Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności w roku 2022 do stołówki szkolnej w Szklarskiej Porębie przy ul. Obrońców Pokoju 17 wraz z ich wniesieniem
we wskazane przez Zamawiającego miejsce.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Ogólnokształcących i Mistrzostwa Sportowego w Szklarskiej Porębie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 230531587
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Obrońców Pokoju
1.5.2.) Miejscowość: Szklarska Poręba
1.5.3.) Kod pocztowy: 58-580
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL515 - Jeleniogórski
1.5.7.) Numer telefonu: 75 717 22 06
1.5.8.) Numer faksu: 75 717 22 06
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: lo_szklarska@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zso-szklarska.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa żywności w roku 2022 do stołówki szkolnej w Szklarskiej Porębie przy ul. Obrońców Pokoju 17 wraz z ich wniesieniem
we wskazane przez Zamawiającego miejsce.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0219e439-4938-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00276966
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-0219e439-4938-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej:
-- Jolanta Ziółkowska, kierownikgospodarczy.zsoims@gmail.com,
- Sabina Łozińska- Uroda sabi_@poczta.onet.pl – procedura udzielenia zamówienia,
z zastrzeżeniem, że złożenie oferty następuje wyłącznie przy użyciu miniPortalu. Wykonawca zamierzający wziąć udział w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania oraz odbierania dokumentów elektronicznych, cyfrowego odwzorowania dokumentów w postaci papierowej (elektronicznych kopii dokumentów stworzonych w postaci papierowej) oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia 2016/679, zamawiający informuje, że:
1) administratorem danych osobowych osób fizycznych jest Beata Szehidewicz;
2) Zamawiający wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się skontaktować pocztą elektroniczną na adres: kadry.zsoims@gmail.com,
3) dane osobowe osób fizycznych przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia 2016/679 w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego - „Dostawa żywności do ZS”,
4) w odniesieniu do danych osobowych osób fizycznych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 rozporządzenia 2016/679;
5) osoba fizyczna posiada:
a) na podstawie art. 15 rozporządzenia 2016/679 prawo dostępu do danych osobowych jej dotyczących;
b) na podstawie art. 16 rozporządzenia 2016/679 prawo do sprostowania swoich danych osobowych;
c) na podstawie art. 18 rozporządzenia 2016/679 prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 rozporządzenia 2016/679;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy osoba fizyczna uzna, że przetwarzanie danych
osobowych jej dotyczących narusza przepisy rozporządzenia 2016/679;
6) osobie fizycznej nie przysługuje:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e rozporządzenia 2016/679 prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 rozporządzenia 2016/679;
c) na podstawie art. 21 rozporządzenia 2016/679 prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych osób fizycznych jest art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia 2016/679.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Nie dotyczy.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.
ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
DOSTAWA MIĘSA I WĘDLIN. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.
ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.
ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
DOSTAWA PRODUKTÓW GOTOWYCH. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.
ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
DOSTAWA PIECZYWA. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.
ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
DOSTAWA RYB I MROŻONEK. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.
ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
DOSTAWA JAJ. Szczegółowe dane przedmiotu zamówienia (opis przedmiotu zamówienia, zamawiane ilości) zostały określone w specyfikacji ilościowo – cenowej, stanowiącej załącznik od nr 1 do nr 7 do niniejszej SWZ.
Do załączonej specyfikacji należy wpisać cenę jednostkową każdego z opisanych produktów oraz obliczyć wartość każdej pozycji poprzez przemnożenie ceny jednostkowej i ilości poszczególnych produktów.
Podane w specyfikacji ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1) rezygnacji z zakupu części produktów, wynikającej z braku zapotrzebowania na dany produkt,
2) zmiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie oraz rodzaju samych produktów, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego.
ZASADY WYKONYWANIA DOSTAW
Zasady wykonywania dostaw zostały wskazane we wzorze umów, stanowiących załączniki do niniejszej SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03000000-1 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert odbędzie się na podstawie złożonych formularzy ofertowych i przyznanej punktacji w poszczególnych kryteriach określonych w postępowaniu.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
Art. 109 ust. 1 pkt 3
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 6
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zamawiający żąda następujących podmiotowych środków dowodowych: - oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu i braku podstaw wykluczenia- Załącznik nr 8 do SWZ.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający nie wymaga w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących sytuacji ekonomicznej lub finansowej zamawiający składania przez Wykonawcę podmiotowych środków dowodowych.
2. Zamawiający nie wymaga podmiotowych środków dowodowych w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej.
3. Zamawiający nie wymaga podmiotowych środków dowodowych w celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności zawodowej.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Nie dotyczy.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, wtedy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi być dołączone do oferty.
2. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają roboty budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 9 do niniejszej SWZ.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-29 08:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Zamawiający nie przewiduje publicznego otwarcia ofert. Otwarcie ofert jest niejawne. 2. Zamawiający, najpóźniej przed otwarciem ofert, udostępnia na stronie internetowej prowadzonego postępowania informację o kwocie, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-29 09:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni