Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w 2022 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 277881075
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Mikołaja 3
1.5.2.) Miejscowość: Siemianowice Śląskie
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-106
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zss-siemianowice.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zss-siemianowice.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w 2022 r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8c3e299d-47cb-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00275216
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-18
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00004347/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w roku 2021
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami może się odbywać wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, tj: pocztą elektroniczną na adres e-mail: sekretariat@zss-siemianowice.pl lub ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.
2. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego regulaminu.
3. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
4. Oferty, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz jeżeli dotyczy: podmiotowe środki dowodowe, w tym oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy, przedmiotowe środki dowodowe oraz zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w art. 118 ust. 3 ustawy, zwane dalej „zobowiązaniem podmiotu udostępniającego zasoby”, pełnomocnictwo, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, z zastrzeżeniem formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych.
5. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż określone w ust. 4, przekazywane w postępowaniu o udzielenie zamówienia, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne lub jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej wskazanych przez Zamawiającego w Specyfikacji warunków zamówienia.
1. Ofertę należy sporządzić na formularzu oferty lub według takiego samego schematu, stanowiącego załącznik nr 2 do Specyfikacji warunków zamówienia. Ofertę należy złożyć pod rygorem nieważności w formie elektronicznej (w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
2. Oferta wraz z załącznikami musi być złożona za pośrednictwem miniPortalu. Zamawiający zaleca, aby oferta została utworzona w formacie pdf oraz podpisana wewnętrznym podpisem elektronicznym. W przypadku zastosowania podpisu zewnętrznego należy pamiętać o obowiązku dołączenia do pliku stanowiącego ofertę także pliku podpisującego, który generuje się automatycznie podczas złożenia podpisu.
Pozostałe informacje zawarte są w specyfikacji warunków zamówienia.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacja zawarta w rozdziale 33 SWZ.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP1/11/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
artykuły spożywcze:
Ananas w syropie w plastrach 560 g szt 32
Bazylia suszona 500g szt 3
Bułka tarta 1kg szt 450
Cukier biały 1kg szt 400
Czosnek granulowany 500g szt 5
Drożdże piekarskie 100g szt 60
Dżem gładki 235g (przynajmniej 100 g truskawek i czerwonych porzeczek użyto do wyprodukowania 100 g produktu, w tym przynajmniej 75 g truskawek i 25 g czerwonych porzeczek, substancja żelująca – pektyny) szt 180
Fasola „jaś” 1kg szt 50
Gałka muszkatułowa 0,5kg szt 1
Groch łuskany 1kg szt 50
Groszek konserwowy - składniki: groszek, woda, cukier, sól) puszka 400g szt 250
Herbata czarna ekspresowa 200szt - wartość energetyczna minimum 17kJ, paczki 40
Jałowiec 0,5kg szt 2
Kasza bulgur 1kg kg 45
Kasza kus kus 1kg szt 60
Kasza jęczmienna 1kg szt 140
Kasza manna 1kg szt 24
Koncentrat barszczu z buraków 300ml (zagęszczony sok z buraków minimum 59,3%) szt 50
Koncentrat pomidorowy 30% - koncentrat nie zmoże zawierać więcej niż 10g cukru na 100g produktu - 950g szt 350
Koper liść suszony 1kg szt 3
Kukurydza konserwowa (kukurydza-ziarno, woda, cukier sól) puszka 400g szt 150
Liść laurowy 100g szt 20
Lubczyk suszony 500g szt 10
Majeranek otarty 1kg szt 3
Majonez 700ml - olej roślinny, żółtko jaja minimum 6,0%, ocet, musztarda oraz woda, gorczyca, ocet, sól, cukier, przyprawy, aromat)kwas cytrynowy), bez konserwantów i innych dodatków chemicznych szt 60
Makaron łazanki (mąka z pszenicy durum) 500g szt 200
Makaron muszelki małe (mąka z pszenicy durum) 500g szt 60
Makaron nitki (3 jajeczny) 250g szt 400
Makaron rurki (mąka z pszenicy durum) kg 75
Makaron świderki (mąka z pszenicy durum) kg 350
Mąka na żurek śląski żytnia razowa 1kg szt 25
Curry 1kg kg 2
Mąka tortowa typ 550 kg 400
Mąka ziemniaczana 1kg szt 80
Miód pszczeli naturalny 1kg szt 350
Musztarda sarepska kg 10
Natka pietruszki (susz) 500g szt 2
Ocet winny l 30
Oregano suszone 300g szt 2
Papryka słodka mielona 1kg szt 6
Papryka ostra mielona 0,5kg szt 2
Pędy bambusa marynowane 0,5kg szt 4
Pieprz cytrynowy mielony 500g szt 2
Pieprz czarny mielony 1kg szt 4
Przyprawa warzywna bez dodatku soli i glutaminianu sodu 1kg zawierająca co najmniej pasternak grys, marchew grys, seler grys(alergen), pietruszka zielona, por płatek, lubczyk, kurkuma, czosnek granulowany, curry, cebula grys, pieprz czarny mielony szt 12
Pulpa pomidorowa 10-12% - 2,5kg (pomidory 100%) szt 70
Ryż biały 1 kg szt 80
Ryż paraboliczny 5kg szt 80
Słonecznik pestki 1kg szt 2
Sok 100% jabłko 200ml szt 3000
Sos boloński 520g - na 100g produktu minimum 125 g pomidorów szt 150
Sos słodko – kwaśny 520g wartość odżywcza przynajmniej 366kJ / 100g, ilość pomidorow na 100g produktu miniumum 42g szt 150
Sól morska drobnoziarnista jodowana 1kg szt 160
Woda mineralna 1,5l średnio zmineralizowana szt 2500
Woda mineralna 1,5l gazowana szt 2500
Woda mineralna n/gaz 5l szt 800
Zacierka 250g szt 60
Zakwas na barszcz biały 480ml szt 50
Zioła prowansalskie 0,5kg szt 2
Ziele angielskie 1kg szt 4
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 1 formularzu asortymentowo - cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Zmniejszenie ilości zamawianych towarów (do 40% w stosunku do ilości podanych w opisie przedmiotu zamówienia) może mieć miejsce w przypadku zamknięcia kuchni z powodu awarii lub mniejszej ilości uczniów w szkole np. z powodu choroby lub wycieczek.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-10 do 2022-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
mięso, wędliny, drób
Boczek wędzony klasa I kg 150
Łopatka b/k klasa I kg 700
Schab wprz b/k klasa I kg 450
Żeberka wprz. Paski klasa I kg 50
Filet z kurczaka klasa I kg 750
Filet z indyka klasa I kg 160
Gulaszowe z indyka kg 50
Podudzia z kurczaka klasa I kg 500
Udko z kurczaka klasa I kg 80
Skrzydło z indyka klasa I kg 100
Szponder wołowy klasa I kg 400
Pieczeń roladowa wołowa klasa I kg 120
Kiełbasa senatorska (powyżej 70% mięsa w 100g , nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego) kg 120
Szynka wieprzowa bez kości - kulka kg 300
Kiełbasa podwawelska (powyżej 70% mięsa w 100g , nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego) kg 140
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 1 formularzu asortymentowo - cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Zmniejszenie ilości zamawianych towarów (do 40% w stosunku do ilości podanych w opisie przedmiotu zamówienia) może mieć miejsce w przypadku zamknięcia kuchni z powodu awarii lub mniejszej ilości uczniów w szkole np. z powodu choroby lub wycieczek.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-10 do 2022-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
produkty mleczarskie i tłuszcze
Jajka kl.L szt 11000
Kefir 250g szt 300
Masło 200g 83% tł szt 750
Mleko 3,2% UHT l 300
Śmietana 12% 0,5l szt 200
Ser typu gouda pełnotłusty 45% tł. lub równorzędny kg 50
Twaróg półtłusty kg 250
Oliwa z oliwek extra virgin l 6
Olej rzepakowy 5l (niearomatyzowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%) szt 100
Jogurt naturalny typ grecki 400g (zawierający nie więcej niż 10g cukrów na 100g/ml produktu, nie więcej niż 10g tłuszczów na 100g produktu) szt 160
Serek topiony złoty ementaler lub równorzędny 100g szt 220
Ser mozzarella 1kg kg 50
Śmietana 12 % gęsta do zup, sosów i sałatek 400g szt 60
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 1 formularzu asortymentowo - cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Zmniejszenie ilości zamawianych towarów (do 40% w stosunku do ilości podanych w opisie przedmiotu zamówienia) może mieć miejsce w przypadku zamknięcia kuchni z powodu awarii lub mniejszej ilości uczniów w szkole np. z powodu choroby lub wycieczek.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-10 do 2022-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
owoce i warzywa mrożone, ryby mrożone:
Wiśnia drylowana mrożona kg 250
Czarna porzeczka mrożona kg 250
Truskawka mrożona kg 250
Mieszanka kompotowa mrożona kg 250
Brokuły mrożone kg 380
Bukiet warzyw mrożony kg 300
Fasolka szparagowa mrożona cięta kg 350
Groszek mrożony kg 70
Kalafior mrożony kg 250
Mieszanka warz. 7 składników mrożona kg 60
Szpinak brykiet mrożony kg 150
Włoszczyzna paski mrożona kg 100
Filet z miruny bez skóry 5% glazury kg 150
Kostka z mintaja mrożona kg 220
Mintaj filet mrożony 5% glazury kg 250
Filet z Dorsza mrożony 5% glazury kg 180
Filet z morszczuka argentyńskiego 5% glazury kg 230
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 1 formularzu asortymentowo - cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Zmniejszenie ilości zamawianych towarów (do 40% w stosunku do ilości podanych w opisie przedmiotu zamówienia) może mieć miejsce w przypadku zamknięcia kuchni z powodu awarii lub mniejszej ilości uczniów w szkole np. z powodu choroby lub wycieczek.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-10 do 2022-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
owoce i warzywa świeże
Banany klasa I kg 2000
Burak klasa I kg 350
Cebula klasa I kg 350
Cukinia kg 80
Cytryna klasa I kg 80
Czosnek świeży klasa I szt 200
Gruszki klasa I kg 400
Jabłka (ligol) klasa I kg 2500
Kalarepa klasa I szt 50
Kapusta biała klasa I kg 450
Kapusta czerwona klasa I kg 350
Kapusta kiszona kg 800
Kapusta pekińska klasa I szt 200
Kapusta włoska klasa I szt 30
Kiwi klasa I kaliber 5-6 szt 2000
Koperek zielony klasa I szt 350
Mandarynki klasa I kg 350
Marchew klasa I kg 650
Ogórek kiszony kg 350
Ogórek zielony szklarniowy klasa I kg 250
Papryka czerwona klasa I kg 100
Pieczarki klasa I kg 140
Pietruszka (korzeń) klasa I kg 240
Pietruszka zielona klasa I szt 200
Pomarańcze klasa I kg 1600
Pomidory malinowe klasa I kg 150
Por klasa I szt 300
Sałata lodowa klasa I szt 450
Seler klasa I kg 240
Ziemniaki (lord) klasa I kg 8500
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 1 formularzu asortymentowo - cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Zmniejszenie ilości zamawianych towarów (do 40% w stosunku do ilości podanych w opisie przedmiotu zamówienia) może mieć miejsce w przypadku zamknięcia kuchni z powodu awarii lub mniejszej ilości uczniów w szkole np. z powodu choroby lub wycieczek.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-10 do 2022-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
pieczywo:
Chleb duży krojony 1kg szt 150
Francuz 400g szt 150
Bułka zwykła duża 100g szt 400
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 1 formularzu asortymentowo - cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Zmniejszenie ilości zamawianych towarów (do 40% w stosunku do ilości podanych w opisie przedmiotu zamówienia) może mieć miejsce w przypadku zamknięcia kuchni z powodu awarii lub mniejszej ilości uczniów w szkole np. z powodu choroby lub wycieczek.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-10 do 2022-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
produkty garmażeryjne niemrożone :
Kluski na parze (400g) opakowanie szt 800
Uszka z mięsem zaw. farszu 40g kg 50
Pierogi z serem zaw. farszu min. 40g kg 140
Pierogi z mięsem zaw. farszu min.40g kg 140
Pierogi ruskie zaw farszu min. 40% kg 70
Pierogi z kapustą i grzybami zaw. farszu min. 40g kg 70
4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb, a gwarantowana ilość artykułów to 60% artykułów wymienionych w załączniku nr 1 formularzu asortymentowo - cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem. Zmniejszenie ilości zamawianych towarów (do 40% w stosunku do ilości podanych w opisie przedmiotu zamówienia) może mieć miejsce w przypadku zamknięcia kuchni z powodu awarii lub mniejszej ilości uczniów w szkole np. z powodu choroby lub wycieczek.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-10 do 2022-06-23
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: miejsce dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Strony dopuszczają zmiany istotnych postanowień niniejszej umowy, zgodnie z art. 455 ustawy Prawo zamówień publicznych, w przypadku wystąpienia następujących okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawierania niniejszej umowy, polegające na:
a) zmianie powszechnie obowiązujących przepisów prawa mających wpływ na realizację przedmiotu zamówienia w tym zmiany ustawowe zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT);
b) w zakresie rzeczowym przedmiotu umowy, tj. zaprzestania wytwarzania produktu oferowanego przez Wykonawcę, pod warunkiem, iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową;
c) wprowadzenia do sprzedaży przez producenta zmodyfikowanego / udoskonalonego produktu powodującego wycofanie dotychczasowego za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową
d) zmianie numeru katalogowego, nazwy produktu, przy zachowaniu jego parametrów - w przypadku wprowadzenia niniejszych zmian przez producenta potwierdzonych odpowiednimi dokumentami;
e) zwiększenia o 10% wartości umowy brutto o ile stało się to niezbędne dla zapewnienia ciągłości dostawy oraz prawidłowego funkcjonowania stołówki na skutek okoliczności jakich nie można było przewidzieć na etapie prowadzenia postępowania o zamówienie.
f) wystąpieniu siły wyższej, przez co rozumie się wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i zapobieżenia, którego nie dało się uniknąć nawet przy zachowaniu najwyższej staranności, a które uniemożliwia Wykonawcy wykonanie jego zobowiązania w całości lub w części (w szczególności klęski żywiołowe, działania wojenne, akty terroryzmu, rewolucję, powstanie, bunt, zamieszki, strajki, wszelkie ograniczenia w funkcjonowaniu instytucji publicznych, w tym szkół, a także ograniczenia w przemieszczaniu się lub prowadzeniu działalności gospodarczej wywołane epidemią lub stanem zagrożenia epidemicznego).
Pozostałe warunki zmian określone są w projekcie umowy - zalacznik do SWZ.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-26 11:00
8.2.) Miejsce składania ofert: 1. Wykonawca składa ofertę za pomocą Formularza do złożenia lub wycofania oferty dostępnego na E-puMiniportal przez skrzynkę podawczą /ZSSSiemianowice/SkrytkaESP Zespół Szkół Sportowych ul. Mikołaja 3, 41 – 106 Siemianowice Śląskie.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-26 11:30
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni