Dostawa różnych artykułów spożywczych

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa różnych artykułów spożywczych
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLublin
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2022-03-14
  • ZamawiającyAreszt Śledczy w Lublinie
  • Data publikacji ogłoszenia2022-03-04
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00075840
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa różnych artykułów spożywczych

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Areszt Śledczy w Lublinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000590444

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Poludniowa 5

1.5.2.) Miejscowość: Lublin

1.5.3.) Kod pocztowy: 20-482

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.7.) Numer telefonu: 81 71 04 400

1.5.8.) Numer faksu: 81 74 45 715

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: as_lublin@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zp.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Areszt Śledczy

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa różnych artykułów spożywczych

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e0b801b4-9ba4-11ec-80f8-1ad70aec7fa4

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00075840

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-04

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00005726/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawa różnych artykułów spożywczych

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacji między Zamawiającym, z Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy
użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/,
ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal
Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: as_lublin@sw.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacji między Zamawiającym, z Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/,
ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy:
złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem
https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUsługi.aspx oraz Regulaminie ePUAP.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje
się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): patrz załącznik 3 do SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): patrz załącznik 3 do SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.3.2022.ES

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

przedmiot zamówienia stanowią dostawy różnych artykułów spożywczych CPV-15800000-6 w asortymencie i ilościach niżej wymienionych:
Przedmiot zamówienia Ilość szacunkowa
Przyprawa do zup w płynie PN-A-86967, opakowanie do 5 l. 1 800 l
Sól warzona PN-C-84081, spożywcza, jodowana, drobnoziarnista, op. do 25 kg 1 800 kg
Majeranek otarty PN-A-86958, op. do 1 kg 30 kg
Liść laurowy PN-A-86967, op. do 1 kg 30 kg
Ziele angielskie BN-68/8132-14, op. do 1 kg 30 kg
Papryka ostra mielona PN-A-86955, op. do 1 kg 60kg
Pieprz czarny mielony PN-A-86955, op. do 1 kg 60 kg
Pieprz ziołowy, op. do 1 kg 50 kg
Czosnek suszony granulowany, op. do 1 kg 45 kg
Koperek suszony, op. do 1 kg 26 kg
Kminek ziarno, op. do 1 kg 26 kg
Zioła prowansalskie, op. do 1 kg 26 kg
Kolendra liście suszone, op. do 1 kg 20 kg
Tymianek, op. do 1 kg 20 kg
Galaretka o smaku cytrynowym, op. do 1 kg 60 kg
Galaretka o smaku pomarańczowym, op. do 1 kg 60 kg
Galaretka o smaku agrestowym, op. do 1 kg 60 kg
Galaretka o smaku wiśni, op. do 1 kg 60 kg
Słonecznik łuskany - ziarno, op. do 1 kg 300 kg
Ketchup gastronomiczny, op. plastikowe 1 kg – 5 kg 2 000 kg
Majonez gastronomiczny PN-A-86950:1995, op. plastikowe 1 kg – 5 kg 2 000 kg
Musztarda gastronomiczna PN-A- 86964, op. plastikowe 1 kg – 5 kg 2 000 kg
Ocet spirytusowy 10% PN – EN 13188, opakowanie 0,5 – 1l 1 200 l
Proszek do pieczenia, op. do 1 kg 5 kg
Cukier wanilinowy, op. do 1 kg 5 kg
Cynamon, op. do 1 kg 20 kg
Kawa zbożowa, op. 0,5 – 5 kg 300 kg
Kakao naturalne, gorzkie, sypkie, ciemne, bez dodatku cukru, op. do 5 kg 100 kg
Herbata czarna granulowana PN-ISO 3720, op. do 5 kg 900 kg
Napój do rozpuszczania (soki skoncentrowane min. 20% soku skoncentrowanego), op. do 5 l butelka plastikowa 8 000 l
Wafle kukurydziane, op. 50g – 130g 150 kg
Wafle ryżowe naturalne, op. 50g – 130g 150 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

przedmiot zamówienia stanowią dostawy bulionów CPV-15891500-5
w asortymencie i ilościach niżej wymienionych:
Przedmiot zamówienia Ilość szacunkowa
Bulion – rosół z kury w proszku, gat. I, PN-94052, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 800 kg
Bulion warzywny w proszku, gat. I, PN-A-94052, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 800 kg
Rosół w proszku o smaku wędzonki, gat. I, PN-A-94052, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 600 kg
Barszcz biały w proszku, gat. I, PN-A-94050, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 25 kg
Barszcz czerwony w proszku, gat. I, PN-A-94050, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 400 kg
Zupa kalafiorowa w proszku, gat. I, PN-A-94050, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 100 kg
Zupa pieczarkowa w proszku, gat. I, PN-A-94050, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 100 kg
Zupa selerowa w proszku, gat. I, PN-A-94050, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 260 kg
Sos do surówek typu sałatkowy w proszku, PN-06/A-86951, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 260 kg
Sos myśliwski w proszku, gat. I, PN-06/A-86951, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 200 kg
Sos bolognese w proszku, gat. I, PN-06/A-86951, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 200 kg
Sos pieczarkowy w proszku, gat. I, PN-06/A-86951, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 100 kg
Sos z zielonym pieprzem w proszku, gat. I, PN-06/A-86951, op. szczelne do 25 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od dostawy 260 kg

4.2.6.) Główny kod CPV: 15891500-5 - Buliony

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowo

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

9.1 Pełnomocnictwo upoważniające do złożenia oferty, o ile ofertę składa pełnomocnik;
9.2 Pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – dotyczy ofert składanych przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia;
9.3 Oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania – wzór oświadczenia o niepodleganiu wykluczeniu stanowi Załącznik nr 2 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawcę, oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu składa każdy z Wykonawców

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 454 i art. 455 ustawy Pzp.
2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności:
1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 ust. 1, ust. 2;
2) cen artykułów wymienionych w załączniku do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 ust. 1;
3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku do umowy.
3. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy.
4. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem ust. 5.
5. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy.
6.Zmiana postanowień niniejszej umowy na podstawie ust. 2 pkt 2 nie może następować częściej niż raz na kwartał.
7. Zamawiający ma prawo odstąpienia od umowy na podstawie art. 456 Pzp oraz jej unieważnienia zgodnie z art. 457 Pzp

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-03-14 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu. Sposób złożenia oferty opisany został w Instrukcji użytkownika dostępnej na miniPortalu

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-03-14 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-04-12

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę usunięcie rys z czarnej lodówki - stal nierdzewna- Lublin
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania23-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę usunięcie rys z czarnej lodówki - stal nierdzewna Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.