Dostawa produktów mleczarskich

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa produktów mleczarskich
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoLublin
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
  • Termin składania wniosków2022-02-09
  • ZamawiającySamodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
  • Data publikacji ogłoszenia2022-01-31
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00041452
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów mleczarskich

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431029234

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Staszica 16

1.5.2.) Miejscowość: Lublin

1.5.3.) Kod pocztowy: 20-081

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@spsk1.lublin.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://portal.smartpzp.pl/spsk1

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Dostawa produktów mleczarskich

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-be0219c7-8261-11ec-83b1-bea871b78b5b

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00041452

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-01-31

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://portal.smartpzp.pl/spsk1

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://portal.smartpzp.pl/spsk1

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W
postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami,
wszczególności składanie ofert oraz oświadczeń, odbywa się przy użyciu środków
komunikacjielektronicznej zapewnionych przez system zapewniający obsługę procesu udzielania
zamówieńpublicznych za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej, zwany dalej
Systemem.3. Systemjest dostępny pod adresem: https://portal.smartpzp.pl/spsk1.4. Przeglądanie i
pobieranie publicznejtreści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta w Systemie, ani
logowania doSystemu.5. Za pośrednictwem posiadanego w Systemie konta Użytkownika
Zewnętrznego odbywa siękomunikacja Wykonawcy z Zamawiającym w postępowaniu, w
szczególności: przekazywaniedokumentów, oświadczeń, informacji, pytań, wniosków w ramach
postępowania.6. Za pośrednictwemposiadanego w Systemie konta Jednostki Zamawiającej oraz kont
jej Użytkowników Wewnętrznychodbywa się komunikacja Zamawiającego z Wykonawcą w
postępowaniu, w szczególności:przekazywanie wezwań i zawiadomień, informacji, odpowiedzi na
pytania.7. Zadawanie pytań przezWykonawców odbywa się w zakładce „Pytania do postępowania”. Po
otwarciu ofert, komunikacjamiędzy Zamawiającym a Wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia,
wnioski, zawiadomienia orazinformacje, przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwem
Platformy, w zakładce„Korespondencja”, która dla Wykonawcy jest widoczna w Zakładce „Oferty”, po
zaznaczeniu numeruzłożonej oferty. Za datę wpływu oświadczeń, wniosków, zaświadczeń oraz
informacji przyjmuje się datęzapisania plików na serwerze. Aktualna data i godzina, zsynchronizowane
z Głównym Urzędem Miar,wyświetlane są w prawym górnym rogu Platformy. 8. Do pełnego i
prawidłowego korzystania zSystemu przez Użytkowników Zewnętrznych konieczne jest posiadanie
przez co najmniej jednegouprawnionego Użytkownika Zewnętrznego Wykonawcy elektronicznego
podpisu kwalifikowanego lubpodpisu zaufanego lub podpisu osobistego służącego do autentykacji i
podpisu.9. Korzystanie zSystemu możliwe jest na 2 sposoby, pod warunkiem spełnienia następujących
minimalnych wymagańtechnicznych:a) Oprogramowanie zewnętrzne (dostawcy podpisu
kwalifikowanego):• Mozzilla Firefoxver. 65 i późniejsze, Google Chrome ver. 66 i późniejsze lub Opera
ver. 58 i późniejsze, Microsoft Edgever 18 i późniejsze, Internet Explorer 11,• Lista zalecanych
przeglądarek internetowych: GoogleChrome, Mozilla Firefox, Opera. Zalecane jest najnowszych wersji
przeglądarek,• systemoperacyjny Windows 7 i późniejsze.b) Oprogramowanie
wbudowane w SmartPZP:• zainstalowaneśrodowisko Java w wersji min. 1.8 (jre),• wprzypadkuprzeglądarek Opera, Chrome i Firefox należydoinstalować dodatek do przeglądarki Szafir
SDK Web,•
oprogramowanie SzafirHost w systemieoperacyjnym.13. W sytuacji awarii Systemu lub przerwy
technicznej działania Systemu Zamawiającydopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej
na adres: mzubala@spsk1.lublin.pl (niedotyczy składania ofert).14. Maksymalny rozmiar pojedynczych
plików przesyłanych za pośrednictwemSystemu wynosi 100 MB. Za pośrednictwem Systemu
możnaprzesłać wiele pojedynczych plików lubplik skompresowany do archiwum (ZIP) zawierający
wiele
pojedynczych plików.18. Dopuszczalneformaty przesyłanych danych tj. plików o wielkości do 100 MB w
formatach .png, .jpg, .jpeg, .gif, .doc,.docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .odt, .ods, .odp, .odf, .pdf, .zip, .rar,
.7zip, .txt, .ath, .xml, .dwg, .xades, .tar,.7z, .eml, .msg

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: EO/EŻ-2738/5/22

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie o poj. 4L - 5L)
Proponowane opakowanie o pojemności ...................L*
Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie: karton, butelka, dzbanek z grubej folii o poj. 0,8L - 1L)
Proponowane opakowanie o pojemności ...................L*
Mleko bez laktozy 3,2 % tłuszczu (opakowanie karton o poj. 0,8-1L)
Proponowane opakowanie o pojemności ………………L*
Mleko 2 % tłuszczu UHT (opakowanie karton
(np.łaciate / 0) o poj. 0,5 L)
Śmietana homogenizowana 12 % tłuszczu (opakowanie: wiadro o poj. 4L/kg - 5 L/kg)
Proponowane opakowanie o wadze ...................L/kg*
Jogurt naturalny (opakowanie o poj. 150g - 180 g)
Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*
Kefir naturalny (opakowanie o poj. 400 g- 1000g)
Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*
Ser biały (twaróg półtłusty) (opakowanie zbiorcze, ser nadający się do krojenia w grube plastry)
Ser żółty (twarde gatunki sera np. Zamojski, Gouda , bez dodatku tłuszczu roślinnego, max 30% tłuszczu)
Ser topiony kremowy (opakowanie jednostkowe o wadze 100 g)
Serek waniliowy (opakowanie o poj. 125 g- 150g)
Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*
Serek naturalny lekki (opakowanie o poj. 125 g- 150g)
Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin przydatności do spożycia

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Tłuszcz do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g
(Mix tłuszczów roślinnych lub tłuszczów roslinnych i zwierzęcych. Smak, zapach, wartość kaloryczna i witaminowa zbliżona lub taka sama jak masło. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 55%)
Podać oferowany asortyment.....................*
Masło ekstra do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g
(Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 82%)

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15431000-8 - Margaryna i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin przydatności do spożycia

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin dostawy cząstkowej

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zmiana niniejszej umowy jest możliwa w przypadku:a) wycofania z dystrybucji
przedmiotuumowy i zastąpienia go produktem o parametrach nie gorszych niż oferowany, za
cenę taką jakazostała ustalona w niniejszej umowie,b) zmiany terminu dostawy z przyczyn
niezależnych odWykonawcy,c) ustawowej zmiany stawki podatku VAT,d) wprowadzenia nowej
technologii lubinnych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy,e)
wprowadzenianowej technologii lub zaprzestania produkcji lub wycofanie z obrotu lub wstrzymanie w obrocieasortymentu objętego niniejszą umową (Zamawiający dopuszcza jego
zastąpienie wyłącznieproduktem równoważnym lub o wyższych parametrach jakościowych, przy
zastrzeżeniu brakumożliwości podwyższenia ceny), f) zmiany nazwy producenta produktu
objętego umową, g)zmiany wielkości opakowania (Wykonawca przeliczy pozostałą ilość
niezrealizowanegoasortymentu - w zaokrągleniu w górę - aby możliwa była realizacja pozostałej
części przedmiotuzamówienia),h) zmian danych identyfikujących strony - zgodnie z zapisami w
aktualnym odpisiez właściwego rejestru2. Zamawiający przewiduje także możliwość dokonania
zmiany umowy napodstawie artykułu 455 ust. 1 pkt. 2 i 3:a. Zgodnie z art. 455 ust. 1 pkt 2 p.z.p.
b. Zgodnie z art.455 ust. 1 pkt 3 p.z.p3. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez
Wykonawcę możenastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody Zamawiającego ani
sporządzania aneksu doumowy .4. Zamawiający przewiduje zmianę terminu obowiązywania
umowy w przypadku:a)wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy –
wówczas umowawygasa;b) niewyczerpania wartości umowy w terminie jej obowiązywania –
wówczas w drodzeaneksu, można przedłużyć przedmiotową umowę nie dłużej jednak niż o 3
miesięcy, w zakresiezadań w których w okresie obowiązywania umowynie dokonano jej
realizacji w ilościachokreślonych w poszczególnych pozycjach oferty.5. Inne zmiany umowy
dopuszczalne będą o ilenie będą istotne w stosunku do treści oferty.6. Zmiana niniejszej umowy
wymaga formy pisemnejpod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem pkt. 3.7. Każda zmiana
może nastąpić w drodzeaneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku
Wykonawcy, zzastrzeżeniem ust. 1 lit.c oraz ust 3.8. Wniosek winien być złożony w formie
pisemnej i zawieraćuzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 3. 9. W przypadku braku dostępności
oferowanego produktuz przyczyn leżących po stronie producenta Wykonawca zobowiązanyjest
dostarczyć produktzamienny po uprzednim pisemnym zawiadomieniu o tym Zamawiającego i
uzyskaniu od niegopisemnej zgody. Cena produktu zamiennego nie może być wyższa niż
produktu podanego wofercie.10. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy
podmiotu, na któregozasoby wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 118 ust.
1 ustawy p.z.p., wcelu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, wykonawca jest
obowiązanywykazać zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca lub wykonawca
samodzielniespełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby
wykonawcapowoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. Przepis art. 122
ustawy p.z.p.stosuje się odpowiednio.11. Zmiana niniejszej umowy jest możliwa jeżeli łączna
wartość zmianjest mniejsza niż progi unijne oraz jest niższa niż 10% wartości pierwotnej
umowy.12. Zmiananiniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-02-09 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/spsk1

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-02-09 10:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-03-10

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zakupię blachę 15mm w arkuszach 1500x3000mm najlepiej s355 - Zamość
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania22-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zakupię blachę 15mm w arkuszach 1500x3000mm najlepiej s355. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI