Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa pieczywa i mięsa dla PRZEDSZKOLA W KIEŁCZOWIE
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE W KIEŁCZOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 387750936
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Wrocławska 113
1.5.2.) Miejscowość: Kiełczów
1.5.3.) Kod pocztowy: 55-093
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL518 - Wrocławski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przedszkolekielczow@edu.dlugoleka.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://dlugoleka.bip.net.pl/?c=614
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Kancelaria Adwokacka Daniel Jarząbek
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8842356888
Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:
1.11.3.) Ulica: Zamkowa 1/1a
1.11.4.) Miejscowość: Świdnica
1.11.5.) Kod pocztowy: 58-100
1.11.6.) Województwo: dolnośląskie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL517 - Wałbrzyski
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: procinwest@o2.pl
1.11.12.) Adres strony internetowej: www.procinwest.pl
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa pieczywa i mięsa dla PRZEDSZKOLA W KIEŁCZOWIE
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-38d7b93d-85a2-11eb-86b1-a64936a8669f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00017874
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-03-15
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004856/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.3 Dostawa pieczywa i mięsa dla Przedszkola w Kiełczowie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://edu-dlugoleka.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy Zakupowej pod adresem:https://edu-dlugoleka.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html 2. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (art. 61 pzp). Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2019 r. poz. 123 i 730). 3. Zawiadomienia, oświadczenia, wnioski lub informacje Wykonawcy przekazują: a) drogą elektroniczną: procinwest@o2.pl; przedszkolekielczow@edu.dlugoleka.pl, b) poprzez Platformę, dostępną podadresem: https://edu-dlugoleka.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.Postępowanie prowadzone jest w języku polskim w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy Zakupowej pod adresem:https://edu-dlugoleka.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html 2.Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniemwyjątków określonych w ustawie, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (art. 61 pzp). Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2019r. poz. 123 i 730). 3. Postępowania zakupowe prowadzone są przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy Przetargowej Przedszkola w Kiełczowie https://edu-dlugoleka.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html Do połączenia używany jestszyfrowany protokół HTTPS. Szyfrowanie danych odbywa się przy pomocy protokołu SSL. 4.Wymagania techniczne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy użyciu Platformy Przetargowej Przedszkola w Kiełczowie:a) Dopuszczalne przeglądarki internetowe: Internet Explorer 10 i nowsze, Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera b) Pozostałe wymagania techniczne: dostęp do sieci Internet, zainstalowana wtyczka flash - flashplayer - dotyczy kupca, obsługa przez przeglądarkę protokołu XMLHttpRequest – ajax, włączona obsługa JavaScript, zalecana szybkość łącza internetowego powyżej 500 KB/s, zainstalowany Acrobat Reader, zainstalowane środowisko uruchomieniowe Java - Java SE Runtime Environment 6 Update 24 lub nowszych) W przypadku aukcji z podpisem elektronicznym dopuszczalne są przeglądarki internetowe: dla Windows Vista: Internet Explorer 8, Internet Explorer 9, dla Windows 7: Internet Explorer 9, Internet Explorer 11, dla Windows 8: Internet Explorer 11, dla Windows 10: Internet Explorer 11, d) Wspierane są rozwiązania dostarczane przez firmy: Polskie Centrum Certyfikacji Elektronicznej Sigillum Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych S.A., Centrum Obsługi Podpisu Elektronicznego Szafir Krajowej Izby Rozliczeniowej S.A., Powszechne Centrum Certyfikacji Certumfirmy Asseco Data Systems S.A., Kwalifikowane Centrum certyfikacji Kluczy CenCert firmy Safe Technologies S.Ae) Instrukcja złożenia oferty środkiem komunikacji elektronicznej w niniejszym postępowaniu dostępna jest na stronie https://edu-dlugoleka.logintrade.net/rejestracja/ w zakładceINSTRUKCJE plik Udział w trybie podstawowym bez negocjacji. 5. Po stworzeniu lub wygenerowaniu przez Wykonawcę dokumentu elektronicznego Wykonawca podpisuje ten dokument kwalifikowanym podpisem elektronicznym, wystawionym przez dostawcę kwalifikowanej usługi zaufania, będącego podmiotem świadczącym usługi certyfikacyjne – podpis elektroniczny, spełniające wymogi bezpieczeństwa określone w ustawie z dnia 5 września 2016 r. o usługach zaufania oraz identyfikacji elektronicznej (Dz.U. z 2020 r. poz. 1173 t.j.) lub podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. 6. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentówlub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. 2020 poz.2452). Szczegółoweinformacje w punkcie 12 SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zamawiający udostępnia dane osobowe, o których mowaw art. 10 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawieswobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) w celu umożliwienia korzystania ze środkówochrony prawnej, o których mowa w dziale IX, do upływu terminu na ich wniesienie.8. W postępowaniu są przetwarzane dane osobowe podlegające ochronie zgodnie z przepisami ustawy z dnia 10 maja2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2019 r. poz. 1781) oraz rozporządzenia 2016/679. Dane te mogą dotyczyć w szczególności samego wykonawcy (osoby fizycznej prowadzącej działalnośćgospodarczą), jego pełnomocnika (osoby fizycznej), jak też informacji o osobach, które w swojej ofercie wykonawca przedkłada celem wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, brakupodstaw do wykluczenia z postępowania, jak i potwierdzenia wymogów zamawiającego dotyczącychwykonania przedmiotu zamówienia.9. W postępowaniu i po zakończeniu postępowania do przetwarzania danych osobowych osób fizycznych stosuje się przepisy ustawy z dnia 10 maja 2018 r. oochronie danych osobowych (Dz.U. z 2019 r. poz. 1781) oraz rozporządzenia 2016/679.10. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia 2016/679, zamawiający informuje, że: 1) administratorem danych osobowych osób fizycznych jest Przedszkole w Kiełczowie ul. Wrocławska 113 55-093 KiełczówNIP8961599887 Regon 387750936 2) Zamawiający wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się skontaktować pocztą elektroniczną na adres biuro@centrumcyfryzacji.pl3) dane osoboweosób fizycznych przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia 2016/679 w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego - „Dostawa pieczywa i mięsa dla PRZEDSZKOLA W KIEŁCZOWIE ” Oznaczenie sprawy: KA-KA-3/KIEŁCZÓW/2021) w odniesieniu do danych osobowych osób fizycznych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 rozporządzenia 2016/679;5) osoba fizyczna posiada: a) na podstawie art. 15 rozporządzenia 2016/679 prawo dostępu do danych osobowych jej dotyczących; b) na podstawie art. 16 rozporządzenia 2016/679 prawo do sprostowaniaswoich danych osobowych; c) na podstawie art. 18 rozporządzenia 2016/679 prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 rozporządzenia 2016/679; d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy osoba fizyczna uzna, że przetwarzanie danych osobowych jejdotyczących narusza przepisy rozporządzenia 2016/679;6) osobie fizycznej nie przysługuje: a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e rozporządzenia 2016/679 prawo do usunięcia danychosobowych; b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 rozporządzenia 2016/679;c) na podstawie art. 21 rozporządzenia 2016/679 prawo sprzeciwu, wobec przetwarzaniadanych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych osób fizycznych jest art. 6 ust. 1 lit. c rozporządzenia 2016/679
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informacja o ograniczeniach w realizacji praw określonychw art. 15, 16 i 18 rozporządzenia 2016/679 (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)Zamawiający informuje, iż w związku z:1) art. 75 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych:- wprzypadku korzystania przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane przez zamawiającego, z uprawnienia, o którym mowa w art. 15 ust. 1–3 rozporządzenia 2016/679, zamawiający może żądać odosoby występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia;2) art. 19 ust. 2 i 3 i art. 74 ust. 3 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych:- skorzystanie przez osobę, której dane osobowe dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia, o którym mowa w art. 16rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą;- w postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania;- w przypadku, gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, spowoduje ograniczenie przetwarzania danych osobowych zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dniazakończenia postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba, że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 rozporządzenia 2016/679.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: KA-3/KIEŁCZÓW/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. zadanie nr 1 - Dostawa pieczywa świeżego i wyrobów piekarskichKOD CPV: 15810000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskieSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 4 do SWZ1) Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy pieczywa i mięsa w podziale na 2 zadania, spełniające parametry określone w Załączniku nr 1 do umowy tj. Karta kontroli dostawy – przyjęcia towaru (produktów). Wykonawca będzie dostarczał produkty własnym transportem przystosowanym do transportu artykułów spożywczych (zgodnie z HACCP) w dni robocze w godzinach wskazanych w zamówieniu. 2) Odbiór artykułów spożywczych następować będzie w obecności przedstawicieli stron, na podstawie karty kontroli dostawy – przyjęcia towaru, która będzie podstawą do wystawienia faktury VAT. Faktury VAT winny być wystawiane w systemie tygodniowym (w ramach każdego z zadań).3) Wykonawca wyraża zgodę na prowadzenie stałej kontroli dostarczanych artykułów spożywczych, zgodnie z kartą kontroli dostawy – przyjęcia towaru (załącznik nr 1 do umowy).4) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu, znajduje się w formularzach ilościowo - cenowych (w zakresie każdego z zadań), które jako kolejne załączniki do SWZ stanowią jej integralną część. 5) Ilości podane w formularzach ilościowo - cenowych są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia ilości żywionych dzieci Z tego tytułu nie przysługuje Wykonawcy żadne roszczenie w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający będzie zamawiał towar sukcesywnie wg swoich potrzeb.6) Dostawy dokonywane będą partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Zgłoszenie zapotrzebowania następować będzie telefonicznie przez upoważnionego pracownika najpóźniej w dniu poprzedzający dzień planowanych dostaw. Produkty spożywcze muszą być dostarczone samochodem własnym dostawcy, spełniającym warunki w zakresie dostaw artykułów spożywczych. 7) Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.8) Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r., w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 poz. 1154).9) Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. Zamówiony towar należy dostarczyć w godzinach od 6:00 do 6:30 dnia wskazanego przez Zamawiającego. Wyładunek towaru w miejscu tylko i wyłącznie wskazanym przez Zamawiającego.10) Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.11) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas realizacji przedmiotu zamówienia. 12) Czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej wartości na artykuł właściwy jakościowo stanowi jedno z kryteriów oceny ofert.13) Jeżeli Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia wskazał znaki towarowe, patenty lub pochodzenia, źródła lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego Wykonawcę, dopuszcza się zaoferowanie rozwiązań równoważnych opisanym, pod warunkiem zachowania przez nie takich samych minimalnych parametrów technicznych, jakościowych oraz funkcjonalnych itp. 14) Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego rozwiązanie spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. W takim przypadku, Wykonawca załącza do oferty wykaz rozwiązań równoważnych wraz z jego opisem lub normami. 15) W przypadku, gdy w opisie przedmiotu zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 2) oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 195 dni
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które nie zostaną odrzucone przez Zamawiającego.2. Stosowanie matematycznych obliczeń przy ocenie ofert stanowi podstawową zasadę oceny złożonych ofert, które oceniane będą w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców w zakresie poszczególnych kryteriów.3. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:3.1 Cena brutto – 60%3.2. Czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej wartości na artykuły właściwe jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) - 40 %.1 pkt = 1%4. Oferty oceniane będą, w ramach każdego zadania, w następujący sposób:A/ Kryterium - cena ( x 60 %) Co = (C min:C oceniana) x 100 x 60%gdzieCo – ilość punktów w kryterium cena Cmin – najniższa cena ogółem brutto spośród oferowanych ważnych ofert w ramach danego zadaniaCoceniana – cena ogółem brutto ocenianej oferty w ramach danego zadania Do obliczenia kryterium ceny, wyboru oferty najkorzystniejszej, Zamawiający przyjmie podaną przez Wykonawcę w formularzu ofertowym ogólną kwotę brutto dla danego zadania.B/ Kryterium – Czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej wartości na artykuły właściwe jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) - 40 %.1. Oferty w tym kryterium będą oceniane w ramach danego zadania w następujący sposób:a) Wykonawca oferujący czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) wynoszący 1 dzień roboczy – otrzyma 40 pkt.b) Wykonawca oferujący czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) wynoszący 2 dni robocze – otrzyma 20 pkt.c) Wykonawca oferujący czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) wynoszący 3 dni robocze – otrzyma 0 pkt.Wykonawca nie może zaoferować dłuższego terminu na wymianę artykułu wadliwego niż 3 dni robocze. Zaoferowanie terminu dłuższego niż 3 dni robocze spowoduje odrzucenie oferty na podstawie art. 226 ust.1 pkt. 5 Pzp2. Informacje dotyczące oferowanego czasu na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) Wykonawca poda w załączniku nr 1 do SWZ Formularz ofertowy (w ramach każdego zadania na które składa ofertę).3. Wykonawca jest zobowiązany do wpisana/wypełnienia miejsca na informacje dotyczące oferowanego czasu na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia).Po dokonaniu oceny przyznane punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej ofertyZa ofertę najkorzystniejszą, w ramach każdego z zadań, zostanie uznana oferta ważna, która otrzyma najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o ustalone kryteria, wg poniższego wzoru:Sk = ilość punktów w kryterium cena ofertowa brutto + ilość punktów w kryterium czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej wartości na artykuły właściwe jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia)Sk – suma punktów końcowaPunktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej wartości na artykuły właściwe jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia)
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.8.) Sposób oceny ofert:
1. Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które nie zostaną odrzucone przez Zamawiającego.2. Stosowanie matematycznych obliczeń przy ocenie ofert stanowi podstawową zasadę oceny złożonych ofert, które oceniane będą w odniesieniu do najkorzystniejszych warunków przedstawionych przez Wykonawców w zakresie poszczególnych kryteriów.3. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:3.1 Cena brutto – 60%3.2. Czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej wartości na artykuły właściwe jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) - 40 %.1 pkt = 1%4. Oferty oceniane będą, w ramach każdego zadania, w następujący sposób:A/ Kryterium - cena ( x 60 %) Co = (C min:C oceniana) x 100 x 60%gdzieCo – ilość punktów w kryterium cena Cmin – najniższa cena ogółem brutto spośród oferowanych ważnych ofert w ramach danego zadaniaCoceniana – cena ogółem brutto ocenianej oferty w ramach danego zadania Do obliczenia kryterium ceny, wyboru oferty najkorzystniejszej, Zamawiający przyjmie podaną przez Wykonawcę w formularzu ofertowym ogólną kwotę brutto dla danego zadania.B/ Kryterium – Czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej wartości na artykuły właściwe jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) - 40 %.1. Oferty w tym kryterium będą oceniane w ramach danego zadania w następujący sposób:a) Wykonawca oferujący czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) wynoszący 1 dzień roboczy – otrzyma 40 pkt.b) Wykonawca oferujący czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) wynoszący 2 dni robocze – otrzyma 20 pkt.c) Wykonawca oferujący czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) wynoszący 3 dni robocze – otrzyma 0 pkt.Wykonawca nie może zaoferować dłuższego terminu na wymianę artykułu wadliwego niż 3 dni robocze. Zaoferowanie terminu dłuższego niż 3 dni robocze spowoduje odrzucenie oferty na podstawie art. 226 ust.1 pkt. 5 Pzp2. Informacje dotyczące oferowanego czasu na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia) Wykonawca poda w załączniku nr 1 do SWZ Formularz ofertowy (w ramach każdego zadania na które składa ofertę).3. Wykonawca jest zobowiązany do wpisana/wypełnienia miejsca na informacje dotyczące oferowanego czasu na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej, jakości na artykuł właściwy jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia).Po dokonaniu oceny przyznane punkty zostaną zsumowane dla każdego z kryteriów oddzielnie. Suma punktów uzyskanych za wszystkie kryteria oceny stanowić będzie końcową ocenę danej ofertyZa ofertę najkorzystniejszą, w ramach każdego z zadań, zostanie uznana oferta ważna, która otrzyma najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o ustalone kryteria, wg poniższego wzoru:Sk = ilość punktów w kryterium cena ofertowa brutto + ilość punktów w kryterium czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej wartości na artykuły właściwe jakościowo (tj. zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia)Sk – suma punktów końcowaPunktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
zadanie nr 2 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i jego przetworówKOD CPV: 151000000-9 Produkty zwierzęce, mięso i jego przetworySzczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 5 do SWZ1) Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy pieczywa i mięsa w podziale na 2 zadania, spełniające parametry określone w Załączniku nr 1 do umowy tj. Karta kontroli dostawy – przyjęcia towaru (produktów). Wykonawca będzie dostarczał produkty własnym transportem przystosowanym do transportu artykułów spożywczych (zgodnie z HACCP) w dni robocze w godzinach wskazanych w zamówieniu. 2) Odbiór artykułów spożywczych następować będzie w obecności przedstawicieli stron, na podstawie karty kontroli dostawy – przyjęcia towaru, która będzie podstawą do wystawienia faktury VAT. Faktury VAT winny być wystawiane w systemie tygodniowym (w ramach każdego z zadań).3) Wykonawca wyraża zgodę na prowadzenie stałej kontroli dostarczanych artykułów spożywczych, zgodnie z kartą kontroli dostawy – przyjęcia towaru (załącznik nr 1 do umowy).4) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu, znajduje się w formularzach ilościowo - cenowych (w zakresie każdego z zadań), które jako kolejne załączniki do SWZ stanowią jej integralną część. 5) Ilości podane w formularzach ilościowo - cenowych są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia ilości żywionych dzieci Z tego tytułu nie przysługuje Wykonawcy żadne roszczenie w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający będzie zamawiał towar sukcesywnie wg swoich potrzeb.6) Dostawy dokonywane będą partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Zgłoszenie zapotrzebowania następować będzie telefonicznie przez upoważnionego pracownika najpóźniej w dniu poprzedzający dzień planowanych dostaw. Produkty spożywcze muszą być dostarczone samochodem własnym dostawcy, spełniającym warunki w zakresie dostaw artykułów spożywczych. 7) Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.8) Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r., w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 poz. 1154).9) Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. Zamówiony towar należy dostarczyć w godzinach od 6:00 do 6:30 dnia wskazanego przez Zamawiającego. Wyładunek towaru w miejscu tylko i wyłącznie wskazanym przez Zamawiającego.10) Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.11) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas realizacji przedmiotu zamówienia. 12) Czas na wymianę artykułu wadliwego lub o obniżonej wartości na artykuł właściwy jakościowo stanowi jedno z kryteriów oceny ofert.13) Jeżeli Zamawiający w opisie przedmiotu zamówienia wskazał znaki towarowe, patenty lub pochodzenia, źródła lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego Wykonawcę, dopuszcza się zaoferowanie rozwiązań równoważnych opisanym, pod warunkiem zachowania przez nie takich samych minimalnych parametrów technicznych, jakościowych oraz funkcjonalnych itp. 14) Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego rozwiązanie spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. W takim przypadku, Wykonawca załącza do oferty wykaz rozwiązań równoważnych wraz z jego opisem lub normami. 15) W przypadku, gdy w opisie przedmiotu zamówienia znajdą się odniesienia do norm, ocen technicznych, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 101 ust. 1 pkt 2) oraz ust. 3 ustawy Pzp, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym.