Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Dostawy produktów żywnościowych - II (2023)”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Wojewódzki Szpital Obserwacyjno-Zakaźny im Tadeusza Browicza
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000979188
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Św. Floriana 12
1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz
1.5.3.) Kod pocztowy: 85-030
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretiariat@wsoz.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsoz.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Dostawy produktów żywnościowych - II (2023)”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4bbab276-8f7b-11ee-b55a-a22b2d7f700e
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00524730
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00026307/10/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 Dostawa żywności - nabiał, mrożonki, pierogi
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://portal.smartpzp.pl/wsoz.bydgoszcz
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/wsoz.bydgoszcz
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://portal.smartpzp.pl/wsoz.bydgoszcz
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 022/31/2023
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
pakiet nr 1 - Nabiał
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.1.
Cena (C) - waga kryterium 60%;
1.2.
Kryterium jakość (JRD) - waga kryterium 40%;
2.
Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) - waga 60% (dotyczy wszystkich części):
22
cena najniższa brutto*
C = ( x 60%) x 100
cena oferty ocenianej brutto
*spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium "cena" będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3.
Zasady oceny ofert w kryterium jakość (JRD) - waga 40%:
Ilość punktów przyznanych za kryterium jakość oferty badanej
JRD = ( x 40%) x 100
Maksymalna liczba punktów za kryterium jakość
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za kryterium jakość -40 (liczba punktów z parametrów pożądanych otrzymanych w danym kryterium)
4.
Parametry podlegające ocenie w kryterium jakość:
L.p.
Parametry pożądane
Punktacja
1
Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia.
Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego drogą e-mail w sprawach istotnych np.:
- reklamacja
- prośba o wystawienie korekty faktury
- wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji.
1 - dzień – 40 pkt
2 - dni – 30 pkt nie dłuższy niż 5 dni roboczych
3 - dni – 20 pkt
4 - dni– 10 pkt
5 - dni– 0 pkt
Podstawą przyznania punktów w kryterium „jakość” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części.
Uwaga: W przypadku, gdy Wykonawca poda w ofercie ilość dni większą niż 5 dni roboczych lub nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium jakość Zamawiający przyzna mu 0 punktów a do umowy wprowadzi wartość „5 dni”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium jakość
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
pakiet nr 2 - Mrożonki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.1.
Cena (C) - waga kryterium 60%;
1.2.
Kryterium jakość (JRD) - waga kryterium 40%;
2.
Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) - waga 60% (dotyczy wszystkich części):
22
cena najniższa brutto*
C = ( x 60%) x 100
cena oferty ocenianej brutto
*spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium "cena" będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3.
Zasady oceny ofert w kryterium jakość (JRD) - waga 40%:
Ilość punktów przyznanych za kryterium jakość oferty badanej
JRD = ( x 40%) x 100
Maksymalna liczba punktów za kryterium jakość
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za kryterium jakość -40 (liczba punktów z parametrów pożądanych otrzymanych w danym kryterium)
4.
Parametry podlegające ocenie w kryterium jakość:
L.p.
Parametry pożądane
Punktacja
1
Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia.
Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego drogą e-mail w sprawach istotnych np.:
- reklamacja
- prośba o wystawienie korekty faktury
- wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji.
1 - dzień – 40 pkt
2 - dni – 30 pkt nie dłuższy niż 5 dni roboczych
3 - dni – 20 pkt
4 - dni– 10 pkt
5 - dni– 0 pkt
Podstawą przyznania punktów w kryterium „jakość” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części.
Uwaga: W przypadku, gdy Wykonawca poda w ofercie ilość dni większą niż 5 dni roboczych lub nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium jakość Zamawiający przyzna mu 0 punktów a do umowy wprowadzi wartość „5 dni”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium jakość
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pierogi
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.1.
Cena (C) - waga kryterium 60%;
1.2.
Kryterium jakość (JRD) - waga kryterium 40%;
2.
Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) - waga 60% (dotyczy wszystkich części):
22
cena najniższa brutto*
C = ( x 60%) x 100
cena oferty ocenianej brutto
*spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium "cena" będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3.
Zasady oceny ofert w kryterium jakość (JRD) - waga 40%:
Ilość punktów przyznanych za kryterium jakość oferty badanej
JRD = ( x 40%) x 100
Maksymalna liczba punktów za kryterium jakość
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za kryterium jakość -40 (liczba punktów z parametrów pożądanych otrzymanych w danym kryterium)
4.
Parametry podlegające ocenie w kryterium jakość:
L.p.
Parametry pożądane
Punktacja
1
Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia.
Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego drogą e-mail w sprawach istotnych np.:
- reklamacja
- prośba o wystawienie korekty faktury
- wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji.
1 - dzień – 40 pkt
2 - dni – 30 pkt nie dłuższy niż 5 dni roboczych
3 - dni – 20 pkt
4 - dni– 10 pkt
5 - dni– 0 pkt
Podstawą przyznania punktów w kryterium „jakość” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części.
Uwaga: W przypadku, gdy Wykonawca poda w ofercie ilość dni większą niż 5 dni roboczych lub nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium jakość Zamawiający przyzna mu 0 punktów a do umowy wprowadzi wartość „5 dni”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium jakość
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 4 - Drób
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.1.
Cena (C) - waga kryterium 60%;
1.2.
Kryterium jakość (JRD) - waga kryterium 40%;
2.
Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) - waga 60% (dotyczy wszystkich części):
22
cena najniższa brutto*
C = ( x 60%) x 100
cena oferty ocenianej brutto
*spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
Podstawą przyznania punktów w kryterium "cena" będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3.
Zasady oceny ofert w kryterium jakość (JRD) - waga 40%:
Ilość punktów przyznanych za kryterium jakość oferty badanej
JRD = ( x 40%) x 100
Maksymalna liczba punktów za kryterium jakość
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za kryterium jakość -40 (liczba punktów z parametrów pożądanych otrzymanych w danym kryterium)
4.
Parametry podlegające ocenie w kryterium jakość:
L.p.
Parametry pożądane
Punktacja
1
Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia.
Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego drogą e-mail w sprawach istotnych np.:
- reklamacja
- prośba o wystawienie korekty faktury
- wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji.
1 - dzień – 40 pkt
2 - dni – 30 pkt nie dłuższy niż 5 dni roboczych
3 - dni – 20 pkt
4 - dni– 10 pkt
5 - dni– 0 pkt
Podstawą przyznania punktów w kryterium „jakość” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części.
Uwaga: W przypadku, gdy Wykonawca poda w ofercie ilość dni większą niż 5 dni roboczych lub nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium jakość Zamawiający przyzna mu 0 punktów a do umowy wprowadzi wartość „5 dni”.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium jakość
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
art. 455
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-08 08:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/wsoz.bydgoszcz
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-08 08:10
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-01-06