Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności do stołówki Internatu Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcącego w Toruniu ul. Grunwaldzka 33/35
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcące
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000187808
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Grunwaldzka 33/35
1.5.2.) Miejscowość: Toruń
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-100
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.5.7.) Numer telefonu: +48566602292
1.5.8.) Numer faksu: +48566602290
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@8lo.torun.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.8lo.torun.pl/pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa żywności do stołówki Internatu Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcącego w Toruniu ul. Grunwaldzka 33/35
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ee00fafe-a73c-11eb-911f-9ad5f74c2a25
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00042508
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00030269/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa żywności do stołówki Internatu Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcącego w Toruniu ul. Grunwaldzka 33/35
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://zspsi8lo.eb2b.com.pl/open-auctions.html3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://zspsi8lo.eb2b.com.pl/cms/page/id/terms-and-conditions
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) stały dostęp do sieci internetowej o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 4/1 mb/s,2) komputer klasy PC lub Mac, o następującej konfiguracji: pamięć RAM min. 8 GB, procesor Intel IV 4GHz, jeden z systemów operacyjnych: MS Windows 7, Mac OS x 10.4, Linux, lub ich nowsze wersje,3) zainstalowana dowolna najnowsza wersja przeglądarki internetowej; w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 11.0.4) włączona obsługa JavaScript,5) zainstalowany program obsługujący stosowane przez Wykonawcę formaty plików (np. Acrobat Reader dla plików w formacie .pdf).6)Składane dokumenty powinny być opatrzone jednym z rodzajów podpisów elektronicznych:a)kwalifikowanym podpisem elektronicznym;b)elektronicznym podpisem osobistym;c)elektronicznym podpisem zaufanym
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: -
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): -
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): -
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Tak
4.1.2.) Numer referencyjny: SD.340.2/21.UP
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 665716,60 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 9
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa i wędlin do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.
4.2.5.) Wartość części: 195925,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.
4.2.5.) Wartość części: 101717,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa ryb mrożonych, filetów rybnych, pozostałego mięsa ryb, warzyw mrożonych oraz produktów głęboko mrożonych do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.
4.2.5.) Wartość części: 77516,50 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 - Warzywa mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa jaj do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.
4.2.5.) Wartość części: 16450,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa różnych produktów spożywczych do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.
4.2.5.) Wartość części: 76251,10 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa pieczywa do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.
4.2.5.) Wartość części: 46385,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa wyrobów ciastkarskich i ciasta do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.
4.2.5.) Wartość części: 24605,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mleka i produktów mleczarskich do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.
4.2.5.) Wartość części: 114979,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15511000-3 - Mleko
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "
4.3.6.) Waga: 20,00
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: c) kryterium „termin płatności”
4.3.6.) Waga: 20
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa surówek do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu
4.2.5.) Wartość części: 11888,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa