Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
Zamówienia publicznego
Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 1 w Piekarach
Śląskich
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
Część 1:
Warzywa i owoce mrożone, ryby przetworzone i konserwowane
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w asortymencie warzywa i owoce mrożone, ryby przetworzone i konserwowane.
Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu asortymentowo- cenowy (Dodatek 2a do SWZ – w odniesieniu do Części 1) oraz w Projektowanych postanowieniach umowy (Dodatek nr 4 do SWZ) .
2) Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen zaoferowane w formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy oraz w projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy).
3) Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia na zasadach i warunkach określonych w Projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy) (Dodatek nr 4 do SWZ)
4) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia) Jeden wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części max.6 wg . części określonych w Dodatkach nr 2a-2f do SWZ (Formularzu asortymentowo-cenowym).
5) Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji w danej części zamówienia. Oferta - w odniesieniu do danej Części, która nie będzie obejmowała wszystkich pozycji Formularza asortymentowo-cenowego (dla danej części zamówienia) podlegać będzie odrzuceniu jako niezgodna z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
6) Zamawiający opisał przedmiot zamówienia bez wskazania znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę. Jeżeli wykonawca stwierdzi, że przedmiot zamówienia został opisany w sposób, o którym mowa w art. 99 ust. 5 ustawy, tj.: zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent, dostawca) materiałów, a nie podano kryteriów stosowanych w celu oceny równoważności, powinien zwrócić się do Zamawiającego o wskazanie, jakie kryteria będą stosowane w celu oceny równoważności.
Jeżeli w dokumentacji stanowiącej Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101, ust. 1, pkt 2 oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Użycie w dokumentacji danej normy, oceny technicznej, specyfikacji technicznych i systemu referencji technicznych ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego materiału/urządzenia/produktu
7) Zamawiający zastrzega, że ilość poszczególnych artykułów wymienionych w odpowiednio w Dodatkach nr 2a – 2f (Formularz asortymentowo-cenowy) została wskazana w celu skalkulowania ofertowy, jednakże ilość ta może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania.
8) Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez intendenta szkolnego, a ich wielkość i częstotliwość wynikać będzie z bieżącego zapotrzebowania. Zamówienia składane w terminie do godziny 7.00 następnego dnia po dniu złożeniu przez niego zamówienia (telefonicznie, drogą faksową lub elektroniczną - e-mail) określającego rodzaj oraz ilość produktów.
Częstotliwość dostaw:
• 2 razy w tygodniu.
Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego.
9) Warunki realizacji przedmiotu zamówienia zawarte są w Projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym Dodatek nr 4 do SWZ.
10) Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp, tj. mających status zakładu pracy chronionej, spółdzielnie socjalne oraz innych wykonawców, których głównym celem lub głównym celem działalności ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, jest społeczna i zawodowa integracja osób społecznie marginalizowanych.
11) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, o których mowa art. 100 ust. 1 Pzp.
12) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia nie określił wymagań dotyczących wydajności lub funkcjonalności, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 1 Pzp.
13) Zamawiający nie żąda od Wykonawcy etykiety oraz nie wskazuje mających zastosowanie wymagań określonej etykiety, o których mowa w art. 104 Pzp.
15331170-9 - Warzywa mrożone
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
Część 2: Warzywa i owoce świeże i suszone, rośliny strączkowe
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w asortymencie warzywa i owoce świeże i suszone, rośliny strączkowe.
Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu asortymentowo- cenowy (Dodatek 2b do SWZ – w odniesieniu do Części 2) oraz w Projektowanych postanowieniach umowy (Dodatek nr 4 do SWZ) .
2) Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen zaoferowane w formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy oraz w projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy).
3) Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia na zasadach i warunkach określonych w Projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy) (Dodatek nr 4 do SWZ)
4) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia) Jeden wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części max.6 wg . części określonych w Dodatkach nr 2a-2f do SWZ (Formularzu asortymentowo-cenowym).
5) Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji w danej części zamówienia. Oferta - w odniesieniu do danej Części, która nie będzie obejmowała wszystkich pozycji Formularza asortymentowo-cenowego (dla danej części zamówienia) podlegać będzie odrzuceniu jako niezgodna z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
6) Zamawiający opisał przedmiot zamówienia bez wskazania znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę. Jeżeli wykonawca stwierdzi, że przedmiot zamówienia został opisany w sposób, o którym mowa w art. 99 ust. 5 ustawy, tj.: zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent, dostawca) materiałów, a nie podano kryteriów stosowanych w celu oceny równoważności, powinien zwrócić się do Zamawiającego o wskazanie, jakie kryteria będą stosowane w celu oceny równoważności.
Jeżeli w dokumentacji stanowiącej Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101, ust. 1, pkt 2 oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Użycie w dokumentacji danej normy, oceny technicznej, specyfikacji technicznych i systemu referencji technicznych ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego materiału/urządzenia/produktu
7) Zamawiający zastrzega, że ilość poszczególnych artykułów wymienionych w odpowiednio w Dodatkach nr 2a – 2f (Formularz asortymentowo-cenowy) została wskazana w celu skalkulowania ofertowy, jednakże ilość ta może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania.
8) Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez intendenta szkolnego, a ich wielkość i częstotliwość wynikać będzie z bieżącego zapotrzebowania. Zamówienia składane w terminie do godziny 7.00 następnego dnia po dniu złożeniu przez niego zamówienia (telefonicznie, drogą faksową lub elektroniczną - e-mail) określającego rodzaj oraz ilość produktów.
Częstotliwość dostaw:
• 2 razy w tygodniu
Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego.
9) Warunki realizacji przedmiotu zamówienia zawarte są w Projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym Dodatek nr 4 do SWZ.
10) Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp, tj. mających status zakładu pracy chronionej, spółdzielnie socjalne oraz innych wykonawców, których głównym celem lub głównym celem działalności ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, jest społeczna i zawodowa integracja osób społecznie marginalizowanych.
11) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, o których mowa art. 100 ust. 1 Pzp.
12) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia nie określił wymagań dotyczących wydajności lub funkcjonalności, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 1 Pzp.
13) Zamawiający nie żąda od Wykonawcy etykiety oraz nie wskazuje mających zastosowanie wymagań określonej etykiety, o których mowa w art. 104 Pzp.
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
Część 3: Artykuły spożywcze, jaja
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w asortymencie artykuły spożywcze oraz jaja.
Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu asortymentowo- cenowy (Dodatek 2c do SWZ – w odniesieniu do Części 3) oraz w Projektowanych postanowieniach umowy (Dodatek nr 4 do SWZ) .
2) Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen zaoferowane w formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy oraz w projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy).
3) Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia na zasadach i warunkach określonych w Projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy) (Dodatek nr 4 do SWZ)
4) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia) Jeden wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części max.6 wg . części określonych w Dodatkach nr 2a-2f do SWZ (Formularzu asortymentowo-cenowym).
5) Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji w danej części zamówienia. Oferta - w odniesieniu do danej Części, która nie będzie obejmowała wszystkich pozycji Formularza asortymentowo-cenowego (dla danej części zamówienia) podlegać będzie odrzuceniu jako niezgodna z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
6) Zamawiający opisał przedmiot zamówienia bez wskazania znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę. Jeżeli wykonawca stwierdzi, że przedmiot zamówienia został opisany w sposób, o którym mowa w art. 99 ust. 5 ustawy, tj.: zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent, dostawca) materiałów, a nie podano kryteriów stosowanych w celu oceny równoważności, powinien zwrócić się do Zamawiającego o wskazanie, jakie kryteria będą stosowane w celu oceny równoważności.
Jeżeli w dokumentacji stanowiącej Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101, ust. 1, pkt 2 oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Użycie w dokumentacji danej normy, oceny technicznej, specyfikacji technicznych i systemu referencji technicznych ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego materiału/urządzenia/produktu
7) Zamawiający zastrzega, że ilość poszczególnych artykułów wymienionych w odpowiednio w Dodatkach nr 2a – 2f (Formularz asortymentowo-cenowy) została wskazana w celu skalkulowania ofertowy, jednakże ilość ta może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania.
8) Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez intendenta szkolnego, a ich wielkość i częstotliwość wynikać będzie z bieżącego zapotrzebowania. Zamówienia składane w terminie do godziny 7.00 następnego dnia po dniu złożeniu przez niego zamówienia (telefonicznie, drogą faksową lub elektroniczną - e-mail) określającego rodzaj oraz ilość produktów.
Częstotliwość dostaw:
• 2 razy w tygodniu.
Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego.
9) Warunki realizacji przedmiotu zamówienia zawarte są w Projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym Dodatek nr 4 do SWZ.
10) Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp, tj. mających status zakładu pracy chronionej, spółdzielnie socjalne oraz innych wykonawców, których głównym celem lub głównym celem działalności ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, jest społeczna i zawodowa integracja osób społecznie marginalizowanych.
11) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, o których mowa art. 100 ust. 1 Pzp.
12) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia nie określił wymagań dotyczących wydajności lub funkcjonalności, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 1 Pzp.
13) Zamawiający nie żąda od Wykonawcy etykiety oraz nie wskazuje mających zastosowanie wymagań określonej etykiety, o których mowa w art. 104 Pzp.
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
03142500-3 - Jaja
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15981000-8 - Wody mineralne
Część 4: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w asortymencie pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.
Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu asortymentowo- cenowy (Dodatek 2d do SWZ – w odniesieniu do Części 4) oraz w Projektowanych postanowieniach umowy (Dodatek nr 4 do SWZ) .
2) Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen zaoferowane w formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy oraz w projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy).
3) Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia na zasadach i warunkach określonych w Projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy) (Dodatek nr 4 do SWZ)
4) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia) Jeden wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części max.6 wg . części określonych w Dodatkach nr 2a-2f do SWZ (Formularzu asortymentowo-cenowym).
5) Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji w danej części zamówienia. Oferta - w odniesieniu do danej Części, która nie będzie obejmowała wszystkich pozycji Formularza asortymentowo-cenowego (dla danej części zamówienia) podlegać będzie odrzuceniu jako niezgodna z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
6) Zamawiający opisał przedmiot zamówienia bez wskazania znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę. Jeżeli wykonawca stwierdzi, że przedmiot zamówienia został opisany w sposób, o którym mowa w art. 99 ust. 5 ustawy, tj.: zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent, dostawca) materiałów, a nie podano kryteriów stosowanych w celu oceny równoważności, powinien zwrócić się do Zamawiającego o wskazanie, jakie kryteria będą stosowane w celu oceny równoważności.
Jeżeli w dokumentacji stanowiącej Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101, ust. 1, pkt 2 oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Użycie w dokumentacji danej normy, oceny technicznej, specyfikacji technicznych i systemu referencji technicznych ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego materiału/urządzenia/produktu
7) Zamawiający zastrzega, że ilość poszczególnych artykułów wymienionych w odpowiednio w Dodatkach nr 2a – 2f (Formularz asortymentowo-cenowy) została wskazana w celu skalkulowania ofertowy, jednakże ilość ta może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania.
8) Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez intendenta szkolnego, a ich wielkość i częstotliwość wynikać będzie z bieżącego zapotrzebowania. Zamówienia składane w terminie do godziny 7.00 następnego dnia po dniu złożeniu przez niego zamówienia (telefonicznie, drogą faksową lub elektroniczną - e-mail) określającego rodzaj oraz ilość produktów.
Częstotliwość dostaw:
• Codziennie
Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego.
9) Warunki realizacji przedmiotu zamówienia zawarte są w Projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym Dodatek nr 4 do SWZ.
10) Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp, tj. mających status zakładu pracy chronionej, spółdzielnie socjalne oraz innych wykonawców, których głównym celem lub głównym celem działalności ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, jest społeczna i zawodowa integracja osób społecznie marginalizowanych.
11) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, o których mowa art. 100 ust. 1 Pzp.
12) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia nie określił wymagań dotyczących wydajności lub funkcjonalności, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 1 Pzp.
13) Zamawiający nie żąda od Wykonawcy etykiety oraz nie wskazuje mających zastosowanie wymagań określonej etykiety, o których mowa w art. 104 Pzp.
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Część 5: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w asortymencie produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu asortymentowo- cenowy (Dodatek 2e do SWZ – w odniesieniu do Części 5) oraz w Projektowanych postanowieniach umowy (Dodatek nr 4 do SWZ) .
2) Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen zaoferowane w formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy oraz w projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy).
3) Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia na zasadach i warunkach określonych w Projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy) (Dodatek nr 4 do SWZ)
4) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia) Jeden wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części max.6 wg . części określonych w Dodatkach nr 2a-2f do SWZ (Formularzu asortymentowo-cenowym).
5) Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji w danej części zamówienia. Oferta - w odniesieniu do danej Części, która nie będzie obejmowała wszystkich pozycji Formularza asortymentowo-cenowego (dla danej części zamówienia) podlegać będzie odrzuceniu jako niezgodna z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
6) Zamawiający opisał przedmiot zamówienia bez wskazania znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę. Jeżeli wykonawca stwierdzi, że przedmiot zamówienia został opisany w sposób, o którym mowa w art. 99 ust. 5 ustawy, tj.: zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent, dostawca) materiałów, a nie podano kryteriów stosowanych w celu oceny równoważności, powinien zwrócić się do Zamawiającego o wskazanie, jakie kryteria będą stosowane w celu oceny równoważności.
Jeżeli w dokumentacji stanowiącej Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101, ust. 1, pkt 2 oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Użycie w dokumentacji danej normy, oceny technicznej, specyfikacji technicznych i systemu referencji technicznych ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego materiału/urządzenia/produktu
7) Zamawiający zastrzega, że ilość poszczególnych artykułów wymienionych w odpowiednio w Dodatkach nr 2a – 2f (Formularz asortymentowo-cenowy) została wskazana w celu skalkulowania ofertowy, jednakże ilość ta może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania.
8) Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez intendenta szkolnego, a ich wielkość i częstotliwość wynikać będzie z bieżącego zapotrzebowania. Zamówienia składane w terminie do godziny 7.00 następnego dnia po dniu złożeniu przez niego zamówienia (telefonicznie, drogą faksową lub elektroniczną - e-mail) określającego rodzaj oraz ilość produktów.
Częstotliwość dostaw:
• 2 razy w tygodniu
Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego.
9) Warunki realizacji przedmiotu zamówienia zawarte są w Projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym Dodatek nr 4 do SWZ.
10) Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp, tj. mających status zakładu pracy chronionej, spółdzielnie socjalne oraz innych wykonawców, których głównym celem lub głównym celem działalności ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, jest społeczna i zawodowa integracja osób społecznie marginalizowanych.
11) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, o których mowa art. 100 ust. 1 Pzp.
12) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia nie określił wymagań dotyczących wydajności lub funkcjonalności, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 1 Pzp.
13) Zamawiający nie żąda od Wykonawcy etykiety oraz nie wskazuje mających zastosowanie wymagań określonej etykiety, o których mowa w art. 104 Pzp.
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Część 6: Mleko i produkty mleczarskie
1) Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w asortymencie mleko i produkty mleczarskie.
Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w Formularzu asortymentowo- cenowy (Dodatek 2f do SWZ – w odniesieniu do Części 6) oraz w Projektowanych postanowieniach umowy (Dodatek nr 4 do SWZ) .
2) Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen zaoferowane w formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy oraz w projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy).
3) Wykonawca zobowiązany jest do wykonania przedmiotu zamówienia na zasadach i warunkach określonych w Projektowanych postanowieniach umowy (wzorze umowy) (Dodatek nr 4 do SWZ)
4) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia) Jeden wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub kilka części max.6 wg . części określonych w Dodatkach nr 2a-2f do SWZ (Formularzu asortymentowo-cenowym).
5) Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji w danej części zamówienia. Oferta - w odniesieniu do danej Części, która nie będzie obejmowała wszystkich pozycji Formularza asortymentowo-cenowego (dla danej części zamówienia) podlegać będzie odrzuceniu jako niezgodna z warunkami zamówienia na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp.
6) Zamawiający opisał przedmiot zamówienia bez wskazania znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkt lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę. Jeżeli wykonawca stwierdzi, że przedmiot zamówienia został opisany w sposób, o którym mowa w art. 99 ust. 5 ustawy, tj.: zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent, dostawca) materiałów, a nie podano kryteriów stosowanych w celu oceny równoważności, powinien zwrócić się do Zamawiającego o wskazanie, jakie kryteria będą stosowane w celu oceny równoważności.
Jeżeli w dokumentacji stanowiącej Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101, ust. 1, pkt 2 oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym. Użycie w dokumentacji danej normy, oceny technicznej, specyfikacji technicznych i systemu referencji technicznych ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego materiału/urządzenia/produktu
7) Zamawiający zastrzega, że ilość poszczególnych artykułów wymienionych w odpowiednio w Dodatkach nr 2a – 2f (Formularz asortymentowo-cenowy) została wskazana w celu skalkulowania ofertowy, jednakże ilość ta może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu, ze względu na brak możliwości podania dokładnej ilości osób żywionych na dzień wszczęcia postępowania.
8) Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez intendenta szkolnego, a ich wielkość i częstotliwość wynikać będzie z bieżącego zapotrzebowania. Zamówienia składane w terminie do godziny 7.00 następnego dnia po dniu złożeniu przez niego zamówienia (telefonicznie, drogą faksową lub elektroniczną - e-mail) określającego rodzaj oraz ilość produktów.
Częstotliwość dostaw:
• Codziennie.
Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego.
9) Warunki realizacji przedmiotu zamówienia zawarte są w Projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym Dodatek nr 4 do SWZ.
10) Zamawiający nie zastrzega możliwości ubiegania się o udzielenie zamówienia wyłącznie przez Wykonawców, o których mowa w art. 94 ustawy Pzp, tj. mających status zakładu pracy chronionej, spółdzielnie socjalne oraz innych wykonawców, których głównym celem lub głównym celem działalności ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, jest społeczna i zawodowa integracja osób społecznie marginalizowanych.
11) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, o których mowa art. 100 ust. 1 Pzp.
12) Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia nie określił wymagań dotyczących wydajności lub funkcjonalności, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 1 Pzp.
13) Zamawiający nie żąda od Wykonawcy etykiety oraz nie wskazuje mających zastosowanie wymagań określonej etykiety, o których mowa w art. 104 Pzp.
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15511000-3 - Mleko
Art. 109 ust. 1 pkt 4