słony wygląd i konsystencja (po przyrządzeniu): zbliżona do zup przygotowanych z produktu deklarowanego w nazwie , konsystencja zawiesista z widocznymi kawałkami ziemniaków, warzyw, mięsa lub teksturatu sojowego, składniki dobrze uwodnione, jędrne o dobrze zachowanych kształtach, niedopuszczalne zbryleniabarwa(po przyrządzeniu): charakterystyczna dla produktu deklarowanego w nazwie, warzyw, typowa dla surowców, naturalnacechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczneopakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego600 kg2Sos grzybowy w proszku w opakowaniach jednostkowych do 10 kgprodukt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zawiesisty soswygląd (przed przyrządzeniem): wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu. Dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzaniawygląd i konsystencja (po przyrządzeniu) : zbliżona do potraw przygotowanych z produktów świeżych, typowy dla produktu deklarowanego w nazwie, konsystencja zawiesista z widocznymi lub nie składnikami typowymi dla danego asortymentu, niedopuszczalne zbryleniasmak i zapach(po przyrządzeniu) charakterystyczny dla danego typu produktów przygotowanych ze świeżych produktów, niedopuszczalny posmak hydrolizatu i posmaki obce oraz smak zbyt słonycechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechanicznetermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającegoopakowanie jednostkowe- torba laminowana , spawana (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.80 kg3Bulion drobiowyw opakowaniach jednostkowych do 30 kgprodukt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupęwygląd i konsystencja: odpowiednia dla postaci produktusmak i zapach: właściwy dla produktu, bez obcych posmaków i zapachówcechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechanicznetermin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającegoOpakowanie jednostkowe: wiaderko z tworzywa sztucznego lub torebki foliowe zgrzewane; materiał opakownaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.1600 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15891500-5, 15891400-4, 15871260-4
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
cena brutto |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
10 |
Nazwa: |
grupa X |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1Koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach szklanych do 1 kgkoncentrat pomidorowy powinien posiadać: równomiernie podzieloną strukturę i konsystencję wskazującą na prawidłowe metody przetwarzania; zawartość cukru wyrażoną jako cukier inwentowany w przynajmniej 42% zawartości suchej masy obniżonej przez jakąkolwiek ilość dodanej soli jadalnej; całkowitą kwasowość miareczkowaną, wyrażona w skrystalizowanym kwasie cytrynowym, nie przekraczającym 10% zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; volatile acidity wyrażone w kwasie cytrynowym nie przekraczającym 0,4% masy zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; poziom pH nie przekraczający 4,5 koncentrat pomidorowy powinien mieć: charakterystyczny czerwony kolor; dobry zapach, charakterystyczny dla dobrze przetworzonego technologicznie produktu. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu2500 kg2Groszek konserwowy w opakowaniach do 800 g; puszka z samootwieraczem,bądź opakowanie szklane termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu550 kg3Fasolka konserwowa szparagowa w opakowaniach do 1000g( puszka z samootwieraczem,bądź opakowanie szklane )termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu300 kg4Sałatka obiadowa szwedzka w opakowaniach do 4 kgProdukt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno – smakowych i poddany procesowi pasteryzacji.wygląd – plastry, talarki, ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw,konsystencja – ogórki i cebula lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,smak i zapach – charakterystyczny dla użytych składników, kwaśno - słodki,zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 1,5% stosunek masy warzyw odciekniętych do deklarowanej masy netto opakowania sałatki nie mniej niż 45%- Cechy dyskwalifikujące:obce posmaki, zapachy, smak stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, obecność zanieczyszczeń mechanicznychbrak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzeniatermin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od dnia dostawy do magazynu zamawiającego1500 kg5Leczo pieczarkowe w opakowaniach jednostkowych do 5 kgPod pojęciem „Leczo” zamawiający rozumie przetworzone i zakonserwowane: pieczarki, paprykę wraz z innymi warzywami; smak:charakterystyczny dla leczocechy dyskwalifikujące: obce smaki, zapachy, smak mocno słony lub stęchły, objawy psucia, pleśnienia, brak oznakowań opakowań, opakowania uszkodzoneTermin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu700 kg6Pasztet sojowy naturalny (pasta sojowa)puszka aluminiowa(tzw alupak) od 50g do 120g -nie dopuszcza się puszki metalowejDostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturzeroślinny produkt spożywczy o naturalnym smaku soistruktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcywymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczychtermin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy100 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15890000-3, 15331427-6, 15331462-3, 15331500-2, 15331000-7, 15331400-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
cena brutto |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
11 |
Nazwa: |
grupa XI |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1Marmolada w opakowaniach do 15 kgMarmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:1)cukrów;2)wody;3)jednego lub więcej następujących produktów otrzymanych z owoców cytrusowych: pulpy, przecieru, soku, ekstraktu wodnego lub skórki.2. Ilość owoców cytrusowych wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie powinna być mniejsza niż 200 g, z czego nie mniej niż 75 g powinno być uzyskane z owocni wewnętrznej (endokarpu).Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe1. Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:1)cukrów;2)pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego.2.Ilość pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego wymagana do otrzymania 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż:1)1.100 g - w przypadku marmolady twardej;2)800 g - w przypadku marmolady miękkiej.Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu3000 kg2Dżem w opakowaniach do 15 kgDżem jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:1)cukrów;2)wody;3)pulpy lub przecieru otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców.2. Dżem wytworzony z owoców cytrusowych może być sporządzany z całych owoców, pokrojonych w paski lub plastry.3. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż 350 g, z zastrzeżeniem ust. 4.4. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż: 1)250 g - w przypadku pulpy lub przecieru z czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, owoców jarzębiny, owoców rokitnika, owoców dzikiej róży i owoców pigwy;Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu3000 kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15332230-5, 15332290-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-09-01
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
termin realizacji reklamacji |
40,00 |
cena brutto |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: