Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ZESPOLE SZKÓŁ W TUROBINIE W ROKU SZKOLNYM 2024/2025”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ W TUROBINIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 384079432
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: PIŁSUDSKIEGO 34
1.5.2.) Miejscowość: Turobin
1.5.3.) Kod pocztowy: 23-465
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.7.) Numer telefonu: 84 6833231
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zoeas-zamowienia@turobin.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsturobin.szkolnastrona.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ZESPOLE SZKÓŁ W TUROBINIE W ROKU SZKOLNYM 2024/2025”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-dbe738f7-27e8-45d3-868b-4612a53048df
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00424128
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-07-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00090417/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Zakup artykułów żywnościowych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-dbe738f7-27e8-45d3-868b-4612a53048df
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mo-client/notices/edit/ko/ContractNotice/08dcaa3a-604d-1bf0-07e9-6400015f1c4d#page=3&field=field_218130EE2BD925014C2736448651F03C
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl.
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z wykonawcami:
Tomasz Puławski - tel.(84)683321; e-mail: zoeas-zamowienia@turobin.pl
4. Adres strony internetowej prowadzonego postępowania (link prowadzący bezpośrednio do widoku postępowania na Platformie e-Zamówienia):
https://ezamowienia.gov.pl/authenticationendpoint/usercontext.jsp?sessionDataKey=e2af6759-4b8e-4fe2-af8f-b2d8d63f34e2&
Postępowanie można wyszukać również ze strony głównej Platformy e-Zamówienia (przycisk „Przeglądaj postępowania/konkursy”).
5. Identyfikator (ID) postępowania na Platformie e-Zamówienia:
ocds-148610-dbe738f7-27e8-45d3-868b-4612a53048df
6. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
7. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
8. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
9. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki.
10. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://ezamowienia.gov.pl/mo-client/notices/edit/ko/ContractNotice/08dcaa3a-604d-1bf0-07e9-6400015f1c4d#page=3&field=field_218130EE2BD925014C2736448651F03C
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół w Turobinie
z siedzibą przy ul. Józefa Piłsudskiego 34 ; 23-465 Turobin, reprezentowany przez Dyrektora;
inspektorem ochrony danych osobowych - kontakt: adres e-mail: krzysztof.golaszewski@togatus.pl
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843 ze zm.) dalej „ustawa Pzp”;
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół w Turobinie
z siedzibą przy ul. Józefa Piłsudskiego 34 ; 23-465 Turobin, reprezentowany przez Dyrektora;
inspektorem ochrony danych osobowych - kontakt: adres e-mail: krzysztof.golaszewski@togatus.pl
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843 ze zm.) dalej „ustawa Pzp”;
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZST.26.2.2.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 291908,09 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 11
4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
art. spożywcze różne
4.2.5.) Wartość części: 27380,79 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 2: Dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych;
4.2.5.) Wartość części: 75714,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 3: Dostawa warzyw i owoców;
4.2.5.) Wartość części: 49537,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 4: Dostawa warzyw i owoców przetworzonych;
4.2.5.) Wartość części: 7959,40 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 5: Dostawa jaj;
4.2.5.) Wartość części: 2280,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 6: Dostawa mleka i produktów mleczarskich;
4.2.5.) Wartość części: 27126,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 7: Dostawa olei, tłuszczy zwierzęcych i roślinnych;
4.2.5.) Wartość części: 8514,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 8: Dostawa warzyw i owoców głęboko mrożonych, ryb i wyrobów gotowych mrożonych
4.2.5.) Wartość części: 42806,80 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 9: Dostawa produktów przemiału ziarna;
4.2.5.) Wartość części: 12532,30 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 10: Dostawa pieczywa i świeżych wyrobów piekarskich;
4.2.5.) Wartość części: 4175 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 11: Dostawa wyrobów garmażeryjnych
4.2.5.) Wartość części: 33882,40 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894200-3 - Posiłki gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-07-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Oferty będą oceniane według poniższych kryteriów:
a) kryterium cena – 60 %
b) kryterium czas realizacji zamówienia dodatkowego – 40%
Opis kryteriów:
Sposób obliczania punktów dla „kryterium cena”
Ocenie zostanie poddana cena brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia podana w formularzu ofertowym. Maksymalnie można uzyskać 60 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem:
Cn
C = ------------ x 60 pkt
Co
gdzie:
C – liczba punktów w kryterium „Cena”
Co – cena brutto oferty ocenianej nie podlegającej odrzuceniu
Cn – najniższa cena oferowana brutto spośród ocenianych ofert nie podlegających odrzuceniu
Sposób obliczania punktów dla „czas realizacji zamówienia dodatkowego”
Ocenie zostanie poddany czas realizacji zamówienia dodatkowego tj. zamówienia złożonego w sytuacji, której Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili składania zamówienia na dostawę główną. Maksymalnie można uzyskać 40 punktów. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku. Liczba przyznanych punktów dla poszczególnych ofert będzie obliczana według poniższych zasad:
a) do 30min – 40 pkt
b) 31-60 min – 30 pkt
c) 61-90min - 20 pkt
d) 91-120min -10 pkt
Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która nie podlega odrzuceniu oraz uzyskała najwyższą ilość punktów będących sumą punktów cząstkowych za poszczególne kryteria oceny ofert. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
Jeżeli nie będzie można wybrać oferty najkorzystniejszej, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawi taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybierze ofertę z najniższą ceną.
1. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty, z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofertę z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie lub koszcie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
2. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
3. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiadać będzie wszystkim wymaganiom przedstawionym w ustawie Pzp oraz nin. swz i zostanie oceniona, jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria wyboru.
4. Jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania obowiązku podatkowego Zamawiającego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług w zakresie dotyczącym wewnątrzwspólnotowego nabycia towarów, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek wpłacić zgodnie z obowiązującymi przepisami.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny i kosztu
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-07-31 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pomocą Formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na ePUAP logując się na swoją skrzynkę i zamieszczając ofertę i załączniki zaszyfrowane zgodnie z instrukcją na Miniportalu przesyłając je: Na elektroniczną skrzynkę podawczą ZESPÓŁ SZKÓŁ W TUROBINIE
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-07-31 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-08-31