„Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
„Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoKnurów
  • WojewództwoŚląskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-11-04
  • ZamawiającyZespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie
  • Data publikacji ogłoszenia2021-10-21
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00240378
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 278099230

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Feliksa Michalskiego 27

1.5.2.) Miejscowość: Knurów

1.5.3.) Kod pocztowy: 44-193

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki

1.5.7.) Numer telefonu: (32)235-27-79

1.5.8.) Numer faksu: (32)235-27-79

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsp@knurow.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zspknurow.szkolna.net

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.

Podmiot 1

1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Miejskie Centrum Edukacji w Knurowie

1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9690033185

Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:

1.11.3.) Ulica: al. Lipowa 12

1.11.4.) Miejscowość: Knurów

1.11.5.) Kod pocztowy: 44-196

1.11.6.) Województwo: śląskie

1.11.7.) Kraj: Polska

1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki

1.11.9.) Numer telefonu: 32 235 27 00

1.11.10.) Numer faksu: 32 235 27 00

1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: kancelaria@knurow.edu.pl

1.11.12.) Adres strony internetowej: https://www.knurow.edu.pl/

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-94e8788a-2a86-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00240378

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-10-21

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00000515/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie"

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://www.knurow.edu.pl/zamowienia-publiczne/zamowienia-publiczne-na-dostawy/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami w niniejszym postępowaniu odbywa się przy użyciu:
1) poczty elektronicznej – kancelaria@knurow.edu.pl,
2) miniPortalu, który jest dostępny pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/
3) ePUAPu dostępnego pod adresem:https://epuap.gov.pl/wps/portal

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu poczty elektronicznej pod adresem: kancelaria@knurow.edu.pl oraz za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego
przez miniPortal.
2.Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do
„Formularza do komunikacji”.
3.Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania
dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal oraz Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
4.Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
5. Z zastrzeżeniem postanowień zawartych w rozdz. XVI SWZ oraz w rozdz. XII ust. 2 i 5 SWZ, komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami może się odbywać wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, tj. pocztą elektroniczną na adres e-mail: kancelaria@knurow.edu.pl oraz za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem
Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia BZP lub numerem referencyjnym postępowania.
6.Zgodnie z § 12 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30.12.2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub w konkursie (zwane rozporządzeniem): „Środki komunikacji elektronicznej w postępowaniu lub konkursie służące do odbioru dokumentów elektronicznych zawierających oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 Pzp, podmiotowe środki dowodowe, w tym oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 Pzp, oraz zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, przedmiotowe środki dowodowe, pełnomocnictwo, dokumenty, o których mowa w art. 94 ust. 2 Pzp, oraz informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż określone w § 11 ust. 1 rozporządzenia, umożliwiają identyfikację podmiotów przekazujących te dokumenty elektroniczne oraz ustalenie dokładnego czasu i daty ich odbioru.”
7. Zgodnie z § 11 ust. 2 ww. rozporządzenia określa się niezbędne wymagania sprzętowo – aplikacyjne umożliwiające korzystanie z poczty elektronicznej Zamawiającego:
7.1. dostęp do sieci Internet o minimalnej przepustowości nie mniejszej niż 10 MB/s,
7.2. komputer klasy PC lub MAC o parametrach wymaganych przez zainstalowany system operacyjny (np. MS Windows 7, Mac Os x 10,4, Linux lub ich nowsze wersje), 7.3.zainstalowane oprogramowanie umożliwiające wysyłanie wiadomości e-mail,
7.4.zainstalowany program Adobe Acrobat lub inny obsługujący pliki w formacie .pdf.”
7.5. dopuszczalny łączny rozmiar przesyłanych plików w jednej wiadomości za pośrednictwem poczty elektronicznej wynosi 30MB, załącznik, którego łączny rozmiar będzie większy niż 30 MB należy przesłać w kilku odrębnych wiadomościach email.
8. Zamawiający informuje, iż dopuszcza możliwość przesyłania dokumentów elektronicznych skompresowanych formatem .rar.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informujemy, że Zespół Szkolno – Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie, ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów, w związku z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.: „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie” przetwarza informacje, w tym informacje, które na gruncie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO lub Rozporządzenie), stanowią dane osobowe. Przetwarzane są informacje zawarte w ofertach, załącznikach do ofert oraz pozostałych dokumentach składanych przez wykonawców w związku z prowadzonym postępowaniem.
Zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych, mamy obowiązek podać informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych określone w art. 13 lub 14 RODO – w zależności od tego, czy zostały one pozyskane bezpośrednio od osoby, której dane dotyczą, czy też z innych źródeł.
W związku z powyższym, informujemy Państwa, że:
1. Administratorem Państwa danych osobowych (zwanym dalej „Administratorem”) jest Zespół Szkolno – Przedszkolny nr 1, im. Feliksa Michalskiego w Knurowie, ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów, reprezentowany przez Dyrektora.
2. Z Administratorem można kontaktować się pisemnie, za pomocą poczty tradycyjnej na adres: ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów lub pocztą elektroniczną pod adresem: zsp@knurow.edu.pl.
3. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można kontaktować się pisemnie za pomocą poczty tradycyjnej na adres: ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów lub pocztą elektroniczną pod adresem: zsp@knurow.edu.pl.
4. Państwa dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji obowiązków nałożonych na Administratora przez ustawę z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2021 r., poz. 1129 ze zm.) oraz wydane na jej podstawie akty wykonawcze ( art. 6 ust. 1 lit. c RODO).
5. Państwa dane osobowe udostępniamy Miejskiemu Centrum Edukacji w Knurowie, al. Lipowa 12, 44-196 Knurów, działającemu jako pełnomocnik Zamawiającego.
6. Państwa dane nie będą przez nas przekazywane poza teren Unii Europejskiej ani Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
7. Państwa dane będą przez nas przechowane przez okres przechowania dokumentacji określony w obowiązujących przepisach, w tym w ustawie z dnia 15 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (Dz. U. z 2020 r., poz. 164 ze zm.).
8. W związku z przetwarzaniem danych osobowych, przysługują Państwu następujące prawa:
a) prawo dostępu do Państwa danych oraz otrzymania ich kopii;
b) prawo żądania sprostowania (poprawienia) Państwa danych, jeśli są one nieprawidłowe;
c) prawo żądania usunięcia Państwa danych;
d) prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych;
e) prawo do przenoszenia danych, jeżeli zostały one dostarczone na podstawie Państwa zgody lub na podstawie umowy i przetwarzanie odbywa się w sposób zautomatyzowany;
f) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego);
g) prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli dane zostały nam dostarczone na podstawie Państwa zgody jako podstawy przetwarzania danych; cofnięcie zgody nie będzie wpływać na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Państwa zgody przed jej wycofaniem.
8. Podanie przez Państwa danych osobowych jest wymogiem ustawowym, wynikającym z przepisów będących podstawą prawną przetwarzania, o których mowa w pkt 4. Konsekwencją niepodania danych może być w szczególności brak możliwości Państwa udziału w prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, wykluczenie Państwa z postępowania, odrzucenie Państwa oferty.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: MCE/26/94/2021/DW

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 1 - pakietu 1 jest dostawa artykułów spożywczych.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa dwa razy w tygodniu (poniedziałek, piątek) od godz. 6.00 do 10.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował kryterium: cena. Punktacja obliczona
będzie zgodnie ze wzorem:
C = (C najniższa / C badana)x 100, gdzie:
C - liczba punktów uzyskana w ocenie,
C najniższa – cena najniższa spośród ofert nie odrzuconych,
C badana – cena oferty badanej.
W zakresie tego kryterium oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę spośród ofert nieodrzuconych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 2 - pakietu 2 jest dostawa nabiału.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa raz w tygodniu (poniedziałek) od godz. 6.00 do 8.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował kryterium: cena. Punktacja obliczona
będzie zgodnie ze wzorem:
C = (C najniższa / C badana)x 100, gdzie:
C - liczba punktów uzyskana w ocenie,
C najniższa – cena najniższa spośród ofert nie odrzuconych,
C badana – cena oferty badanej.
W zakresie tego kryterium oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę spośród ofert nieodrzuconych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 3 - pakietu 3 jest dostawa pieczywa.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa codziennie od godz. 6.00 do 7.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował kryterium: cena. Punktacja obliczona
będzie zgodnie ze wzorem:
C = (C najniższa / C badana)x 100, gdzie:
C - liczba punktów uzyskana w ocenie,
C najniższa – cena najniższa spośród ofert nie odrzuconych,
C badana – cena oferty badanej.
W zakresie tego kryterium oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę spośród ofert nieodrzuconych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 4 - pakietu 4 jest dostawa mrożonek.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa dwa razy w tygodniu (poniedziałek, piątek) od godz. 7.00 do 10.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
18. Mrożonki muszą być dostarczone do placówki w formie nierozmrożonej i posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował kryterium: cena. Punktacja obliczona
będzie zgodnie ze wzorem:
C = (C najniższa / C badana)x 100, gdzie:
C - liczba punktów uzyskana w ocenie,
C najniższa – cena najniższa spośród ofert nie odrzuconych,
C badana – cena oferty badanej.
W zakresie tego kryterium oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę spośród ofert nieodrzuconych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 5 - pakietu 5 jest dostawa ryb.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa raz w tygodniu (środa) od godz. 7.00 do 10.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem ust. 18.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
18. Mrożonki muszą być dostarczone do placówki w formie nierozmrożonej i posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03311000-2 - Ryby

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował kryterium: cena. Punktacja obliczona
będzie zgodnie ze wzorem:
C = (C najniższa / C badana)x 100, gdzie:
C - liczba punktów uzyskana w ocenie,
C najniższa – cena najniższa spośród ofert nie odrzuconych,
C badana – cena oferty badanej.
W zakresie tego kryterium oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę spośród ofert nieodrzuconych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 6 - pakietu 6 jest dostawa mięsa, wędlin, drobiu.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa dwa razy w tygodniu (poniedziałek, środa) od godz. 6.00 do 7.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami. Mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował kryterium: cena. Punktacja obliczona
będzie zgodnie ze wzorem:
C = (C najniższa / C badana)x 100, gdzie:
C - liczba punktów uzyskana w ocenie,
C najniższa – cena najniższa spośród ofert nie odrzuconych,
C badana – cena oferty badanej.
W zakresie tego kryterium oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę spośród ofert nieodrzuconych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 7 - pakietu 7 jest dostawa jaj.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa raz w tygodniu (poniedziałek) od godz. 7.00 do 10.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
18. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać oznakowanie spełniające wymogi § 16 ust. 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29), oraz nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował kryterium: cena. Punktacja obliczona
będzie zgodnie ze wzorem:
C = (C najniższa / C badana)x 100, gdzie:
C - liczba punktów uzyskana w ocenie,
C najniższa – cena najniższa spośród ofert nie odrzuconych,
C badana – cena oferty badanej.
W zakresie tego kryterium oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę spośród ofert nieodrzuconych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 8 - pakietu 8 jest dostawa warzyw i owoców.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa dwa razy w tygodniu (poniedziałek, środa) od godz. 6.00 do 8.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 11 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający będzie się kierował kryterium: cena. Punktacja obliczona
będzie zgodnie ze wzorem:
C = (C najniższa / C badana)x 100, gdzie:
C - liczba punktów uzyskana w ocenie,
C najniższa – cena najniższa spośród ofert nie odrzuconych,
C badana – cena oferty badanej.
W zakresie tego kryterium oferta może uzyskać maksymalnie 100 punktów.
Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę spośród ofert nieodrzuconych.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie wymaga złożenia podmiotowych środków dowodowych w celu wykazania braku podstaw wykluczenia z postępowania.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Nie dotyczy z uwagi na brak określenia warunków udziału przez Zamawiającego.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

Zamawiający nie wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych.

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Oświadczenia i dokumenty składane wraz z ofertą:
1. Odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru dotyczące Wykonawcy/Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Podwykonawcy niebędącego podmiotem udostępniającym zasoby.
2. Oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp Wykonawcy/ Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania w zakresie wskazanym w rozdziale XIX SWZ – zgodnie z załącznikiem nr 2 do SWZ. Oświadczenie składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej
podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
3. Oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp Podwykonawcy niebędącego podmiotem udostępniającym zasoby, o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania w zakresie wskazanym w rozdziale XIX ust. 1.1. SWZ – zgodnie z załącznikiem nr 3 do SWZ. Oświadczenie składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
4. Oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z projektowanymi postanowieniami umowy w sprawie zamówienia, które zostaną wprowadzone do umowy w sprawie zamówienia oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń – zgodnie z treścią zawartą w formularzu oferty, stanowiącym załącznikiem nr 1 do SWZ. Oświadczenie składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej
podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
5. Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawcy/ów ubiegającego/cych się o udzielenie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo przekazuje się w postaci elektronicznej i opatruje kwalifikowanym podpisem
elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. W przypadku, gdy
pełnomocnictwo zostało wystawione w postaci papierowej i opatrzone własnoręcznym podpisem, przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu, opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, poświadczającym zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej. Poświadczenia
zgodności cyfrowego odwzorowania z pełnomocnictwem w postaci papierowej, może dokonać mocodawca (osoba/osoby wystawiające pełnomocnictwo) lub notariusz.
6. Oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 Pzp Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni Wykonawcy zgodnie z załącznikiem nr 6 do SWZ. Oświadczenie składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
7. Spis wszystkich załączonych dokumentów (spis treści) – zalecane, niewymagane.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego – nie dotyczy spółki cywilnej, o ile upoważnienie/pełnomocnictwo do występowania w imieniu tej spółki wynika z dołączonej do oferty umowy spółki bądź wszyscy wspólnicy podpiszą ofertę.
2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani się złożyć wraz z ofertą stosowne pełnomocnictwo – zgodnie rozdz. XVI ust. 8.5. SWZ – nie dotyczy spółki cywilnej, o ile upoważnienie/pełnomocnictwo do występowania w imieniu tej spółki wynika z dołączonej do oferty umowy spółki bądź wszyscy wspólnicy podpiszą ofertę. Pełnomocnictwo, o którym mowa powyżej może wynikać albo z dokumentu pod taką samą nazwą, albo z umowy Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
3. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie (przez każdego z Wykonawców lub upoważnionego pełnomocnika).
4. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp (rozdz. XVI ust. 8.2. SWZ) składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia z postępowania - każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia nie może podlegać wykluczeniu z postępowania w oparciu o wskazane w SWZ podstawy wykluczenia. Powyższe oznacza, iż oświadczenie w zakresie braku podstaw wykluczenia musi złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
5. Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z podmiotem występującym jako pełnomocnik Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
6. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie wraz z ofertą składają oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 Pzp, z którego wynika, które dostawy wykonują poszczególni Wykonawcy zgodnie z załącznikiem nr 6 do SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zakazuje się istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy.
2. Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień niniejszej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, pod warunkiem wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej:
2.1. zmiany produktu dostarczanego przez Wykonawcę na równoważny lub lepszy pod względem jakości w stosunku do zaoferowanego w ofercie, w przypadku niemożliwości jego dostarczenia z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, w szczególności takich jak: zaprzestanie lub zmiana profilu produkcji przez producenta, upadłość lub likwidacja producenta,
2.2. działania siły wyższej. Dla potrzeb umowy „siła wyższa” oznacza zdarzenie, którego wystąpienie jest niezależne od Stron i któremu nie mogą one zapobiec przy zachowaniu należytej staranności, a w szczególności: katastrofalne działania przyrody, akty władzy ustawodawczej i wykonawczej, zaburzenia życia społecznego.
Zmiana umowy wynikająca z powyższych okoliczności nie może wykraczać poza to, co jest konieczne w celu przeciwdziałania skutkom takiej zmiany okoliczności.
2.3. zawieszenia wykonywania dostaw w sytuacji na którą Wykonawca i Zamawiający nie mają wpływu i nie wynika ona z działań lub braku działań żadnej ze stron (np. w przypadku zawieszenia zajęć dydaktycznych, wychowawczych lub opiekuńczych) – zmiana nie wymaga
sporządzenia aneksu i jest dokonywana poprzez zawiadomienie Wykonawcy,
2.4. ustawowej zmiany stawki podatku VAT, w zakresie o którym mowa § 2 ust. 5.
projektowanych postanowień umowy.
3. Zmiany, o których mowa w ust. 2, z zastrzeżeniem ust. 2.3. dopuszczalne są pod następującymi warunkami:
3.1. wprowadzenie zmian wymaga zachowania formy pisemnej po rygorem nieważności,
3.2. zmiany mogą być wprowadzone na podstawie udokumentowanego wniosku Wykonawcy i zaakceptowaniu go przez Zamawiającego lub na wniosek Zamawiającego,
3.3. ceny produktów o których mowa w ust. 2 pkt 2.1. nie mogą być wyższe od cen zaoferowanych w ofercie,
3.4. zmiany nie mogą pogarszać sytuacji Zamawiającego w stosunku do warunków na jakich umowa została zawarta, z zastrzeżeniem § 2 ust. 5 projektowanych postanowień umowy,
3.5. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o wprowadzenie zmian.
4. Wykonawca poinformuje niezwłocznie Zamawiającego o zmianie nazwy, adresu siedziby Wykonawcy, formy prawnej i przedłoży dokumenty potwierdzające te zmiany. Zmiany te zostaną wprowadzone w drodze aneksu do umowy.
5.Wykonawca w sytuacji, o której mowa w § 2 ust. 5 projektowanych postanowień umowy jest zobowiązany w terminie najpóźniej 7 dni przed wejściem w życie przepisów dotyczących zmiany podatku VAT, poinformować Zamawiającego, których pozycji w załączniku nr 1 do umowy ta
zmiana dotyczy i wskazać nowe wartości brutto w celu zawarcia aneksu do umowy.
5. Wszystkie zmiany umowy wymagają zgody stron, wyrażonej na piśmie pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem ust. 2.3.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-04 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę wraz z załącznikami za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-04 13:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Przez termin składania ofert, o którym mowa w SEKCJA VIII, pkt 8.1.) należy rozumieć godz. 09:00,59.
2. Przez okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej, o którym mowa w SEKCJI IV, pkt 4.2.10.) należy rozumieć okres od 1.01.2022 r. do 31.12.2022 r. z wyłączeniem miesiąca lipca 2022 r.
3. Do porozumiewania się z Wykonawcami po stronie Zamawiającego upoważniona jest Danuta Wieczorek – specjalista MCE, Agata Śnieżek – starszy referent MCE.
NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię profil zamknięty 250x100 - Katowice
  • Lokalizacja zleceniaśląskie
  • Data dodania21-11-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Poszukuję profilu zamkniętego 250x100 ścianka min.3mm ilość 6szt x 3mb lub do tej konfiguracji do docięcia. Proszę o przesłanie oferty cenowej.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI