„Dostawa detalicznych ilości produktów żywnościowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
„Dostawa detalicznych ilości produktów żywnościowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Gminy Baranów Sandomierski”
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoBaranów Sandomierski
  • WojewództwoPodkarpackie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2023-12-06
  • ZamawiającyCentrum Usług Wspólnych w Baranowie Sandomierskim
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-29
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00520355
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Dostawa detalicznych ilości produktów żywnościowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Gminy Baranów Sandomierski”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi zamawiający centralny

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centrum Usług Wspólnych w Baranowie Sandomierskim

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 522478200

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Kościuszki 6

1.5.2.) Miejscowość: Baranów Sandomierski

1.5.3.) Kod pocztowy: 39-450

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL824 - Tarnobrzeski

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: j.marek@cuw.baranowsandomierski.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.baranowsandomierski.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Dostawa detalicznych ilości produktów żywnościowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych Gminy Baranów Sandomierski”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-333a3550-8ddf-11ee-9fb5-3edbb70f45bd

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00520355

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-29

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-333a3550-8ddf-11ee-9fb5-3edbb70f45bd

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a
Wykonawcami odbywa się przy użyciu eZamówienia oraz poczty elektronicznej (nie dotyczy składania ofert). Adres strony
internetowej prowadzonego postepowania: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-333a3550-8ddf-11ee-9fb5-3edbb70f45bd

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Ofertę, oświadczenia, o których mowa
w art. 125 ust. 1 ustawy PZP, podmiotowe środki dowodowe w tym oświadczenia, o których mowa w art. 117 ust. 4 ustawy PZP,
zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, pełnomocnictwa sporządza się w postaci elektronicznej, w ogólnie dostępnych
formatach danych, w szczególności w formatach .txt, .rtf, .pdf, .doc, .odt., .pdf. Ofertę, a także oświadczenie o jakim mowa w
Rozdziale X ust. 1 SWZ składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej (opatrzonej kwalifikowanym podpisem
elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym (podpis zaufany - składany za pomocą profilu
zaufanego) lub podpisem osobistym (podpis osobisty składany za pomocą dowodu osobistego - e dowodu). Wymagania techniczne i
organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji
przekazywanych przy ich użyciu, opisane zostały w instrukcji korzystania
z e Zamówienia, dostępnym pod adresem:
https://media.ezamowienia.gov.pl/pod/2021/10/Oferty-5.2.pdf

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE
L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum usług Wspólnych w Baranowie Sandomierskim, z siedzibą: ul.
Kościuszki 6, 39-450 Baranów Sandomierski, reprezentowany przez Burmistrza Miasta i Gminy Baranów Sandomierski;
2) w sprawach zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem email:
inspektor@cbi24.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o
udzielenie zamówienia publicznego na realizację zadania pn.: „Dostawa detalicznych ilości produktów żywnościowych dla potrzeb
jednostek organizacyjnych Gminy Baranów Sandomierski”.
3) prowadzonym w podstawowym na podstawie art. 275 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 roku Prawo zamówień publicznych
(Dz. U. z 2019 r. poz. 2019, ze zm.);
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w
oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 4 ustawy PZP;
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas
trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym
określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje
niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP;
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art.
22 RODO;
8) posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych
osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: CUW.261.3.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 3

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

I część zamówienia - dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Skopaniu, w szacunkowych ilościach
określonych w załączniku nr 1a do SWZ.
Szczegółowy szacunkowy wykaz produktów zawiera załącznik nr 1a do SWZ - „Wykaz produktów żywnościowych”.
4. Wskazane w załączniku produkty żywnościowe ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie
prawo do ograniczenia zakresu zakupu lub jego zwiększenia do 50% wartości przedmiotu zamówienia.
5. Dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie codziennie, w dniach pracy jednostki, w godzinach
uzgodnionych z dyrektorem jednostki.
6. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - wymagania wynikające z
obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r., poz. 1688 ze
zm.),
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 ze zm.),
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków
spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.),
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 r., poz. 29),
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do
sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze
stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
8. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
9. Pracownicy Wykonawcy, mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością, muszą
posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach, orzeczenie lekarskie do celów sanitarnoepidemiologicznych
o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość
przeniesienia zakażenia na inne osoby.
10. W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo
odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu.
11. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w
obowiązujących przepisach.
12.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż 1/2 okresu przydatności
podanego na opakowaniu produktu.
13. Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
14. Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą składane
telefonicznie, faksem, pocztą elektroniczną lub w czasie bieżącej dostawy.
15. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w
czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.
16. Wskazane w formularzu ofertowym nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający
dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na
względzie, iż Zamawiający uzna takie produkty za równoważne, jeżeli ich jakość (skład) aromat będą co najmniej na takim
samym poziomie co produkty wskazane w SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami
oceny ofert: 1) Cena - waga kryterium 100

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

2) II część zamówienia - dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Woli Baranowskiej, w szacunkowych
ilościach określonych w załączniku nr 1 b do SWZ.
Szczegółowy szacunkowy wykaz produktów zawiera załącznik nr 1b do SWZ - „Wykaz produktów żywnościowych”.
4. Wskazane w załączniku produkty żywnościowe ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie
prawo do ograniczenia zakresu zakupu lub jego zwiększenia do 50% wartości przedmiotu zamówienia.
5. Dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie codziennie, w dniach pracy jednostki, w godzinach
uzgodnionych z dyrektorem jednostki.
6. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - wymagania wynikające z
obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r., poz. 1688 ze
zm.),
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 ze zm.),
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków
spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.),
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 r., poz. 29),
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do
sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze
stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
8. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
9. Pracownicy Wykonawcy, mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością, muszą
posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach, orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych
o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość
przeniesienia zakażenia na inne osoby.
10. W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo
odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu.
11. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w
obowiązujących przepisach.
12.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż 1/2 okresu przydatności
podanego na opakowaniu produktu.
13. Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
14. Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą składane
telefonicznie, faksem, pocztą elektroniczną lub w czasie bieżącej dostawy.
15. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w
czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.
16. Wskazane w formularzu ofertowym nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający
dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na
względzie, iż Zamawiający uzna takie produkty za równoważne, jeżeli ich jakość (skład) aromat będą co najmniej na takim
samym poziomie co produkty wskazane w SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami
oceny ofert: 1) Cena - waga kryterium 100

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
III część zamówienia - dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół i Placówek w Baranowie Sandomierskim, w
szacunkowych ilościach określonych w załączniku nr 1c do SWZ
Szczegółowy szacunkowy wykaz produktów zawiera załącznik nr 1c do SWZ - „Wykaz produktów żywnościowych”.
4. Wskazane w załączniku produkty żywnościowe ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie
prawo do ograniczenia zakresu zakupu lub jego zwiększenia do 50% wartości przedmiotu zamówienia.
5. Dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie codziennie, w dniach pracy jednostki, w godzinach
uzgodnionych z dyrektorem jednostki.
6. Dostarczany asortyment winien być dobrej jakości w gatunku pierwszym, oraz spełniać - wymagania wynikające z
obowiązujących przepisów prawa, w szczególności określone:
1) w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
2) w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2022 r., poz. 1688 ze
zm.),
3) w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r., poz. 1753 ze zm.),
4) Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków
spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.),
5) Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 r., poz. 29),
6) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do
sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie musza spełniać środki spożywcze
stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 poz. 1154).
8. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczonych artykułów spożywczych.
9. Pracownicy Wykonawcy, mający bezpośredni kontakt z dostarczaną na rzecz Zamawiającego żywnością, muszą
posiadać aktualne, określone przepisami o chorobach zakaźnych i zakażeniach, orzeczenie lekarskie do celów sanitarnoe-pidemiologicznych
o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość
przeniesienia zakażenia na inne osoby.
10. W przypadku niespełnienia wymogów, co do jakości / ilości / terminów ważności do spożycia Zamawiający ma prawo
odmówić odbioru przedmiotu zamówienia i żądać niezwłocznej dostawy właściwego asortymentu.
11. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem spełniającym wymagania określone w
obowiązujących przepisach.
12.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien być nie krótszy niż 1/2 okresu przydatności
podanego na opakowaniu produktu.
13. Dowóz przedmiotu zamówienia do Zamawiającego odbędzie się transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
14. Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia będą składane
telefonicznie, faksem, pocztą elektroniczną lub w czasie bieżącej dostawy.
15. Zamawiający przewiduje przerwę w zamawianiu dostaw określonych w SWZ częściowo w okresie wakacyjnym i w
czasie ferii oraz innych dni wolnych wynikających z organizacji roku szkolnego.
16. Wskazane w formularzu ofertowym nazwy produktów są standardem oczekiwanym przez Zamawiającego. Zamawiający
dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. W przypadku zaoferowania produktów równoważnych należy mieć na
względzie, iż Zamawiający uzna takie produkty za równoważne, jeżeli ich jakość (skład) aromat będą co najmniej na takim
samym poziomie co produkty wskazane w SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami
oceny ofert: 1) Cena - waga kryterium 100

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Oświadczenie
wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy PZP, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu
ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2020 r. poz. 1076 i 1086), z innym wykonawcą, który
złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności
do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub
wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej
wraz z oświadczeniem informującym o nie podleganiu wykluczeniu z art. 109 ust. 1 pkt 5, 7, 8 i 10 ustawy PZP oraz art. art. 7 ust. 1
ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie
bezpieczeństwa narodowego – wzór oświadczenia zostanie załączony do wezwania do złożenia tego dokumentu;
2) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w
zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy PZP, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy
wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
4. Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i
ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji
działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1
ustawy PZP dane umożliwiające dostęp do tych środków.
5. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które zamawiający posiada, jeżeli
wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawidłowość i aktualność.
6. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o
których mowa w ust. 3 pkt. 2 (Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o
Działalności Gospodarczej), składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce
zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza
likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w
innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem.
7. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 3
pkt 2, zastępuje się je w całości lub części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem
osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod
przysięgą, lub, jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie ma przepisów o oświadczeniu pod
przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub
gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy. Dokument, o którym mowa powyżej,
powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Nie dotyczy

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Nie dotyczy

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę odrębną dla każdej części zamówienia.
2. Treść oferty musi odpowiadać treści SWZ.
3. Ofertę składa się na Formularzu Ofertowym – zgodnie z Załącznikiem nr 1a, 1b, 1c, do SWZ.
4. Wraz z ofertą Wykonawca zobowiązany jest złożyć:
1) oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postepowania – załącznik nr 2 do SWZ.
2) pełnomocnictwo określające jego zakres w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje
pełnomocnik.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, Wykonawcy ustanawiają
pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i
zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty. W przypadku
wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w Rozdziale X ust. 1 SWZ,
składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.
Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców
wspólnie ubiegających się o zamówienie.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia zostały określone w załączniku nr1 do wzoru umowy
stanowiącego załącznik nr 3 do SWZ.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-06 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na platformie eZamówienia. Sposób złożenia oferty opisany został w Instrukcji użytkownika dostępnej na eZamówienia. 3. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę odrębną dla każdej części zamówienia.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-06 12:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować przedmiot zamówienia w terminie (dotyczy wszystkich części zamówienia): 12
miesięcy - od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r., w systemie ciągłym, według odrębnych zleceń.
2. Wykonawca jest związany ofertą 30 dni tj.: od dnia upływu terminu składania ofert do dnia 5.01.2024 r. (dotyczy
wszystkich części zamówienia).
3. Zamawiający̨ zawiera umowę w sprawie zamówienia publicznego, z uwzględnieniem art. 577 ustawy PZP, w terminie nie
krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejsze oferty, jeżeli zawiadomienie to zostało
przesłane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, albo 10 dni, jeżeli zostało przesłane w inny sposób.
4. Zamawiajacy̨ może zawrzeć umowę w sprawie zamówienia publicznego przed upływem terminu, o którym mowa w ust. 1,
jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia złożono tylko jedną ofertę
5. Wykonawca, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, zostanie poinformowany przez Zamawiającego o
miejscu i terminie podpisania umowy.
6. Wykonawca, o którym mowa w ust. 1, ma obowiązek zawrzeć umowę w sprawie zamówienia na warunkach określonych
w projektowanych postanowieniach umowy, które stanowią Załącznik Nr 3 do SWZ. Umowa zostanie uzupełniona o zapisy
wynikające ze złożonej oferty.
7. Przed podpisaniem umowy Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielne zamówienia (w przypadku wyboru ich oferty
jako najkorzystniejszej) przedstawią Zamawiającemu umowę regulującą współpracę tych Wykonawców.
8. Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, uchyla się od zawarcia umowy w sprawie
zamówienia publicznego Zamawiający może dokonać ponownego badania i oceny ofert spośród ofert pozostałych w
postępowaniu Wykonawców albo unieważnić postępowanie.
9. Z postepowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawców, w stosunku do których zachodzi którakolwiek z
okoliczności wskazanych w art. 7 ust. 1 ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu
agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. z 2022 r., poz. 835).
10. Na każdą część zamówienia zostanie zawarta odrębna umowa z poszczególną jednostką organizacyjną.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę regenerację panewek głównych do Mercedesa w186-Nisko
  • Lokalizacja zleceniapodkarpackie
  • Data dodania30-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę regenerację panewek głównych do Mercedesa w186 na czop 59.5 mm. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI