IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej
(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria |
Znaczenie |
Cena |
55,00 |
Termin dostawy jednostkowego zamówienia |
45,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Strony przewidują możliwość zmiany treści umowy w odniesieniu do wysokości wynagrodzenia Wykonawcy w trakcie realizacji umowy w następujących okolicznościach: 1) w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej „Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule „Ceny w gospodarce narodowej” - miesięczne, ulegnie zmianie o nie mniej niż 5 % w stosunku do cen obowiązujących w umowie z zastrzeżeniem ust. 1. 2) w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym ceny netto pozostają bez zmian, a stosownej zmianie ulegają ceny brutto. 3) w przypadku zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (tekst jedn. Dz. U. z 2017 r. poz. 847), 4) w przypadku zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne; - jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę. 2. Wykonawca w przypadku wystąpienia okoliczności o, których mowa w ust. 1 pkt. 1 składa pisemny wniosek do Zamawiającego uzasadniający zmianę cen poszczególnych asortymentów w stosunku do cen obowiązujących w umowie. 3. Zamawiający po dokonaniu analizy wniosku, o których mowa w ust. 2, wyznacza datę negocjacji w celu ustalenia ostatecznej wysokości zmiany wynagrodzenia. 4. W sytuacji wystąpienia okoliczności wskazanych w ust. 1 pkt 2 Wykonawca składa pisemny wniosek o zmianę umowy o zamówienie publiczne w zakresie płatności wynikających z faktur wystawionych po wejściu w życie przepisów zmieniających stawkę podatku od towarów i usług. Wniosek powinien zawierać wyczerpujące uzasadnienie faktyczne i prawne oraz dokładne wyliczenie kwoty wynagrodzenia wykonawcy po zmianie umowy, przy czym wysokość wynagrodzenia netto pozostaje bez zmian, natomiast zmianie w drodze aneksu podlegać będzie wysokość wynagrodzenia brutto w ten sposób, że zostanie ona odpowiednio dostosowana do zmienionej stawki VAT. 5. W sytuacji wystąpienia okoliczności wskazanych w ust. 1 pkt 3 Wykonawca składa pisemny wniosek o zmianę umowy o zamówienie publiczne w zakresie płatności wynikających z faktur wystawionych po wejściu w życie przepisów zmieniających wysokość minimalnego wynagrodzenia za pracę. Wniosek powinien zawierać wyczerpujące uzasadnienie faktyczne prawne oraz dokładne wyliczenie kwoty, o którą wzrosły koszty wykonania zamówienia, w szczególności wykonawca będzie zobowiązany wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych wpływ zmiany minimalnego wynagrodzenia za pracę na podwyższenie kosztów wykonania zamówienia w stosunku do kalkulacji ceny ofertowej. Wniosek powinien obejmować jedynie te dodatkowe koszty realizacji zamówienia, które wykonawca obowiązkowo ponosi w związku z podwyższeniem wysokości płacy minimalnej. Nie będą akceptowane koszty wynikające z podwyższenia wynagrodzeń pracownikom Wykonawcy, które nie są konieczne w celu ich dostosowania do wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę. Wynagrodzenie zostanie podwyższone w drodze aneksu do umowy jednak o kwotę nie większą niż 50% wzrostu kosztów wykonania zamówienia przez wykonawcę, wynikających ze zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę. 6. W sytuacji wystąpienia okoliczności wskazanych w ust. 1 pkt 4 Wykonawca składa pisemny wniosek o zmianę umowy o zamówienie publiczne w zakresie płatności wynikających z faktur wystawionych po zmianie zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne. Wniosek powinien zawierać wyczerpujące uzasadnienie faktyczne i prawne oraz dokładne wyliczenie kwoty o którą wzrosły koszty wykonania zamówienia, w szczególności wykonawca będzie zobowiązany wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych wpływ zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne na podwyższenie kosztów wykonania zamówienia w stosunku do kalkulacji ceny ofertowej. Wniosek powinien obejmować jedynie te dodatkowe koszty realizacji zamówienia, które wykonawca obowiązkowo ponosi w związku ze zmianą zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne. Wynagrodzenie zostanie podwyższone w drodze aneksu do umowy jednak o kwotę nie większą niż 50% wzrostu kosztów wykonania zamówienia przez Wykonawcę, wynikających ze zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotne 7. Zmiana umowy skutkuje zmianą wynagrodzenia jedynie w zakresie płatności realizowanych po dacie zawarcia aneksu do umowy. 8. Obowiązek wykazania wpływu zmian, o których mowa w ust. 1, na koszty wykonania zamówienia należy do Wykonawcy pod rygorem odmowy dokonania zmiany umowy przez Zamawiającego. 9. Wszelkie zmiany umowy dla swej ważności wymagają zachowania formy pisemnej i muszą być podpisane przez upoważnionych przedstawicieli obu Stron.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym
(jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
2019-10-29, godzina:
09:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
Część nr: |
1 |
Nazwa: |
I część- napoje Katowice |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy różnych artykułów spożywczych z podziałem na części. I część- napoje Katowice. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy -Załącznik nr 2A do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15800000-6- różne artykuły spożywcze, 15980000-1- napoje. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w przedmiocie zamówienia i gwarantuje odbiór 70% ilości asortymentu określonego w załączniku nr 2 do umowy (formularz cenowy). Pozostałą ilość asortymentów wymienionych w formularzu cenowym z zastrzeżeniem, ust. 3 zostanie zakupione w razie zajścia takiej potrzeby i w zakresie określonym przez Zamawiającego. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości określonych w tabeli formularza cenowego poszczególnych asortymentów z zachowaniem ich cen jednostkowych, do 15% wartości umowy brutto. 10. Niewyczerpanie przez okres umowy kwoty określonej za realizację przedmiotu umowy, nie stanowi podstawy roszczeń Wykonawcy. 11. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia produktów równoważnych - tj. o parametrach technicznych i jakościowych nie gorszych niż spełniają produkty wskazane w SIWZ; 1) zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez zamawiającego; 2) jeżeli Wykonawca oferuje produkty równoważne, musi zapewnić wielość ich rodzajów i gatunków, nie mniejszą niż ilość rodzajów i gatunków wskazanych w SIWZ oraz spełnić wszystkie wymagania pod względem parametrów technicznych, użytkowych oraz eksploatacyjnych. 12. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach –bez stosowania opakowań zastępczych, a produkt nie będzie posiadał oznaczeń produkcji dla dyskontów spożywczych. 13. Zamawiający wymaga, aby okres przydatności do spożycia dostarczanych produktów nie był krótszy niż 50% okresu przydatności, licząc od dnia ich odbioru przez zamawiającego. 14. Wykonawca dostarczy produkty opatrzone wyłącznie znakami, atestami i zezwoleniami dopuszczającymi te produkty do obrotu rynkowego. 15. Produkty objęte postępowaniem muszą być wyprodukowane, zapakowane i dostarczane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: 1) ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz.U. 2018 r. poz. 1541); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz.U. 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r., w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (tj. Dz. U. z 2015 r. , poz. 29 z późn. zm.). 16. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów w opakowaniach jednostkowych oraz zbiorczych oznakowanych i zawierających informacje dotyczące nazwy i adresu producenta, nazwy i adresu dystrybutora, nazwy produktu, data produkcji. 17. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania aktualnej polisy OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (nie niższej wartości niż wartość umowy) przez cały okres obowiązywania umowy. Kopię polisy OC Wykonawca dostarczy Zamawiającemu przed podpisaniem umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15980000-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
55,00 |
Termin dostawy jednostkowego zamówienia |
45,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
2 |
Nazwa: |
II część – napoje Racibórz |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy różnych artykułów spożywczych z podziałem na części. II część – napoje Racibórz 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy -Załącznik nr 2B do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15800000-6- różne artykuły spożywcze, 15980000-1- napoje. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w przedmiocie zamówienia i gwarantuje odbiór 70% ilości asortymentu określonego w załączniku nr 2 do umowy (formularz cenowy). Pozostałą ilość asortymentów wymienionych w formularzu cenowym z zastrzeżeniem, ust. 3 zostanie zakupione w razie zajścia takiej potrzeby i w zakresie określonym przez Zamawiającego. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości określonych w tabeli formularza cenowego poszczególnych asortymentów z zachowaniem ich cen jednostkowych, do 15% wartości umowy brutto. 10. Niewyczerpanie przez okres umowy kwoty określonej za realizację przedmiotu umowy, nie stanowi podstawy roszczeń Wykonawcy. 11. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia produktów równoważnych - tj. o parametrach technicznych i jakościowych nie gorszych niż spełniają produkty wskazane w SIWZ; 1) zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez zamawiającego; 2) jeżeli Wykonawca oferuje produkty równoważne, musi zapewnić wielość ich rodzajów i gatunków, nie mniejszą niż ilość rodzajów i gatunków wskazanych w SIWZ oraz spełnić wszystkie wymagania pod względem parametrów technicznych, użytkowych oraz eksploatacyjnych. 12. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach –bez stosowania opakowań zastępczych, a produkt nie będzie posiadał oznaczeń produkcji dla dyskontów spożywczych. 13. Zamawiający wymaga, aby okres przydatności do spożycia dostarczanych produktów nie był krótszy niż 50% okresu przydatności, licząc od dnia ich odbioru przez zamawiającego. 14. Wykonawca dostarczy produkty opatrzone wyłącznie znakami, atestami i zezwoleniami dopuszczającymi te produkty do obrotu rynkowego. 15. Produkty objęte postępowaniem muszą być wyprodukowane, zapakowane i dostarczane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: 1) ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz.U. 2018 r. poz. 1541); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz.U. 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r., w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (tj. Dz. U. z 2015 r. , poz. 29 z późn. zm.). 16. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów w opakowaniach jednostkowych oraz zbiorczych oznakowanych i zawierających informacje dotyczące nazwy i adresu producenta, nazwy i adresu dystrybutora, nazwy produktu, data produkcji. 17. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania aktualnej polisy OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (nie niższej wartości niż wartość umowy) przez cały okres obowiązywania umowy. Kopię polisy OC Wykonawca dostarczy Zamawiającemu przed podpisaniem umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15980000-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
55,00 |
Termin dostawy jednostkowego zamówienia |
45,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
3 |
Nazwa: |
III część- napoje Żywiec |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy różnych artykułów spożywczych z podziałem na części. III część- napoje Żywiec. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy -Załącznik nr 2C do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15800000-6- różne artykuły spożywcze, 15980000-1- napoje. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w przedmiocie zamówienia i gwarantuje odbiór 70% ilości asortymentu określonego w załączniku nr 2 do umowy (formularz cenowy). Pozostałą ilość asortymentów wymienionych w formularzu cenowym z zastrzeżeniem, ust. 3 zostanie zakupione w razie zajścia takiej potrzeby i w zakresie określonym przez Zamawiającego. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości określonych w tabeli formularza cenowego poszczególnych asortymentów z zachowaniem ich cen jednostkowych, do 15% wartości umowy brutto. 10. Niewyczerpanie przez okres umowy kwoty określonej za realizację przedmiotu umowy, nie stanowi podstawy roszczeń Wykonawcy. 11. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia produktów równoważnych - tj. o parametrach technicznych i jakościowych nie gorszych niż spełniają produkty wskazane w SIWZ; 1) zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez zamawiającego; 2) jeżeli Wykonawca oferuje produkty równoważne, musi zapewnić wielość ich rodzajów i gatunków, nie mniejszą niż ilość rodzajów i gatunków wskazanych w SIWZ oraz spełnić wszystkie wymagania pod względem parametrów technicznych, użytkowych oraz eksploatacyjnych. 12. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach –bez stosowania opakowań zastępczych, a produkt nie będzie posiadał oznaczeń produkcji dla dyskontów spożywczych. 13. Zamawiający wymaga, aby okres przydatności do spożycia dostarczanych produktów nie był krótszy niż 50% okresu przydatności, licząc od dnia ich odbioru przez zamawiającego. 14. Wykonawca dostarczy produkty opatrzone wyłącznie znakami, atestami i zezwoleniami dopuszczającymi te produkty do obrotu rynkowego. 15. Produkty objęte postępowaniem muszą być wyprodukowane, zapakowane i dostarczane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: 1) ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz.U. 2018 r. poz. 1541); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz.U. 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r., w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (tj. Dz. U. z 2015 r. , poz. 29 z późn. zm.). 16. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów w opakowaniach jednostkowych oraz zbiorczych oznakowanych i zawierających informacje dotyczące nazwy i adresu producenta, nazwy i adresu dystrybutora, nazwy produktu, data produkcji. 17. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania aktualnej polisy OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (nie niższej wartości niż wartość umowy) przez cały okres obowiązywania umowy. Kopię polisy OC Wykonawca dostarczy Zamawiającemu przed podpisaniem umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15980000-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
55,00 |
Termin dostawy jednostkowego zamówienia |
45,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
4 |
Nazwa: |
IV część-kukurydza- Racibórz i Żywiec |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy różnych artykułów spożywczych z podziałem na części. IV część-kukurydza- Racibórz i Żywiec 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy -Załącznik nr 2D do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15800000-6- różne artykuły spożywcze. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w przedmiocie zamówienia i gwarantuje odbiór 70% ilości asortymentu określonego w załączniku nr 2 do umowy (formularz cenowy). Pozostałą ilość asortymentów wymienionych w formularzu cenowym z zastrzeżeniem, ust. 3 zostanie zakupione w razie zajścia takiej potrzeby i w zakresie określonym przez Zamawiającego. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości określonych w tabeli formularza cenowego poszczególnych asortymentów z zachowaniem ich cen jednostkowych, do 15% wartości umowy brutto. 10. Niewyczerpanie przez okres umowy kwoty określonej za realizację przedmiotu umowy, nie stanowi podstawy roszczeń Wykonawcy. 11. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia produktów równoważnych - tj. o parametrach technicznych i jakościowych nie gorszych niż spełniają produkty wskazane w SIWZ; 1) zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez zamawiającego; 2) jeżeli Wykonawca oferuje produkty równoważne, musi zapewnić wielość ich rodzajów i gatunków, nie mniejszą niż ilość rodzajów i gatunków wskazanych w SIWZ oraz spełnić wszystkie wymagania pod względem parametrów technicznych, użytkowych oraz eksploatacyjnych. 12. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach –bez stosowania opakowań zastępczych, a produkt nie będzie posiadał oznaczeń produkcji dla dyskontów spożywczych. 13. Zamawiający wymaga, aby okres przydatności do spożycia dostarczanych produktów nie był krótszy niż 50% okresu przydatności, licząc od dnia ich odbioru przez zamawiającego. 14. Wykonawca dostarczy produkty opatrzone wyłącznie znakami, atestami i zezwoleniami dopuszczającymi te produkty do obrotu rynkowego. 15. Produkty objęte postępowaniem muszą być wyprodukowane, zapakowane i dostarczane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: 1) ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz.U. 2018 r. poz. 1541); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz.U. 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r., w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (tj. Dz. U. z 2015 r. , poz. 29 z późn. zm.). 16. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów w opakowaniach jednostkowych oraz zbiorczych oznakowanych i zawierających informacje dotyczące nazwy i adresu producenta, nazwy i adresu dystrybutora, nazwy produktu, data produkcji. 17. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania aktualnej polisy OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (nie niższej wartości niż wartość umowy) przez cały okres obowiązywania umowy. Kopię polisy OC Wykonawca dostarczy Zamawiającemu przed podpisaniem umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
55,00 |
Termin dostawy jednostkowego zamówienia |
45,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
5 |
Nazwa: |
V część-natchos- Żywiec |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy różnych artykułów spożywczych z podziałem na części. V część-natchos- Żywiec 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy -Załącznik nr 2E do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15800000-6- różne artykuły spożywcze. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w przedmiocie zamówienia i gwarantuje odbiór 70% ilości asortymentu określonego w załączniku nr 2 do umowy (formularz cenowy). Pozostałą ilość asortymentów wymienionych w formularzu cenowym z zastrzeżeniem, ust. 3 zostanie zakupione w razie zajścia takiej potrzeby i w zakresie określonym przez Zamawiającego. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości określonych w tabeli formularza cenowego poszczególnych asortymentów z zachowaniem ich cen jednostkowych, do 15% wartości umowy brutto. 10. Niewyczerpanie przez okres umowy kwoty określonej za realizację przedmiotu umowy, nie stanowi podstawy roszczeń Wykonawcy. 11. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia produktów równoważnych - tj. o parametrach technicznych i jakościowych nie gorszych niż spełniają produkty wskazane w SIWZ; 1) zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez zamawiającego; 2) jeżeli Wykonawca oferuje produkty równoważne, musi zapewnić wielość ich rodzajów i gatunków, nie mniejszą niż ilość rodzajów i gatunków wskazanych w SIWZ oraz spełnić wszystkie wymagania pod względem parametrów technicznych, użytkowych oraz eksploatacyjnych. 12. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach –bez stosowania opakowań zastępczych, a produkt nie będzie posiadał oznaczeń produkcji dla dyskontów spożywczych. 13. Zamawiający wymaga, aby okres przydatności do spożycia dostarczanych produktów nie był krótszy niż 50% okresu przydatności, licząc od dnia ich odbioru przez zamawiającego. 14. Wykonawca dostarczy produkty opatrzone wyłącznie znakami, atestami i zezwoleniami dopuszczającymi te produkty do obrotu rynkowego. 15. Produkty objęte postępowaniem muszą być wyprodukowane, zapakowane i dostarczane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: 1) ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz.U. 2018 r. poz. 1541); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz.U. 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r., w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (tj. Dz. U. z 2015 r. , poz. 29 z późn. zm.). 16. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów w opakowaniach jednostkowych oraz zbiorczych oznakowanych i zawierających informacje dotyczące nazwy i adresu producenta, nazwy i adresu dystrybutora, nazwy produktu, data produkcji. 17. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania aktualnej polisy OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (nie niższej wartości niż wartość umowy) przez cały okres obowiązywania umowy. Kopię polisy OC Wykonawca dostarczy Zamawiającemu przed podpisaniem umowy. 18. W przypadku udzielenia zamówienia Wykonawcy na część V zamówienia na natchosy dla Kina Janosik Zamawiający dodatkowo zastrzega sobie, by Wykonawca wydzierżawił podgrzewacze do chipsów i sosu serowego według niżej przedstawionych danych technicznych i dostarczył ten sprzęt w ciągu 5 dni od podpisania umowy z Zamawiającym. Podgrzewacz do nachos – przeszklone wnętrze, oświetlenie wewnętrzne, dolne ogrzewanie, komora mogąca pomieścić 4,5 kg chipsów- wymiary: 32 x 39 x 60 cm. Podgrzewacz do sosu serowego- wymiary: 23 x 43 x 56 cm.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
55,00 |
Termin dostawy jednostkowego zamówienia |
45,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
6 |
Nazwa: |
VI część – inne artykuły spożywcze Katowice |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy różnych artykułów spożywczych z podziałem na części. VI część – inne artykuły spożywcze Katowice 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy -Załącznik nr 2F do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15800000-6- różne artykuły spożywcze. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w przedmiocie zamówienia i gwarantuje odbiór 70% ilości asortymentu określonego w załączniku nr 2 do umowy (formularz cenowy). Pozostałą ilość asortymentów wymienionych w formularzu cenowym z zastrzeżeniem, ust. 3 zostanie zakupione w razie zajścia takiej potrzeby i w zakresie określonym przez Zamawiającego. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości określonych w tabeli formularza cenowego poszczególnych asortymentów z zachowaniem ich cen jednostkowych, do 15% wartości umowy brutto. 10. Niewyczerpanie przez okres umowy kwoty określonej za realizację przedmiotu umowy, nie stanowi podstawy roszczeń Wykonawcy. 11. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia produktów równoważnych - tj. o parametrach technicznych i jakościowych nie gorszych niż spełniają produkty wskazane w SIWZ; 1) zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez zamawiającego; 2) jeżeli Wykonawca oferuje produkty równoważne, musi zapewnić wielość ich rodzajów i gatunków, nie mniejszą niż ilość rodzajów i gatunków wskazanych w SIWZ oraz spełnić wszystkie wymagania pod względem parametrów technicznych, użytkowych oraz eksploatacyjnych. 12. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach –bez stosowania opakowań zastępczych, a produkt nie będzie posiadał oznaczeń produkcji dla dyskontów spożywczych. 13. Zamawiający wymaga, aby okres przydatności do spożycia dostarczanych produktów nie był krótszy niż 50% okresu przydatności, licząc od dnia ich odbioru przez zamawiającego. 14. Wykonawca dostarczy produkty opatrzone wyłącznie znakami, atestami i zezwoleniami dopuszczającymi te produkty do obrotu rynkowego. 15. Produkty objęte postępowaniem muszą być wyprodukowane, zapakowane i dostarczane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: 1) ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz.U. 2018 r. poz. 1541); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz.U. 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r., w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (tj. Dz. U. z 2015 r. , poz. 29 z późn. zm.). 16. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów w opakowaniach jednostkowych oraz zbiorczych oznakowanych i zawierających informacje dotyczące nazwy i adresu producenta, nazwy i adresu dystrybutora, nazwy produktu, data produkcji. 17. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania aktualnej polisy OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (nie niższej wartości niż wartość umowy) przez cały okres obowiązywania umowy. Kopię polisy OC Wykonawca dostarczy Zamawiającemu przed podpisaniem umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
55,00 |
Termin dostawy jednostkowego zamówienia |
45,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
7 |
Nazwa: |
VII część – inne artykuły spożywcze Żywiec |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy różnych artykułów spożywczych z podziałem na części. VII część – inne artykuły spożywcze Żywiec 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy -Załącznik nr 2G do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15800000-6- różne artykuły spożywcze. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w przedmiocie zamówienia i gwarantuje odbiór 70% ilości asortymentu określonego w załączniku nr 2 do umowy (formularz cenowy). Pozostałą ilość asortymentów wymienionych w formularzu cenowym z zastrzeżeniem, ust. 3 zostanie zakupione w razie zajścia takiej potrzeby i w zakresie określonym przez Zamawiającego. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości określonych w tabeli formularza cenowego poszczególnych asortymentów z zachowaniem ich cen jednostkowych, do 15% wartości umowy brutto. 10. Niewyczerpanie przez okres umowy kwoty określonej za realizację przedmiotu umowy, nie stanowi podstawy roszczeń Wykonawcy. 11. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia produktów równoważnych - tj. o parametrach technicznych i jakościowych nie gorszych niż spełniają produkty wskazane w SIWZ; 1) zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez zamawiającego; 2) jeżeli Wykonawca oferuje produkty równoważne, musi zapewnić wielość ich rodzajów i gatunków, nie mniejszą niż ilość rodzajów i gatunków wskazanych w SIWZ oraz spełnić wszystkie wymagania pod względem parametrów technicznych, użytkowych oraz eksploatacyjnych. 12. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach –bez stosowania opakowań zastępczych, a produkt nie będzie posiadał oznaczeń produkcji dla dyskontów spożywczych. 13. Zamawiający wymaga, aby okres przydatności do spożycia dostarczanych produktów nie był krótszy niż 50% okresu przydatności, licząc od dnia ich odbioru przez zamawiającego. 14. Wykonawca dostarczy produkty opatrzone wyłącznie znakami, atestami i zezwoleniami dopuszczającymi te produkty do obrotu rynkowego. 15. Produkty objęte postępowaniem muszą być wyprodukowane, zapakowane i dostarczane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: 1) ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz.U. 2018 r. poz. 1541); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz.U. 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r., w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (tj. Dz. U. z 2015 r. , poz. 29 z późn. zm.). 16. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów w opakowaniach jednostkowych oraz zbiorczych oznakowanych i zawierających informacje dotyczące nazwy i adresu producenta, nazwy i adresu dystrybutora, nazwy produktu, data produkcji. 17. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania aktualnej polisy OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (nie niższej wartości niż wartość umowy) przez cały okres obowiązywania umowy. Kopię polisy OC Wykonawca dostarczy Zamawiającemu przed podpisaniem umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
55,00 |
Termin dostawy jednostkowego zamówienia |
45,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: |
8 |
Nazwa: |
VIII część- inne artykuły spożywcze Racibórz |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia
(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)
a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy różnych artykułów spożywczych z podziałem na części. VIII część- inne artykuły spożywcze Racibórz 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera formularz cenowy -Załącznik nr 2H do SIWZ. 3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15800000-6- różne artykuły spożywcze. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części. 6. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 PZP. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w przedmiocie zamówienia i gwarantuje odbiór 70% ilości asortymentu określonego w załączniku nr 2 do umowy (formularz cenowy). Pozostałą ilość asortymentów wymienionych w formularzu cenowym z zastrzeżeniem, ust. 3 zostanie zakupione w razie zajścia takiej potrzeby i w zakresie określonym przez Zamawiającego. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości określonych w tabeli formularza cenowego poszczególnych asortymentów z zachowaniem ich cen jednostkowych, do 15% wartości umowy brutto. 10. Niewyczerpanie przez okres umowy kwoty określonej za realizację przedmiotu umowy, nie stanowi podstawy roszczeń Wykonawcy. 11. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia produktów równoważnych - tj. o parametrach technicznych i jakościowych nie gorszych niż spełniają produkty wskazane w SIWZ; 1) zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez zamawiającego; 2) jeżeli Wykonawca oferuje produkty równoważne, musi zapewnić wielość ich rodzajów i gatunków, nie mniejszą niż ilość rodzajów i gatunków wskazanych w SIWZ oraz spełnić wszystkie wymagania pod względem parametrów technicznych, użytkowych oraz eksploatacyjnych. 12. Przedmiot zamówienia (występujący w opakowaniach jednostkowych) dostarczany będzie w oryginalnych opakowaniach –bez stosowania opakowań zastępczych, a produkt nie będzie posiadał oznaczeń produkcji dla dyskontów spożywczych. 13. Zamawiający wymaga, aby okres przydatności do spożycia dostarczanych produktów nie był krótszy niż 50% okresu przydatności, licząc od dnia ich odbioru przez zamawiającego. 14. Wykonawca dostarczy produkty opatrzone wyłącznie znakami, atestami i zezwoleniami dopuszczającymi te produkty do obrotu rynkowego. 15. Produkty objęte postępowaniem muszą być wyprodukowane, zapakowane i dostarczane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności: 1) ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz.U. 2018 r. poz. 1541); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz.U. 2017 r. poz. 2212 z późn. zm.); 3) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r., w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (tj. Dz. U. z 2015 r. , poz. 29 z późn. zm.). 16. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia produktów w opakowaniach jednostkowych oraz zbiorczych oznakowanych i zawierających informacje dotyczące nazwy i adresu producenta, nazwy i adresu dystrybutora, nazwy produktu, data produkcji. 17. Wykonawca zobowiązany będzie do posiadania aktualnej polisy OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (nie niższej wartości niż wartość umowy) przez cały okres obowiązywania umowy. Kopię polisy OC Wykonawca dostarczy Zamawiającemu przed podpisaniem umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium |
Znaczenie |
Cena |
55,00 |
Termin dostawy jednostkowego zamówienia |
45,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: