Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Tursku

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Tursku
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoTursk
  • WojewództwoLubuskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
  • Termin składania wniosków2021-12-10
  • ZamawiającyDOM POMOCY SPOŁECZNEJ W TURSKU
  • Data publikacji ogłoszenia2021-12-02
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00296246
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Tursku

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W TURSKU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 211037617

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 28

1.5.2.) Miejscowość: Tursk

1.5.3.) Kod pocztowy: 69-200

1.5.4.) Województwo: lubuskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL431 - Gorzowski

1.5.7.) Numer telefonu: 95 7553285

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@dpstursk.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.wrota.lubuskie.pl/dpstursk/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Pomoc Społeczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Tursku

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d7afae26-534b-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00296246

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00293959/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Tursku

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: zgodnie z SWZ

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych) (Dz. U. UE L119 z dnia 4 maja 2016 r., str. 1; zwanym dalej „RODO”) informujemy, że:
1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej w Tursku;
2) administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: io-do@dpstursk.pl;
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy P.Z.P.
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 P.Z.P. przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisanych ustawy P.Z.P., związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
8) posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących (w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia);
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
10) przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DTAG.3300.2.2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 12

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1A stanowiącego integralną część SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1A do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1A do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa produktów mrożonych na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1B stanowiącego integralną część SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1B do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1B do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa warzyw i owoców na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1C stanowiącego integralną część SWZ

4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1C do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1C do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa ziemniaków na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1D stanowiącego integralną część SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1D do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1D do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa warzyw przetworzonych i owoców cytrusowych na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1E stanowiącego integralną część SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331000-7 - Warzywa przetworzone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1E do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1E do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa jaj konsumpcyjnych na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1F stanowiącego integralną część SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1F do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1F do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich oraz tłuszczy jadalnych na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1G stanowiącego integralną część SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1G do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1G do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa mięsa drobiowego na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1H stanowiącego integralną część SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1H do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1H do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1I stanowiącego integralną część SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1I do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1I do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa produktów mięsnych-wędlin na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1J stanowiącego integralną część SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15130000-8 - Produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1J do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1J do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-11-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa pieczywa na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1K stanowiącego integralną część SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1K do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1K do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 12

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Sukcesywna dostawa wyrobów cukierniczych na potrzeby bieżącego żywienia w roku 2022, mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Tursku zgodnie z minimalnymi wymaganiami jakościowymi, asortymencie i ilościach podstawowych z uwzględnieniem prawa opcji wyszczególnionych w załączniku 1L stanowiącego integralną część SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Odbiorca zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 11 września 2019r. po zrealizowaniu umowy w zakresie zamówienia podstawowego w 100%. Prawo opcji realizowane będzie na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe w czasie trwania umowy. Rodzaj i maksymalną wielkość opcji określa Załącznik nr 1L do SWZ oraz §5 ust. 4 umowy (załącznik nr 2 do SWZ). Odbiorca informuje, że przewiduje korzystanie z zamówień opcjonalnych (prawo opcji), zgodnie z zapisami wzoru umowy stanowiącej załącznik nr 2 do SWZ.
O zamiarze skorzystania z prawa opcji wraz z podaniem jego zakresu, Odbiorca poinformuje Dostawcę odrębnym pismem w trakcie trwania umowy, po wykorzystaniu ilości podstawowych danego asortymentu z jednoczesnym wskazaniem asortymentu (w tym ilości i rodzaju) produktów spożywczych podlegających zamówieniom w ramach opcji. Dopuszczalne jest wielokrotne udzielanie zamówień opcjonalnych, jednak łącznie do ilości wskazanych
w załączniku nr 1L do SWZ.
d) Realizacja zamówienia z prawem opcji uzależniona będzie od potrzeb odbiorcy oraz wysokości środków finansowych przydzielonych na ten cel w budżecie Odbiorcy.
e) W razie udzielenia zamówienia opcjonalnego w mniejszej wysokości bądź wcale, Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu względem Odbiorcy.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.
Maksymalna ilość punktów jaką może uzyskać wykonawca wynosi: 100,00 pkt.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Zgodnie z art. 57 Ustawy Pzp o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
- nie podlegają wykluczeniu,
- spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez Zamawiającego w ogłoszeniu o zamówieniu i SWZ zgodnie z art. 112 Ustawy Pzp tj. :
A. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
B. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów. Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca przedstawi:
a) aktualną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego lub innego organu o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub inny organ potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub innego organu,
b) aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności
c) dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (jeśli dotyczy)
C. Sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
D. Zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2. Zamawiający, w stosunku do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w odniesieniu do warunku dotyczącego zdolności technicznej lub zawodowej – dopuszcza łączne spełnianie warunku przez Wykonawców.
3. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: a) Oświadczenie wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu za przestępstwa wyszczególnione w art. 108 ust.1 pkt. 1 ustawy PZP – Załącznik nr 7;
b) Oświadczenie wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności - Załącznik nr 8;
c) Oświadczenie wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne – Załącznik nr 9;
d) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 108 ust. 1 pkt. 5,6 tj. brak podstaw do wykluczenia ze względu na zakłócenie konkurencji – Załącznik nr 11.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:
a) Odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
b) aktualną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego lub innego organu o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub inny organ potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub innych organów lub aktualnej decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności;
c) dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP - certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Wymagane przedmiotowe środki dowodowe: opisy oferowanego asortymentu (np. zeskanowane etykiety oferowanych produktów, na których będzie widoczny skład i nazwa handlowa produktu) – celem weryfikacji zgodności oferowanego produktu z opisem przedmiotu zamówienia – dotyczy części: 1, 2 (poz.8-20), 7, 10, 11.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

Opisy oferowanego asortymentu (np. zeskanowane etykiety oferowanych produktów, na których będzie widoczny skład i nazwa handlowa produktu) – celem weryfikacji zgodności oferowanego produktu z opisem przedmiotu zamówienia – dotyczy części: 1, 2 (poz.8-20), 7, 10, 11.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium na pełny okres związania ofertą na kwotę/wartość:
a) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 1: 2372,41 zł (słownie dwa tysiące trzysta siedemdziesiąt dwa zł 41/100);
b) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 2: 1376,06 zł (słownie tysiąc trzysta siedemdziesiąt sześć złotych 06/100);
c) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 3: 3931,38 zł (słownie trzy tysiące dziewięćset trzydzieści jeden złotych 38/100);
d) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 4: 1467,90 zł (słownie tysiąc czterysta sześćdziesiąt siedem złotych 90/100);
e) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 5: 439,01zł (słownie czterysta trzydzieści dziewięć złotych 01/100);
f) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 6: 654,53 zł (słownie sześćset pięćdziesiąt cztery zł 53/100);
g) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 7: 3956,36 zł (słownie trzy tysiące dziewięćset pięćdziesiąt sześć złotych 36/100);
h) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 8: 1709,33 zł (słownie tysiąc siedemset dziewięć złotych 33/100);
i) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 9: 1388,87 zł (słownie tysiąc trzysta osiemdziesiąt osiem złotych 87/100);
j) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 10: 2277,78 zł (słownie dwa tysiące dwieście siedemdziesiąt siedem złotych 78/100);
k) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 11: 2090,11 zł (słownie dwa tysiące dziewięćdziesiąt złotych 11/100);
l) W przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na część nr 12: 654,69 zł (słownie złotych sześćset pięćdziesiąt cztery 69/100);

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Zamawiający żąda od Wykonawcy, którego oferta zostanie wybrana w niniejszym postępowaniu jako najkorzystniejsza, wniesienia bezwarunkowego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, zwanego dalej „zabezpieczeniem”,
w wysokości 5 % ceny całkowitej podanej w ofercie, odrębnie dla każdej części zamówienia (po zaokrągleniu w górę do pełnych złotych).
2. Zabezpieczenie służy pokryciu roszczeń z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy.
3. Zabezpieczenie należytego wykonania umowy może być wniesione w następujących formach:
a) pieniądzu;
b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym;
c) gwarancjach bankowych;
d) gwarancjach ubezpieczeniowych;
e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.
4. Zamawiający nie wyraża zgody na wniesienie zabezpieczenia należytego wykonania umowy w:
a) w wekslach z poręczeniem wekslowym banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej;
b) przez ustanowienie zastawu na papierach wartościowych emitowanych przez Skarb Państwa lub jednostkę samo-rządu terytorialnego;
c) przez ustanowienie zastawu rejestrowego na zasadach określonych w przepisach o zastawie rejestrowym i rejestrze zastawów.
5. Zabezpieczenie wnoszone w pieniądzu wykonawca wpłaca przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zamawiającego.
6. Zasady zwrotu zabezpieczenia. Zamawiający zwraca zabezpieczenie w terminie 30 dni od dnia wykonania zamówienia i uznania przez zamawiającego za należycie wykonane.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

zgodnie z SWZ i treścią Załącznika nr 2 do SWZ

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-10 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty, dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Klucz publiczny niezbędny do zaszyfrowania oferty przez Wykonawcę jest dostępny dla wykonawców na miniPortalu. W formularzu oferty Wykonawca zobowiązany jest podać adres skrzynki ePU-AP.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-10 09:20

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-10

NAJNOWSZE ZLECENIE
Interesuje mnie zakup pasków z blachy ocynkowanej DX51DZ275 lub 200 - Gubin
  • Lokalizacja zlecenialubuskie
  • Data dodania26-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Interesuje mnie zakup pasków z blachy ocynkowanej DX51DZ275 lub 200 o wymiarach: grubość blachy 0,6mm, szerokość 6mm, długość 120. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI