DOSTAWY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
DOSTAWY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBydgoszcz
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2024-05-14
  • ZamawiającyARESZT ŚLEDCZY W BYDGOSZCZY
  • Data publikacji ogłoszenia2024-04-26
  • Numer ogłoszenia2024/BZP 00304480
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ARESZT ŚLEDCZY W BYDGOSZCZY

1.3.) Oddział zamawiającego: Dział Kwatermistrzowski

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 091393218

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Wały Jagiellońskie 4

1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz

1.5.3.) Kod pocztowy: 85-131

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

jednostka organizacyjna więziennictwa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7b8c9e29-0398-11ef-b21f-3ab44b58c1d6

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00304480

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-04-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00228335/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Artykuły spożywcze

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-7b8c9e29-0398-11ef-b21f-3ab44b58c1d6

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składnie ofert, wymiana
informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków
określonych w ustawie „Pzp”, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, w postaci platformy e-Zamówienia, która
dostępna jest pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl i ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz za
pomocą poczty elektronicznej: zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca musi posiadać konto
podmiotu ,,Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i
warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce ,,Centrum Pomocy”. Sposób sporządzenia dokumentów
elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe
odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla
dokumentów elektronicznych. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust.1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w
sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w
przepisach
rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i
przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały
bezpośredniego zastosowania. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa
Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci
elektronicznej:
a. w formatach określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i
przekazuje się jako załącznik), lub
b. jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanejprzy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści
wiadomości e-mail lub w treści ,,Formularza do komunikacji”).
Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące
tajemnicę przedsiębiorstwa. wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio
wyznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku ,,Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert , odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do
komunikacji dostępnych w zakładce ,, Formularze” (,,Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem ,, Formularzy do komunikacji”
odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do
komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk ,,dodaj załącznik”). W przypadku
załączników, które są zgodne z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów
elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być
opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia, podpisem zewnętrznym
lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości
uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ
zewnętrzny).
Maksymalny rozmiar plików przesłanych za pośrednictwem ,,Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików
przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
zp_as_bydgoszcz@sw.gov.pl (nie dotyczy składania ofert).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DKW.2232.4.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 5

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.


Część nr 1 – RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
1 Bulion warzywny Koncentrat zupy w proszku, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891500-5 kg 924
2 Cynamon Mielony, sypki, niezbrylony, w postaci proszku lub granulek, smak i zapach charakterystyczny pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872200-3 kg 74
3 Czosnek granulowany Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871270-7 kg 147
4 Herbata granulowana Smak i zapach charakterystyczny, w postaci granulek, pakowana w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15863200-7 kg 1281
5 Koperek suszony Smak i zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15893000-4 kg 139
6 Kwasek cytrynowy Smak i zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15893000-3 kg 84
7 Liść laurowy Suszony, niezmielony, w postaci liści, smak i zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872300-4 kg 221
8 Majeranek Zapach charakterystyczny, w postaci suszonego i rozdrobnionego ziela, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872300-4 kg 305
9 Majonez Konsystencja gładka, struktura nierozwarstwiona, kolor i smak charakterystyczny, zawartość tłuszczu 70-80%,pakowany w pojemniki plastikowe lub słoiki do 1 kg. Termin przydatności do spożycia minimum 3 miesiące od daty dostawy 15871273-8 kg 277
10 Musztarda Konsystencja jednolita, produkt nie rozwarstwiający się; kolor, zapach i smak charakterystyczny; pakowany w opakowania od 0,5 do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 3 miesiące od daty dostawy 15871250-1 kg 420
11 Ocet Smak i zapach charakterystyczny; przejrzysty, w opakowaniach od 0,5 do 5 L , termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871110-8 l 945
12 Papryka suszona Smak, zapach i barwa charakterystyczne, w postaci proszku, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 168
13 Pieprz naturalny Mielony. Smak, zapach i barwa charakterystyczne, w postaci proszku, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872100-2 kg 378
14 Przyprawa płynna do zup (w l) Konsystencja płynna, zabarwienie ciemnobrązowe, na bazie białka sojowego. Pakowana w opakowania o pojemności od 1 do 5 L 15871210-9 kg 1050
15 Przyprawa uniwersalna Mieszanka suszonych ziół i przypraw, w postaci proszku lub granulek, bez grudek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871270-7 kg 851
16 Sól Niezbrylona, sypka. Barwa typowa, bez zanieczyszczeń. Jodowana lub niejodowana. Opakowania od 1 do 25 kg. Termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872400-5 kg 3854
17 Ziele angielskie Ziarna suszone, niezmielone. Zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871270-7 kg 210
18 Zupa barszcz biały Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 777
19 Zupa barszcz czerwony Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 914
20 Zupa pieczarkowa Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 601
21 Zupa żurek w postaci proszku lub granulek, pakowana w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 315
22 Zupa ogonowa Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 1638
23 Żelatyna Niezbrylona, sypka. Barwa typowa, bez zanieczyszczeń. Opakowania od 1 do 5 kg. Termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15800000-6 kg 21
24 Miód naturalny Nie sztuczny, kolor i konsystencja charakterystyczne, opakowanie 25 g, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 03142100-9 kg 11
25 Curry Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872000-1 kg 11
26 Oregano Zapach charakterystyczny, w postaci suszonego i rozdrobnionego ziela, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15870000-1 kg 23
27 Natka pietruszki suszona Smak i zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15893000-4 kg 38
28 Sos grzybowy Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 798
29 Sos myśliwski Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 210
30 Sos pieczeniowy Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 546
31 Sos boloński Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 1155
32 Sos pomidorowy Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 1155

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 2 - CUKIER BIAŁY
Cukier Biały, kryształ, w postaci sypkiej, pakowany w worki od 5 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15831200-4 kg 5303

Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15831200-4 - Cukier biały

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.

Flaki sojowe Teksturyzowane białko sojowe w postaci kostek rożnej wielkości, produkt suchy pakowany w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 840
Granulat sojowy Teksturyzowane białko sojowe w postaci granulatu, produkt suchy pakowany w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 693
Kostka sojowa Teksturyzowane białko sojowe w postaci kostek rożnej wielkości, produkt suchy pakowany w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 851
Kotlety sojowe Teksturyzowane białko sojowe w postaci kotletów o wadze 6 – 10 g, produkt suchy pakowany w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 Kg 2793
Pasztet sojowy Bez dodatków pochodzenia zwierzęcego, opakowanie typu alupak z tzw. zawleczką do otwierania, bez wad zamknięcia, niezdeformowane, waga 100 – 130 g, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 63

4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 4 – PRODUKTY ZBOŻOWE
Chrupki kukurydziane Wygląd swoisty, barwa biała lub jasnożółta, niepokruszone, pakowane w worki od 0,100 do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613310-4 kg 42
Kasza jęczmienna Barwa jasnoszara, zapach i smak swoisty, zawartość ziaren połamanych oraz mączki nie więcej niż 1,5%, pakowany w worki od 5 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613000-8 kg 8631
Kasza manna Bez grudek, mąki i otrąb, barwa biała z odcieniem żółtawym, zapach i smak swoisty, bez zanieczyszczeń, pakowany w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613000-8 kg 2793
Kasza gryczana Prażona, barwa jasnobrązowa do brunatnej, zapach i smak swoisty, zawartość ziaren połamanych oraz mączki nie więcej niż 1,5%, pakowany w worki od 5 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613000-8 kg 105
Mąka pszenna jasna, typ 450,500,550 Bez grudek, barwa jednolita, biała z odcieniem żółtym, zapach i smak swoisty. Pakowana w worki od 15 do 50 kg, jasna typ 450, 500, 550. Termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15612100-2 kg 5880
Płatki kukurydziane Barwa właściwa dla produktu, zapach i smak swoisty, niepokruszone. Pakowane w worki od 1 do 20 kg, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613311-1 kg 315
Chleb ryżowy W postaci wafli, pakowany w opakowania do 130 g, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15810000-9 kg 210
Ryż biały Ziarno zdrowe, czyste, suche, zawartość ziaren połamanych oraz mączki nie więcej niż 1,5%, barwa biała, smak i zapach swoiste pakowany w worki od 5 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15614300-8 kg 10080
Budyń
(bez cukru) Smakowy, w postaci sypkiej, niezbrylowany, pakowany w opakowania do 1 kg, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15600000-0 kg 389
Kisiel (bez cukru) Smakowy, w postaci sypkiej, niezbrylowany, dostępny w różnych smakach (w tym cytrynowy), barwa zgodna ze smakiem. Pakowany w opakowania do 1 kg, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15620000-0 kg 357
Mąka ziemniaczana Barwa biała, zapach i smak swoisty, pakowana w worki od 15 do 50 kg, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15620000-0 kg 441
Płatki owsiane Barwa właściwa dla produktu, zapach i smak swoisty, niepokruszone. Pakowane w worki od 1 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613380-5 kg 273


Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15613300-1 - Produkty zbożowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 5 – MAKARONY
1 Makaron kolanka Produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody. Bez dodatku jaj, mąki sojowej i pochodnych soi. Odpowiednio uformowany i wysuszony. Zawartość makaronu zdeformowanego przed ugotowaniem wynosi nie więcej niż 10%. Pakowany w worki papierowe lub foliowe, maksymalnie do 25 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 m-cy od terminu dostawy. 15851100-9 kg 10584
2 Makaron łazanki Produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody. Bez dodatku jaj, mąki sojowej i pochodnych soi. Odpowiednio uformowany i wysuszony. Zawartość makaronu zdeformowanego przed ugotowaniem wynosi nie więcej niż 10%. Pakowany w worki papierowe lub foliowe, maksymalnie do 25 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 m-cy od terminu dostawy. 15851100-9 kg 3045
3 Makaron świderki Produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody. Bez dodatku jaj, mąki sojowej i pochodnych soi. Odpowiednio uformowany i wysuszony. Zawartość makaronu zdeformowanego przed ugotowaniem wynosi nie więcej niż 10%. Pakowany w worki papierowe lub foliowe, maksymalnie do 25 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 m-cy od terminu dostawy. 15851100-9 kg 6132

Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851100-9 - Makaron niegotowany

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zgodnie z postanowieniami umowy - projekt stanowi załącznik do swz

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-05-14 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: za pośrednictwem platformy e-zamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-05-14 09:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-06-12

NAJNOWSZE ZLECENIE
Poszukujemy rury 177,8x4 - 18mb - Dobrcz
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania20-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Poszukujemy rury 177,8x4 - 18mb. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI