Dostawy artykułów spożywczych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy artykułów spożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWięckowice
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-12-07
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej w Więckowicach
  • Data publikacji ogłoszenia2021-11-18
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00273982
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy artykułów spożywczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Więckowicach

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000297922

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Słoneczna 3

1.5.2.) Miejscowość: Więckowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-082

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski

1.5.7.) Numer telefonu: 12 285 16 03

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: wieckowicezam@poczta.onet.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: dpswieckowice.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawy artykułów spożywczych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-45673843-4724-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00273982

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-18

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

www.dpswieckowice.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1) https://miniportal.uzp.gov.pl
2) https:/dpswieckowice.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.Zasady użycia mini Portalu opisano w regulaminie korzystania z mini Portalu pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/Warunkiuslugi.aspx oraz regulaminie ePUAP
2. Zasady obsługi strony internetowej : komputer PC z drukarką, dostęp do Internetu: Word, pdf, Excel opcjonalnie

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 468168 PLN

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 405937 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawy mleka i jego przetworów :
Jogurt naturalny op. 150 g. o zawartości tłuszczu 0%-2% w 100g jogurtu, gęsty szt 1300
Jogurt owocowy op.150 g.o zawartości tłuszczu 0% -2 % w 100g jogurtu, smak truskawkowy, brzoskwiniowy, malinowy, z owoców leśnych, ananasowy, gęsty, z widocznymi kawałkami owoców (zawartość owoców min.3,5%). szt3100
Kefir op. do 1 l. o zawartości tłuszczu 2% w 100g kefiru. l 170
Margaryna Palma a 250 g. o zawartości tłuszczu 80% kg 155
Masło ekstra, z zawartością tłuszczu zwierzęcego (mlekowego), nie mniej niż 82%, z zawartością wody poniżej 17%, niesłone (nie więcej niż 2% soli) - w 100g masła. Nie posiadające tłuszczów innego pochodzenia (np. oleje, margaryny), o stałej konsystencji.Pakowane w kostki 200g kg 1531
Maślanka naturalna opak do 1 l. zawartość tłuszczu 2% l 125
Maślanka owocowa jagodowa, truskawkowa, brzoskwiniowa op. do 1 l l 345
Mleko krowie o zawartości tłuszczu 2% w litrze mleka, pakowane w worki foliowe do10 l, worki nieuszkodzone, czyste. L 17 700
Mleko w proszku op.do 0,5kg spożywcze, krowie,pełne, niegranulowane. kg 10
Mleko zagęszczone niesłodzone opakowanie 0,5 l l 60
Ser biały półtłusty , niekwaśny, o zawartości tłuszczu 4% w 100g sera kg 1480
Ser topiony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 20% w 100g suchej masy. Smaki: naturalny, oraz z dodatkami: szynki, papryki, szczypiorku, pieczarek. Waga 1szt - 100g. kg 63
Ser żółty Gouda lub Edamski posiadający nie mniej niż 27 gram tłuszczu zwierzęcego ( mlekowego) w 100 gram sera, nieposiadający tłuszczów innego pochodzenia (np.oleje, margaryny), kawałki o wadze 3-4 kg, nie łamiący się kg 115
Serek Bieluch lub równoważny opak.100 gram, o zawartości tłuszczu nie mniej niż 3 gram, węglowodanów 4,5 gram, białka 9 gram - w 100 gramach serka. kg 50
Serek do chleba op. do 100 g śmietankowy, z ziołami, ze szczypiorkiem, z czosnkiem, z ogórkiem i koperkiem, z papryką, z chrzanem o zawartości tłuszczu nie mniej niż 15 gram, węglowodanów 3 gram , białka 5 gram- w 100 gramach serka. kg 210
Serek fromage a 100 g , naturalny, o smaku: śmietankowym, czosnkowym, chrzanowym, warzywnym. kg 50
Serek grani ziarnisty op. do 200 g , widoczne granulki sera, oddzielające się od śmietanki, o zawartości tłuszczu 3-5% w 100g serka. kg 430
Serek homo naturalny op. do 200 g o zawartości tłuszczu 3 - 7 % w 100g serka. kg 80
Serek homo owocowy op. do 200 g o zawartości tłuszczu 3 - 7 % w 100g serka. kg 140
Serek kanapkowy naturalny, ze szczypiorkiem, z czosnkiem, z papryką op. do 150 g o zawartości tłuszczu nie mniej niż 14 gram, węglowodanów 6 gram , białka 6 gram- w 100 gramach serka. kg 105
Serek Ostrowia lub równoważny mix.op 120 g o zawartości tłuszczu 23 g., białka5 g, węglowodanów 4 g- w 100 gramach serka kg 300
Śmietana opakowanie twarde do 5 l. o zawartości tłuszczu 18% w litrze śmietany, homogenizowana, słodka, bez grudek l 1480

4.2.5.) Wartość części: 116095 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Klasyfikacja ofert pod względem ceny od najniższej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły spożywcze sypkie i inne:1 Andruty wafle cukrzycowe opak do 110 g. kg 124
2 Budyń bez cukru opak.do 1 kg., smak śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, malinowy. kg 130
3 Bulion drobiowy Winiary kg 3
4 Chrupki krakowskie a 350g. szt 80
5 Ciastka deserowe nadziewane lub w czekoladzie , których termin przydatności do spożycia wynosi minimum 14 dni a maksymalnie 45 dni od daty produkcji kg 225
6 Ciastka herbatniki szkolne kg 15
7 Ciastka Krakersy Lajkonik lub równoważne o wartości energetycznej 476 kcal,21gram tłuszczu, 62 gramy węglowodanów na 100gram krakersów opakowanie 180 g kg 30
8 Ciastka typu Grześki w czekoladzie a 36g. kg 74
9 Cukier opak do 1 kg. kg 2400
10 Cukier puder opak.do 0,5 kg kg 125
11 Cukier waniliowy opak do 1 kg. kg 10,5
12 Cukierki w czekoladzie- mieszanka krakowska kg 24
13 Cynamon opak do 1 kg. kg 1
14 Czekolada dla diabetyków opak.do 100 g kg 20
15 Czosnek granulowany opak do 1 kg. kg 25
16 Drożdże piekarskie opak.do 100 g. kg 9,5
17 Galaretka owocowa opakowanie do1kg, smak: truskawkowa, wiśniowa, agrestowa, brzoskwiniowa i cytrynowa, o zawartości żelatyny wieprzowej. kg 165
18 Herbata ekspresowa owocowa (ze sznureczkiem) różne smaki Vitax op.-20 szt. op. 350
19 Herbata liściasta Madras opak.do 1 kg. kg 155
20 Kakao Wawel lub równoważne opakowanie = 100g, sypkie, bez cukru, ekstra , ciemne, niskotłuszczowe o zaw. 10 – 12% w100g suchej masy kg 10
21 Kasza jęczmienna sypka, średnia, pakowana w torebki 1kg kg 120
22 Kasza manna sypka, pakowana w torebki 1kg kg 180
23 "Kawa zbożowa Kujawianka lub równoważna opak do 0,5 kg., składniki: żyto prażone 60%, jęczmień 20%, cykoria, burak prażony



" kg 130
24 Ketchup Roleski lub równoważny- łagodny, opakowanie plastik do 500g, gęsty, produkowany z pomidorów( 205 gram pomidorów w 100 gram ketchupu) , o intensywnej, czerwonej barwie, bez konserwantów,zagęstników i dodatków "E" kg 80
25 Ketchup Roleski lub równoważny -pikantny, opakowanie plastik do 500g, gęsty, produkowany z pomidorów( 205 gram pomidorów w 100 gram ketchupu) , o intensywnej, czerwonej barwie, bez konserwantów,zagęstników i dodatków "E" kg 80
26 Kisiel bez cukru opak.do 1 kg. smak: malinowy, morelowy, wiśniowy,truskawkowy i cytrynowy. kg. 115
27 Kleik ryżowy Bobovita lub równoważny błyskawiczny zawierający 99,9% mąki ryżowej,opak do 200 g. kg 4
28 Kminek opak do 1 kg. kg 1
29 Konserwa rybna-śledź w oleju opak. 300 g.-330 gram, zawartość śledzia minimum 55% w 100 gramach produktu kg 44
30 Konserwa rybna-śledź w pomidorach opak. 300 g.-330 gram zawartość śledzia minimum 55% w 100 gramach produktu kg 44
31 Kwasek cytrynowy opak.do 1 kg. kg 19
32 LiśćLaurowy opak. Do 1 kg kg 1,6
33 Majeranek opak do 0,2 kg. kg 1,5
34 Majonez Roleski lub równoważny opak. do 1 kg ,stołowy o zawartości tłuszczu nie mniej niż 51% i jaj kurzych nie mniej niż 11% w 100g majonezu, bez konserwantów, gęsty, barwa kremowa kg 335
35 Makaron drobny 4-ro jajeczny ,wysokiej jakości – zachowujący kształt po ugotowaniu,pakowany po 0,50kg; kg 300
36 Makaron nitki 4-ro jajeczny ,wysokiej jakości – zachowujący kształt po ugotowaniu,pakowany po 0,50kg; kg 150
37 Makaron Łazanki 4-ro jajeczny ,wysokiej jakości – zachowujący kształt po ugotowaniu,pakowany po 0,50kg; kg 70
38 Makaron różny 4-ro jajeczny ,wysokiej jakości – zachowujący kształt po ugotowaniu,pakowany po 0,50kg; kg 315
39 Makrela wędzona kg 200
40 Mąka pszenna tortowa typ 450 , pakowana w torebki 1kg sypka, barwa jasno kremowa. kg 2300
41 Mąka ziemniaczana opak do 1 kg. kg 110
42 Miód naturalny wielokwiatowy , płynny opak.do 400g. kg 75
43 Musztarda delikatesowa Roleski lub równoważna opak do 0,5 kg.bezkonserwantów,zagęstników, stabilizatorów i dodatków "E" kg 55
44 Ocet 10% opak do 0,5 l l 33
45 Olej butelka do1litra, roślinny, z pierwszego tłoczenia, o niskiej zawartości kwasu eurukowego, nadający się do pieczenia i smażenia. l 440
46 Oregano opak do 50 g. kg 0,2
47 Paluszki słone Lajkonik lub równoważne , mające 374 kcal w 100 gramach paluszków opak.do 300 g. kg 150
48 Pieprz naturalny czarny mielony 100% opak do 1 kg, w składzie tylko pieprz, bez innych dodatków. kg 26
49 Płatki kukurydziane bez dodatków smakowych CornFlakesopak.do 1 kg. kg 60
50 "Płatki owsiane górskie ,barwa swoista dla produktu, pakowane w torebki od 0,50 kg - 1kg, klasa I

" kg 90
51 Proszek do pieczenia opak do 50 g. kg 3
52 Przyprawa do kurczaka złocista Kamis lub równoważna opak do 1 kg., o zawartości : sól, papryka słodka 14%,gorczyca biała, czosnek-5,8%,, kolendra, kurkuma, kozieradka-2,4%, chili-2% imbir, cynamon, kmin, goździki, gałka muszkatałowa. kg 4,5
53 Przyprawa do mięsa Kamis lub równoważna opak do 1 kg. o zawartości:sól, czosnek, gorczyca, kminek,kolendra, papryka słodka, majeranek, cząber, rozmaryn, chili. kg 0,5
54 Przyprawa do potraw "Kucharek" lub równoważna , o zawartości minimum 15, 5% suszonych warzyw. opak do 1 kg., kg 75
55 Przyprawa w płynie do zup Winiary a 1l. l 185
56 Rodzynki opakowanie od 0,50kg do 1kg, owoc średniej wielkości, typu sułtańskie kg 39
57 Ryż barwa biała, długo ziarnisty, pakowany w torebki 1kg, klasa I kg 435
58 Sól kuchenna jodowana opak do 1 kg. kg 660
59 Śledzie solone Matias opak 3kg.po odcieku 2 kg. kg 160
60 Śledzie solone Matias opak 5kg.po odcieku 4 kg. kg 160
61 Śliwki suszone bez pestek opak do 250 g. kg 6
62 Śmietana śnieżka opak do 60 g. kg 34
63 Wiórka kokosowe opak do 100 g. kg 19
64 Ziele angielskie opak do 1 kg. kg 5,5
65 Żelatyna wieprzowa opakowanie do 1 kg. kg 20
66 Soda oczyszczona kg 0,6

4.2.5.) Wartość części: 69520 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Klasyfikacja ofert pod względem ceny od najniższej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przetwory owocowe i warzywne: 1 Barszcz biały op. do 0,5 l butelka , kiszony, z mąki żytniej; l 180
2 Barszcz czerwony koncentrat Krakus lub równoważny op do 0,3 l. zawierający zagęszczony sok z buraków czerwonych 59,2% l 78
3 Brzoskwinie w syropie a 850g w puszce, op. 0,850-1 kg, bez pestek, krojone w połówki szt 20
4 Chrzan tarty Polonaise lub równoważny op. do 200 g. min. 62% chrzanu,102 kcal, tłuszcz 07 g, białko 2,7 g na 100g produktu kg 121
5 Dżem bez cukru op. do 400 g.z kawałkami owoców, różne smaki, bez konserwantów, sporządzony z min 40% owoców na 100g produktu kg 470
6 Groszek konserwowy op. do 400 g. z otwieraczem, sałatkowy, średnie ziarna kg 170
7 "Koncentrat pomidorowy 28-30% wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków, min.104 kcal., tłuszcz 0,8 g., węglowodany18 g na 100 g produktu, PUDLISZKI lub równoważny opakowanie do 1 kg pasteryzowany, bez konserwantów 28- 30% Pudliszki op.do 1 kg " kg 220
8 "Koncentrat pomidorowy 28-30% wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków, min.104 kcal., tłuszcz 0,8 g., węglowodany18 g na 100 g produktu, PUDLISZKI lub równoważny opakowanie do 200 g.

pasteryzowany,
bez
konserwantów 28- 30% Pudliszki op.do 1 kg " kg 20
9 Kukurydza konserwowa op. do 400 g. z otwieraczem, sałatkowa, półsłodka kg 190
10 Marmolada owocowa twarda o smaku różanym op. do 1 kg kg 45
11 Nektar czarna porzeczka zaw. sok z czarnych porzeczek z zagęszczonego soku min.(25%) , zaw. w 100 ml 49 kcal,wit. C 6 mg. TYMBARK lub równoważny a 1 l. l 200
12 Papryka konserwowa czerwona półsłodka op. do 1 lit. kg 460
13 Pieczarki marynowane op. do 1 lit. grzyby całe w zalewie octowej kg 190
14 Powidło śliwkowe kg 30
15 Sałatka szwedzka op. do 1 lit. kg 420
16 Sałatka z czerwonej kapusty z dod. jabłka o smaku łagodnym op. do 1 lit. kg 45
17 Sok jabłkowy 100 % z zagęszczonego soku jabłkowego zaw. w 100 ml. 43 kcal, wit. C 6 mg-TYMBARK lub równoważny opak. 1 l. l 300
18 Sok multiwitamina z zagęszczonych soków z: jabłek (60%) i pomarańczy (22%), sok z marchwi z zagęszczonego soku (12%), przeciery z: bananów (3%), brzoskwiń, gujawy i papai, soki z zagęszczonych soków z: ananasów (2%), mango (0,5%), marakui (0,1%), liczi (0,05%), figi kaktusowej, kiwi i limonek,zaw. w 100 ml.51 kcal, wit. C-12 mg. - TYMBARK lub równoważny opak.1 l. l 300
19 Sok pomarańczowy 100 % z zagęszczonego soku pomarańczowego zaw. w 100 ml. 45 kcal, wit. C 6 mg-TYMBARK lub równoważny opak. 1 l. l 400
20 Sok pomarańczowy 100 % z zagęszczonego soku pomarańczowego zaw. w 100 ml. 45 kcal, wit. C 6 mg-TYMBARK lub równoważny opak. 200 ml. l 40
21 Syrop o smaku malinowym, wysokosłodzony, pasteryzowany,bez substancji konserwujących zaw. min.3% zagęszczonego soku malinowego l 100

4.2.5.) Wartość części: 26913 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Klasyfikacja ofert pod względem ceny od najniższej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mrożonki:1 Borówki mrożone opak.do 2,5 kg kg 160
2 Brokuły różyczki, paczkowane 2- 2,5 kg kg 110
3 Brukselka mrożona opak.do 2,5 kg kg 80
4 Fasola szparagowa mrożona zielona opak.do 2,5 kg kg 70
5 Fasola szparagowa mrożona żółta opak.do 2,5 kg kg 70
6 Filet z mintaja mrożony metodą „Shatter pack”, bez glazury (filety układane warstwami, oddzielone foliowymi przekładkami). barwa fileta biała, bez skóry. kg 120
7 Filet z morszczuka mrożony metodą „Shatter pack”,,bez glazury (filety układane warstwami, oddzielone foliowymi przekładkami), barwa fileta biała, bez skóry. kg 360
8 Groszek zielony mrożony opak.do 2,5 kg. kg 110
9 Kalafior mrożony różyczki, paczkowane 2- 2,5 kg kg 235
10 Mieszanka kompotowa mrożona 5-cio składnikowa opakowanie do 10 kg kg 2650
11 Szpinak mrożony mielony opak. do 2,5 kg. kg 165
12 Śliwy bez pestek mrożone opak.do 2,5 kg kg 120
13 Truskawki mrożone opak.do 2,5 kg. kg 125

4.2.5.) Wartość części: 26919 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Klasyfikacja ofert pod względem ceny od najniższej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso i wędliny: 1 Baleron gotowany, wędzony, mięso - karkówka wieprzowa, bez nadmiernego przerostu tłuszczu, o zawartości powyżej 70% mięsa w 100g baleronu. kg 10
2 Boczek wędzony gotowany, peklowany, bez żeberek, chudy, o kształcie prostokąta. Zawartość mięsa powyżej 80% w 100g boczku. kg 153
3 Boczek wędzony peklowany, bez żeberek, chudy, o kształcie prostokąta. Zawartość mięsa powyżej 80% w 100g boczku. kg 25
4 Flaki wołowe blanszowane czyszczone, o barwie białej, parzone, krojone w paski, w opakowaniach do 3 kg. kg 90
5 Kaszanka w naturalnej osłonie parzona, wyprodukowana z podrobów(20 %) i tłuszczu (20%) w 100g kaszanki, z dodatkiem krwi, kaszy i przypraw (dobrze wymieszane składniki), w osłonce naturalnej kg 145
6 Kiełbasa biała wieprzowa,średniorozdrobniona , parzona, o zawartości minimum 60% mięsa w 100g kiełbasy. Składniki średnio rozdrobnione, dobrze wymieszane, w osłonce naturalnej ściśle przylegającej do farszu, 1 szt 80-100g kg 31
7 Kiełbasa krakowska parzona wieprzowo - wołowa, o zawartości mięsa powyżej 60% w 100g kiełbasy, grubo rozdrobniona. kg 183
8 Kiełbasa mielonka wieprzowa, o zawartości mięsa powyżej 60% w 100g kiełbasy, składniki średnio rozdrobnione. kg 45
9 Kiełbasa mortadela wieprzowo-wołowa, o zawartości mięsa 50% w 100g kiełbasy, homogenizowana, w osłonce sztucznej ściśle przylegającej do farszu. kg 90
10 Kiełbasa parówkowa wieprzowa, o zawartości powyżej 70% mięsa w 100g wyrobu. Składniki drobno rozdrobnione, dobrze wymieszane, w osłonce sztucznej, ściśle przylegającej do farszu, 1 szt 100 -110g kg 180
11 Kiełbasa podwawelska kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona, wędzona zawierająca minimum 70% mięsa wieprzowego w 100 gramach kiełbasy, w osłonce naturalnej kg 50
12 Kiełbasa szynkowa gruborozdrobniona, wieprzowa, wędzona, parzona, zawierająca minimum 60% mięsa wieprzowego w 100g kiełbasy kg 200
13 Kiełbasa wiejska drobiowa cienka, wędzona,piewczona o zawartości powyżej 70 gram mięsa drobiowego i 46 gram mięsa wieprzowego w 100g wyrobu. Składniki średniorozdrobnione, dobrze wymieszane, w osłonce naturalnej, ściśle przylegającej do farszu. kg 100
14 kiełbasa swojska, wieprzowa, cienka, wędzona, pieczona, o zawartosci powyżej 70 gram mięsa drobiowego i 46 gram miesa wieprzowego w 100 gramach wyrobu. Składniki średniorozdrobnione, dobrze wymieszane, w psłonce naturalnej, ściśle przylegającej do farszu. kg 250
15 Kiełbasa zielonogórska wieprzowa ,średnio rozdrobniona, parzona zawierająca min.51% mięsa wieprzowego w 100 gramach kiełbasy. kg 59
16 Kiełbasa zwyczajna wieprzowa, cienka, składniki średnio rozdrobnione, o zawartości 60% mięsa w 100g kiełbasy, z małą ilością tłuszczu, w osłonce naturalnej ściśle przylegającej do farszu, skórka łatwo się ściągająca. kg 150
17 Kiełbasa żywiecka wieprzowa, wędzona, pieczona,o zawartości powyżej 80% mięsa w 100g kiełbasy. Składniki średnio rozdrobnione, dobrze wymieszane. W osłonce sztucznej, ściśle przylegającej do farszu, przylegającej do farszu, skórka łatwo się ściągająca. kg 407
18 Kości wieprzowe w kawałkach do 1 kg kg 600
19 Kości wołowe w kawałkach do 1 kg kg 300
20 Kurczak świeży surowy, waga tuszki ok.1,60 - 1,8 kg I gat. oczyszczony, wypatroszony, barwa mięśnia różowa, bez nadmiernego wycieku, schłodzony, nie mrożony, pozbawiony piór. kg 480
21 Mięso – filet z kurczaka surowy, I gat., bez kości, barwa mięśnia- różowa,waga netto, bez śladów wody i lodu. kg 180
22 Mięso udko z kurczaka, surowe, I gat. , oczyszczony, bez piór, barwa mięśnia różowa, waga 1 szt 230-250g kg 1170
23 Mięso gulaszowe wieprzowe gatunek I , chude,bez skóry, bez słoniny, barwa mięśnia-jasno różowa,waga netto, bez śladów wody i lodu. kg 610
24 Mięso gulaszowe wołowe gatunek I chude, barwa mięśnia-jasno czerwona,waga netto, bez śladów wody i lodu. kg 600
25 Mięso karczek wieprzowy bez kości I gat, chudy,waga netto, bez śladów wody i lodu. kg 20
26 Mięso łopatka wieprzowa bez kości, I gat, bez skóry, bez słoniny, barwa mięśnia-jasno różowa,waga netto, bez śladów wody i lodu. kg 20
27 Mięso pieczeń woł. I gat. młode, bez tłuszczu, o barwie mięśnia - jasno czerwonej, nie przerośnięta żyłami, waga netto, bez śladów wody i lodu. kg 500
28 Mięso schab z kością I gat. bez słoniny, barwa mięśnia – różowa,waga netto, bez śladów wody i lodu. kg 695
29 Mięso żeberka – surowe, wąskie, cięte paski, chude,waga netto, bez śladów wody i lodu. kg 155
30 Ogonówka wędzona gotow.wieprzowa, o zawartości powyżej 80% mięsa w 100g ogonówki. kg 70
31 Parówki cienkie drobiowo- wieprzowa o zawartości powyżej 60% mięsa w 100g wyrobu kg 625
32 Pasztet drobiowy o zawartości podrobów i mięsa powyżej 70% w 100g wyrobu, powierzchnia pasztetu zapieczona kg 205
33 Pasztetowa drobiowa o zawartości surowców drobiowych powyżej 41% (skórki z indyka i kurczaka, wątroba z kurczaka, mięso mechanicznie oddzielone indycze), i surowców wieprzowych powyżej 20% (tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, wątroba wieprzowa). kg 363
34 Polędwica drobiowa gruborozdrobniona zawierająca minimum 76 % mięsa drobiowego w 100 gramach polędwicy. kg 120
35 Polędwica sopocka wieprzowa wędzona, parzona, o zawartości powyżej 80% mięsa w 100g polędwicy. kg 35
36 Rolada boczkowa wędzona gotowana zawierająca minimum 70% mięsa w 100 gramach produktu kg 25
37 Rolada schabowa wędzona gotowana zawierająca minimum 70% mięsa w 100 gramach produktu. kg 28
38 Salceson drobiowy z indyka batony we folii, parzony, z małą ilością galarety, o zawartości mięsa drobiowego min 70% w 100g salcesonu, bez chrząstek. kg 325
39 Szynka gotowana drobiowa - blok indyczy, o zawartości powyżej 60% mięsa w 100g szynki, składniki grubo rozdrobnione, równomiernie rozłożone, w osłonce sztucznej ściśle przylegającej do farszu. kg 20
40 Szynka konserwowa wieprzowa, o zawartości powyżej 60% mięsa w 100g szynki, prasowana, mięso grubo rozdrobnione. kg 183
41 Szynka wiejska, wędzona gotowana parzona, mięso nie rozdrabniane, w kawałku, 100 g produktu otrzymanego ze 120g mięsa wieprzowego, chuda, nie popękana. kg 360
42 Wątroba drobiowa surowa, różowa, z kurczaka, bez żółci. kg 51
43 Wątroba wieprzowa o barwie jasno brązowej, bez przekrwień, bez żółci. kg 60
44 Żołądki drobiowe surowe, oczyszczone, z kurczaka. kg 10

4.2.5.) Wartość części: 126119 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Klasyfikacja ofert pod względem ceny od najniższej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jajka kurze szt 42 400

4.2.5.) Wartość części: 15006 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Klasyfikacja ofert pod względem ceny od najniższej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ziemniaki warzywa okopowe:1 Buraki czerwone kg. 870
2 Cebula kg. 800
3 Kapusta biała kg. 450
4 Kapusta czerwona kg. 160
5 Marchew kg. 1650
6 Pietruszka kg. 470
7 Por szt 200
8 Seler kg. 600
9 Ziemniaki kg. 9 000

4.2.5.) Wartość części: 9235 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-04-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Klasyfikacja ofert pod względem ceny od najniższej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Owoce i warzywa pozostałe:1 Banany owoce zdrowe, o barwie żółtej, bez ciemnych przebarwień, dojrzałe, średniej wielkości kg 252
2 Cytryny dojrzałe owoce , średniej wielkości , cienka skórka kg 111
3 Fasola Jaś biała, sucha, duża, bez śladu pleśni i robaków, pakowana w worki foliowe po 5kg kg 36
4 Groch żółty łuskany ,suchy, bez śladu pleśni i robaków, pakowany w worki foliowe po 5kg kg 25
5 Grzyby pieczarki świeże , białe, średniej wielkości, bez uszkodzeń, czyste kg 35
6 Grzyby suszone - podgrzybki suche, bez śladu pleśni i robaków, pakowane w worki foliowe po 20-50 gram kg 1,5
7 Jabłka deserowe gat.I, owoce dojrzałe o wadze 1szt – 150g - 200g kg 2300
8 Kapusta kiszona dobrej jakości, o barwie białej, bez posmaku goryczki, bez dodatku octu, pakowana w opak.foliowe o wadze 1 kg-5 kg. kg 101
9 Kapusta pekińska świeża, średnia wielkość, nie uszkodzona, bez posmaku goryczki, o wadze 1 -1,40kg szt. 120
10 Kiwi , 1 szt. 80g – 130g, owoce dojrzałe, zdrowe kg 80
11 Mandarynki 1 szt. ok. 50g, owoce zdrowe, bez pestek, słodkie kg 240
12 Ogórki kiszone solony z umiarem, twardy, pakowany w opakowania foliowe o wadze 1 kg-5 kg . Ogórki średniej wielkości. kg 270
13 Pomarańcze 1 szt. ok. 150g-200g, owoce zdrowe, dojrzałe, słodkie kg 120
14 Pomidory świeże świeży, dojrzały, zdrowy, twardy, średniej wielkości kg 700
15 Rzodkiewka świeża, zdrowa, bez posmaku goryczki, pęczki, rzodkiewki średniej wielkości (12 - 15 szt w pęczku) pęcz. 160
16 Sałata zielona świeża, czysta, główki,o wadze około 200-300g, bez posmaku goryczki, nie uszkodzona, pakowana w skrzynkach szt. 90
17 Szczypior świeży zielony, waga od 50-100g pęcz. 500

4.2.5.) Wartość części: 16128 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-04-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Klasyfikacja ofert pod względem ceny od najniższej

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1.Umowa może zostać przedłużona aneksem, (nie dotyczy umowy na część 7 i 8) jednak na
okres nie dłuższy niż o jeden miesiąc, przy zachowaniu poniższych warunków:
- ilości zakupionych artykułów będą nie większe niż 1/12 całości artykułów umowy.
- kwota należności za zakupione artykuły będzie nie wyższa niż 1/12 należności umownej.
- pozostałe warunki umowy bez zmian.
2.W trakcie realizacji umowy każdej ze stron przysługiwać będzie prawo ubiegania się o
zmianę cen na okres od pierwszego dnia miesiąca następującego po dacie wniosku w
oparciu o miesięczne wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszane przez GUS.
Strona wnioskująca o zmianę ceny dołącza do wniosku aktualny wydruk strony GUS (https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ceny-handel/wskazniki-cen/wskazniki-cen-towarow-i-uslug-konsumpcyjnych-pot-inflacja-/miesieczne-wskazniki-cen-towarow-i-uslug-konsumpcyjnych-od-1982-roku/ ), na której zamieszczono „miesięczne wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych od 1982 roku oraz wyliczenie nowych cen”.
Strony mogą zamiennie uzgodnić inną zmianę cen niż w/w wskaźniki, jednakże zmiana ta nie może być dla Zamawiającego niekorzystna w stosunku do zmiany z zastosowaniem powyższych wskaźników.
Warunkiem zmiany cen będzie podpisanie aneksu do umowy w tej sprawie.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-07 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: skrytka ePUAP Dom Pomocy Społecznej w Więckowicach/dpswieckowice/SkrytkaESP

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-07 10:05

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:

Część 1 : Tak

Część 2 : Tak

Część 3 : Tak

Część 4 : Tak

Część 5 : Tak

Część 6 : Tak

Część 7 : Tak

Część 8 : Tak

NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą - Jodłownik
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania15-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI