„Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im....

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
„Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu na rok kalendarzowy 2022”
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWojnicz
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-11-30
  • ZamawiającySZKOŁA PODSTAWOWA IM. ŚW. JANA KANTEGO W WOJNICZU
  • Data publikacji ogłoszenia2021-11-22
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00278439
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu na rok kalendarzowy 2022”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. ŚW. JANA KANTEGO W WOJNICZU

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000718460

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Szkolna 10

1.5.2.) Miejscowość: Wojnicz

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-830

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL217 - Tarnowski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp.wojnicz@interia.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://jkanty.wixsite.com/spwojnicz

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu na rok kalendarzowy 2022”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b4b19711-4b8a-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00278439

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-22

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004636/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/0331cf5e-a775-4268-9f10-3a000068a110

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 9.1.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej.
9.1.2. Adres skrzynki ePUAP: /SPWojnicz/SkrytkaESP
9.1.3. Adres poczty elektronicznej: sp.wojnicz@interia.pl
1.5. Strona internetowa prowadzonego postępowania: https://miniportal.uzp.gov.pl/Postepowania/0331cf5e-a775-4268-9f10-3a000068a110

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 9.1.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu, który dostępny jest pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej.
9.1.2. Adres skrzynki ePUAP: /SPWojnicz/SkrytkaESP
9.1.3. Adres poczty elektronicznej: sp.wojnicz@interia.pl
9.1.4. Osobą uprawnioną do porozumiewania się z Wykonawcami jest: Anna Studencka.
9.1.5. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy:
• „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do
• „Formularza do komunikacji”.
9.1.6. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).

9.2. Sposób składania ofert:
9.2.2. Ofertę o dopuszczenie do udziału w postępowaniu składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. Uwaga! kluczowym jest opatrzenie podpisem dokumentu oferty. Nie można przyjąć, że podpisanie „Formularza złożenia oferty” obejmuje już swoim zakresem ofertę.
9.2.3. Sposób złożenia oferty w tym zaszyfrowania oferty opisany został w „Instrukcji użytkownika”, dostępnej na stronie: https://miniportal.uzp.gov.pl/

9.3. Sposób komunikowania się Zamawiającego z Wykonawcami (nie dotyczy składania ofert):
9.3.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków (innych niż oferty), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP lub ID postępowania).
9.3.2. Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: sp.wojnicz@interia.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 21.1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
21.1.1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zamawiający;
21.1.2. kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych Zamawiającego: sp.wojnicz@interia.pl
21.1.3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;
21.1.4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy Pzp;
21.1.5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy. Dane te mogą być przechowywane przez okres dłuższy niż wskazany, o ile wynika to z ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (t.j. Dz.U. z 2018 r. poz. 217 z późn. zm.) i przepisów do tej ustawy.
21.1.6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
21.1.7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
21.1.8. posiada Pani/Pan:
21.1.8.1. na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
21.1.8.2. na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania);
21.1.8.3. na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
21.1.8.4. prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
21.1.9. nie przysługuje Pani/Panu:
21.1.9.1. w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
21.1.9.2. prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
21.1.9.3. na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
21.2. Ponadto Zamawiający informuje, iż:
21.2.1. w przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu;
21.2.2. wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/1/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 7

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1) Część 1 – Artykuły spożywcze (różne)
3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odpowiednio dla danej części znajduje się w formularzu asortymentowo-cenowym tj. załącznik nr 1 do SWZ oraz we wzorze umowy tj. w załączniku nr 3 do SWZ.
3.4. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu, ul. Szkolna 10, 32-830 Wojnicz w zależności od potrzeb Zamawiającego w ilościach zamawianych telefonicznie lub mailem lub faksem przez przedstawiciela szkoły.
3.5. Ilości wskazane w formularzu asortymentowo-cenowym (załącznik nr 1 do SWZ) stanowią maksymalny zakres zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zamówienia, co jest równoznaczne z niepełnym wykorzystaniem kwoty wynikającej z formularza oferty. Rzeczywiste ilości zamówienia poszczególnych artykułów mogą różnić się od podanych w SWZ i będą zależne od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego związanego z aktualną liczbą osób korzystających z dożywiania. Zakres zamówienia minimalny (gwarantowany) stanową ilości artykułów dla poszczególnych pozycji określonych w formularzu asortymentowo-cenowym w wielkości 40%.
3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produkty, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

2) Część 2 – Mięso, drób, przetwory mięsne i wędliny
3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odpowiednio dla danej części znajduje się w formularzu asortymentowo-cenowym tj. załącznik nr 1 do SWZ oraz we wzorze umowy tj. w załączniku nr 3 do SWZ.
3.4. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu, ul. Szkolna 10, 32-830 Wojnicz w zależności od potrzeb Zamawiającego w ilościach zamawianych telefonicznie lub mailem lub faksem przez przedstawiciela szkoły.
3.5. Ilości wskazane w formularzu asortymentowo-cenowym (załącznik nr 1 do SWZ) stanowią maksymalny zakres zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zamówienia, co jest równoznaczne z niepełnym wykorzystaniem kwoty wynikającej z formularza oferty. Rzeczywiste ilości zamówienia poszczególnych artykułów mogą różnić się od podanych w SWZ i będą zależne od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego związanego z aktualną liczbą osób korzystających z dożywiania. Zakres zamówienia minimalny (gwarantowany) stanową ilości artykułów dla poszczególnych pozycji określonych w formularzu asortymentowo-cenowym w wielkości 40%.
3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produkty, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

3) Część 3 – Warzywa i owoce świeże, kiszonki, jaja
3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odpowiednio dla danej części znajduje się w formularzu asortymentowo-cenowym tj. załącznik nr 1 do SWZ oraz we wzorze umowy tj. w załączniku nr 3 do SWZ.
3.4. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu, ul. Szkolna 10, 32-830 Wojnicz w zależności od potrzeb Zamawiającego w ilościach zamawianych telefonicznie lub mailem lub faksem przez przedstawiciela szkoły.
3.5. Ilości wskazane w formularzu asortymentowo-cenowym (załącznik nr 1 do SWZ) stanowią maksymalny zakres zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zamówienia, co jest równoznaczne z niepełnym wykorzystaniem kwoty wynikającej z formularza oferty. Rzeczywiste ilości zamówienia poszczególnych artykułów mogą różnić się od podanych w SWZ i będą zależne od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego związanego z aktualną liczbą osób korzystających z dożywiania. Zakres zamówienia minimalny (gwarantowany) stanową ilości artykułów dla poszczególnych pozycji określonych w formularzu asortymentowo-cenowym w wielkości 40%.
3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produkty, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4) Część 4 – Ryby mrożone, lody, mrożonki owocowe i warzywne
3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odpowiednio dla danej części znajduje się w formularzu asortymentowo-cenowym tj. załącznik nr 1 do SWZ oraz we wzorze umowy tj. w załączniku nr 3 do SWZ.
3.4. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu, ul. Szkolna 10, 32-830 Wojnicz w zależności od potrzeb Zamawiającego w ilościach zamawianych telefonicznie lub mailem lub faksem przez przedstawiciela szkoły.
3.5. Ilości wskazane w formularzu asortymentowo-cenowym (załącznik nr 1 do SWZ) stanowią maksymalny zakres zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zamówienia, co jest równoznaczne z niepełnym wykorzystaniem kwoty wynikającej z formularza oferty. Rzeczywiste ilości zamówienia poszczególnych artykułów mogą różnić się od podanych w SWZ i będą zależne od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego związanego z aktualną liczbą osób korzystających z dożywiania. Zakres zamówienia minimalny (gwarantowany) stanową ilości artykułów dla poszczególnych pozycji określonych w formularzu asortymentowo-cenowym w wielkości 40%.
3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produkty, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

5) Część 5 – Produkty gastronomiczne
3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odpowiednio dla danej części znajduje się w formularzu asortymentowo-cenowym tj. załącznik nr 1 do SWZ oraz we wzorze umowy tj. w załączniku nr 3 do SWZ.
3.4. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu, ul. Szkolna 10, 32-830 Wojnicz w zależności od potrzeb Zamawiającego w ilościach zamawianych telefonicznie lub mailem lub faksem przez przedstawiciela szkoły.
3.5. Ilości wskazane w formularzu asortymentowo-cenowym (załącznik nr 1 do SWZ) stanowią maksymalny zakres zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zamówienia, co jest równoznaczne z niepełnym wykorzystaniem kwoty wynikającej z formularza oferty. Rzeczywiste ilości zamówienia poszczególnych artykułów mogą różnić się od podanych w SWZ i będą zależne od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego związanego z aktualną liczbą osób korzystających z dożywiania. Zakres zamówienia minimalny (gwarantowany) stanową ilości artykułów dla poszczególnych pozycji określonych w formularzu asortymentowo-cenowym w wielkości 40%.
3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produkty, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

6) Część 6 – Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie
3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odpowiednio dla danej części znajduje się w formularzu asortymentowo-cenowym tj. załącznik nr 1 do SWZ oraz we wzorze umowy tj. w załączniku nr 3 do SWZ.
3.4. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu, ul. Szkolna 10, 32-830 Wojnicz w zależności od potrzeb Zamawiającego w ilościach zamawianych telefonicznie lub mailem lub faksem przez przedstawiciela szkoły.
3.5. Ilości wskazane w formularzu asortymentowo-cenowym (załącznik nr 1 do SWZ) stanowią maksymalny zakres zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zamówienia, co jest równoznaczne z niepełnym wykorzystaniem kwoty wynikającej z formularza oferty. Rzeczywiste ilości zamówienia poszczególnych artykułów mogą różnić się od podanych w SWZ i będą zależne od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego związanego z aktualną liczbą osób korzystających z dożywiania. Zakres zamówienia minimalny (gwarantowany) stanową ilości artykułów dla poszczególnych pozycji określonych w formularzu asortymentowo-cenowym w wielkości 40%.
3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produkty, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

7) Część 7 – Mleko i produkty mleczarskie
3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odpowiednio dla danej części znajduje się w formularzu asortymentowo-cenowym tj. załącznik nr 1 do SWZ oraz we wzorze umowy tj. w załączniku nr 3 do SWZ.
3.4. Artykuły będą dostarczane do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. św. Jana Kantego w Wojniczu, ul. Szkolna 10, 32-830 Wojnicz w zależności od potrzeb Zamawiającego w ilościach zamawianych telefonicznie lub mailem lub faksem przez przedstawiciela szkoły.
3.5. Ilości wskazane w formularzu asortymentowo-cenowym (załącznik nr 1 do SWZ) stanowią maksymalny zakres zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zamówienia, co jest równoznaczne z niepełnym wykorzystaniem kwoty wynikającej z formularza oferty. Rzeczywiste ilości zamówienia poszczególnych artykułów mogą różnić się od podanych w SWZ i będą zależne od rzeczywistego zapotrzebowania Zamawiającego związanego z aktualną liczbą osób korzystających z dożywiania. Zakres zamówienia minimalny (gwarantowany) stanową ilości artykułów dla poszczególnych pozycji określonych w formularzu asortymentowo-cenowym w wielkości 40%.
3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produkty, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 90

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas realizacji reklamacji

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: nie dotyczy

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: nie dotyczy

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

8.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia Zamawiający nie żąda przedmiotowych środków dowodowych.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

6.2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia:
6.2.1. Szczególny sposób spełniania warunków udziału w postępowaniu przez wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie - nie dotyczy.
6.2.2. Szczególny sposób określenia wymagań związanych z realizacją zamówienia przez wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie – nie dotyczy.
6.2.3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
6.2.4. Do wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie stosuje się odpowiednio przepisy dotyczące Wykonawcy.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

§ 9
ZMIANY UMOWY
1. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian postanowień zawartych w umowie w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w przypadkach określonych w obowiązujących przepisach oraz w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem wnioskowanych warunków ich wprowadzenia. Wszystkie poniższe postanowienia stanowią katalog zmian, na które Zamawiający może wyrazić zgodę. Nie stanowią jednocześnie zobowiązania do wyrażenia takiej zgody.
2. Dopuszcza się zmiany w umowie w zakresie zmiany cen jednostkowych na korzystniejsze dla Zamawiającego.
3. Strony dopuszczają możliwość zmiany postanowień umowy w stosunku do treści, na postawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku:
1) zmiany sposobu konfekcjonowania artykułów objętych umową w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy,
2) wstrzymania lub zakończenia produkcji artykułów będących przedmiotem dostawy,
3) możliwość dostarczenia odpowiedników artykułów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż artykuły objęte umową, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego artykułu, na podstawie pisemnego uzasadnionego wniosku Wykonawcy,
4) zmiany w zakresie lokalizacji, do których następować będą dostawy przedmiotu zamówienia określonych w załączniku nr 1 do umowy w przypadku przejęcia lub uruchomienia przez Zamawiającego w trakcie realizacji umowy nowych lokalizacji,
5) przesunięcia ilościowego pomiędzy pozycjami asortymentowymi, przy zachowaniu maksymalnej wartości brutto umowy,
6) wystąpienia siły wyższej uniemożliwiającej wykonanie przedmiotu Umowy zgodnie z jej postanowieniami.
7) w sytuacjach, w zakresie i na warunkach, o jakich mowa w art. 15r ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.
8) zmiany stawki podatku VAT na przedmiot zamówienia lub jego część,
9) zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę,
10) zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne,
11) zmiany zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych,
4. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają aneksu w formy pisemnej pod rygorem nieważności.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-30 11:00

8.2.) Miejsce składania ofert: miniportal

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-30 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-12-29

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

4. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA:
4.1. Sukcesywna dostawa przedmiotu zamówienia w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia 1 stycznia 2022 r., i nie dalej niż do dnia 31.12.2021 r. lub do dnia, w którym Wykonawca zrealizował dostawy stanowiące przedmiot umowy o wartości równej kwocie wskazanej w § 6 ust. 1 umowy – w zależności od tego, które zdarzenie nastąpi wcześniej, z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą - Jodłownik
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania15-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI