Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności do stołówki szkolnej od 03.01.2022 roku do 31.12.2022 roku dla Zespołu Szkół nr 12 w Lublinie przy ul. Sławinkowskiej 50
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 12 W LUBLINIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 061698881
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Sławinkowska 50
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-810
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.7.) Numer telefonu: 814664610
1.5.8.) Numer faksu: 814664613
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@zs12lublin.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zs12lublin.eu
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa żywności do stołówki szkolnej od 03.01.2022 roku do 31.12.2022 roku dla Zespołu Szkół nr 12 w Lublinie przy ul. Sławinkowskiej 50
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0d81de8c-5370-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00297262
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-02
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00296774/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Zamówienie na dostawę żywności
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
http://www.zs12.bip.lublin.eu/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W niniejszym postępowaniu komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu:
• miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl
• ePUAPu, który dostępny jest pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal
• poczty elektronicznej pod adresem: zamowienia@zs12lublin.eu
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
Za datę przekazania oferty, wniosków, zawiadomień, dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń oraz innych informacji przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
Zamawiający przekazuje link do postępowania oraz ID postępowania jako załącznik do niniejszej SWZ. Dane postępowanie można wyszukać również na Liście wszystkich postępowań w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania.
Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacja o przetwarzaniu danych osobowych:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO), obowiązującego od 25 maja 2018 r., informuję, iż:
a) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół nr 12 w Lublinie Adres: ul. Sławinkowska 50, 20-810 Lublin
b) W podmiocie jest wyznaczona osoba nadzorująca przestrzeganie zasad ochrony danych - kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – e-mail: ZS12@iod.lublin.eu
c) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym zgodnie z ustawą z dnia 11 września 2019r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019r. poz. 2019 z późn. zm.) zwaną dalej „ustawą Pzp”;
d) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o ustawę z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019r. poz. 2019 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 620817,15 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 11
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa różnych artykułów spożywczych
4.2.5.) Wartość części: 102522,15 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
dostawa jaj
4.2.5.) Wartość części: 4500 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
dostawa kiszonek
4.2.5.) Wartość części: 5600 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331000-7 - Warzywa przetworzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa i wyrobów drobiowych
4.2.5.) Wartość części: 39290 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
dostawa mięsa i wyrobów wieprzowych
4.2.5.) Wartość części: 108548 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
dostawa mleka i przetworów mlecznych
4.2.5.) Wartość części: 76498 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
4.2.5.) Wartość części: 48951 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
dostawa owoców cytrusowych
4.2.5.) Wartość części: 32592 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03222200-5 - Owoce cytrusowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
dostawa owoców i warzyw krajowych
4.2.5.) Wartość części: 52760 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mrożonek, ryb mrożonych i mrożonych produktów rybnych
4.2.5.) Wartość części: 78158 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mrożone
15229000-9 - Mrożone produkty rybne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych
4.2.5.) Wartość części: 71398 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryterium I - cena oferty 50%
Oferta z najniższą ceną brutto ( z VAT) otrzyma maksymalną ilość punktów tj. 100 x 50 % = 50,00 pkt., gdzie ilość punktów dla każdej oferty będzie wyliczona wg poniższego wzoru:
Najniższa cena brutto ze złożonych ofert
Cn = ------------------------------------------------------------ x 100 x waga kryterium
Cena ocenianej oferty brutto
2. Kryterium II – jakość – 40 %
Zamawiający powoła Zespół Degustacyjny. Członkowie Zespołu Degustacyjnego dokonują degustacji jednego rodzaju produktu za pomocą swoich zmysłów. Każdy członek Zespołu Degustacyjnego jawnie oddaje swój głos na dany produkt podając liczbę przyznanych punktów w ramach niżej wymienionych kategorii.
• smak - od 0 do 10 pkt.
• zapach - od 0 do 10 pkt.
• konsystencja (tekstura) – od 0 do 10 pkt.
• wygląd zewnętrzny – od 0 do 10 pkt.
Jeśli w określonej kategorii wszystkie przedstawione do oceny próbki są zdaniem członka zespołu jednakowe, to wszystkim Wykonawcom może przyznać maksymalną liczbę punktów. Jeżeli w ocenie członka zespołu możliwe jest zróżnicowanie przedstawionych do oceny próbek w zakresie określonej kategorii, to członek zespołu wskazuje w jego mniemaniu produkt najlepszy, któremu może przyznać maksymalną liczbę punktów oraz produkt najgorszy któremu może przyznać 0 punktów. Próbkom ocenianym jako gorsze od najlepszego i lepsze od najgorszego, przyznaje się liczbę punktów pośrednią pomiędzy 0 a liczbą maksymalną. Zespół Degustacyjny sumuje liczbę punktów przyznaną poszczególnym produktom w ramach każdej kategorii. Następnie wylicza średnią liczbę punktów danej kategorii dla wszystkich produktów danego Wykonawcy. Suma średnich poszczególnych kategorii stanowi liczbę punktów przyznaną danemu Wykonawcy za kryterium „ocena jakości”. Wyliczenie punktów zostaje dokonane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z matematycznymi zasadami zaokrąglania. Z przeprowadzonej oceny jakości zespół Degustacyjny sporządza protokół. Punktacja z oceny „jakości” przyznana przez Zespół Degustacyjny stanowi podstawę dla prowadzącego postępowanie do dokonania oceny i porównania ofert. Protokół oceny jakości sporządzony przez Zespół degustacyjny załączony zostanie do dokumentacji postępowania.
3. Kryterium III – termin płatności – 10 %
gdzie: T (x) – ilość punktów przyznana ofercie ”X” za kryterium termin płatności.
Najdłuższy termin płatności nie może przekroczyć 30 dni. W kryterium Termin płatności (T) oferta może uzyskać maksymalnie 10 pkt. Najwyższą liczbę punktów tj. 10 pkt, otrzyma oferta zawierająca najdłuższy termin płatności, pozostali odpowiednio mniej, zgodnie z poniższym opisem:
Termin płatności w terminie 14 dni: 1 pkt.
Termin płatności od 15 do 21 dni: 5 pkt.
Termin płatności od 22 do 30 dni: 10 pkt.
W przypadku braku wpisania w ofercie terminu płatności lub wpisania mniej niż 14 dni oferta otrzyma 0 pkt. Otrzymanie 0 punktów w niniejszym kryterium, będzie równoznaczne z odrzuceniem oferty.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny, kosztu oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 50
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:
1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy prowadzący działalność gospodarczą lub zawodową, którzy są wpisani do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych prowadzonych w kraju, w którym mają siedzibę lub miejsce zamieszkania. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
2. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej lub finansowej. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
4. Zdolność techniczna lub zawodowa. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) oświadczenia Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076 z późn. zm.), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej– wzór oświadczenia stanowi Załącznik Nr 5 do SWZ.
W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie Zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, przedmiotowy dokument składa osobno każdy Wykonawca.
2) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, sporządzony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu składa każdy z Wykonawców.
2. Wypełniony formularz cenowy.
3. Pełnomocnictwo. W przypadku podpisania oferty oraz poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osobę nie wymienioną w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwo w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Wykonawca zobowiązany jest najpóźniej do końca terminu wyznaczonego na składanie ofert tj.: do dnia 09.12.2021 r. do godz. 9:50 dostarczyć do Zamawiającego próbki n/w produktów:
1. Zadanie nr 1 – Dostawa różnych artykułów spożywczych:
1) Kakao 100 g – 1 szt.
2) Mus z owoców 100% 100g – 1 szt.
3) Ciastko zbożowe – 2 szt.
2. Zadanie nr 2 – Dostawa jaj:
1) Jajka – 2 szt.
3. Zadanie nr 3 –Dostawa kiszonek:
1) Kapusta kiszona – 100g
2) Ogórki kiszone – 100g
4. Zadanie nr 4 – Dostawa mięsa i wyrobów drobiowych:
1) Filet z piersi indyka – 100g
2) Udziec z kurczaka – 100g
5. Zadanie nr 5 – Dostawa mięsa i wyrobów wieprzowych:
1) Schab pieczony -100g
2) Parówki z szynki – 100g
6. Zadanie nr 6 – Dostawa mleka i przetworów mlecznych:
1) Ser twarogowy półtłusty - 200g
2) Jogurt waniliowy 150g – 1 szt.
7. Zadanie nr 7 – Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych:
1) Mufinki z owocami – 2 szt.
2) Bułka razowa – 2 szt.
3) Sernik – 200g
8. Zadanie nr 8 – Dostawa owoców cytrusowych:
1) Mandarynka – 2 szt.
2) Banan – 2 szt.
9. Zadanie nr 9 – Dostawa owoców i warzyw krajowych:
1) Jabłko – 2 szt.
2) Pomidor – 2 szt.
3) Sałata lodowa – 1 szt.
10. Zadanie nr 10 – Dostawa mrożonek, ryb mrożonych:
1) Paluszki rybne – 200g
2) Mieszanka kompotowa – 200g
11. Zadanie nr 11 – Dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych:
1) Naleśniki z serem – 2szt.
2) Gołąbki z mięsem i ryżem – 2szt.
3) Pierogi ze szpinakiem i serem feta – 2 szt.
Wykonawcy zobowiązani są dostarczyć próbki produktów, zapakowane
i opisane nazwą Wykonawcy i nr zadania postępowania – w zbiorczych opakowaniach, zawierających wszystkie próbki produktów wymagane przez Zamawiającego odrębnie dla każdego zadania.
Próbki produktów muszą być opakowane w sposób uniemożliwiający uszkodzenie, zniszczenie lub zepsucie produktu. Zamawiający zastrzega, iż dostarczone próbki do degustacji powinny być produktami, które Wykonawca będzie dostarczał w przypadku realizacji zamówienia.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Oferta wspólna:
1. W przypadku złożenia oferty wspólnej przedsiębiorcy występujący wspólnie muszą upoważnić jednego spośród siebie jako przedstawiciela pozostałych – lidera do zaciągania i rozporządzania prawem w sprawach związanych z przedmiotem postępowania, a jego upoważnienie musi być udokumentowane pełnomocnictwem podpisanym przez pozostałych przedsiębiorców lub ich uprawnionych przedstawicieli.
2. Oferta przedstawiona przez dwóch lub więcej partnerów wchodzących w skład konsorcjum lub spółki cywilnej musi być przedstawiona jako jedna oferta, od jednego wykonawcy i spełniać następujące wymagania:
1) Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (na oddzielnym formularzu) lub pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego z wykonawców osobno.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
zmiana stawek podatku vat, forma aneksu
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-09 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę wraz z wymaganymi dokumentami należy złożyć za pośrednictwem ePUAP, zgodnie z instrukcją określoną w pkt. 15 SWZ
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-09 10:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-12-31