IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
maksymalny termin płatności |
40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Strony, mając na uwadze ewentualną zmianę stawek podatku od towarów i usług, zgodnie postanawiają, iż w przypadku ich zmiany na mocy powszechnie obowiązujących przepisów prawa, zmianie może ulec cena jednostkowa brutto za poszczególny asortyment, przy zachowaniu następujących warunków: 1) w sytuacji podwyższenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca uprawniony jest do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki; Wykonawca nie jest uprawniony do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za asortyment dostarczony Zamawiającemu przed dniem zmiany stawki podatku; 2) w sytuacji obniżenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki podatku. W przypadkach określonych w pkt. 1 oraz 2 powyżej, każdorazowo niezmienna pozostaje cena netto danego asortymentu, stanowiąca podstawę do naliczenia podatku od towarów i usług.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2018-11-29, godzina:
10:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuje się, że: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zakładu Karnego w Cieszynie, z siedzibą w Cieszynie, ul. Bolesława Chrobrego 2, kod pocztowy 43-400, tel. 33 851 32 20, e-mail: zk_cieszyn@sw.gov; dane kontaktowe inspektora ochrony danych w Zakładzie Karnym w Cieszynie; ul. Bolesława Chrobrego 2, kod pocztowy 43-400, tel. 33 851 32 20, e-mail: iod_zk_cieszyn@sw.gov.pl; Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego numer sprawy „D/Kw 2232.3.2018, nazwa zadania: „Dostawa różnych produktów spożywczych, owoców i warzyw przetworzonych część I i II i konserw ” prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez czas określony w Zarządzeniu Dyrektora Generalnego Służby Więziennej nr 35/2016 z dnia 15 lipca 2016 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitego rzeczowego wykazu akt oraz instrukcji o organizacji i zakresie działania archiwum zakładowego w jednostkach organizacyjnych Służby Więziennej; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2018r., poz. 1986), związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2018r., poz. 1986); Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane żadnym odbiorcom danych z wyłączeniem innych ustawowo uprawnionych instytucji; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
Dostawa różnych produktów spożywczych |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Barszcz biały w proszku, skład: mąka pszenna (46%), mąka żytnia (15%), mleko odtłuszczone w proszku (10%), cebula susz (3%), substancja wzmacniająca smak i zapach E 621, regulator kwasowości E 330, czosnek (2%), przyprawy. 15891410-7 kilogram 250 2 Żurek w proszku, skład: mąka żytnia, mąka ryżowa, sól, tłuszcz roślinny,cukier, cebula, przyprawy, regulator kwasowości-kwasek cytrynowy, maltodekstryna, aromat. 15891410-7 kilogram 200 3 Zupa pieczarkowa w proszku, skład: mąka pszenna, mąka ziemniaczana, maltodekstryna, tłuszcz roślinny utwardzony, cukier, laktoza, substancja wzmacniająca smak i zapach-glutaminian sodu, pieczarka płatek (1%), cebula suszona, białka mleka, suszony koncentrat pieczarkowy (0,5%), aromat, barwnik-karmel E 150 c. 15891410-7 kilogram 200 4 Zupa ogonowa w proszku, skład: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, proszek pomidorowy (6%), cukier, substancja wzmacniająca smak i zapach-glutaminian sodu, sojowy hydrolizat białkowy, warzywa suszone (1,5%), suszony ekstrakt drożdżowy, przyprawy, aromat, regulator kwasowości-kwasek cytrynowy, barwnik (karmel E 150 c), pietruszka liść susz. 15891410-7 kilogram 200 5 Majonez, skład: olej roślinny, żółtka jaj, woda, ocet, cukier, musztarda, sól, 80% tłuszczu. 15871273-8 kilogram 200 6 Musztarda, skład: gorczyca, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy, aromaty smakowe. 15871250-1 kilogram 600 7 Cukier kostka: opakowanie jednostkowe 1 kg. 15831000-2 kilogram 10 8 Miód sztuczny, skład: cukier, woda, regulator kwasowości, kwasek cytrynowy, aromat miodowy. 15831600-8 kilogram 100 9 Pieprz czarny: opakowanie jednostkowe od 0,01 kg do 0,10 kg. 15872100-2 kilogram 25 10 Sól spożywcza: opakowanie jednostkowe do 25 kg. 15872400-5 kilogram 3500 11 Herbata granulowana-Pn-ISO 3720 15863200-7 kilogram 480 12 Herbata expresowa: opakowanie jednostkowe od 100 szt. do 1000 szt. paczka. 15863200-7 kilogram 3 13 Przyprawa Maggi w płynie, skład: woda, hydrolizatory białkowe, ekstrakty drożdżowe,sól, ocet, cukier, karmel, naturalne dodatki smakowe, substancje wzmacniające smak i zapach E 621, E 635. 15870000-7 litr 1800 14 Rosół-bulion w proszku, skład: sól, maltodekstryna, skrobia ziemniaczana, cukier, substancja wzmacniająca smak i zapach-glutaminian sodu, tłuszcz roślinny utwardzony, warzywa suszone 2,5%, barwnik E 100, aromat 0,3%. 15891500-5 kilogram 100 15 Przyprawa do potraw „Jarzynka”, skład: sól, warzywa suszone (15%), cukier, substancja wzmacniająca smak i zapach-glutaminian sodu, skrobia kukurydziana, barwnik-ryboflawina. 15871270-7 kilogram 100 16 Ocet, skład: ocet spirytusowy rektyfikowana 10%. 15871110-8 litr 450 17 Kwasek cytrynowy – PN-81/A-79734. 15870000-7 kilogram 15 18 Pieprz ziołowy – PN-A-86952. 15872100-2 kilogram 150 19 Papryka słodka – PN-A-86955. 15872200-3 kilogram 50 20 Majeranek – PN-A-86958. 15872200-3 kilogram 70 21 Kminek – PN-A-86953. 15872200-3 kilogram 15 22 Liść laurowy - opakowanie jednostkowe od 0,5 kg do 2 kg. 15872200-3 kilogram 20 23 Ziele angielskie - opakowanie jednostkowe od 0,5 kg do 1 kg. 15872200-3 kilogram 20 24 Cynamon - opakowanie jednostkowe od 0,5 kg do 1 kg. 15872200-3 kilogram 10 25 Granulat sojowy - opakowanie jednostkowe do 15 kg. 15331150-3 kilogram 200 26 Kotlet sojowy - opakowanie jednostkowe do 20 kg. 15331150-3 kilogram 200 27 Kostka sojowa - opakowanie jednostkowe do 15 kg. 15331150-3 kilogram 650 Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 1 powinien wynosić 60 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta /.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15331150-3, 15831200-4
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
maksymalny termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 1 powinien wynosić 60 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
Dostawa owoców i warzyw przetworzonych część I |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Kapusta biała kwaszona – pasteryzowana pakowana w słoje o pojemności od 0,9 litra do 3,0 litra, dopuszcza się możliwość pakowania w hermetycznie zamykane wiaderka o wadze do 5 kg/sztuka. Do 40% dostawy powinno być dostarczone w słojach, reszta może być dostarczona w wiaderkach o wadze do 5 kg/sztuka. 15331000-7 kilogram 4000 2 Ogórek konserwowy – pakowany w słoje o pojemności od 0,9 litra do 3,0 litra. Skład: ogórek świeży, woda, ocet, (substancja regulująca kwasowość-kwas octowy), cukier, sól, naturalne przyprawy (w tym gorczyca). 15331500-2 kilogram 2800 3 Sałatka warzywna - pakowana w słoje od 0,9 litra do 3,0 litra. Skład: kapusta biała, marchew, cebula, ogórek kwaszony, woda, ocet, substancja regulująca kwasowość-kwas octowy, cukier, przyprawy. 15542100-0 kilogram 3000 4 Sałatka szwedzka - pakowana w słoje od 0,9 litra do 3,0 litra. Skład: ogórek świeży krojony, woda, ocet, substancja regulująca kwasowość-kwas octowy, cukier, przyprawy. 15542200-1 kilogram 2000 5 Koncentrat pomidorowy – 30% pakowany w słoje o pojemności do 0,9 litra. Skład: koncentrat pomidorowy 30%, woda, sól. 15542200-1 kilogram 1800 6 Kapusta czerwona kwaszona - pakowana w słoje od 0,9 litra do 3,0 litra. Skład: kapusta czerwona, ocet, substancja regulująca kwasowość-kwas octowy, cukier, sól, woda, naturale przyprawy. 15544000-3 kilogram 900 7 Ogórek kiszony – opakowanie do 5 kg. 15331000-7 kilogram 50 Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 2 powinien wynosić 90 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15330000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
maksymalny termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 2 powinien wynosić 90 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta.
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
Dostawa owoców i warzyw przetworzonych część II |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Leczo pieczarkowe – pakowane w słoje lub pojemniki metalowe w ilości od 1 kg do 10 kg. Skład: pieczarki, woda, papryka, cebula, koncentrat pomidorowy, zagęstnik-skrobia modyfikowana, przyprawy. 15331135-2 kilogram 2000 2 Chrzan tarty – opakowany w słoju o pojemności do 1000 ml. Skład: przetarty korzeń chrzanu, woda, kwas cytrynowy, cukier, sól, przyprawy. 15331000-7 kilogram 550 3 Groszek konserwowy – opakowanie metalowe 400 g. Skład: groszek zielony, woda, sól. 15331400-1 kilogram 600 4 Marmolada – pakowana w pojemniki do 13 kg. Skład: przeciery owocowe, kwas cytrynowy, cukier, barwnik E 124, otrzymana ze 118 gram przecieru na 100 gram wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru 63 gram na 100 gram wyrobu gotowego. Konserwowana benzoesanem sodu E 211. 15332230-5 kilogram 900 5 Dżem – pakowany w pojemniki do 13 kg. Skład: cukier, syrop glukozowy, owoce, substancja zagęszczająca-pektyna, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, konserwant- sorbinian potasu, aromaty. Otrzymany z 35 gram owoców na 100 gram wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru 63 gram na 100 gram wyrobu gotowego. 15332290-3 kilogram 1100 6 Dżem 25 g. - w opakowaniu jednostkowym 25 gram/sztuka. Skład:cukier, syrop glukozowy, owoce, substancja zagęszczająca-pektyna, regulator kwasowości-kwas cytrynowy, konserwant- sorbinian potasu, aromaty. Otrzymany z 35 gram owoców na 100 gram wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru 63 gram na 100 gram wyrobu gotowego. 15332290-3 kilogram 50 7 Fasola kolorowa – pakowana w worki do 50 kg. Skład: zgodnie z PN-70/R-74010. 15331130-7 kilogram 800 8 Fasola Jaś - pakowana w worki do 50 kg. Skład: zgodnie z PN-70/R-74010. 15331131-4 kilogram 1400 9 Groch - pakowany w worki do 50 kg. Skład: zgodnie z PN-81/R-65032. 15331462-3 kilogram 800 10 Pietruszka zielona suszona – nać pietruszki suszona w opakowaniu od 1 kg do 5 kg. 15893000-4 kilogram 5 11 Koperek suszony – koper suszony w opakowaniu od 1 kg do 5 kg. 15893000-4 kilogram 40 Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 3 powinien wynosić 90 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta /.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15330000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
maksymalny termin płatności |
40,00 |
cena |
60,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 3 powinien wynosić 90 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta.
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
Dostawa konserw |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Paprykarz szczeciński – opakowanie metalowe 300 gram lub 330 gram/sztuka, zgodne z PN-91/A-86763. 15240000-2 kilogram 900 2 Pasztet drobiowy opakowanie metalowe 300 gram/sztuka, zgodne z PN-A-86525. 15131000-5 kilogram 900 3 Szprot w pomidorach – opakowanie metalowe 300 gram lub 330 gram/sztuka, zgodne z PN-91/A-86763. 15240000-2 kilogram 900 Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 4 powinien wynosić 90 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15240000-2,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2019-01-01
data zakończenia: 2019-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
cena |
60,00 |
maksymalny termin płatności |
40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Minimalny termin przydatności do spożycia dla poszczególnych asortymentów towaru w zadaniu 4 powinien wynosić 90 dni od daty dostawy. Wszystkie partie towaru winny być oznakowane / data produkcji, termin przydatności do spożycia, nazwa producenta.