Dostawy artykułów ogólnospożywczych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawy artykułów ogólnospożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoOlszanica
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoInny
  • Termin składania wniosków2020-09-11
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyOśrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy
  • Data publikacji ogłoszenia2020-09-01
  • Numer ogłoszenia579391-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 579391-N-2020 z dnia 2020-09-01 r.

Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy: Dostawy artykułów ogólnospożywczych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy, krajowy numer identyfikacyjny 384899520, ul. Olszanica  222 , 38-722  Olszanica, woj. podkarpackie, państwo Polska, tel. 134617450, e-mail sebastian.ukleja@sw.gov.pl, odk_olszanica@sw.gov.pl, faks .
Adres strony internetowej (URL): www.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny (proszę określić):
Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
www.zp.sw.gov.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.zp.sw.gov.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Oferty należy przesyłać drogą pocztową na adres Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy lub składać osobiście w sekretariacie w ośrodku.
Adres:
Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy, Olszanica 222, 38-722 Olszanica

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów ogólnospożywczych
Numer referencyjny: DKw.2232.15.2020.SU
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. CPV 03212213-6 Groch łuskany połówki Op. jedn.0,4kg - 5kg. Bez obcych zapachów, szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 200 kg. 2. CPV 03221210-1 Fasola biała "Jaś". Op. jedn. 0,4kg - 5kg. Bez obcych zapachów, szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 300 kg. 3. CPV 15331400-1 Groszek konserwowy. Opakowanie jednostkowe: 0,4 kg - 1kg. Klasa I. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 140 kg. 4. CPV 03221260-6 Grzyby suszone Podgrzybek. Kapelusze całe, zdrowe, bez zanieczyszczeń organicznych, smaki zapach charakterystyczny dla grzybów suszonych. Opakowanie jednostkowe: folia spożywcza, waga 100g - 200g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 10 kg. 5. CPV 15331110-1 Koncentrat barszczu czerwonego, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych nie mniej niż 12%. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 330 ml – 400 ml. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 100 litrów. 6. CPV 15891000-0 Żurek. Żur naturalny, pasteryzowany, skład: mąka żytnia i woda. Opakowanie jednostkowe słoiko wadze 280-330g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 200 kg. 7. CPV 15331110-1 Seler konserwowy. Opakowanie jednostkowe 0,3kg -1kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 120 kg. 8. CPV 15331135-2 Pieczarki marynowane całe. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 0,3 kg -1kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 140 kg. 9. CPV 15331400-1 Kukurydza konserwowa. Op. jedn. 0,3kg-1kg. Klasa I. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 140 kg. 10. CPV 15331400-1 Chrzan tarty. Korzeń chrzanu nie mniej niż 50%, Klasa I. Opakowanie jednostkowe 0,16 kg – 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 120 kg. 11. CPV 15331420-7 Pomidory krojone bez skórki, pomidory minimum 50%. Opakowanie jednostkowe 0,4 kg – 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 300 kg. 12. CPV 15331420-7 1 Pomidor suszony w oleju. Pomidory suszone minimum 55%, Opakowanie jedn. do 0,8 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 60 kg. 13. CPV 15331425-2 Koncentrat pomidorowy 30% wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów. Op. jedn. 180g-500g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 200 kg. 14. CPV 15331464-7 Fasola konserwowa czerwona. Zawartość fasoli bez zalewy minimum 55%. Opakowanie jednostkowe 0,3kg-1kg. Klasa I. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 100 kg.15. CPV 15331500-2 Ogórek konserwowy. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 1200 kg. 16. CPV 15331500-2 Papryka konserwowa. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 600 kg. 17. CPV 15411100-3 Olej rzepakowy filtrowany na zimno z pierwszego tłoczenia dopuszczony do żywności. Zastosowanie: do smażenia, pieczenia, sosów, surówek. Opakowanie jedn: butelka do 1 litr. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 1000 litr. 18. CPV 15614100-6 Ryż biały – Ryż paraboliczny długoziarnisty. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe do 5 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy.W ilości 1000 kg. 19. CPV 15613000-8 Kasza jęczmienna Produkt otrzymany z jęczmienia, struktura i konsystencja- sypka, bez grudeki zawilgocenia. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe do 5 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 1000 kg. 20. CPV 15613000-8 Kasza manna. Produkt otrzymany z przemiału pszenicy, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i zawilgocenia. Niedopuszczalny obcy zapach, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe do 5 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 100 kg. 21. CPV 15613000-8 Kasza gryczana Produkt otrzymany z gryki, struktura i konsystencja- sypka, bez grudeki wilgotności. Niedopuszczalny obcy zapach, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe do 5 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 400 kg. 22. CPV 15623000-1 Mąka ziemniaczana. Skrobia ziemniaczana otrzymana z ziemniaków; struktura i konsystencja- sypka, bez grudek, barwa biała. Niedopuszczalny zapach obcy, stęchły, zanieczyszczenia organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 100 kg. 23. CPV 15898000-9 Drożdże. Drożdże świeże. Opakowania jednostkowe do 100g. Termin przydatności do spożycia min. 7 dni od daty dostawy. W ilości 20 kg. 24. CPV 15811300-9 Ciasto francuskie. Ciasto francuskie chłodzone-półprodukt garmażeryjny. Opakowanie jednostkowe do 500 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 15 dni od daty dostawy. W ilości 40 kg. 25. CPV 15811300-9 Tortilla – okrągłe placki z mąki pszennej lub kukurydzianej o średnicy 25-30 cm. Termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dostawy do magazynu. W ilości 50 kg. 26. CPV 15851100-9 Makaron nitki. Makaron jajeczny. Niedopuszczalny obcy zapach (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jedn. do 2 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 300 kg. 27. CPV 15851100-9 Makaron spaghetti. Makaron z mąki pszennej w formie długich nitek o długości 20-30 cm. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 400 kg. 28. CPV 15851100-9 Makaron – różne rodzaje (świderki, kokardki, wstążki, rurki). Makaron jajeczny. Produkowany ze świeżych jaj i najwyższej jakości mąki. Niedopuszczalny obcy zapach (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jedn. do 2 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 3500 kg. 29. CPV 15831200-4 Cukier biały. Opakowanie jedn: torba papierowa 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 1000 kg. 30. CPV 15861000-1 Kawa rozpuszczalna, naturalna 100%. aglomerowana. Opakowanie jedn. do 300 g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 300 kg. 31. CPV 15861100-2 Kawa naturalna 100% pakowana próżniowo, mielona. Opakowanie jedn. do 500g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 300 kg. 32. CPV 15864100-3 Herbata expresowa – torebki ze sznureczkiem. Waga 1 torebki 2 g. Opakowanie zbiorcze do 100 szt. Możliwość zakupu herbaty pakowanej pojedynczo w saszetce. Różne rodzaje smaków. W ilości 120 kg. 33. CPV 15613311-1 Płatki czekoladowe. Płatki zbożowe o smaku czekoladowym, otrzymane z przetworzonych ziaren zbóż. Struktura i konsystencja- sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków lub kulek. Płatki niepokruszone, smak lekko słodki. Niedopuszczalny obcy smak, zapach, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia. Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta 250 g- 500g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 500 kg. 34. CPV 15613311-1 Płatki kukurydziane. Płatki kukurydziane otrzymane przez przetworzenie ziaren kukurydzy. Płatki niepokruszone, barwa żółta, smak lekki słodki. Niedopuszczalny obcy smak, zapach, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia. Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta 250 g- 600g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 500 kg. 35. CPV 15831600-8 Miód porcjowany Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy. Opakowanie jednostkowez tworzywa sztucznego -waga 20g-25g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 160 kg. 36. CPV 15831600-8 Miód naturalny. Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy. Opakowanie jednostkowe słoik 0,25kg -1,3kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 40 kg. 37. CPV 15842200-4 Krem do smarowania pieczywa. Smak orzechowy, kakaowy lub mieszany. Opakowanie jednostkowe z tworzywa sztucznego - waga 15g – 30 g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 160 kg. 38. CPV 15332290-3 Dżem porcjowany Dżemy owocowe o różnych smakach np. brzoskwiniowy, truskawkowy, wiśniowy, czarna porzeczka. Opakowanie jedn. z tworzywa sztucznego o wadze 20 g – 25 g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 160 kg. 39. CPV 15332290-3 Dżemy - owocowe o różnych smakach, opakowanie jedn. o wadze 0,2 kg-3 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 100 kg. 40. CPV 15332230-5 Marmolada twarda – zawartość owoców min. 110 g na 100 g gotowego produktu. Opakowanie jedn. do 5 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 100 kg. 41. CPV 15831200-4 Cukier puder. Cukier biały kryształ drobno zmielony. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 20 kg. 42. CPV 15830000-5 Cukier wanilinowy Opakowanie jedn. torebka papierowa 10g- 50 g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 2 kg. 43. CPV 15899000-6 Proszek do pieczenia – opakowanie jedn. 10 g-50 g. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 5 kg. 44. CPV 15872000-1 Cynamon mielony. Barwa jasnobrązowa do brunatnej, jednolita. Zapach swoisty, intensywny, bez zapachów obcych. Smak słodko- piekący, bez posmaków obcych. Opakowanie jedn. do 0,5 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 6 kg. 45. CPV 03111300-5 Słonecznik łuskany – wysuszone łuskane ziarna słonecznika. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 30 kg. 46. CPV 15332410-1 Morele suszone. Morele suszone bez pestek. Opakowania jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 30 kg. 47. CPV 15332410-1 Śliwki suszone kalifornijskie. Śliwki suszone bez pestek. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 30 kg. 48. CPV 03222315-4 Żurawina. Owoce suszone, zdrowe, całe, nieuszkodzone, bez zapachów obcych. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 30 kg. 49. CPV 03222115-2 Rodzynki - zdrowe, całe, nieuszkodzone suszone owoce winogron. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 20 kg. 50. CPV 15332240-8 Galaretka owocowa. Galaretka o smaku owocowym (np. truskawkowym, wiśniowym, agrestowym itp.). Opakowanie torebka o wadze 50g -90g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 10 kg. 51. CPV 15800000-6 Żelatyna spożywcza wieprzowa. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 14 kg. 52. CPV 15800000-6 Kwasek cytrynowy spożywczy. Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, obcego zapachu. Opakowanie jedn. do 0,5 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 10 kg. 53. CPV 15332400-8 Ananas w syropie – skład: krążki ananasa, woda, cukier. Opakowanie jedn: puszka o wadze do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 50 kg. 54. CPV 15332400-8 Brzoskwinie w syropie – skład: połówki brzoskwiń, woda, cukier. Opakowanie jedn: puszkao wadze do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 50 kg. 55. CPV 15870000-7 Liść laurowy, Liść laurowy suszony. Opakowanie jedn. waga do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg. 56. CPV 15870000-7 Ziele angielskie - przyprawa ziołowa. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 30 kg. 57. CPV 15870000-7 Papryka mielona. Barwa czerwona mielona. Smak ostry lub łagodny-słodki. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 20 kg. 58. CPV 15870000-7 Papryka wędzona. Papryka czerwona mielona wędzona słodka. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 20 kg. 59. CPV 15871100-5 Ocet spirytusowy 10% Opakowanie jedn. butelka 0,5 l- 1 l . Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 200 litr. 60. CPV 15871110-8 Ocet jabłkowy. Produkt z przetworzonych jabłek, o barwie żółto-brązowej, lekko mętny. Opakowanie jednostkowe do 1 l. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 100 litr.61. CPV 15871210-9 Sos sojowy. Produkt wytworzony z soi, pszenicy, wody i soli. Opakowanie jedn. do 1 l. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 60 litr. 62. CPV 15872400-5 Sól jodowana spożywcza. Opakowanie jednostkowe 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 400 kg. 63. CPV 15872400-5 Sól ziołowa. Mieszanka soli jodowanej i przypraw (np. bazylia, cząber, oregano, gorczyca, pieprz czarny, lubczyk, pietruszka, czosnek, tymianek, rozmaryn, koperek). Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 40 kg. 64. CPV 15872100-2 Pieprz czarny mielony Zmielone suszone owoce czarnego pieprzu. Opakowania jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 40 kg. 65. CPV 15872100-2 Pieprz kolorowy ziarnisty. Mieszanka pieprzy czarnego, białego, różowego i zielonego. Opakowania jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 20 kg.66. CPV 15872100-2 Pieprz ziołowy Przyprawa o charakterystycznym ziołowym smaku. Opakowania jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 40 kg. 67. CPV 15872100-2 Pieprz cytrynowy. Mieszanka ziół i przypraw. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 10 kg. 68. CPV 03221120-3 Czosnek granulowany. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 30 kg. 69. CPV15331110-1 Cebula prażona. Chrupiąca smażona cebulka, kolor złoty. Opakowanie jednostkowe do 1kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 30 kg. 70. CPV 15872300-4 Tymianek Wysuszone ziele tymianku o silnym aromatycznym zapachu i gorzkawym smaku. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg.71. CPV 15872300-4 Zioła prowansalskie Mieszanka ziół rozmarynu, tymianku, bazylii, estragonu, cząbru. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 20 kg.72. CPV 15870000-7 Majeranek Przyprawa ziołowa. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg.73. CPV 15872300-4 Bazylia. Suszone liście bazylii. Opakowanie jednostkowe torebka papierowa do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg. 74. CPV 15872300-4 Estragon. Estragon suszony. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg. 75. CPV 15872300-4 Lubczyk. Suszone liście lubczyku. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg. 76. CPV 15872300-4 Rozmaryn. Rozmaryn cięty suszony. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg. 77. CPV 15872500-6 Imbir mielony. Imbir suszony mielony. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 10 kg. 78. CPV 15872300-4 Cząber. Suszone liście cząbru ogrodowego. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 10 kg. 79. CPV 15872300-4 Oregano. Suszone liście oregano. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg. 80. CPV 15870000-7 Curry. Kompozycja ziół, przypraw i suszonych warzyw o charakterystycznym, pikantnym aromacie i smaku. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg. 81. CPV 15870000-7 Kurkuma. Kurkuma suszona. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 16 kg. 82. CPV 15872300-4 Kminek mielony. Zmielone nasiona kminku. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 30 kg. 83. CPV 15872300-4 Gorczyca ziarna. Nasiona gorczycy. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 10 kg. 84. CPV 15872000-1 Gałka muszkatołowa mielona. Opakowanie jednostkowe do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy. W ilości 10 kg. 85. CPV 15871270-7 Przyprawa do ryb. Opakowanie jednostkowe waga do 1kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 10 kg. 86. CPV 15871270-7 Przyprawa w proszku do potraw. Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb. Opakowanie jedn. do 1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 30 kg. 87. CPV 15891500-5 Przyprawa do zup w płynie. Opakowanie jednostkowe butelka szklana 0,25 kg -1 kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 400 kg. 88. CPV 15871230-5 Ketchup. Keczup jednorazowy w saszetkach o wadze 10g-15g. w opakowaniu zbiorczym do 5 kg. Ketchup o smaku łagodnym lub pikantnym, zawartość pomidorów nie mniej niż 140g na 100g produktu. Możliwość zakupu w opakowaniu jednostkowym o wadze 0,4-1kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 500 kg.89. CPV 15871250-1 Musztarda. Musztarda jednorazowa w saszetkach o wadze 10g-15g. W opakowaniu zbiorczym do 5 kg. Możliwość zakupu w opakowaniu jednostkowym o wadze 0,4-1kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 600 kg. 90. CPV 15871273-8 Majonez. Składniki podstawowe: olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6,0%. Opakowanie jednostkowe słoik waga 0,4 kg-1kg. Termin przydatności do spożycia min 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 400 kg.91. CPV 15842220-0 Wafelek w czekoladzie. Wafelek w czekoladzie waga 40g.-50g. Wafel z kremem (np. kakaowym, orzechowym, waniliowym lub innym), polany czekoladą mleczną. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 8000 szt. 92. CPV 15842220-0 Baton czekoladowy. Czekolada mleczna min. 30 % i dodatki (np. karmel, orzeszki, rodzynki, wiórka kokosowe, ciastka itp.). Opakowanie 40g-60g. Termin przydatności do spożycia min 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 8000 szt. 93. CPV 15842300-5. Ciastka. Ciastka na wagę w opakowaniach kartonowych o wadze do 3 kg. Różne rodzaje, formy i dodatki, przekładane nadzieniem lub dekorowane na wierzchu. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 600 kg. 94. CPV 15842000-2 Cukierki czekoladowe. Cukierki oblane czekoladą mleczną z różnym nadzieniem (np. owocowym, karmelowym, orzechowym, kokosowym itp.). Opakowania do 3kg. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 300 kg. 95. CPV 15612500-6 Paluszki. Paluszki cienkie z dodatkiem soli, sezamu lub maku. Opakowania do 400g. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 400 kg. 96. CPV 15981000-8 Naturalna woda mineralna niegazowana / gazowana 0,5 litra. Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu 0,50 litra. Termin przydatności do spożycia min 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 3000 litr. 97. CPV 15981000-8 Naturalna woda mineralna niegazowana/gazowana 1,50 litra. Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego 1,50 litra. Termin przydatności do spożycia min 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 2000 litr. 98. CPV 15981000-8 Woda źródlana niegazowana 5 litrów. Woda źródlana niegazowana w butelkach z tworzywa sztucznego o poj. 5 l. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 8000 litr. 99. CPV 15982100-6 Sok owocowy 200 ml. Sok owocowy (np. pomarańczowy, jabłkowy, z czarnej porzeczki) produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany. Kartonik 0,20 litra z przyklejoną słomką. Termin przydatności do spożycia min 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 1000 litr. 100. CPV 15982000-5 Napoje owocowe. Napój owocowy(np. jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, z czarnej porzeczki), produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany. Konsystencja płynna, zawartość ekstraktu nie mniej niż 10%. Opakowanie jednostkowe do 2 litrów. Termin przydatności do spożycia min 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 1000 litr. 101. CPV 15411100-3 Frytura. Olej palmowy rafinowany 100% przeznaczony do smażenia w wysokiej temperaturze. Opakowania do 25 l. W ilości 500 litr. 102. CPV 15243000-3 Makrela w oleju. Ryba makrela nie mniej niż 50%, Masa netto 150g-400g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 200 kg. 103. CPV 15240000-2 Makrela w sosie pomidorowym. Ryba makrela nie mniej niż 50%. Masa netto 150g-400g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 200 kg. 104. CPV 15240000-2 Paprykarz rybny. Konserwa rybna: mięso ryb minimum 30%. Opakowanie jednostkowe: puszka o wadze od 130 g do 350 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące od daty dostawy.W ilości 500 kg. 105. CPV 15131000-5 Konserwa mięsna drobiowa. Opakowanie jedn. 100g -150g. Konserwa mięsna drobiowaw foremce aluminiowej, sterylizowana. Mięso drobiowe minimum 50%. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. W ilości 500 kg. 106. CPV 15131000-5 Pasztet drobiowy. Opakowanie jedn. 110g- 160g. Pasztet z drobiu w foremce aluminiowej. Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty od daty dostawy. W ilości 500 kg. 107. CPV 15230000-9 Śledzie solone matias, Filety całe bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej jasna, biała do lekko kremowej; cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów. Opakowanie: wiaderko plastikowe o wadze od 2 kg do 4 kg .Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. W ilości 600 kg.

II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15610000-7


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia: 2021-09-30

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
cena oferty brutto 60,00
termin płatności 40,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-09-11, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
Ochrona danych osobowych:Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: • administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Komendant Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy, Olszanica 222, 38-722 Olszanica; • dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Osobowych: e-mail: odk_olszanica@sw.gov.pl; tel. (013) 461 74 60, fax. (013) 460 10 19 • Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „Dostawy artykułów ogólnospożywczych”, numer sprawy: DKw.2232.15.2020.SU prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; • odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843), dalej „ustawa Pzp”; • Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; • obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; • w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; • posiada Pani/Pan:− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych [1];− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO [2];− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; • nie przysługuje Pani/Panu:− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. [1] Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.[2] Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę wykonanie swetrów na drutach - Łańcut
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania17-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę wykonanie swetrów na drutach. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta Olszanica: Dostawy pieczywa
Następne ogłoszenie o zamówieniu z miasta Olszanica: Dostawy warzyw, owoców i warzyw kiszonych
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI