Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
Zamówienia publicznego
„Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”
1.2.1 „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie"
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
polski
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 1 - pakietu 1 jest dostawa artykułów spożywczych.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa dwa razy w tygodniu (poniedziałek, piątek) od godz. 6.00 do 10.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 2 - pakietu 2 jest dostawa nabiału.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa raz w tygodniu (poniedziałek) od godz. 6.00 do 8.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
15500000-3 - Produkty mleczarskie
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 3 - pakietu 3 jest dostawa pieczywa.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa codziennie od godz. 6.00 do 7.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 4 - pakietu 4 jest dostawa mrożonek.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa dwa razy w tygodniu (poniedziałek, piątek) od godz. 7.00 do 10.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
18. Mrożonki muszą być dostarczone do placówki w formie nierozmrożonej i posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy.
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 5 - pakietu 5 jest dostawa ryb.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa raz w tygodniu (środa) od godz. 7.00 do 10.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem ust. 18.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
18. Mrożonki muszą być dostarczone do placówki w formie nierozmrożonej i posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy.
03311000-2 - Ryby
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 6 - pakietu 6 jest dostawa mięsa, wędlin, drobiu.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa dwa razy w tygodniu (poniedziałek, środa) od godz. 6.00 do 7.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
18. Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami. Mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy.
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 7 - pakietu 7 jest dostawa jaj.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa raz w tygodniu (poniedziałek) od godz. 7.00 do 10.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
18. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać oznakowanie spełniające wymogi § 16 ust. 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29), oraz nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.
03142500-3 - Jaja
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zamówienia publicznego pn. „Dostawa artykułów żywnościowych na rok 2022 dla ZSP-1 w Knurowie”, z możliwością składania ofert częściowych na poszczególne części - pakiety.
2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zakres ilościowy i jakościowy określony w Opisie przedmiotu zamówienia, stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.
3. Przedmiotem zamówienia w ramach części 8 - pakietu 8 jest dostawa warzyw i owoców.
4. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą przez cały okres trwania umowy w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku), transportem Wykonawcy na jego własny koszt i odpowiedzialność - dostawa dwa razy w tygodniu (poniedziałek, środa) od godz. 6.00 do 8.00.
4. Miejscem wykonania zamówienia jest siedziba Zamawiającego, tj. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 im. Feliksa Michalskiego w Knurowie. ul. Feliksa Michalskiego 27, 44-193 Knurów.
5. Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie sukcesywnie, wg potrzeb Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień telefonicznie, drogą elektroniczną lub za pomocą faxu, każdorazowo określając ilość i asortyment danej dostawy najpóźniej w przeddzień dostawy.
6. W szczególnych przypadkach wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
7. Podane w formularzu ofertowym na wybraną część zamówienia (pakiet), stanowiącym załącznik nr 1 do SWZ ilości, stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy.
8. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 60 % wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia dzieci.
9. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 w przypadku normalnego funkcjonowania placówki.
10. Gwarancja złożenia zamówień na dostawę towaru na poziomie, o którym mowa w ust. 8 nie dotyczy sytuacji zamknięcia lub ograniczenia działalności placówki, na które Zamawiający nie ma wpływu.
11. Wykonawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu niezłożenia i niezrealizowania przez Zamawiającego zamówień na poziomie wyższym niż 60% maksymalnej wartości brutto umowy oraz z tytułu niezłożenia zamówień na poziomie określonym w ust. 8 w sytuacji, o której mowa w ust. 10.
12. Zaoferowane przez Wykonawcę ceny artykułów żywnościowych wyszczególnionych w formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 1 SWZ, obowiązują przez cały okres realizowania umowy, z zastrzeżeniem zapisów projektowanych zapisów umowy.
13. Towar dostarczony do Zamawiającego powinien być świeży, barwa typowa dla danego asortymentu, bez obcych zapachów, bez zanieczyszczeń chemicznych i organicznych, bez oznak obecności pleśni, prawidłowo oznakowany (każda partia winna posiadać etykietę: data produkcji, termin przydatności do spożycia, warunki przetrzymywania, skład, identyfikację
producenta), w opakowaniach zawierających zamawianą gramaturę produktu oraz dostarczony nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
14. Jeżeli ujawnią się wady jakościowe asortymentu (widoczne lub ukryte) podczas odbioru lub podczas magazynowania, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar bez wad niezwłocznie, w terminie wskazanym przez Zamawiającego.
15. Wykonawca zobowiązany jest przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru. Nie dopuszcza się:
15.1. pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym,
15.2. dostarczenia żywności przed otwarciem placówki i pozostawienie jej na zewnątrz budynku (również w pojemnikach przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych).
16. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych brutto i wartości ogółem.
17. Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia produktów w opakowaniu zbiorczym pod warunkiem, że opakowanie zbiorcze będzie posiadało oznaczenie dotyczące wagi oraz terminu przydatności do spożycia, oraz pod warunkiem, że waga opakowania zbiorczego odpowiada zamówieniu.
03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
Art. 109 ust. 1 pkt 4