"Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowania i dostarczania posiłków na...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
"Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowania i dostarczania posiłków na potrzeby ZOZ w Reszlu"
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoReszel
  • WojewództwoWarmińsko-mazurskie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
  • Termin składania wniosków2022-05-09
  • ZamawiającyZespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu
  • Data publikacji ogłoszenia2022-04-27
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00137205
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
"Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowania i dostarczania posiłków na potrzeby ZOZ w Reszlu"

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001338468

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: J. Słowackiego 3

1.5.2.) Miejscowość: Reszel

1.5.3.) Kod pocztowy: 11-440

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL622 - Olsztyński

1.5.7.) Numer telefonu: 897529450

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zozreszel.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.zozreszel.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

"Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowania i dostarczania posiłków na potrzeby ZOZ w Reszlu"

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1ee13388-c5f4-11ec-b879-9a86e5ac3946

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00137205

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-04-27

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00013497/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.1 Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowania i dostarczania posiłków na potrzeby ZOZ w Reszlu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/transakcja/600146

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/transakcja/600146

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między zamawiającym a wykonawcą w tym składanie ofert, oświadczeń, wniosków, pytań do SWZ, zawiadomień oraz innych informacji, przekazywane jest w formie elektronicznej za pośrednictwem:
1) Platformy zakupowej „OpenNexus” https://platformazakupowa.pl/transakcja/600146
2) Dopuszcza się również, przekazywanie wszelkiej korespondencji po otwarciu ofert, np. dokumentów na wezwanie zamawiającego lub innych wnoszonych w postępowaniu lub w sytuacjach wyłącznie awaryjnych np. w przypadku niedziałania systemu Platformy zakupowej komunikacja odbywać się będzie przy użyciu poczty elektronicznej: sekretariat@zozreszel.pl przy czym komunikacja pocztą elektroniczną nie dotyczy składania ofert wraz z załącznikami. - za datę przekazania oświadczeń, wniosków, zaświadczeń, pytań do SWZ, zawiadomień oraz innych informacji przyjmuje się datę ich wczytania na system Platformy zakupowej lub w przypadku Systemu Platformy datę dostarczenia wiadomości na serwer pocztowy zamawiającego. 2. Składanie ofert oraz innych dokumentów związanych z postępowaniem prowadzonym przez Platformę zakupową jest dla wykonawców całkowicie bezpłatne.
3. Pierwsze użycie Platformy przez wykonawcę w związku z postępowaniem oznacza że wykonawca zapoznał się i akceptuje postanowienia: „Instrukcji dla wykonawców platformazakupowa.pl” i „Regulaminu platformazakupowa.pl”
4. Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego akceptuje warunki korzystania z Platformy Zakupowej określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej pod adresem http://plarformazakupowa.pl/strona/1-regulamin w zakładce: „Regulamin” oraz uznaje go za wiążący, zapoznał się i stosuje się do Instrukcji składania ofert/ wniosków. Pozostałe informacje, w tym pełna instrukcja tekstowa znajduje się pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje. 5. Zamawiający zgodnie z § 11 ust. 2 rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 30.12.2020r., w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie, zamieszcza wymagania dotyczące specyfikacji połączenia, formatu przesyłanych danych oraz szyfrowania i oznaczania czasu przekazania i odbioru danych za pośrednictwem platformazakupowa.pl tj.: a)stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s. b)komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych – MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje. c) Zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 10 0. d)Włączona obsługa JavaScript.e)Zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf
f)Platformazakupowa.pl działa według standardu przyjętego w komunikacji sieciowej – kodowanie UTF8 g)oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupowa stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. Czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar. 6. Zamawiający dopuszcza w szczególności następujące formaty przesyłanych danych: .pdf, .doc, .docx, .rtf, .odt, .ods, .xls, .xlsx. Ze względu na niskie naruszenie integralności pliku oraz łatwiejszą weryfikację podpisu, zamawiający zaleca w miarę możliwości przekonwertowanie plików składających się na ofertę na format typu: .pdf
Jeśli wykonawca pakuje dokumenty np. w plik .zip – zamawiający żąda wcześniejszego podpisania każdego ze skompresowanych plików.
Do kompresji (zmniejszenia objętości) dokumentów elektronicznych stosuje się co najmniej jeden z następujących formatów danych: .zip, .7Z, .gz (.gzip).
Zamawiający rekomenduje wykorzystanie jednego z rozszerzeń: .zip, .7Z.
W związku z ograniczeniem treści-szczegółowy opis zawarto w SWZ rozdział X.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu, ul. J. Słowackiego 3, 11-440 Reszel,
2) w sprawach związanych z Pani/Pana danymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, kontakt: 89 752 94 54,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „Kompleksowa usługa pełnego przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby ZOZ w Reszlu " (sprawa nr 3/2022).
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019r.- Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U. z 2021 r. poz. 1129 ze zm.), zwana dalej „ustawa Pzp”
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy,
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp,
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO,
8) posiada Pani/Pan:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących,
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych1 ,
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO 2,
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO,
9) nie przysługuje Pani/Panu:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 2o RODO,
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
Wyjaśnienie1: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
Wyjaśnienie2: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochronny praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 3/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala na potrzeby Zespołu Opieki Zdrowotnej w Reszlu, która obejmuje m. in.:
a. Przygotowanie przez wykonawcę posiłków poza siedzibą zamawiającego, na bazie lokalowo – sprzętowej wykonawcy – minimum trzy posiłki dziennie z zastrzeżeniem diet specjalnych ustalonych przez lekarza w porozumieniu z dietetykiem wykonawcy.
b. Dostarczanie posiłków do zamawiającego środkami transportu wykonawcy (w termosach, pojemnikach typu GN lub innych szczelnie zamkniętych pojemnikach utrzymujących odpowiednią temperaturę posiłków).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894220-9 - Posiłki szpitalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 24 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty zostaną ocenione zgodnie z przewidzianymi kryteriami oceny ofert.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: doświadczenie personelu - kierownik kuchni (szef)

4.3.6.) Waga: 15

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: doświadczenie personelu - dietetyk

4.3.6.) Waga: 15

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia

4.3.5.) Nazwa kryterium: doświadczenie personelu - kucharz

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
- Uprawnień do prowadzenia określonej działalności wynika to z odrębnych przepisów. Wykonawca wykaże, że posiada:
Aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej zgodnie z przepisami o których mowa w art. 61 w związku z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020 poz. 2021 ze zm.).
W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki, o których mowa powyżej zostaną spełnione, jeżeli przynajmniej jeden z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia będzie posiadał w/w uprawnienia. Wykonawca, który w ramach wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia wykaże posiadanie stosownych uprawnień musi realizować tą część zamówienia, z którą wiąże się obowiązek posiadania wymaganych uprawnień.
- Wykonawca wykaże że dysponuje lub będzie dysponował:
a. zakładem (kuchnią), w którym będą przygotowane posiłki i posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład, jako spełniający wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej. Podstawa prawna art. 4, art. 61 i art. 62 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
b. Środkiem transportowym przeznaczonym do przewożenia posiłków, który został dopuszczony do użytkowania przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub inny dokument potwierdzający nadzór nad transportem służącym do przewożenia żywności.
c. Osobami, odpowiedzialnymi za świadczenie usług w tym:
- kierownik kuchni (szef) wskazana osoba posiada minimum 1 rok stażu pracy, jako kierownik kuchni (szef) w jednostkach stacjonarnych udzielających świadczeń żywienia zbiorowego,
- dietetyk, wskazana osoba posiada minimum 1 rok stażu pracy, jako dietetyk w jednostkach stacjonarnych, udzielających świadczeń w podmiotach leczniczych lub placówkach sektora ochrony zdrowia.
- kucharz, wskazana osoba posiada minimum 1 rok stażu pracy w zawodzie kucharz w jednostkach stacjonarnych, udzielających świadczeń żywienia zbiorowego.
Zamawiający, dopuszcza połączenie wyżej wskazanych funkcji pod warunkiem spełniania przez osobę łączącą te funkcje wszystkich warunków wymaganych dla poszczególnych funkcji o których mowa powyżej (lit. c).
2. Wykonawca, może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do zamówienia lub jego części polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, niezależne od charakteru prawnego łączącego go z nimi stosunków prawnych.
- Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby musi potwierdzać, że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów.
- wykonawca nie może po upływie terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo ofert, powoływać się na zdolności lub sytuację podmiotów udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu albo ofert nie polegał on w danym zakresie na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Wykonawca w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz wykazaniu braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą:
Oświadczenie wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu, spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – wzór stanowi załącznik nr 3 do SWZ.
- W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców przedmiotowe oświadczenie składa każdy z wykonawców,
- W przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedmiotowe oświadczenie, składa każdy z wykonawców.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, aktualnych na dzień złożenia podmiotowych środków dowodowych:
1)W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących wymaganych uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, wykonawca złoży dokument potwierdzający posiadanie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, zgodnie z § 7 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23.12.2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych (...)–aktualne zezwolenie, licencję– szczegółowy opis rozdz. VI ust. 1 pkt. 1.2 SWZ.
2) wykazu osób skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, zgodnie z § 9 ust. 1 pkt. 3 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23.12.2020r., w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów (...) w szczególności za świadczenie usług wraz z informacjami na temat doświadczenia- wzór stanowi zał. nr 9 do SWZ . Szczegółowy opis zawiera rozdz. VI ust. 1 pkt. 1.4. lit. c. Zamawiający nie będzie żądał wykazu osób na potwierdzenie warunków udziału jeżeli wykonawca złoży wraz z ofertą odnośnie kryteriów oceny ofert z zastrzeżeniem że osoby wykazane w kryteriach będą tożsame z osobami spełniającymi warunki udziału.
3)Wykazu narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami, zgodnie z § 9 ust. 1 pkt. 10 Rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23.12.2020r., w sprawie podmiotowych środków dowodowych (...), wzór stanowi zał. nr 8 do SWZ. Szczegółowy opis zawiera rozdział VI ust. 1 pkt. 1.4.
4)Oświadczenie wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, zgodnie z ustawą z dn. 16.02.2007r., o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2021r., poz. 275 ze zm.) z innym wykonawcą – wzór oświadczenia zał. nr 5 do SWZ.
5)Odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy Pzp,, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia przedmiotowych dokumentów, jeżeli zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych ogólnodostępnych baz danych. Zamawiający nie będzie wyzwał do ich złożenia, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 w zw. z art. 266 ustawy Pzp, dane umożliwiające dostęp to tych środków (zał. nr 3 SWZ).
3.Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust. 1 pkt 5 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
4.Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 3 zastępuje się je odpowiednio w całości lub w części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy ze wskazaniem osoby uprawnionych do jego reprezentacji lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć złożone przed przysięgą. W związku z ograniczoną ilością treści - szczegółowy opis zawarto w roz. VIII SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający żąda od wykonawcy złożenia wraz z ofertą następujących przedmiotowych środków dowodowych:
1. Dokument potwierdzający, że świadczenie usług będzie wykonywane na zasadach systemu HACCP lub równoważnego zapewniającego bezpieczeństwo żywności i żywienia w kuchni wykonawcy, w której faktycznie będą wykonywane usługi na rzecz zamawiającego. (Zamawiający wskazuje, że rozwiązaniem równoważnym, może być np. Decyzja, Protokół Kontroli Sanitarnej PPIS stwierdzający, że wykonawca świadczy usługi na zasadach systemu HACCP lub równoważnego lub inny dokument np. certyfikat).
2. Na potwierdzenie zgodności określonymi w opisie kryteriów oceny ofert wykaz osób skierowanych do realizacji przedmiotu zamówienia w formie oświadczenia, zgodnie z załącznikiem nr 9 do SWZ.
3. Zapisy art. 107 ustawy Pzp mają zastosowanie. Jeżeli wykonawca nie złoży „Wykazu osób, które będą skierowane do realizacji zamówienia” lub złoży niekompletny wykaz o którym mowa w ust. 2, zamawiający wezwie go do uzupełnienia dokumentu jedynie w zakresie potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. W takim przypadku w kryterium doświadczenie osób nie zostaną przyznane żadne punkty.
Jeżeli wykonawca, nie złoży wraz z ofertą dokumentu o którym mowa w ust. 1 zamawiający wezwie go do uzupełnienia.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

1. Dokument potwierdzający, że świadczenie usług będzie wykonywane na zasadach systemu HACCP lub równoważnego zapewniającego bezpieczeństwo żywności i żywienia w kuchni wykonawcy, w której faktycznie będą wykonywane usługi na rzecz zamawiającego. (Zamawiający wskazuje, że rozwiązaniem równoważnym, może być np. Decyzja, Protokół Kontroli Sanitarnej PPIS stwierdzający, że wykonawca świadczy usługi na zasadach systemu HACCP lub równoważnego lub inny dokument np. certyfikat).
2. Na potwierdzenie zgodności określonymi w opisie kryteriów oceny ofert wykaz osób skierowanych do realizacji przedmiotu zamówienia w formie oświadczenia, zgodnie z załącznikiem nr 9 do SWZ.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Na ofertę składa się:
1) Wypełniony i podpisany elektronicznie przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy – Formularz ofertowy (wzór stanowi załącznik nr 1 do SWZ) – Formularz nie podlega uzupełnieniu na podstawie art. 128 ustawy Pzp,
2) Dokumenty lub oświadczenia określone w SWZ rozdział V Przedmiotowe środki dowodowe podpisane elektronicznie przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy.
3) Poza cenowe kryteria oceny ofert dotyczące dodatkowego doświadczenia osób skierowanych do realizacji zamówienia (wzór stanowi załącznik nr 9 do SWZ).
4) Oświadczenie wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu, spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (wzór stanowi załącznik nr 3 do SWZ).
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców lub podmiotu udostępniającego zasoby ww. oświadczenie składa każdy z nich.
5) Pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa Pełnomocnik lub w przypadku oferty składanej wspólnie Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
Pełnomocnictwo do złożenia oferty musi być złożone w oryginale w takiej samej formie jak składana oferta tj. w formie elektronicznej (kwalifikowany podpis elektroniczny) lub postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
Dopuszcza się, także złożenie elektronicznej kopii (skanu) pełnomocnictwa sporządzonego uprzednio w formie pisemnej, w formie elektronicznego poświadczenia sporządzonego stosownie do art. 97 § 2 ustawy z dnia 14 lutego 1991r., – Prawo o notariacie, które to poświadczenie notariusz opatruje kwalifikowanym podpisem elektronicznym, bądź też poprzez opatrzenie skanu pełnomocnictwa sporządzonego uprzednio w formie pisemnej kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym mocodawcy, wystawionego na reprezentanta wykonawcy przez osoby do tego umocowane. Elektroniczna kopia pełnomocnictwa nie może być uwierzytelniona przez upełnomocnionego.
6) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby lub wykonawców ubiegających się o zamówienie wspólne, wzór stanowi załącznik nr 6 i 7 do SWZ. (Jeśli dotyczy)
8. W przypadku, gdy oferta zawiera informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu art. 11 ust. 2 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993r., o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tj. Dz. U. z 2020 poz. 1913 ze zm.), wykonawca winien w sposób nie budzący wątpliwości zastrzec, które z zawartych w ofercie informacji stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa, a następnie w celu utrzymania w poufności tych informacji, złożyć je w wydzielonym pliku oraz oznaczyć informacją – TAJEMNICA PRZEDSIĘBIORSTWA.
Wykonawca składając ofertę na Platformie zakupowej zobowiązany jest zaznaczyć dokumenty, które zawierają tajemnicę przedsiębiorstwa. W przeciwnym razie dokumenty zostaną potraktowane jako jawne w całości. Wykonawca wraz z przekazaniem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa zobowiązany jest zastrzec je oraz wskazać, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa zgodnie z art. 18 ust. 3 ustawy Pzp.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez poszczególnych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia kluczowych zadań przedmiotu zamówienia. Szczegółowy opis zawarto w rozdziale IX SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Wszelkie zmiany umowy zamawiający określił w Projektowanych postanowieniach umowy, który stanowi załącznik nr 4 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-05-09 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z wymaganymi oświadczeniami i/lub dokumentami należy złożyć (wczytać) w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy zakupowej pod adresem http://platformazakupowa.pl/transakcja/600146

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-05-09 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-06-06

NAJNOWSZE ZLECENIE
Sprzedam kozie skóry - Pisz
  • Lokalizacja zleceniawarmińsko-mazurskie
  • Data dodania23-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. Sprzedam kozie skóry. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI