Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa nabiału
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Opieki Zdrowotnej Szpitala Powiatowego w Sochaczewie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 017222233
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Batalionów Chłopskich 3/7
1.5.2.) Miejscowość: Sochaczew
1.5.3.) Kod pocztowy: 96-500
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL926 - Żyrardowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dor@szpitalsochaczew.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalsochaczew.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa nabiału
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-34a136b4-1f5e-11ec-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00192557
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-09-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003854/08/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.12 Nabiał
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/szpitalsochaczew
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/szpitalsochaczew
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://platformazakupowa.pl/pn/szpitalsochaczew
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): zgodnie z zapisami rozdziały 18 SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: EK-ZZ/ZP.261.56.D.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 73200 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Mleko 2%, (opk. 1 litr) Pakowane w folie, min. okres przydatności do spożycia 4 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
2. Śmietana 18% 200-250 g min. okres przydatności do spożycia 4 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
3. Ser biały półtłusty, pakowany w pergamin, opk. 1 kg min. okres przydatności do spożycia 7 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
4. Ser żółty, twardy typu Gouda - plastry min. okres przydatności do spożycia 30 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
5. Ser żółty, twardy typu Gouda - blok min. okres przydatności do spożycia 30 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
6. Ser żółty wędzony typu Rolada Ustrzycka min. okres przydatności do spożycia 30 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
7. Serek śmietankowo-kremowy, jogurtowy, naturalny 120-135 g min. okres przydatności do spożycia 20 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
8. Serek homogenizowany naturalny 150-180 g min. okres przydatności do spożycia 20 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
9. Serek homogenizowany (waniliowy, owocowy) 150-180 g min. okres przydatności do spożycia 15 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
10. Jogurt owocowy 100-160 g min. okres przydatności do spożycia 20 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
11. Jogurt naturalny bez cukru 100-160g min. okres przydatności do spożycia 20 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
12. Kefir 110-190 g min. okres przydatności do spożycia 10 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
13. Masło 82% tłuszczu 200 g (kostka) Bez dodatków tłuszczów roślinnych, min. okres przydatności do spożycia 10 dni od dostawy (widoczny termin przydatności do spożycia na opakowaniu)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15510000-6 - Mleko i śmietana
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: najniższa cena
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:
1) nie podlegają wykluczeniu;
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
a) Zdolności technicznej lub zawodowej. (kwalifikacje zawodowe, doświadczenie, potencjał techniczny:
- Wykonawca posiada decyzję Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej obiekt do produkcji i sprzedaży przedmiotu zamówienia
- Wykonawca posiada środek transportu do przewozu artykułów spożywczych dopuszczony przez Inspekcję Sanitarną
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia i spełnianie warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp. – załącznik nr 2 do SWZ
b) Decyzję Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej obiekt do produkcji i sprzedaży przedmiotu zamówienia
c) Decyzję Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu do przewozu artykułów spożywczych
d) Deklaracja o wdrożeniu HACCP
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
zgodnie z zapisami projektu umowy stanowiącymi załącznik nr 4 do SWZ
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-10-05 11:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/szpitalsochaczew
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-10-05 11:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-11-03