Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DostawySUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA MIEJSKIEGO PRZEDSZKOLAW TWARDOGÓRZE W 2021 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejskie Przedszkole
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 021404528
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Grunwaldzka, 1
1.5.2.) Miejscowość: Twardogóra
1.5.3.) Kod pocztowy: 56-416
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL518 - Wrocławski
1.5.7.) Numer telefonu: : Tel: 71 315 80 67
1.5.8.) Numer faksu: 71 31 58 196
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przedsztward@pro.onet.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: przedszkoletwardogora.szkolnastrona.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
DostawySUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA MIEJSKIEGO PRZEDSZKOLAW TWARDOGÓRZE W 2021 r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-543ce6f8-a66f-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00040284
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-26
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
http://przedszkoletwardogora.szkolnastrona.pl/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzieleniezamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przyużyciu miniportalu , lub ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal. 2. Wykonawca zamierzający wziąćudział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP.Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania ofertylub wniosku oraz do formularza do komunikacji.miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznejprzekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu orazRegulaminie ePUAP. 4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzieleniezamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w RegulaminieminiPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia iwycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia ParlamentuEuropejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych wzwiązku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych orazuchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych – „RODO”) informuję, żeadministratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejskie Przedszkole ul. Grunwaldzka 156-416Twardogóra reprezentowany przez pana DyrektoraAgatę Jesionkę , zwany dalej „Administratorem”, zktórym można się skontaktować korespondencyjnie pod adresem: Miejskie Przedszkole ul.Grunwaldzka 156-416 Twardogóra lub za pośrednictwem poczty elektronicznej:przedsztward@pro.onet.pl Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym mogąPaństwo skontaktować się za pośrednictwem poczty elektronicznej Pan Sebastian Kopacki :inspektor.rodo@gmail.comDane osobowe będą przetwarzane na podstawie Pani/Pana zgody(podstawa prawna – art. 6 ust. 1 lit a RODO), w celach związanych z komunikacją pomiędzyAdministratorem a Panią/Panem, przez okres niezbędny do zakończenia komunikacji, nie dłużej jednakniż do momentu cofnięcia zgody. W razie takiej konieczności dane mogą być udostępniane podmiotomwspółpracującym z Administratorem przy realizacji powyższego celu oraz uprawnionym organom.Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych, ich sprostowania, usunięcia,ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, wniesienia sprzeciwu, wniesienia skargi do organunadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) orazcofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodne z prawem przetwarzanie, któregodokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Podanie danych jest dobrowolne jednak brak ichpodania uniemożliwi komunikację z Administratorem
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP3/04/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 193437,66 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 5
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część NR 1 ARTYKUŁY SPOZYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bezoznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste,produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencjiMAKARONY Sporządzony z najwyższejjakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty,zachowuje naturalny .zapach i kolor
4.2.5.) Wartość części: 95003,96 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówieniastosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w oferciecenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilośćartykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowocenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część NR 2 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów,niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty
4.2.5.) Wartość części: 59288,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówieniastosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w oferciecenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilośćartykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowocenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
PIECZYWO- chrupiące, świeże niegumiaste,
4.2.5.) Wartość części: 20937,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówieniastosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w oferciecenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilośćartykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowocenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,Ogłoszenie nr 2021/BZP 00033179 z dnia 2021-04-152021-04-15 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawyktóra otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,Ogłoszenie nr 2021/BZP 00033179 z dnia 2021-04-152021-04-15 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawyktóra otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
OWOCE WARZYWA MROŻONE Warzywa owoce świeże bez uszkodzeń,odpowiednio mrożone,
4.2.5.) Wartość części: 16108,50 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówieniastosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w oferciecenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilośćartykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowocenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,Ogłoszenie nr 2021/BZP 00033179 z dnia 2021-04-152021-04-15 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawyktóra otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,Ogłoszenie nr 2021/BZP 00033179 z dnia 2021-04-152021-04-15 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawyktóra otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
5 Jaja czyste świeże bez popękanych skorupek
4.2.5.) Wartość części: 2100,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówieniastosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w oferciecenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilośćartykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowocenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,Ogłoszenie nr 2021/BZP 00033179 z dnia 2021-04-152021-04-15 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawyktóra otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZEOFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.dot.wszystkich części 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzieprzebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.Przy wyborze oferty Zamawiający będzie siękierował następującym kryterium: CENA 60% WAGA 60 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta,Ogłoszenie nr 2021/BZP 00033179 z dnia 2021-04-152021-04-15 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawyktóra otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM CENACENA brutto najniższej oferty= ……………………………………………………….X60%-60 pkt.CENA brutto oferty badanejP – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cenasposóbdostawy 40% WAGA 40 pkt.1%= 1pkt.Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilośćpunktów obliczoną w sposób następujący:KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : MAGAZYN – 40PKTPARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKTP – ogólna liczba punktów przyznana wkryterium SPOSÓB DOSTAWYP+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryteriumsposób dostawySuma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będziesumowna .W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiegokryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to termin wskazany w pkt. 2 Rozdziału XIV niniejszejspecyfikacji warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.Ocenie punktowej będąpodlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.Oferty w każdej częścibędą oceniane wg w/w kryterium4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4