Dostawa żywności do stołówki Internatu Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa żywności do stołówki Internatu Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcącego w Toruniu ul. Grunwaldzka 33/35
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoToruń
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
  • Termin składania wniosków2021-05-07
  • ZamawiającyZespół Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcące
  • Data publikacji ogłoszenia2021-04-28
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00042508
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności do stołówki Internatu Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcącego w Toruniu ul. Grunwaldzka 33/35

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcące

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000187808

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Grunwaldzka 33/35

1.5.2.) Miejscowość: Toruń

1.5.3.) Kod pocztowy: 87-100

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.7.) Numer telefonu: +48566602292

1.5.8.) Numer faksu: +48566602290

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@8lo.torun.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.8lo.torun.pl/pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa żywności do stołówki Internatu Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcącego w Toruniu ul. Grunwaldzka 33/35

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ee00fafe-a73c-11eb-911f-9ad5f74c2a25

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00042508

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-04-28

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00030269/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa żywności do stołówki Internatu Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcącego w Toruniu ul. Grunwaldzka 33/35

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://zspsi8lo.eb2b.com.pl/open-auctions.html

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://zspsi8lo.eb2b.com.pl/cms/page/id/terms-and-conditions

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) stały dostęp do sieci internetowej o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 4/1 mb/s,2) komputer klasy PC lub Mac, o następującej konfiguracji: pamięć RAM min. 8 GB, procesor Intel IV 4GHz, jeden z systemów operacyjnych: MS Windows 7, Mac OS x 10.4, Linux, lub ich nowsze wersje,3) zainstalowana dowolna najnowsza wersja przeglądarki internetowej; w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja 11.0.4) włączona obsługa JavaScript,5) zainstalowany program obsługujący stosowane przez Wykonawcę formaty plików (np. Acrobat Reader dla plików w formacie .pdf).6)Składane dokumenty powinny być opatrzone jednym z rodzajów podpisów elektronicznych:a)kwalifikowanym podpisem elektronicznym;b)elektronicznym podpisem osobistym;c)elektronicznym podpisem zaufanym

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: -

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): -

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): -

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Tak

4.1.2.) Numer referencyjny: SD.340.2/21.UP

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 665716,60 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 9

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mięsa i wędlin do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.

4.2.5.) Wartość części: 195925,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15110000-2 - Mięso

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.

4.2.5.) Wartość części: 101717,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa ryb mrożonych, filetów rybnych, pozostałego mięsa ryb, warzyw mrożonych oraz produktów głęboko mrożonych do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.

4.2.5.) Wartość części: 77516,50 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15331170-9 - Warzywa mrożone

15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa jaj do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.

4.2.5.) Wartość części: 16450,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa różnych produktów spożywczych do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.

4.2.5.) Wartość części: 76251,10 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa pieczywa do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.

4.2.5.) Wartość części: 46385,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa wyrobów ciastkarskich i ciasta do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.

4.2.5.) Wartość części: 24605,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa mleka i produktów mleczarskich do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu.

4.2.5.) Wartość części: 114979,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15511000-3 - Mleko

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: c) kryterium „termin płatności”

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Dostawa surówek do Internatu ZSPS i VIII LO w Toruniu

4.2.5.) Wartość części: 11888,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Podane w formularzach cenowych ilości są wielkościami szacunkowymi i w rzeczywistości mogą ulec zmianie. Minimalna gwarantowana ilość zakupu dla każdego pakietu to 80% asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, a w przypadku okoliczności niezależnych od Zamawiającego poniżej 80% tj. zgodnie z rzeczywistym zapotrzebowaniem Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2021-09-01 do 2022-08-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium "termin dostawy w przypadku dostarczenia towaru wadliwego, niezgodnego z zamówieniem "

4.3.6.) Waga: 20,00

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: kryterium „termin płatności”

4.3.6.) Waga: 20

4.3.8.) Sposób oceny ofert:

Kryteria oceny złożonych ofert: a) cena - 60 % (P1), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 60 pkt. b) termin dostawy – 20% (P2), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt. c) termin płatności – 20% (P3), w ramach tego kryterium można uzyskać od 0 do 20 pkt.

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: -

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: -

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Wypełnione formularze cenowe na dany pakiet (załączniki nr 4 A – 4 I do SWZ

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Formularz oferty – załącznik nr 1;2. Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu – załącznik nr 2;3. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego - załącznik nr 3;4. Klauzula informacyjna – załącznik nr 5.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Przed podpisaniem umowy Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia (w przypadku wyboru ich oferty jako najkorzystniejszej) przedstawią Zamawiającemu umowę regulującą współpracę tych Wykonawców.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-05-07 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Oferty należy złożyć za pośrednictwem Platformy zakupowej pod adresem: https://zspsi8lo.eb2b.com.pl/open-auctions.html

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-05-07 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-06-05

2021-04-28 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
NAJNOWSZE ZLECENIE
Potrzebuję ceownik docięty na wymiar C180 w gat. ST3SX, ok. 84 mb - Inowrocław
  • Lokalizacja zleceniakujawsko-pomorskie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Potrzebuję ceownik docięty na wymiar C180 w gat. ST3SX, ok. 84 mb. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI