Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Dostawa produktów żywnościowych do kuchni przedszkola i szkoły podstawowej w Wojkowicach
1.2.1 Dostawa produktów żywnościowych do kuchni w szkole podstawowej i przedszkolu w Wojkowicach
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Część 1. Artykuły spożywcze i nabiał Przedszkole
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
a. Artykuły spożywcze
b. Nabiał
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów spożywczych, nabiału oraz pieczywa własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
Część 2. Mięso i drób Przedszkole
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wyrobów z mięsa i drobiu w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Mięso – młode sztuki
b. Wędliny – I gatunku
c. Drób – świeży w pojemnikach pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.
Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.
Wykonawca zrealizuje dostawy mięsa do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników przy każdorazowej dostawie towaru.
do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), jaja kurze powinny być dostarczane w odpowiednich tackach przeznaczonych do ich transportu. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
15110000-2 - Mięso
Część 3. Owoce, warzywa i produkty podobne Przedszkole
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy owoców, soków owocowych i warzyw oraz ich przetworów w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). Owoce i warzywa winny być świeże i mieć zachowany estetycznych wygląd. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonywania zamówień ilościowych wyrażonych w jednostkach wagi z przeliczeniem na sztuki w zakresie owoców i warzyw. Przy zamówieniach warzyw lub owoców dokonywanych w przeliczeniu na sztuki, wszystkie owoce lub warzywa winny być podobnej wielkości.
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Owoce i warzywa
b. Soki owocowe 100% 0,2 (kartonik, kubek)
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy owoców i warzyw oraz ich przetworów do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Część 4. Artykuły spożywcze, nabiał i pieczywo SP3
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
c. Artykuły spożywcze
d. Nabiał
e. Pieczywo
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów spożywczych, nabiału oraz pieczywa własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Pieczywo dostarczane będzie codziennie.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Część 5. Mięso i drób SP3
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wyrobów z mięsa i drobiu w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Mięso – młode sztuki
b. Wędliny – I gatunku
c. Drób – świeży w pojemnikach pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.
Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.
Wykonawca zrealizuje dostawy mięsa do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników przy każdorazowej dostawie towaru.
do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), jaja kurze powinny być dostarczane w odpowiednich tackach przeznaczonych do ich transportu. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
15110000-2 - Mięso
Część 6. Owoce, warzywa i produkty podobne SP3
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy owoców, soków owocowych i warzyw oraz ich przetworów w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1 do SWZ. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres realizacji zamówienia.
Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:
a. Owoce i warzywa
b. Soki owocowe 100% 0,2 (kartonik, kubek)
Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.
Wykonawca zrealizuje dostawy owoców i warzyw oraz ich przetworów do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego.
Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).
Dostawy będą realizowane systematycznie w ilościach i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym lub osobistym. Dostawy odbywać się będą w godzinach 6.00 – 7.00.
Ilość poszczególnych artykułów i rodzaj asortymentu podana przez Zamawiającego w szczegółowym zestawieniu ilościowym przedmiotu zamówienia jest orientacyjna i może ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby (w związku ze zmienną ilością dzieci korzystających z posiłków) ze strony Zamawiającego.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania części dostawy w każdej pozycji asortymentowej.
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Produkcja części z tworzyw sztucznych
Gliwice (śląskie)
Tworzywa sztuczne
Gliwice (śląskie)
Good Molding - Nowoczesna wtryskownia dla każdej branży
Częstochowa (śląskie)
Formowanie wtryskowe
Częstochowa (śląskie)
Pudełka z tektury
Katowice (śląskie)
Kartony
Katowice (śląskie)
Opakowania kartonowe
Katowice (śląskie)
Wyroby śrubowe, technika zamocowań
Katowice (śląskie)
FOLMI - Producent worków foliowych z nadrukiem
Kozy (śląskie)