Dostawa żywności w roku 2022 do stołówki szkolnej w Szklarskiej Porębie przy ul....

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa żywności w roku 2022 do stołówki szkolnej w Szklarskiej Porębie przy ul. Obrońców Pokoju 17 wraz z ich wniesieniem we wskazane przez Zamawiającego miejsce.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoSzklarska Poręba
  • WojewództwoDolnośląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-11-29
  • ZamawiającyZespół Szkół Ogólnokształcących i Mistrzostwa Sportowego w Szklarskiej Porębie
  • Data publikacji ogłoszenia2021-11-19
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00276966
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności w roku 2022 do stołówki szkolnej w Szklarskiej Porębie przy ul. Obrońców Pokoju 17 wraz z ich wniesieniem
we wskazane przez Zamawiającego miejsce.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Ogólnokształcących i Mistrzostwa Sportowego w Szklarskiej Porębie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 230531587

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Obrońców Pokoju

1.5.2.) Miejscowość: Szklarska Poręba

1.5.3.) Kod pocztowy: 58-580

1.5.4.) Województwo: dolnośląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL515 - Jeleniogórski

1.5.7.) Numer telefonu: 75 717 22 06

1.5.8.) Numer faksu: 75 717 22 06

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: lo_szklarska@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zso-szklarska.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa żywności w roku 2022 do stołówki szkolnej w Szklarskiej Porębie przy ul. Obrońców Pokoju 17 wraz z ich wniesieniem
we wskazane przez Zamawiającego miejsce.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0219e439-4938-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00276966

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-19

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-0219e439-4938-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej:
-- Jolanta Ziółkowska, kierownikgospodarczy.zsoims@gmail.com,
- Sabina Łozińska- Uroda sabi_@poczta.onet.pl – procedura udzielenia zamówienia,
z zastrzeżeniem, że złożenie oferty następuje wyłącznie przy użyciu miniPortalu. Wykonawca zamierzający wziąć udział w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania oraz odbierania dokumentów elektronicznych, cyfrowego odwzorowania dokumentów w postaci papierowej (elektronicznych kopii dokumentów stworzonych w postaci papierowej) oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia 2016/679, zamawiający informuje, że:
1) administratorem danych osobowych osób fizycznych jest Beata Szehidewicz;
2) Zamawiający wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się skontaktować pocztą elektroniczną na adres: kadry.zsoims@gmail.com,
3) dane osobowe osób fizycznych przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia 2016/679 w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego - „Dostawa żywności do ZS”,
4) w odniesieniu do danych osobowych osób fizycznych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 rozporządzenia 2016/679;
5) osoba fizyczna posiada:
a) na podstawie art. 15 rozporządzenia 2016/679 prawo dostępu do danych osobowych jej dotyczących;
b) na podstawie art. 16 rozporządzenia 2016/679 prawo do sprostowania swoich danych osobowych;
c) na podstawie art. 18 rozporządzenia 2016/679 prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 rozporządzenia 2016/679;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy osoba fizyczna uzna, że przetwarzanie danych
osobowych jej dotyczących narusza przepisy rozporządzenia 2016/679;
6) osobie fizycznej nie przysługuje:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e rozporządzenia 2016/679 prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 rozporządzenia 2016/679;
c) na podstawie art. 21 rozporządzenia 2016/679 prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych osób fizycznych jest art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia 2016/679.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Nie dotyczy.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.


ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.


ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.


ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

DOSTAWA PRODUKTÓW GOTOWYCH. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.


ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

DOSTAWA PIECZYWA. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.


ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

DOSTAWA RYB I MROŻONEK. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.


ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

DOSTAWA JAJ. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.


ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03000000-1 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b

Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c

Art. 109 ust. 1 pkt 3

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zamawiający żąda następujących podmiotowych środków dowodowych: - oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu i braku podstaw wykluczenia- Załącznik nr 8 do SWZ.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający nie wymaga w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących sytuacji ekonomicznej lub finansowej zamawiający składania przez Wykonawcę podmiotowych środków dowodowych.
2. Zamawiający nie wymaga podmiotowych środków dowodowych w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej.
3. Zamawiający nie wymaga podmiotowych środków dowodowych w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności zawodowej.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Nie dotyczy.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, wtedy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi być dołączone do oferty.
2. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają roboty budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 9 do niniejszej SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-29 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Zamawiający nie przewiduje publicznego otwarcia ofert. Otwarcie ofert jest niejawne. 2. Zamawiający, najpóźniej przed otwarciem ofert, udostępnia na stronie internetowej prowadzonego postępowania informację o kwocie, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-29 09:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę brygadzie spawaczy prace przy budowie kotłowni - Lubin
  • Lokalizacja zleceniadolnośląskie
  • Data dodania22-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. W związku z prowadzoną inwestycją poszukuję firmy spawaczy do prac przy budowie kotłowni (rurociągi stalowe). Proszę dzwonić. Obiekt przemysłowy w m. Lubin. Planowany termin rozpoczęcia prac - styczeń. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI