IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Tak
Informacja na temat wadium
Wadium w wysokości: część A zamówienia: 2300,00zł, część B zamówienia: 3000,00zł, część C zamówienia: 1400,00zł, część D zamówienia 800,00zł, część E zamówienia 600,00zł, część F zamówienia 300,00zł, część G zamówienia 600,00zł winno być wniesione przed terminem składania ofert (winno znaleźć się na rachunku zamawiającego)
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
najniższa wartość brutto |
60,00 |
termin płatności faktur |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2019-01-04, godzina:
08:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
art. spożywcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:barszcz czerwony w proszku - kod CPV 15891000-0:, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 700kg, - bulion drobiowy w proszku - kod CPV 15891500-5:, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 1000kg, - bulion jarzynowy w proszku - kod CPV 15891500-5:, - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 150kg, - cukier biały - kod CPV 15831200-4: spełniający wymagania normy PN-A-74850, opakowanie zbiorcze do 10 kg lub mniejsze, roczna ilość około 18000kg. - granulat sojowy kod CPV 15890000-3:, spełniająca wymagania normy ZN-1/97 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 700kg. - kostka sojowa - kod CPV 15890000-3 :, spełniająca wymagania normy ZN-1/97 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 700kg, - kotlet sojowy a”la Schabowy kod CPV 15890000-3:, spełniająca wymagania normy ZN-1/97 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 300kg. - pasztet sojowy kod CPV 15890000-3 w opakowaniu 130g/szt., roczna ilość około 600kg, - herbata czarna granulowana – kod CPV 15863000-5, spełniająca wymagania normy PN-ISO 3720:1997 - opakowaniu zbiorcze 5kg lub mniejsze, roczna ilość około 200kg, -kawa zbożowa Typu: Kujawianka lub równoważna w opakowaniu do 25kg, kod CPV 15613000-8, roczna ilość około 1000kg, - przyprawa typu Jarzynka - kod CPV 15870000-7: opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 800kg, - kwasek cytrynowy - kod CPV 15870000-7:, spełniający wymagania normy PN-81/A-79734 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 40kg, - liść laurowy - kod CPV 15871000-7:, spełniający wymagania normy PN-R-870022 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 80kg, - majeranek - kod CPV 15871000-7:, spełniający wymagania normy PN-86958:1997/AZ1:2002 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 50kg, - musztarda stołowa- skład: woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, kod CPV-15871250-1, w opakowaniach do 10kg lub mniejsze, roczna ilość 500kg. - majonez stołowy - skład: olej roślinny, woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, zioła, żółtka jaj kurzych, kod CPV-15871250-1, w opakowaniach 0,5kd do 1kg , roczna ilość 300kg. - papryka czerwona mielona - kod CPV 15870000-7:, spełniająca wymagania normy PN-A-86955:1997/AZ1:2002 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 80kg, - pieprz mielony czarny - kod CPV 15872100-2: spełniający wymagania normy PN-A-869651997/AZ1;2002 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 100kg, - przyprawa do zup w płynie typu magi- kod CPV 15870000-4:, spełniająca wymagania normy PN-A-94052 - butelki o pojemności 1 litra, roczna ilość około 800litrów, - sól jodowana warzona - kod CPV 15872400-5:, spełniająca wymagania normy PN-C-84081-2:1998 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 2300kg, - ziele angielskie - kod CPV 15870000-4:, spełniające wymagania normy PN-97/A-86966 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 80kg, - zupa pieczarkowa w proszku - kod CPV 15891100-0:, spełniająca wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 500kg, - żurek w proszku- kod CPV 15891100-0, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 500kg, - zupa ogonowa w proszku- kod CPV 15891100-0, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 300kg, - zupa kalafiorowa w proszku- kod CPV 15891100-0, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 300kg, - sos boloński w proszku - kod CPV 15891100-0, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 100kg, - sos grzybowy w proszku - kod CPV 15891100-0, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, roczna ilość około 100kg,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
złoty
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
najnższa wartość brutto |
60,00 |
termin płatności faktur |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Szprot w pomidorach w puszce – waga 1 puszki/300-330g, kod CPV 03300000-2, spełniająca wymogi normy PN-91/A-86763, roczna ilość około 2500kg, - Szprot w oleju w puszce – waga 1 puszki/300-330g, kod CPV 03300000-2, spełniająca wymogi normy PN-91/A-86763, roczna ilość około 1500kg, - Paprykarz Typu: Szczeciński lub równoważny w puszce, waga 1 puszki/300-330g, kod CPV 03300000-2, spełniający wymagania normy PN-91/A-86763, roczna ilość około 2600kg, - Sałatka z makreli – waga 1 puszki/300-330g, kod CPV 03300000-2, roczna ilość około 3000kg, -Tusza mrożona z Miruny (waga 1 szt. min. 400g) w opakowaniu do 30kg, kod CPV 03300000-2, spełniająca wymogi normy PN-75/A-86764, roczna ilość około 3000kg, -Kostka rybna z Mintaja – waga 1 kostki/100-150g, kod CPV 03300000-2, spełniająca wymagania normy PN-75/A-86764 , roczna ilość około 1000kg, -Śledź solony – kod CPV 03300000-2, w wiadrze o wadze do 10kg w rocznej ilości około 250kg, - Śledź w oleju – waga 1 puszki /300-330g,kod CPV 03300000-2, spełniająca wymogi normy PN-91/A-86763, roczna ilość około 300kg,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03000000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
złoty
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
najnższa wartość brutto |
60,00 |
termin płatności faktur |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
tłuszcze |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:- margaryna „śniadaniowa” do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min. 50% (w kostkach) kod CPV 15431100-9: waga 1kostki 250g/szt., roczna ilość około 13000kg, - olej roślinny uniwersalny kod CPV 15412200-3: pojemność do 5litrów/szt., roczna ilość około 1200litrów.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
złoty polski
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
najnższa wartość brutto |
60,00 |
termin płatności faktur |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
przetwory owocowe |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:- Dżem owocowy (truskawka, porzeczka, wiśnia, brzoskwinia, morela) w opakowaniu (wiaderko) do 15kg, kod CPV: 15332290-3, roczna ilość około 2500kg, - Marmolada owocowa twarda, w opakowaniu (wiaderko) do 15kg, kod CPV: 15332232-9, roczna ilość około 2500kg, - Koncentrat pomidorowy 30%, w opakowaniu (wiaderko) do 5kg, kod CPV: 15331134-5, roczna ilość około 3000kg. - Powidła śliwkowe , w opakowaniu (wiaderko) do 15kg, kod CPV: 15332232-9, roczna ilość około 1000kg, - Leczo pieczarkowe w opakowaniu od 1 do 5kg, kod CPV: 15331134-5, roczna ilość około 2000kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
złoty polski
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
najnższa wartość brutto |
60,00 |
termin płatności faktur |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:-Kasza jęczmienna w opakowaniu do 25kg, kod CPV 15613000-8, spełniająca wymagania normy PN-87/A-74203, roczna ilość około 3500kg, -Kasza manna w opakowaniu do 25kg, kod CPV 15613000-8, spełniająca wymagania normy PN-88/A-74036, roczna ilość około 1000kg, -Mąka pszenna typu 500 w opakowaniu do 25kg, kod CPV 15612100-2, spełniająca wymagania normy PN- A – 74022:2003, roczna ilość około 3000kg, -Ryż długoziarnisty w opakowaniu do 25kg, kod CPV 15614100-6, spełniająca wymagania normy PN-A-74220, roczna ilość około 5000kg, - Mąka ziemniaczana (skład: skrobia ziemniaczana) w opakowaniu 1kg, kod CPV 15312000-8, roczna ilość około 250kg,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
złoty polski
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
najnższa wartość brutto |
60,00 |
termin płatności faktur |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
makaron |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:makaron - kod CPV 15851100-9, spełniający wymagania normy PN-87/A-74131, typu: świderki, nitki, kolanka,: opakowanie oryginalne producenta, o wadze do 10kg , roczna ilość około 6000kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
złoty polski
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
najnższa wartość brutto |
60,00 |
najnższa wartość brutto |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
mielonka drobiowa |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:- Mielonka drobiowa – waga 1 puszki alu. 130g/szt. kod CPV -15131000-5, roczna ilość około 1500kg, – Mielonka drobiowa – waga 1 puszki alu. 300g/szt. kod CPV -15131000-5, roczna ilość około 1500kg, – Pasztet drobiowy w puszce (bez dodatku mięsa wieprzowego) – waga 1 puszki 130g/szt. kod CPV -15131000-5, roczna ilość około 2000kg,
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
złoty polski
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach: 12
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
najnższa wartość brutto |
60,00 |
termin płatności faktur |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: