Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH ORAZ PRODUKTÓW WARZYWNICTWA DO MAGAZYNU ZAMAWIAJĄCEGO MIESZCZĄCEGO SIĘ W ZAKŁADZIE KARNYM W RZESZOWIE.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W RZESZOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000590467
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Załęska 76
1.5.2.) Miejscowość: Rzeszów
1.5.3.) Kod pocztowy: 35-322
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.7.) Numer telefonu: 178580700
1.5.8.) Numer faksu: 178535420
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_rzeszow@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH ORAZ PRODUKTÓW WARZYWNICTWA DO MAGAZYNU ZAMAWIAJĄCEGO MIESZCZĄCEGO SIĘ W ZAKŁADZIE KARNYM W RZESZOWIE.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c38e00ce-d1d7-11ec-9a86-f6f4c648a056
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00157540
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-05-13
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00093290/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.4 Dostawy artykułów spożywczych oraz produktów warzywnictwa tj.: (przypraw, warzyw strączkowych suchych, sosów zimnych, kawy i herbaty, makaronu, ryb przetworzonych, warzyw)
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP lub ID postępowania). W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej, email: zk_rzeszow@sw.gov.pl
2. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/,
ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal
oraz poczty elektronicznej: zk_rzeszow@sw.gov.pl
3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na EPUAP ma dostęp do formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z mini Portalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi oraz Regulaminie ePUAP.
4. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
5. Dokumenty elektroniczne, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w pkt. 3 adres email.
6. Nie udziela się żadnych ustnych i telefonicznych informacji, wyjaśnień czy odpowiedzi nakierowane do Zamawiającego pytania w sprawach wymagających zachowania pisemności postepowania.
7. Nie przewiduje się zebrania wszystkich Wykonawców.
8. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień regulaminu.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): II. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 2232/7/TP/22
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy artykułów spożywczych oraz produktów warzywnictwa
do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
ZADANIE I – PRZYPRAWY
Lp. Kod CPV Przedmiot zamówienia J.m. Ilość
1. 15830000-5 Cukier waniliowy - kolor biały lub lekko kremowy, aromat i smak w przyprawie – wanilia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 12 kg.
2. 15872000-1 Cynamon - konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe
od 5 do 10 kg. Ilość: 12 kg.
3. 15870000-7 Czosnek granulowany - konsystencja sypka, proszek lub granulat bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach - właściwe dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 70 kg.
4. 15893000-4 Koperek suszony – produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 30 kg.
5. 15872300-4 Kminek – produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 25 kg.
6. 15890000-3 Kwasek cytrynowy - kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, barwa biała. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 15 kg.
7. 15870000-7 Liść laurowy - produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość:24 kg.
8. 15872300-4 Majeranek - produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość:38 kg.
9. 15893300-7 Przyprawa do zup w płynie - z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin,
z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu. Opakowanie jednostkowe od 1 l do 5 l. Ilość: 1 250 l.
10. 15872200-3 Ziele angielskie - produkt dostarczony w szczelnym opakowaniu, po otwarciu opakowania intensywny zapach charakterystyczny dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 30 kg.
11. 15891000-0 Barszcz czerwony – koncentrat w proszku konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla barszczu. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 250 kg.
12. 15871000-4 Ocet - ocet spirytusowy 10 %. Opakowanie jednostkowe od 1 l do 5 l. Ilość: 320 l.
13. 15872000-1 Papryka suszona ostra - konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 100 kg.
14. 15872100-2 Pieprz czarny mielony - konsystencja sypka, bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 120 kg.
15. 15871200-6 Przyprawa do bigosu - konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 18 kg.
16. 15871200-6 Przyprawa do drobiu - konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 25 kg.
17. 15871200-6 Przyprawa do fasolki - konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 50 kg.
18. 15871200-6 Przyprawa do mięsa - konsystencja sypka, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 35 kg.
19. 15871270-7 Przyprawa jarzynowa typu Vegeta - konsystencja sypka, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, proszek bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla przyprawy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 450 kg.
20. 15891000-0 Rosół jarzynowy - konsystencja, sypka, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, proszek barwy żółtej bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smaki zapach – właściwe dla rosołu. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 700 kg.
21. 15871260-4 Sos koperkowy - konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej
dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 50 kg.
22. 15871260-4 Sos pieczarkowy - konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej
dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 250 kg.
23. 15871260-4 Sos myśliwski - konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 250 kg.
24. 15871260-4 Sos pieczeniowy - konsystencja sypka, proszek barwy charakterystycznej
dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 210 kg.
25. 15872400-5 Sól - spożywcza jodowana konsystencja sypka, kryształki bez grudek i zlepów. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 1 500 kg.
26. 15891400-4 Zupa grzybowa - konsystencja sypka z dodatkiem suszonych kawałków grzybów, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla zupy. Opakowanie jednostkowe
od 5 do 10 kg. Ilość: 200 kg.
27. 15891400-4 Zupa pieczarkowa - konsystencja sypka z dodatkiem suszonych kawałków grzybów, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla zupy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 200 kg.
28. 15891900-9 Zupa brokułowa - konsystencja, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla zupy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 180 kg.
29. 15871260-4 Żurek w proszku - konsystencja, proszek barwy charakterystycznej dla zastosowanych składników bez grudek i zlepów, dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia, smak i zapach – właściwe dla zupy. Opakowanie jednostkowe od 5 do 10 kg. Ilość: 200 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-07-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny – waga 100%.
2. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
3. Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej przez komisję przetargową.
CENA
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
Cena najniższa ze wszystkich ofert × 100 pkt × Waga kryterium 100%
Cena oferty badanej
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez wykonawcę w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ), na podstawie kalkulacji sporządzonej
w formularzu cenowym (załącznik nr 2 do SWZ).
4. W sytuacji, jeżeli wykonawca nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
5. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane
w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
6. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
7. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zmawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
8. W przypadku braku zgody, o której mowa w ust. 7, oferta podlega odrzuceniu, a zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy artykułów spożywczych oraz produktów warzywnictwa
do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
ZADANIE II - MAKARON
Lp. Kod CPV Przedmiot zamówienia J.m. Ilość
1. 15851100-9 Makaron (duże różne kształty) - produkt otrzymany z surowców pochodzących
z przemiału ziarna pszenicy, z dodatkiem jaj i innych składników, odpowiednio uformowany i wysuszony. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 20 kg. Ilość: 7 500 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-07-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny – waga 100%.
2. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
3. Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej przez komisję przetargową.
CENA
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
Cena najniższa ze wszystkich ofert × 100 pkt × Waga kryterium 100%
Cena oferty badanej
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez wykonawcę w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ), na podstawie kalkulacji sporządzonej
w formularzu cenowym (załącznik nr 2 do SWZ).
4. W sytuacji, jeżeli wykonawca nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
5. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane
w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
6. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
7. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zmawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
8. W przypadku braku zgody, o której mowa w ust. 7, oferta podlega odrzuceniu, a zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy artykułów spożywczych oraz produktów warzywnictwa
do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
ZADANIE III – SOSY ZIMNE
Lp. Kod CPV Przedmiot zamówienia J.m. Ilość
1. 15871230-5 Ketchup – skład: pomidory, cukier, sól, ocet, aromaty. Opakowanie jednostkowe od 1 kg do 5 kg. Ilość: 430 kg.
2. 15871273-8 Majonez - konsystencja jednolita, kremowa, gęsta, barwa właściwa dla zastosowanych surowców. Opakowanie jednostkowe od 1 kg do 5 kg. Ilość: 1 125 kg.
3. 15871250-1 Musztarda - konsystencja jednolita, kremowa, gęsta, barwa właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych. Opakowanie jednostkowe od 1 kg do 5 kg. Ilość: 375 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-07-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny – waga 100%.
2. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
3. Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej przez komisję przetargową.
CENA
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
Cena najniższa ze wszystkich ofert × 100 pkt × Waga kryterium 100%
Cena oferty badanej
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez wykonawcę w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ), na podstawie kalkulacji sporządzonej
w formularzu cenowym (załącznik nr 2 do SWZ).
4. W sytuacji, jeżeli wykonawca nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
5. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane
w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
6. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
7. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zmawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
8. W przypadku braku zgody, o której mowa w ust. 7, oferta podlega odrzuceniu, a zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy artykułów spożywczych oraz produktów warzywnictwa
do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
ZADANIE IV – RYBY PRZETWORZONE
Lp. Kod CPV Przedmiot zamówienia J.m. Ilość
1. 15220000-6 Burgery rybne – produkt panierowany, głęboko mrożony, gotowy do obróbki termicznej. Skład z zawartością mięsa ryby min. 40%, o masie 1 szt. min. 100g. Opakowanie jednostkowe
od 5 kg do 10 kg. Ilość: 1 900 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-07-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny – waga 100%.
2. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
3. Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej przez komisję przetargową.
CENA
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
Cena najniższa ze wszystkich ofert × 100 pkt × Waga kryterium 100%
Cena oferty badanej
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez wykonawcę w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ), na podstawie kalkulacji sporządzonej
w formularzu cenowym (załącznik nr 2 do SWZ).
4. W sytuacji, jeżeli wykonawca nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
5. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane
w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
6. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
7. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zmawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
8. W przypadku braku zgody, o której mowa w ust. 7, oferta podlega odrzuceniu, a zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy artykułów spożywczych oraz produktów warzywnictwa
do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
ZADANIE V – KAWA I HERBATA
Lp. Kod CPV Przedmiot zamówienia J.m. Ilość
1. 15862000-8 Kawa zbożowa - produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie wodnego wyciągu prażonych zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych o konsystencji proszku. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 25 kg. Ilość: 550 kg.
2. 15860000-4 Herbata granulowana czarna. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 25 kg. Ilość: 600 kg.
3. 15860000-4 Herbata owocowa – produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie owoców np. aronii, jabłek, kwiatu hibiskusa, owoców maliny, owoców czarnej porzeczki, skórki pomarańczowej
z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych. Herbata ekspresowa, w saszetkach
od 50 g do 100 g, o wydajności 20 l ze 100 g herbaty. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 25 kg. Ilość: 700 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-07-01 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny – waga 100%.
2. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
3. Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej przez komisję przetargową.
CENA
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
Cena najniższa ze wszystkich ofert × 100 pkt × Waga kryterium 100%
Cena oferty badanej
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez wykonawcę w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ), na podstawie kalkulacji sporządzonej
w formularzu cenowym (załącznik nr 2 do SWZ).
4. W sytuacji, jeżeli wykonawca nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
5. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane
w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
6. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
7. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zmawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
8. W przypadku braku zgody, o której mowa w ust. 7, oferta podlega odrzuceniu, a zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy artykułów spożywczych oraz produktów warzywnictwa
do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
ZADANIE VI – WARZYWA STRĄCZKOWE SUSZONE, ŁUSKANE
Lp. Kod CPV Przedmiot zamówienia J.m. Ilość
1. 03212213-6 Groch suszony łuskany – suszony produkt wolny od zanieczyszczeń. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 20 kg. Ilość: 600 kg.
2. 03221210-1 Fasola Jaś - średnia suszona. Opakowanie jednostkowe od 5 kg do 20 kg. Ilość: 1 400 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212200-2 - Warzywa strączkowe suszone, łuskane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-07-01 do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny – waga 100%.
2. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
3. Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej przez komisję przetargową.
CENA
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
Cena najniższa ze wszystkich ofert × 100 pkt × Waga kryterium 100%
Cena oferty badanej
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez wykonawcę w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ), na podstawie kalkulacji sporządzonej
w formularzu cenowym (załącznik nr 2 do SWZ).
4. W sytuacji, jeżeli wykonawca nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
5. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane
w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
6. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
7. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zmawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
8. W przypadku braku zgody, o której mowa w ust. 7, oferta podlega odrzuceniu, a zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawy artykułów spożywczych oraz produktów warzywnictwa
do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03110000-5 - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-07-01 do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny – waga 100%.
2. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
3. Oferty będą oceniane metodą punktową w skali 100-punktowej przez komisję przetargową.
CENA
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
Cena najniższa ze wszystkich ofert × 100 pkt × Waga kryterium 100%
Cena oferty badanej
Oferta może otrzymać maksymalnie 100 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez wykonawcę w formularzu ofertowym (załącznik nr 1 do SWZ), na podstawie kalkulacji sporządzonej
w formularzu cenowym (załącznik nr 2 do SWZ).
4. W sytuacji, jeżeli wykonawca nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
5. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą oferować cen wyższych niż zaoferowane
w uprzednio złożonych przez nich ofertach.
6. Zamawiający wybiera najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą określonym w SWZ.
7. Jeżeli termin związania ofertą upłynie przed wyborem najkorzystniejszej oferty, zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta otrzymała najwyższą ocenę, do wyrażenia, w wyznaczonym przez zmawiającego terminie, pisemnej zgody na wybór jego oferty.
8. W przypadku braku zgody, o której mowa w ust. 7, oferta podlega odrzuceniu, a zamawiający zwraca się o wyrażenie takiej zgody do kolejnego wykonawcy, którego oferta została najwyżej oceniona, chyba że zachodzą przesłanki do unieważnienia postępowania.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą ubiegać się wspólnie o udzielenie zamówienia.
W takim przypadku:
• Niedopuszczalna jest sytuacja, kiedy wykonawca składa jedną ofertę samodzielnie, drugą zaś wspólnie z innymi wykonawcami. Dotyczy to również sytuacji, kiedy wykonawca ubiega się o zamówienie jako uczestnik dwóch konsorcjów;
• Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego.
• Oryginał pełnomocnictwa opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia lub kopia potwierdzona notarialnie, opatrzona kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez notariusza, powinny być załączone do oferty
i zawierać w szczególności wskazanie:
- postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczą,
- wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu siedziby,
- ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.
• Wszelka korespondencja prowadzona będzie przez zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
2. Jeżeli jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych wykonawców.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy, zostały określone w projekcie umowy (załączniku nr 5 do SWZ).
2. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zamian w umowie na zasadach określonych w projekcie umowy (załącznik nr 5 do SWZ).
3. Zmiana umowy wymaga dla swej ważności, pod rygorem nieważności, zachowania formy pisemnej.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-05-23 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/, https://epuap.gov.pl/wps/portal
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-05-23 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-06-12
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
BRAK.