„Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół nr 1 im. Mikołaja...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
„Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół nr 1 im. Mikołaja Zebrzydowskiego w Kalwarii Zebrzydowskiej od września do grudnia 2021 roku”
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
  • Termin składania wniosków2021-09-03
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1 IM. MIKOŁAJA ZEBRZYDOWSKIEGO W KALWARII ZEBRZYDOWSKIEJ
  • Data publikacji ogłoszenia2021-08-26
  • Numer ogłoszenianull
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół nr 1 im. Mikołaja Zebrzydowskiego w Kalwarii Zebrzydowskiej od września do grudnia 2021 roku”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1 IM. MIKOŁAJA ZEBRZYDOWSKIEGO W KALWARII ZEBRZYDOWSKIEJ

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 356551767

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Adama Mickiewicza 14

1.5.2.) Miejscowość: Kalwaria Zebrzydowska

1.5.3.) Kod pocztowy: 34-130

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL21A - Oświęcimski

1.5.7.) Numer telefonu: tel./fax 33 8766348

1.5.8.) Numer faksu: tel./fax 33 8766348

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spkalwaria@iap.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spkalwaria.iap.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół nr 1 im. Mikołaja Zebrzydowskiego w Kalwarii Zebrzydowskiej od września do grudnia 2021 roku”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-62f38558-0666-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00161760

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-08-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00161365/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych w 2021 r. wrzesien -31 grudzien 2021

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

http://spkalwaria.iap.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, lub ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal.
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 pzp, podmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania przez ePUAP.
Na elektroniczną skrzynkę podawczą Elektroniczna Skrzynka Podawcza: Skrytka ESP/ Zespół Szkół
nr 1 im. Mikołaja Zebrzydowskiego w Kalwarii Zebrzydowskiej, ul. Mickiewicza 14,b34 – 130 Kalwaria Zebrzydowska znajdująca się na platformie ePUAP
znajdująca się na platformie ePUAP pod adresem https://epuap.gov.pl/wps/portal
7. W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja elektroniczna (inna niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). Korespondencja przesłana za pomocą tego formularza nie może być szyfrowana. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem postępowania nadanym przez Zamawiającego. ZP1/08/2021

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: http://spkalwaria.iap.pl/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Na podstawie art. 13 ogólnego Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO), informuję Pana/Panią, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Zespół Szkół nr.1 im. Mikołaja Zebrzydowskiego w Kalwarii Zebrzydowskiej, ul. Mickiewicza 14, 34—130 Kalwaria Zebrzydowska 2. Kontakt z Administratorem Danych możliwy jest w siedzibie szkoły, pod numerem telefonu lub adresem e-mail spkalwaria@iap.pl informuję, iż: 1. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO, w celu realizacji zadań szkolnictwa
2. Dane osobowe Pani/Pana oraz innych osób, znajdujące się w dobrowolnie dostarczonych przez Pana/Panią dokumentach, przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO, w celu wykonywania powierzonego zadania, 3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO, w celu wypełnienia obowiązków ciążących na Administratorze.
3. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby upoważnione przez Administratora danych osobowych do ich przetwarzania oraz organy administracji publicznej, a w szczególności: Sądy ,Urząd Skarbowy, urząd miasta, oświata, operatorzy pocztowi, przewoźnicy, banki, partnerzy świadczący usługi techniczne celem realizacji zadań. Możemy również przekazać Dane Osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.
4. Posiada Pan/Pani prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie.(Art. 15,16,17)
5. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
6. Podanie danych osobowych jest wymogiem niezbędnym do zawarcia współpracy – sprzedażowej. Konsekwencją nie podania Pani/Pana danych osobowych będzie brak możliwości sprzedaży i wysyłki procedur.
7. Pana/Pani dane osobowe nie będą poddane zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji (profilowaniu).
8. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazane odbiorcy w państwie trzecim lub organizacji Pozarządowym.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP1/08/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 178828,04 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 10

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 1 ARTYKUŁY SPOZYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji. Zgodnie z zal. nr 2 do SWZ Wszystkie produkty najwyzszej jakości

4.2.5.) Wartość części: 18571,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

.Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy .

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 2 MIĘSO, WĘDLINY , DRÓB . Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.Zgodnie z zal nr 2 do SWZ Wszystkie produkty najwyzszej jakości .

4.2.5.) Wartość części: 40190,48 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.

XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 3 OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ mają zielonkawobiały, soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki-powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny. Wszystkie produkty najwyższej jakości . Zgodnie z zał. nr 2

4.2.5.) Wartość części: 40000 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

.Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy .

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,

XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.
dot. wszystkich części

1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 4 OWOCE WARZYWA MROŻONE Warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone Zgodnie z zał. nr 2 do SWZ Wszystkie produkty najwyzszej jakości .

4.2.5.) Wartość części: 16481,48 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15331000-7 - Warzywa przetworzone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy .

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,

XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.
dot. wszystkich części

1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 5 JAJA świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.

Zgodnie z zał.nr 2 do SWZ Wszytskie produkty najwyzszej jakosci

4.2.5.) Wartość części: 3809,52 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy .

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,

XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.
dot. wszystkich części

1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 6 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Wszystkie produkty najwyzszej jakości , zgodnie z zał nr 2

4.2.5.) Wartość części: 17142,86 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy .

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,

XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.
dot. wszystkich części

1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 7 Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne -olej przejrzysty, tłuszcze dobrej jakości nie zjełczałe

4.2.5.) Wartość części: 2761,90 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy .

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,

XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.
dot. wszystkich części

1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 8 Produkty przemiału ziarna MAKARONY Sporządzony z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny ,zapach i kolor, mąka sypka konsystencja, drobna granulacja, czysta . Zgodnie z zal nr 2 Wszytskie produkty najwyzszej jakości

4.2.5.) Wartość części: 4537,04 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,

XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.
dot. wszystkich części

1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 9 RYBY świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , bez glazury SHP.Wszytskie produkty najwyzszej jakości . Zgodnie z zal, nr 2

4.2.5.) Wartość części: 20476,19 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy .

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,

XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.
dot. wszystkich części

1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposob dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część NR 10 PIECZYWO chrupkie, świeże, niegumiaste Drożdżówki i ciasta drożdżowe nie mogą być z ciasta głęboko mrożonego i muszą zawierać mniej niż 10g cukru/100g produktu oraz 10g tłuszczu/100g produktu.

4.2.5.) Wartość części: 14857,14 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do wartości niższej niż określona
w Formularzu ofertowym, w zależności od faktycznych potrzeb Zamawiającego, wynikających ze zmieniającej się liczby uczniów korzystających z wyżywienia w szkole, zmiany ilości poszczególnych produktów wymaganych jadłospisem. Zamawiający zobowiązuje się do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysokości min. 70 % wartości brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy .

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2021-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: XV OPIS SPOSOBU OBLICZENIA CENY

dotyczy wszystkich części

1. Wykonawca określa cenę całkowitą za realizację zamówienia poprzez wskazanie w Formularzu Oferty ceny brutto oferty zawierającej należny podatek od towarów i usług (VAT).
2. Ceny podane w ofercie winny być wyliczone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i podane w złotych polskich. Ceny realizacji zamówienia powinny być wyrażone liczbowo.
3. Podane w ofercie ceny muszą uwzględniać wszystkie wymagania swz oraz obejmować wszelkie koszty, jakie Wykonawca poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia.
4. Wszystkie pozycje formularza asortymentowo- cenowego muszą zawierać cenę jednostkową brutto, którą wykonawca musi pomnożyć przez ilość następnie wpisać w rubrykę wartość brutto .Wpisujemy wartość ogółem brutto w załączniku na daną część zamówienia. Suma wartości brutto wszystkich produktów stanowi cenę ofertową.( wpisujemy w Formularzu ofertowym zał. nr 1 do SWZ)
5. Rozliczenia miedzy Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w PLN.
6. Wykonawca musi wycenić każdą pozycję Formularzu asortymentowo- cenowego zał. nr 2, Wykonawca nie może zmieniać jednostek miar, opisów w tabelach, określonych w zał. nr 2 ,

XV OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY WRAZ Z PODANIEM WAG TYCH KRYTERIÓW I SPOSOBU OCENY OFERT.
dot. wszystkich części

1. Kryteria oceny ofert (ocena ofert i przyznawanie punktów) będzie przebiegać odrębnie dla każdej części zamówienia.

Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującym kryterium:

1)CENA 60% WAGA 60 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM CENA CENA brutto najniższej oferty
P = …………………………………………………………………….. X60%
CENA brutto oferty badanej

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium cena

2)kryterium- sposób dostawy 40% WAGA 40 pkt.
1%= 1pkt.


Wybrana zostanie oferta, która otrzyma największą ilość punktów obliczoną w sposób następujący:

KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :

MAGAZYN SZKOLNY – 40 PKT

PARTER SIEDZIBY ZAMAWIAJACEGO -0 PKT

P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY

P+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy

Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy będzie sumowana .

W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wskaże drugiego kryterium Zamawiający przyjmie, iż jest to kryterium parter siedziby Wykonawca otrzyma – 0 punktów.

Ocenie punktowej będą podlegać wyłącznie oferty uznane za ważne i nie podlegające odrzuceniu.
Oferty w każdej części będą oceniane wg w/w kryterium:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: sposób dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 2) Oświadczenie wykonawcy składane na podst. art. 125 ust. 1 ustawy Pzp
DOTYCZĄCE SPELNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU – zał. nr 3

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Oświadczenie wykonawcy składane na podst. art. 125 ust. 1 ustawy Pzp DOTYCZĄCE
PRZESŁANEK WYKLUCZENIA Z POSTĘPOWANIA - zał. nr 3

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

dot. wszystkich części
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale IX SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
3. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
dot. wszystkich czesci

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

W razie niewykonania lub nienależytego wykonania umowy:
1. Wykonawca zobowiązuje się zapłacić Zamawiającemu kary umowne w wysokości
a) 10% wartości umowy, gdy Zamawiający odstąpi od umowy z powodu okoliczności, za które
odpowiada Wykonawca.
b) 1 % wartości partii dostawy danego dnia nie dostarczonej w terminie, za każdą rozpoczęta
godzinę opóźnienia max do 5 godzin.
c)10% wartości umowy, jeżeli sam z przyczyn niezależnych od Zamawiającego odstąpi od
umowy.
Wszelkie reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie pilnym
od zgłoszenia. W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem
lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego
wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma
prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej . Koszty
powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
Dostawca wyraża zgodę na potrącenie w/w kar umownych z należności wynikających z faktury
VAT lub rachunku.
Jeżeli kara umowna nie wyczerpuje całości szkody zamawiający może dochodzić swoich praw
na zasadach ogólnych.
d)Maxymalna wysokość kar 10% wartości zamówienia.
2. Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy karę umowną w wysokości 5% wartości
umowy, w razie odstąpienia przez Wykonawcę od umowy z powodu okoliczności, za które
odpowiada Zamawiający.
3. Za niedotrzymanie terminu płatności faktur Wykonawca może naliczyć Zamawiającemu
odsetki ustawowe.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-09-03 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: 1.Wykonawca składa ofertę za pomocą Formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na Epuap . zgodnie z instrukcją na Miniportalu. Na elektroniczną skrzynkę podawczą : Skrytka ESP/ Zespół Szkół nr 1 im. Mikołaja Zebrzydowskiego w Kalwarii Zebrzydowskiej, ul. Mickiewicza 14,b34 – 130 Kalwaria Zebrzydowska

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-09-03 10:10

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą - Jodłownik
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania15-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI