Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych do

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych do Zakładu Karnego w Cieszynie
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoCieszyn
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2021-12-03
  • ZamawiającyZAKŁAD KARNY W CIESZYNIE
  • Data publikacji ogłoszenia2021-11-25
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00284413
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych do Zakładu Karnego w Cieszynie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W CIESZYNIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000319776

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Bolesława Chrobrego 2

1.5.2.) Miejscowość: Cieszyn

1.5.3.) Kod pocztowy: 43-400

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_cieszyn@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Zakład Karny

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych do Zakładu Karnego w Cieszynie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-04ae3af8-4dd6-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00284413

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-25

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00018135/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej zp_cieszyn@sw.gov.pl, z zastrzeżeniem, że złożenie oferty następuje wyłącznie przy użyciu miniPortalu - https://miniportal.uzp.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi.aspx oraz Regulaminie ePUAP.
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150MB.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
• administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zakładu Karnego w Cieszynie, z siedzibą ul. B. Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn tel. 33 851-32-00, e-mail: zk_cieszyn@sw.gov.pl;
• dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Osobowych: e-mail iod_zk_cieszyn@sw.gov.pl, telefon tel. 33 828 05 37, fax. 22 848 85 81;

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: D/Kw.2232.3.2021.KK

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15500000-3, w następujących ilościach:

L.p. Nazwa j.m. Ilość
1. Kefir kg. 260,00
2. Mleko granulowane kg. 1330,00
3. Twaróg półtłusty kg. 2800,00
4. Serek naturalny homogenizowany kg. 1410,00
5. Produkt topiony do smarowania
– kostka 100g/szt. Kg. 1190,00
6. Produkt topiony do smarowania – kiełbaska 100g/szt. kg. 380,00
7. Serek „maślany” kanapkowy kg. 350,00
8. Serek Fromage kg. 1450,00
9. Produkt seropodobny Kg. 1140,00
10. Jogurt naturalny Kg. 310,00
11. Śmietana 12% kg. 750,00

KEFIR - naturalny, bez dodatku substancji smakowych.
Produkt otrzymany w wyniku fermentacji mleka i/lub innych surowców pochodzenia mlecznego z użyciem odpowiedniej mikroflory.
Wygląd: płyn jednolity z pęcherzykami dwutlenku węgla lub bez pęcherzyków, dopuszcza się lekkie wydzielenie serwatki (do 3 mm). Barwa biała z odcieniem lekko kremowym. Smak i zapach lekko kwaśny, do kwaśnego charakterystyczny dla kefiru – lekko drożdżowy. Konsystencja jednolita, zawiesista.
Skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii, zawartość tłuszczu 1,5%-2,5%.
Opakowanie jednostkowe - waga od 200 g/szt. do 500g/szt.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

MLEKO GRANULOWANE- odtłuszczone rozpuszczalne.
Opakowanie jednostkowe 0,2 kg do 25 kg.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 30dni

TWARÓG PÓŁTŁUSTY

Ser twarogowy niedojrzewający zwany twarogiem, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki.
Smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta bez gródek.
Skład: ser biały wytwarzany z mleka, o białej barwie i grudkowatej bądź kremowej konsystencji, bez dodatków.
Opakowanie jednostkowe od 0,20kg/szt. do 0,25kg/szt. Zawartość tłuszczu 13% - 17%.
Na każdym bloku etykietowany z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

SEREK NATURALNY HOMOGENIZOWANY
Skład: mleko odtłuszczone, śmietanka, zawartość tłuszczu 3%.
Opakowanie jednostkowe 100 do 150g./sztuka
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

PRODUKT TOPIONY DO SMAROWANIA
Produkt powstały z sera oraz mleka w proszku odtłuszczonego, częściowo utwardzonego/uwodornionego tłuszczu roślinnego, zawierający 14-30% tłuszczu. Barwa jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna. Smak i zapach swoisty. Niedopuszczalny jest smak piekący, mdły, mydlasty, gorzki.
Opakowanie typu kostka, opakowanie jednostkowe 50 do 100 g/sztuka
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 30 dni.

PRODUKT TOPIONY DO SMAROWANIA typu kiełbaska
Produkt powstały z sera oraz mleka w proszku odtłuszczonego, częściowo utwardzonego/uwodornionego tłuszczu roślinnego, zawierający 14-30% tłuszczu. Barwa jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna. Smak i zapach swoisty. Niedopuszczalny jest smak piekący, mdły, mydlasty, gorzki.
Opakowanie typu kiełbaska, opakowanie jednostkowe 50 do 100 g/sztuka
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 30 dni.

SEREK MAŚLANY-KANAPKOWY – naturalny bez dodatku substancji smakowych. Ser twarogowy z mleka pełnego, zawierający czyste kultury mleczarskie, produkt homogenizowany. Barwa charakterystyczna dla rodzaju dodatku lub biała. Smak swoisty. Niedopuszczalny smak obcy, gorzki piekący. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie, obcy zapach.
Skład: twaróg, tłuszcz mleczny 15% - 21 %, skrobia modyfikowana, zagęstnik.
Opakowanie jednostkowe od 100 do 150g./sztuka. Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

SEREK FROMAGE
Ser twarogowy z dodatkiem tłuszczu roślinnego, różnych przypraw i cząstek warzyw.
Smak i zapach czysty, właściwy, typowy dla dodanych dodatków, lekko kwaśny, bez obcych posmaków i zapachów. Konsystencja kremowa, jednolita, smarowna z lekkim opływem serwatki. Barwa niejednolita w zależności od dodanych przypraw i innych składników.
Skład: Ser twarogowy, tłuszcz roślinny, sól, skrobia, substancje zagęszczające. Zawartość tłuszczu nie mniej niż 15%.
Opakowanie jednostkowe od 80 do100 g/sztuka.
Każda sztuka etykietowana z naniesioną przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

PRODUKT SERPOPODOBNY - blok
Substytut sera żółtego, otrzymywany z obróbki mieszaniny mleka z tłuszczem roślinnym lub też mlekiem w proszku i skrobią pszenną.
Foliowany w opakowaniu jednostkowym do 4 kg/blok.
Każdy blok etykietowany z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.
Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 30 dni.


ŚMIETANA 12%
Produkt mleczny w formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym, otrzymywany przez separację tłuszczu metodami fizycznymi, pasteryzowany o zawartości tłuszczu nie mniej niż 12%, poddany procesowi fermentacji z użyciem kultur startowych bakterii kwasu mlekowego powodujących obniżenie pH i koagulację.
Produkt jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki. Barwa jednolita, od jasnokremowej do kremowej. Smak czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie, homogenizowana – zawiesista.
Opakowanie jednostkowe o wadze od 200 do 500g/szt.
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni.

JOGURT NATURALNY
Napój wyprodukowany z mleka znormalizowanego, zagęszczonego przez dodatek odtłuszczonego mleka w proszku, białek mleka lub odparowanie części wody, poddanego procesowi pasteryzacji, a następnie ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakterii.
Skrzep jednolity, zwarty, dopuszcza się lekki podcinek serwatki oraz nieznaczne gazowanie, przy metodzie zbiornikowej – skrzep rozbity. Barwa biała do lekko kremowej. Konsystencja jednolita, zwarta w przekroju galaretowata, skrzep dający się kroić przy metodzie zbiornikowej – jednolita, gęsta. Smak i zapach czysty, orzeźwiający, lekko kwaśny, dopuszcza się lekko cierpki.
Zawartość tłuszczu nie mniej niż 2 %.
Opakowanie jednostkowe 100-150g.
Każda sztuka etykietowana z naniesioną datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym. Minimalny okres przydatności do spożycia od dnia dostarczenia do magazynu odbiorcy 14 dni

Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.13 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową oraz ilości wskazanych przez Zamawiającego.
Częstotliwość realizacji dostaw 1 raz w tygodniu.

Miejsce dostaw:
1. Zakład Karny w Cieszynie ul. Bolesława Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn
2. Oddział Zewnętrzny w Bielsku-Białej Zakładu Karnego w Cieszynie ul. Juliusza Słowackiego 15A, 43-300 Bielsko-Biała.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1. Ceny brutto za całość zamówienia – (uwzględniającą wszelkie koszty związane z zakupem i dostawą przedmiotu zamówienia) waga kryterium – 100 pkt., sposób oceny: „minimalizacja”.
Wykonawca, który przedstawi najniższą cenę otrzyma 100 punktów, pozostali wykonawcy otrzymają proporcjonalnie mniej punktów, stosownie do wzoru:
najniższa cena brutto spośród oferowanych
uzyskana liczba punktów = -------------------------------------------------------------------- x 100 pkt.
cena brutto oferty badanej

Ocena w zakresie tego kryterium zostanie dokonana na podstawie wypełnionego „Formularza ofertowego”.

Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, którego oferta nie będzie podlegała odrzuceniu i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.
O wyborze oferty zamawiający zawiadomi niezwłocznie wykonawców, którzy ubiegali się o udzielenie zamówienia.

Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Podstawa prawna: art. 91 ust.2a ustawy Prawo zamówień publicznych ( t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 2164 ze zm.)

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa olejów i tłuszczów zwierzęcych i roślinnych, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15400000-2, w następujących ilościach:
L.p. Nazwa j.m. Ilość
1. Margaryna kg. 5300,00
2. Tłuszcz roślinny kg. 8500,00
3. Smalec kg. 150,00
4. Olej roślinny kg. 1550,00

MARGARYNA o zawartości ¾ tłuszczu. Produkt otrzymywany z tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych zawartości tłuszczu nie mniej niż 60% ale nie więcej niż 62% . Opakowanie jednostkowe kostka 0,2 lub 0,25 kg. Minimalny okres przydatności do spożycia 30 dni od dnia dostawy.

TŁUSZCZ ROŚLINNY do smarowania pieczywa o niskiej zawartości tłuszczu od 30 do 50%,/ opakowanie jednostkowe kostka 0,2 lub o,25 kg. Minimalny okres przydatności do spożycia 30 dni od dnia dostawy.

SMALEC wieprzowy składający się w całości z tłuszczu wieprzowego, w opakowaniach jednostkowych 0,2kg. Minimalny okres przydatności do spożycia 30 dni od dnia dostawy.

OLEJ ROŚLINNY RZEPAKOWY
Olej otrzymany z surowego oleju rzepakowego, który został poddany następującym procesom rafinacyjnym: odśluzowaniu (odszlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i/lub destylacji), odbarwianiu (bieleniu) oraz odwanianiu (dezodoryzacji). Olej przejrzysty, bez osadu.
Opakowania jednostkowe od 1 litra do 5 litrów. Minimalny okres przydatności do spożycia 60 dni od dnia dostawy.

Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.13 00 w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową oraz ilości wskazanych przez Zamawiającego.
Częstotliwość realizacji dostaw 1 raz w tygodniu.

Miejsce dostaw:
1. Zakład Karny w Cieszynie ul. Bolesława Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn
2. Oddział Zewnętrzny w Bielsku-Białej Zakładu Karnego w Cieszynie ul. Juliusza Słowackiego 15A, 43-300 Bielsko-Biała.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
1. Ceny brutto za całość zamówienia – (uwzględniającą wszelkie koszty związane z zakupem i dostawą przedmiotu zamówienia) waga kryterium – 100 pkt., sposób oceny: „minimalizacja”.
Wykonawca, który przedstawi najniższą cenę otrzyma 100 punktów, pozostali wykonawcy otrzymają proporcjonalnie mniej punktów, stosownie do wzoru:
najniższa cena brutto spośród oferowanych
uzyskana liczba punktów = -------------------------------------------------------------------- x 100 pkt.
cena brutto oferty badanej

Ocena w zakresie tego kryterium zostanie dokonana na podstawie wypełnionego „Formularza ofertowego”.

Zamawiający udzieli zamówienia wykonawcy, którego oferta nie będzie podlegała odrzuceniu i zostanie oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryterium.
O wyborze oferty zamawiający zawiadomi niezwłocznie wykonawców, którzy ubiegali się o udzielenie zamówienia.

Zamawiający zastosował cenę jako jedyne kryterium oceny ofert ponieważ artykuły żywnościowe będące przedmiotem zamówienia są ogólnodostępne oraz mają ustalone standardy jakościowe. Podstawa prawna: art. 91 ust.2a ustawy Prawo zamówień publicznych ( t.j. Dz.U. z 2015 r. poz. 2164 ze zm.)

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Zamawiający nie zamierza zwoływać zebrania wykonawców. Rozliczenia między zamawiającym, a wybranym wykonawcą będą prowadzone w PLN. Integralną część specyfikacji stanowią:
1. Projekt umowy wraz z załącznikami.
2. Formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1a dla części I postępowania oraz 1b dla części II postępowania..
3. Druk oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia, określonych w art. 108 ust. 1 oraz art. 109 ust. 1 pkt. 4, 5, 8 i 10 ustawy stanowiący załącznik 2a dla części I postępowania oraz załącznik 2b dla części drugiej postępowania.
4. Wykonawcy zobowiązani są przedstawić ofertę zgodnie z wymaganiami określonymi w specyfikacji. Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty. Oferta musi być napisana czytelnie, w języku polskim (wskazany jest maszynopis lub wydruk komputerowy). Wszelkie poprawki lub zmiany w tekście oferty muszą być parafowane własnoręcznie przez osobę podpisującą ofertę.
5. W toku badania i oceny ofert zamawiający może żądać od wykonawców wyjaśnień treści złożonych ofert. Zamawiający poprawi w tekście oferty oczywiste omyłki pisarskie oraz omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6. Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Strony, mając na uwadze ewentualną zmianę stawek podatku od towarów i usług, zgodnie postanawiają, iż w przypadku ich zmiany na mocy powszechnie obowiązujących przepisów prawa, zmianie może ulec cena jednostkowa brutto za poszczególny asortyment, przy zachowaniu następujących warunków:
1) w sytuacji podwyższenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca uprawniony jest do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki; Wykonawca nie jest uprawniony do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za asortyment dostarczony Zamawiającemu przed dniem zmiany stawki podatku;
2) w sytuacji obniżenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki podatku.
W przypadkach określonych w pkt. 1 oraz 2 powyżej, każdorazowo niezmienna pozostaje cena netto danego asortymentu, stanowiąca podstawę do naliczenia podatku od towarów i usług.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-03 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany lub wycofania oferty dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu (https://miniportal.uzp.gov.pl/).

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-03 09:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-02

NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię profil zamknięty 250x100 - Katowice
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Poszukuję profilu zamkniętego 250x100 ścianka min.3mm ilość 6szt x 3mb lub do tej konfiguracji do docięcia. Proszę o przesłanie oferty cenowej.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI