DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 IM. ADAMA...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 IM. ADAMA MICKIEWICZA W GRAJEWIE W 2024 R.
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoGrajewo
  • WojewództwoPodlaskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2023-12-11
  • ZamawiającySzkoła Podstawowa nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie
  • Data publikacji ogłoszenia2023-12-01
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00526874
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 IM. ADAMA MICKIEWICZA W GRAJEWIE W 2024 R.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000719607

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Mickiewicza 1

1.5.2.) Miejscowość: Grajewo

1.5.3.) Kod pocztowy: 19-200

1.5.4.) Województwo: podlaskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL843 - Suwalski

1.5.7.) Numer telefonu: 86 272 62 25

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@sp2grajewo.szkolnastrona.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: sp2grajewo.szkolnastrona.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWA PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 IM. ADAMA MICKIEWICZA W GRAJEWIE W 2024 R.

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5c0c1af4-8ea1-11ee-b55a-a22b2d7f700e

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00526874

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-12-01

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00291227/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie na 2024r.

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://um-grajewo.logintrade.net

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://um-grajewo.logintrade.net

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wymagania techniczne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy użyciu Platformy Przetargowej Miasta Grajewo:
a) dopuszczalne przeglądarki internetowe:
- Internet Explorer 8,
- Internet Explorer 9,
- Internet Explorer 10,
- Internet Explorer 11,
- Google Chrome 31,
- Mozilla Firefox 26,
- Opera 18.
b) pozostałe wymagania techniczne:
- dostęp do sieci Internet,
- zainstalowana wtyczka flash - flash player - dotyczy kupca,
- obsługa przez przeglądarkę protokołu XML http Request – ajax,
- włączona obsługa JavaScript,
- zalecana szybkość łącza internetowego powyżej 500 KB/s,
- zainstalowany Acrobat Reader,
- zainstalowane środowisko uruchomieniowe Java - Java SE Runtime Environment,
6 Update 24 lub nowszy.

2. Dopuszczalne formaty przesyłanych danych:
image/bmp, image/x-windows-bmp, application/msword, application/drafting, image/gif, application/x-compressed, application/x-gzip, multipart/x-gzip, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-latex, application/pdf, image/pict, image/png, application/mspowerpoint, application/postscript, application/rtf, application/x-rtf, text/richtext, image/tiff, image/x-tiff, application/mswrite, application/excel, application/x-excel,application/vnd.ms-excel,application/x-msexcel,application/vnd.ms-excel, text/xml, application/x-zip-compressed, application/zip, application/vnd.ms-office, image/x-ms-bmp, video/x-msvideo, audio/x-ms-wma, application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet, application/acad, application/x-acad, application/autocad_dwg, image/x-dwg, application/dwg, application
/x-dwg, application/x-autocad, image/vnd.dwg, drawing/dwg

3. Kodowanie i oznaczenie czasu przekazania danych: Czas zapisywany jest w formacie YYYY-MM-DD HH:MM:SS. Czas przekazania danych jest to czas, w którym zostanie potwierdzone złożenie oferty, dokumentu przez Wykonawcę. W przypadku wybrania opcji złożenia oferty bez logowania, potwierdzenie odbywa się poprzez kliknięcie w link dostępny w wiadomości mailowej, wysłanej automatycznie po złożeniu oferty, dokumentu będąc niezalogowanym
na Platformie zakupowej. Wiadomość otrzymuje Wykonawca na adres e-mail wskazany
w formularzu w ikonę „Złóż ofertę”. W przypadku Wykonawcy zalogowanego na Platformie Przetargowej, czas przekazania danych jest to czas wysłania dokumentu, oferty przez Platformę Przetargową.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Klauzula informacyjna wynikająca z przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
- administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie, ul. Mickiewicza1, 19-200 Grajewo, NIP7191565773, REGON 000719607,
- inspektorem ochrony danych osobowych w Szkole Podstawowej nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie jest firma EART Sp. z 0.0., z siedzibą w Warszawie, ul. Jana Kasprowicza 119A/12 wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000765294; REGON: 382265478, NIP: 1182186872, kapitał zakładowy 5 000,00 zł, email iodo@rt-net.pl,
- Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę produktów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w 2024 r. prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji,
- odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 oraz art. 96 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych,
- Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy,
- obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp,
- w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO,
- posiada Pani/Pan:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących,
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych,
- na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO,
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO,
- nie przysługuje Pani/Panu:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych , gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: SP2 02.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 474892,88 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 10

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r. do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 1 jaja CPV 03142500-3.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5.Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 1 - dostawa od godz. 7:00 do godz. 7:30 codziennie
5. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
7. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
8. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
10. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony
w nieodpowiednich warunkach.
11. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
12. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
13. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 10224,04 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r.do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 2 ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb CPV 15220000-6.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5. Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 2 - dostawa raz w tygodniu
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo,
służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub
zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa
żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz
Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup
środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki
spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony
w nieodpowiednich warunkach.
13. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
15. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 44111,16 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r.do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 3 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne CPV 15100000-9,
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5.Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 3 - dostawa od godz. 7:00 do godz. 7:30 codziennie
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony
w nieodpowiednich warunkach.
13. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
15. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 77952,25 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r.do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 4 produkty głęboko mrożone CPV 15331100-8.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5.Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 4 - dostawa raz w tygodniu.
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony
w nieodpowiednich warunkach.
13. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
15. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 14853,95 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r.do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 5 produkty mleczarskie CPV 15500000-3.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5.Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 5 - dostaw od godz. 7:00 do godz. 7:30 codziennie.
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy
nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona.
Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
13. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
15. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 67943,35 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r.do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet -6 różne produkty spożywcze CPV 15800000-6.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5.Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 6 - dostawa od godz. 7:00 do godz. 7:30 co drugi dzień
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony
w nieodpowiednich warunkach.
13. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
15. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 80210,48 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r.do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet -7 pieczywa CPV 15811000-6.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5.Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 7 - dostawa od godz. 6:30 do godz. 7:15 codziennie.
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony
w nieodpowiednich warunkach.
13. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
15. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 14336,20 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r.do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 8 wyroby ciastkarskie i ciasta CVP 15812000 – 3.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5.Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 8 - dostawa od godz. 7:00 do godz. 7:30 codziennie.
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony
w nieodpowiednich warunkach.
13. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
15. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 22332,89 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r. do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 9 owoce, warzywa, produkty podobne CPV 15300000 – 1.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5.Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 9 - dostawa od godz. 7:00 do godz. 7:30 codziennie.
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony
w nieodpowiednich warunkach.
13. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
15. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 118192,93 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowa Nr 2 im. Adama Mickiewicza w Grajewie w okresie od 02.01.2024r.do 31.12.2024 r.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących pakiety od 1 do 10 w załączniku nr 2 do SWZ .
3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 10 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet - 10 drób CPV – 15112000-6.
4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakietów z całym asortymentem, wymienionych w pkt. 3 na podstawie art. 7 pkt 15, art. 462 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia.
5.Podane artykuły w pakietach służą do skalkulowania ceny oferty.
6 . Realizacja dostaw od poniedziałku do piątku :
Pakiet 10 - dostawa od godz. 7:00 do godz. 7:30 codziennie.
7. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu).
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
9. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez oferenta merytorycznych pozycji oferty spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
10. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2023 poz. 1448) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
11. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
12. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony
w nieodpowiednich warunkach.
13. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmiany liczby uczniów, której Zamawiający nie jest
w stanie obecnie dokładnie określić.
15. Usługi muszą być zrealizowane w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Edukacji Narodowej.

4.2.5.) Wartość części: 24735,63 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-02 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Wykonawca podaje całkowite, łączne ceny za poszczególne części zamówienia posługując się przy ich określeniu PAKIETAMI (dla poszczególnych części zamówienia).
2. Wynagrodzenie Wykonawcy obejmuje wszelkie koszty niezbędne do wykonania zamówienia, w tym koszty związane z transportem, usługą pakowania, załadunku i dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego, które będzie niezmienne w trakcie trwania umowy.
3. W przypadku pominięcia jakiegoś kosztu przez Wykonawcę przy wycenie przedmiotu zamówienia i jej nie ujęcia w wynagrodzeniu, Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z powyższego tytułu,
a w szczególności roszczenie o dodatkowe wynagrodzenie.
4. W związku z powyższym cena oferty musi zawierać wszelkie koszty niezbędne do zrealizowania zamówienia wynikające wprost z SWZ, jak również koszty w niej nie ujęte, a bez których nie można wykonać zamówienia.
5. Wykonawca musi przewidzieć wszystkie okoliczności, które mogą wpłynąć na cenę zamówienia.
6. Podstawą do wynagrodzenia ,będzie wystawiona i dostarczona faktura do Zamawiającego z terminem płatności 14 dni.
7. Wynagrodzenie należy podać w złotych polskich, obliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
8. W przypadku, gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą podmioty, które na podstawie odrębnych przepisów nie są zobowiązane do uiszczania podatku VAT, zobowiązane są poinformować o tym fakcie Zamawiającego. Zamawiający dla porównania ceny ofert złożonych przez te podmioty doliczy do ceny takich ofert należny podatek VAT, obciążający Zamawiającego z tytułu realizacji umowy na mocy odrębnych przepisów. Wykonawca składając ofertę, informuje zamawiającego, czy wybór oferty będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:
1) nie podlegają wykluczeniu:
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 109 ust. 1 ustawy Pzp.
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu:
a) warunki udziału w postępowaniu dotyczą:
- kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności
zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
2. Podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 108 ust. 1.
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 109 ustawy Pzp w zakresie pkt 4, tj.:
1) w stosunku do którego otwarto likwidację, ogłoszono upadłość, którego aktywami zarządza likwidator lub sąd, zawarł układ z wierzycielami, którego działalność gospodarcza jest zawieszona albo znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
3. Na podstawie art. 108 i 109 ustawy Pzp zamawiający wykluczy wykonawcę, który nie wykazał spełniania warunków udziału w postępowaniu lub nie został zaproszony do negocjacji lub złożenia ofert wstępnych albo ofert, lub nie wykazał braku podstaw wykluczenia.
4. Zamawiający może wykluczyć wykonawcę na każdym etapie postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 110 pkt 1 ustawy Pzp.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego,
że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej
niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami
lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
2. Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonanie decyzji właściwego organu.
3. Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej , jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art.109 ust.1 pkt 4 ustawy PZP.
4. Dokument potwierdzający posiadanie uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek
ich posiadania, w szczególności zezwolenia Powiatowej Inspekcji Sanitarnej właściwej terenowo dla zakładu na prowadzenie działalności gastronomicznej
i cateringowej obejmującej przedmiot zamówienia.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do oferty każdy wykonawca musi dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie w zakresie wskazanym w załączniku nr 2 oraz nr 3 do SWZ.
Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie,
że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału
w postępowaniu.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Zamawiający wymaga także załączenia do oferty innych dokumentów:
1) wypełniony formularz ofertowy - wg załączonego wzoru załącznik nr 2 do SWZ,
2) pełnomocnictwo w oryginale albo notarialnie potwierdzonej kopii -
przypadku gdy oferta została podpisana przez pełnomocnika.
3) pisemne zobowiązanie podmiotu trzeciego, które należy złożyć w formie oryginału (wg załączonego wzoru załącznik nr 5 do SWZ).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego:
1) oświadczenie, o którym mowa w zał. nr 3 i 5 SWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie ma potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia,
2) wykonawcy występujący wspólnie muszą postępować zgodnie z zapisami art. 58 ustawy Pzp.
2. W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w rozdziale VIII SWZ, w formie elektronicznej
pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnymi i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumenty.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Umowa w sprawie niniejszego zamówienia:
- zostanie zawarta w formie pisemnej;
- mają do niej zastosowanie przepisy kodeksu cywilnego, jeżeli przepisy ustawy
nie stanowią inaczej,
- jest jawna i podlega udostępnieniu na zasadach określonych w przepisach
o dostępie do informacji publicznej,
- istotne postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej
umowy określa Załącznik Nr 11 do SWZ (wzór umowy).

Uwaga !
1. Zamawiający informuje, że postanowienia umowy mogą zostać zmienione
w następującym zakresie:
1) W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, iż wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy za 1- miesięcznym wypowiedzeniem od otrzymania wiadomości o powyższych okolicznościach.
2) Zmiana prawa mająca wpływ na termin lub zakres zamówienia.
3) Zmiany terminu obowiązywania umowy w przypadku, gdy Zamawiający do dnia zakończenia umowy nie zrealizuje w całości zamówienia.
Warunki zmian:
- inicjowanie zmian – na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego,
- uzasadnienie zmian - nie prawidłowa realizacja przedmiotu umowy,
- forma zmian – aneks do umowy w formie pisemnej pod rygorem
nieważności.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-11 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: http://um-grajewo.logintrade.net

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-11 10:05

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię pręt żebrowany fi 10 i fi 12 w gar. A III N B500B po 50 t - Kolno
  • Lokalizacja zleceniapodlaskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię pręt żebrowany fi 10 i fi 12 w gar. A III N B500B po 50 t. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI