Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKamienna Góra
  • WojewództwoDolnośląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoJednostki organizacyjne administracji samorządowej
  • Termin składania wniosków2020-12-09
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającyDom Pomocy Społecznej w Szarocinie
  • Data publikacji ogłoszenia2020-12-01
  • Numer ogłoszenia760040-N-2020
TREŚĆ PRZETARGU


Ogłoszenie nr 760040-N-2020 z dnia 01.12.2020 r.

Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie: Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie

Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie

Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
Nie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie

Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie, krajowy numer identyfikacyjny 23109500700000, ul. Szarocin  1 , 58-400  Kamienna Góra, woj. dolnośląskie, państwo Polska, tel. 0-75 742 44 20, e-mail szarocin@post.pl, faks 0-75 742 44 20.
Adres strony internetowej (URL): www.dpsszarocin.wordpress.com
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.dpsszarocin.wordpress.com

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
w formie pisemnej
Adres:
Dom pomocy Społecznej w Szarocinie, Szarocin 1, 58-400 Kamienna Góra

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
Numer referencyjny: 1/D/2020
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie.2. Przedmiot zamówienia podzielony został na siedem części:Część 1 Artykuły spożywcze różneCzęść 2 Nabiał i mlekoCzęść 3 PieczywoCzęść 4 Warzywa i owoceCzęść 5 Mięso i wyroby wędliniarskieCzęść 6 Ryby, mrożonki i przetwory warzywno – owocoweCzęść 7 Jaja3. Szczegółowe zestawienie asortymentowe zamawianych artykułów żywnościowych zawarte jest w poniższych tabelach.4. Użyte w załącznikach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, iż oferowany artykuł powinien być równoważy do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe.5. Zamawiający na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oszacował zapotrzebowanie na wymienione artykuły na okres odpowiadający okresowi realizacji dostaw. Ilości te (podane w załącznikach) stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie.6. Dostawy artykułów żywnościowych odbywać się będą w dni robocze od poniedziałku do soboty, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, w godzinach od 6°° do godziny 13°°. Miejscem dostawy jest siedziba Zamawiającego (Pałac– kuchnia).7. Zamawiający będzie zamawiał wyroby sukcesywnie, w miarę potrzeb – od poniedziałku do piątku za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 7°°do godziny 13°°.8. Dostawy realizowane będą w partiach, na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem, elektronicznie na adres e-mail lub numer faks Wykonawcy wskazany w umowie. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu.9. Częstotliwość składanych zamówień uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego i zamawianego asortymentu. Szacuje się, że będzie ona średnio wynosiła: dla części 1, 4, 7 - jeden raz w tygodniu, dla części 5 – dwa razy w tygodniu, dla części 2 – 3 razy w tygodniu, dla części 3 – 6 razy w tygodniu i dla części 6 – wg zapotrzebowania.10. Dostarczane artykuły żywnościowe będące przedmiotem umowy muszą być:- świeże, bardzo dobrej jakości i spełniać wszystkie obowiązujące w tym zakresie normy,- dostarczane w oryginalnych opakowaniach producenta, z etykietą handlową identyfikującą dany artykuł i z podanym na etykiecie terminem przydatności do spożycia (nie dotyczy warzyw i owoców),- dostarczane środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności.11. Podana w załącznikach waga (gramatura) dotyczy pojedynczego opakowania danego artykułu. Artykuły, dla których określono wagę opakowań nie mogą być dostarczane luzem.12. Artykuły spożywcze powinny posiadać odpowiednio długie okresy (terminy) przydatności do spożycia, stosownie do rodzaju asortymentu.13. W przypadku wykrycia wad zamówionych artykułów spożywczych lub ich niezgodności asortymentowej i ilościowej ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo złożenia reklamacji. W przypadku złożenia uzasadnionej reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest wymienić niezwłocznie i na własny koszt towar wadliwy na wolny od wad i/lub dostarczyć (uzupełnić) asortyment i ilości zgodnie z zamówieniem.14. Reklamacje mogą być zgłaszane telefonicznie lub pisemnie przez przedstawicieli Zamawiającego wymienionych w umowie. W przypadku pisemnego zgłoszenia reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest również pisemnie potwierdzić fakt jej przyjęcia.15. W przypadku wystąpienia trzech udokumentowanych reklamacji, Zamawiający ma prawo do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym.16. W przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy przedmiotu umowy w ustalonych terminach lub gdy wskutek reklamacji nie dokona niezwłocznej wymiany towaru wadliwego na wolny od wad i/lub uzupełnienia asortymentu i ilości, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy w asortymencie i ilościach odpowiadających niezrealizowanej/niewymienionej dostawie, co będzie skutkować zmniejszeniem ilości przedmiotu umowy o wielkość tego zakupu. 17. W przypadku zaistnienia sytuacji określonej w pkt 16, Wykonawca zobowiązany będzie do zwrotu Zamawiającemu kwoty wynikającej z różnicy pomiędzy ceną zakupu a ceną wynikającą z umowy, po uprzednim przesłaniu do Wykonawcy kopii faktury zakupu danego asortymentu.18. Do obowiązków Wykonawcy, który złoży ofertę najkorzystniejszą na Część 6. Ryby, mrożonki i przetwory warzywno – owocowe, należeć będzie nieodpłatne wyposażenie Zamawiającego w 4 szt. zamrażarek, każda o pojemności 350 litrów - na czas trwania umowy. Powyższe winno być wkalkulowane w cenę oferty.

II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15600000-4
15400000-2
15500000-3
15811000-6
15300000-1
15110000-2
15130000-8
15200000-8
03142500-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów – szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:
Okres w miesiącach Okres w dniach Data rozpoczęcia Data zakończenia
02.01.2021 31.12.2021

II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: nie dotyczy
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: nie dotyczy
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: nie dotyczy
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:
III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Nie Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium

IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:

IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:

IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria Znaczenie
Cena oferty brutto 100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:

Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:

Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zakres, charakter zmian oraz warunki ich wprowadzenia opisane zostały w specyfikacji istotnych warunków zamówienia
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 09.12.2020, godzina: 10:45,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):

Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Ofertę należy sporządzić w języku polskim
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


Część nr: 1 Nazwa: Artykuły spożywcze różne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa niżej określonych artykułów: 1 Makaron nitki 250 g (4 jajeczny) - 150kg,2 Makaron świderki po 2,5 kg z mąki durum - 300kg,3 Makaron kolanka po 2,5 kg z mąki durum - 500kg,4 Woda mineralna gazowana - butelki 0,5 l - 600l,5 Woda mineralna gazowana - butelki 1,5 l - 2000l,6 Woda mineralna niegazowana - butelki 0,5 l - 600l,7 Sól po 1 kg - 600kg,8 Pasztet z drobiu 160g (typu prochowicki)- 400kg,9 Pasztet z drobiu 300g (typu prochowicki) - 300kg,10 Konserwy mięsne wieprzowe 300g - 300 kg,11 Pasztet wieprzowy 500g - 50kg,12 Ogórek konserwowy po 900 g - 400kg,13 Mąka pszenna typ 500 po 1 kg - 200kg,14 Mąka tortowa typ 450 po 1 kg - 700kg,15 Mąka ziemniaczana po 1 kg - 50kg,16 Kasza manna po 1 kg - 200kg,17 Kasza jęczmienna po 1 kg - 400kg,18 Kasza kukurydziana po 0,5 kg - 50kg,19 Cukier - wyrób polski - Kategoria I po 1 kg - 3400kg,20 Cukier puder po 0,5 kg - 20kg,21 Groszek konserwowy po 400 g - 300kg,22 Musztarda po 1 kg - 80kg,23 Ocet po 1 l - 150l,24 Olej roślinny (opak. 1 l) - 200l,25 Olej roślinny (opak. 3 l) - 300l,26 Olej słonecznikowy (opak. 1 l) - 120l,27 Miód naturalny po 900 g- PSZCZELI - 150kg,28 Dżemy po 280 g - 300kg,29 Powidła śliwkowe po 300g - 120kg,30 Marmolada wieloowocowa po 1 kg - 30kg,31 Masa makowa po 850 g - 20kg,32 Brzoskwinie w puszce po 850 g - 20kg,33 Wiórki kokosowe po 100 g - 5kg,34 Rodzynki po 500 g - 15kg,35 Cukier waniliowy po 1 kg - 5kg,36 Kwasek cytrynowy po 1 kg - 5kg,37 Proszek do pieczenia po 1 kg - 5kg,38 Żelatyna po 1 kg - 10kg,39 Konserwa makrela w pomidorach po 170 g - 180kg,40 Konserwa makrela w oleju po 170 g - 180kg,41 Pieczarki marynowane po 850 g - 60kg,42 Płatki kukurydziane po 500 g - 100kg,43 Płatki owsiane błyskawiczne po 400 g - 80kg,44 Płatki jęczmienne błyskawiczne po 400 g - 50kg,45 Ananasy w puszce po 500 g - 30kg,46 Napoje owocowe różne gazowane po 1,5 l - 180szt.,47 Napoje owocowe różne niegazowane po 1,5 l - 180szt.,48 Fasola konserwowa czerwona 400g - 70kg,49 Cieciorka konserwowa 400g - 120kg,50 Majonez 700 g typu Winiary - 600kg,51 Oranżada różna po 1,5 l - 180szt.,52 Woda mineralna niegazowana – butelka po 1,5 l - 2000szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15600000-4, 15400000-2

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 02.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena oferty brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2 Nazwa: Nabiał i mleko
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa niżej określonych artykułów: 1 Ser biały półtłusty - 1400kg,2 Ser topiony kostka kremowy 100g - 400kg,3 Serek homogenizowany po 150 g typu Danio - 450kg,4 Śmietana 18% po 400 g - 700kg,5 Śmietana 30% po 200 g - 250kg,6 Jogurt owocowy po 115 g typu Danon - 500szt.,7 Jogurt naturalny po 150 g min. 3% tłuszczu w 100g produktu - 3000szt.,8 Jogurt owocowy po 150 g typu Jogobella - 6000szt.,9 Masło extra min. 82% tłuszczu zwierzęcego (osełka po 100 g) - 200kg,10 Masło extra min 82% tłuszczu zwierzęcego pakowane po 200 g - 250kg,11 Masło smakowe typu smaksełko po 100 g - 60kg,12 Margaryna z masłem do smarowania pieczywa min 5% masła - 1200kg,13 Margaryna do smarowania pieczywa min. 60% tłuszczu - 600kg,14 Ser żółty (typu gouda) - 150kg,15 Ser żółty (typu salami) - 600kg,16 Ser żółty typu dziurawiec - 200kg,17 Ser żółty typu morski - 50kg,18 Ser żółty EDAMSKI - 50kg,19 Ser żółty dziurawiec typu RYCKI - 50kg,20 Ser żółty typu rolada ustrzycka - 150kg,21 Ser żółty wędzony - 50kg,22 Margaryna do pieczenia typu KASIA - 350kg,23 Margaryna mleczna - 100kg,24 Mleko 1l 2% tłuszczu - 6000l,25 Maślanka - 1l200l,26 Kefir 380 g - 1500szt.,27 Serek wiejski 150 g - 1000szt.,28 Serek kanapkowy po 150 g - 200szt.,29 Serek typu mój ulubiony po 450 g - 100kg,30 Deser ryżowy po 150 g - 300szt.,31 Deser - kaszka po 150 g - 300szt.,32 Deser - serniczek po 150 g - 300szt.,33 Ser biały mielony 1 kg - 150szt.,34 Serek kanapkowy typu Łaciaty 135 g (różne smaki) - 800szt.,35 Serek typu Almette 150 g - 240szt.,36 Mleko 3.2% - 1 l typu Łaciate - 500szt.,37 Ser biały mielony 1 kg (różne smaki) - 300szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 02.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena oferty brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3 Nazwa: Pieczywo
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa niżej określonych artykułów: 1 Chleb zwykły krojony 500 g - 7000kg,2 Chleb z orkiszem krojony 500 g - 350kg,3 Chleb typu FITNNESS krojony 500 g - 350kg,4 Chleb IG dla diabetyków 300 g - 350kg,5 Chleb żytni razowy ze słonecznikiem 500 g - 350kg,6 Chleb graham 500 g - 350kg,7 Bułka pszenna wrocławska krojona 350 g - 5000kg,8 Bułka duża pszenna po 90 g - 15000szt.,9 Bułka tarta - 50kg,10 Bułka słodka z serem - 2500szt.,11 Bułka słodka z marmoladą - 1500szt.,12 Bułka słodka z jagodami - 500szt.,13 Pączki z marmoladą - 200szt.,14 Pączki z nadzieniem różanym - 200szt.,15 Rogal maślany po 50 g - 8000szt.,16 Bułka maślana 90 g - 2000szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15811000-6,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 02.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena oferty brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4 Nazwa: Warzywa i owoce
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa niżej określonych artykułów: 1 Burak czerwony - 900kg,2 Cebula - 600kg,3 Marchew - 2000kg,4 Seler - 250kg,5 Ziemniaki młode - 5000kg,6 Ziemniaki - 12000kg,7 Ogórek świeży od 01.01.2021 do 30.06.2021 i od 01.11.2021 do 31.12.2021 - 400kg,8 Ogórek świeży od 01.07.2021 do 31.10.2021 - 500kg,9 Ogórek małosolny - 250kg,10 Ogórek kiszony - 400kg,11 Kapusta pekińska - 150kg,12 Kapusta kiszona - 800kg,13 Kapusta biała młoda - 500szt.,14 Kapusta biała - 300kg,15 Kapusta włoska - 50szt.,16 Kapusta czerwona - 100kg,17 Sałata zielona - 1000szt.,18 Kalafior świeży - 150szt.,19 Koper świeży - 2000pęczek,20 Pietruszka natka świeża - 1500pęczek,21 Jabłka - 3000kg,22 Pomidory świeże od 01.01.2021 do 30.06.2021 i od 01.11.2021 do 31.12.2021 - 900kg,23 Pomidory świeże od 01.07.2021 do 31.10.2021 - 500kg,24 Pomidor malinowy od 01.07.2021 do 31.10.2021 - 100kg,25 Szczypior - 1500pęczek,26 Czosnek krajowy - 400szt.,27 Pietruszka korzeń - 250kg,28 Por - 350kg,29 Cytryna - 500kg,30 Groch łuskany po 5 kg - 200kg,31 Fasola Jasiek po 500 g - 150kg,32 Orzech włoski łuskany - 5kg,33 Rzodkiewka - 2500pęczek,34 Rabarbar - 30kg,35 Botwina - 200szt.,36 Brokuł - 50szt.,37 Fasolka szparagowa żółta od 01.07.2021 do 31.10.2021 - 50kg,38 Fasolka szparagowa zielona od 01.07.2021 do 31.10.2021 - 100kg,39 Sałata lodowa - 100szt.,40 Pieczarka świeża - 300kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 02.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena oferty brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5 Nazwa: Mięso i wyroby wędliniarskie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa niżej określonych artykułów: 1 Filet z piersi kurczaka - 300kg,2 Uda z kurczaka z obciętym grzbietem - 1000kg,3 Skrzydełko z kurczaka - 50kg,4 Porcja rosołowa z kurczaka - 1200kg,5 Kurczak świeży - 400kg,6 Udziec z indyka b/k - 150kg,7 Wątroba wieprzowa - 150kg,8 Wołowina - pręga b/k - 30kg,9 Wołowina - ligawa b/k - 80kg,10 Wołowina b/k pieczeniowa - 50kg,11 Wieprzowina - golonka tylna - 80kg,12 Wieprzowina - szynka b/k - 800kg,13 Wieprzowina - łopatka b/k i bez tłuszczu - 100kg,14 Wieprzowina - karkówka b/k - 500kg,15 Wieprzowina - biodrówka b/k - 50kg,16 Wieprzowina - pachwina - 50kg,17 Wieprzowina - nóżki - 50kg,18 Wieprzowina - przedgolonki - 30kg,19 Wieprzowina-schab b/k - 600kg,20 Żeberka wieprzowe trójkąty - 60kg,21 Wieprzowina - kości schabowe - 100kg,22 Parówka z szynki - 70kg,23 Polędwica drobiowa - 150kg,24 Polędwica z warzywami - 100kg,25 Kiełbasa parówkowa serdelki - 600kg,26 Kiełbasa śląska - 600kg,27 Kiełbasa szynkowa - 80kg,28 Kiełbasa szynkowa drobiowa - 150kg,29 Kiełbasa wiejska - 20kg,30 Kiełbasa mielonka - 50kg,31 Kiełbasa zwyczajna - 400kg,32 Kiełbasa krakowska parzona - 200kg,33 Kiełbasa mortadela - 120kg,34 Kiełbasa piwna - 30kg,35 Kiełbasa biała parzona - 80kg,36 Kiełbasa biała surowa - 30kg,37 Kiełbasa żywiecka - 150kg,38 Kiełbasa golonkowa - 30kg,39 Kiełbasa jałowcowa - 40kg,40 Schab wędzony - 30kg,41 Schab pieczony - 50kg,42 Polędwica sopocka - 150kg,43 Ogonówka wędzona - 60kg,44 Baleron - 50kg,45 Pierś wędzona z indyka - 20kg,46 Filet z piersi indyka - 50kg,47 Boczek surowy - 80kg,48 Boczek wędzony parzony - 60kg,49 Boczek faszerowany - 30kg,50 Rolada boczkowa - 30kg,51 Szynka gotowana - 150kg,52 Szynka typu z pieca - 60kg,53 Szynka typu krucha - 50kg,54 Szynka drobiowa prasowana - 50kg,55 Salceson drobiowy z kurczaka - 150kg,56 Salceson drobiowy z indyka - 150kg,57 Salceson wieprzowy włoski - 50kg,58 Kaszanka z podrobami - 300kg,59 Pieczeń wieprzowa - 200kg,60 Pieczeń a’la kaczka - 120kg,61 Pasztet zapiekany wieprzowy - 80kg,62 Pasztetowa drobiowa - 300kg,63 Słonina świeża bez skóry - 140kg,64 Żołądki drobiowe świeże - 40kg,65 Żołądki z indyka świeże - 40kg,66 Kości wędzone wieprzowe - 250kg,67 Kiełbasa salami - 10kg,68 Szynka konserwowa prasowana wieprzowa - 350kg,69 Kiełbasa ze świniobicia - 20kg,70 Kabanosy wieprzowe - 15kg,71 Kabanosy drobiowe - 15kg,72 Kiełbasa biała z szynki - 30kg,73 Parówka z fileta - 20kg,74 Pasztet borowikowy - 100kg,75 Pasztetowa wędzona - 50kg,76 Kiełbasa wieprzowa z cielęciną - 20kg,77 Kiełbasa geesowska - 20kg,78 Kiełbasa myśliwska - 20kg,79 Ćwiartka z kurczaka - 300kg,80 Kurczak w galarecie - 30kg,81 Smaczek konserwowy - 30kg,82 Pasztetowa w naturalnym jelicie - 30kg,83 Pasztet zapiekany drobiowy - 50kg,84 Indyk lux w galarecie - 30kg,85 Kiełbasa podwawelska - 30kg,86 Mielonka tyrolska - 40kg,87 Kiełbasa krakowska podsuszana - 20kg,88 Schab prosto z wędzarni - 20kg,89 Szynka prosto z wędzarni - 20kg,90 Boczek prosto z wędzarni - 20kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2, 15130000-8

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 02.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena oferty brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6 Nazwa: Ryby, mrożonki i przetwory warzywno owocowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa niżej określonych artykułów: 1 Filet z dorsza mrożony SHP, bez glazury - 300kg,2 Miruna mrożona - filet SHP, bez glazury - 600kg,3 Śledź a’la Matjas - 400kg,4 Śledź po kaszubsku – opakowanie po 2,5 kg - 50kg,5 Śledź po wiejsku – opakowanie po 2,5 kg - 100kg,6 Pyzy z mięsem - 320kg,7 Pyzy ziemniaczane - 200kg,8 Knedle z truskawkami - 240kg,9 Mrożonka wiosenna 7 skład. - 500kg,10 Mrożonka włoszczyzna paski - 800kg,11 Mrożonka bukiet warzyw - 500kg,12 Mrożonka kompotowa - 700kg,13 Kalafior mrożony - 100kg,14 Truskawka mrożona - 100kg,15 Fasola mrożona szparagowa - 300kg,16 Lody różne na patyku po 110 ml - 500szt.,17 Lody rożne rożek po 110 ml - 300szt.,18 Lody różne w kubku po 200 ml - 500szt.,19 Lody różne po 5 l - 50kg,20 Pierogi z serem - 120kg,21 Pierogi ruskie - 120kg,22 Tłuszcz FRYTURA - 30kg,23 Szczaw konserwowy po 320 g - 40kg,24 Jabłka prażone "szarlotka" po 11 kg - 300kg,25 Margaryna w płynie po 3,7 l - 10l,26 Ćwiartka z kurczaka mrożona - 300kg,27 Czarna porzeczka mrożona - 100kg,28 Kluski śląskie z dziurą - 120kg,29 Mrożone leczo - 150kg,30 Malina mrożona - 50kg,31 Szpinak rozdrobniony - 50kg,32 Koncentrat owocowy po 5 l (Kanister) bez syntetycznych barwników i substancji słodzących - 20l,33 Jagoda mrożona - 40kg
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-8,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 02.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena oferty brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7 Nazwa: Jaja
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest dostawa niżej określonych artykułów: Jaja kurze L - 1335 Paletka (po 30 szt.)
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 02.01.2021
data zakończenia: 31.12.2021
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium Znaczenie
Cena oferty brutto 100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę brygadzie spawaczy prace przy budowie kotłowni - Lubin
  • Lokalizacja zleceniadolnośląskie
  • Data dodania22-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Witam. W związku z prowadzoną inwestycją poszukuję firmy spawaczy do prac przy budowie kotłowni (rurociągi stalowe). Proszę dzwonić. Obiekt przemysłowy w m. Lubin. Planowany termin rozpoczęcia prac - styczeń. Czekam na kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI