Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODSTAWOWA W JAROSŁAWCU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001141085
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: BAŁTYCKA 65B
1.5.2.) Miejscowość: Jarosławiec
1.5.3.) Kod pocztowy: 76-107
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliński
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsjar.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsjar.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-df72f6f3-082c-11ed-8000-d680d39e541a
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00269617
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-07-21
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
bip.postomino.pl/jaroslawiec/
3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl, https://epuap.gov.pl/wps/portal
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz „Formularz do komunikacji”.
2) Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, cyfrowego odwzorowania dokumentów w postaci papierowej (elektronicznych kopii dokumentów stworzonych w postaci papierowej) oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Warunkach korzystania
z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
3) Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
4) Za datę przekazania oferty przyjmuje się datę przekazania na ePUAP.
5) Dane postępowania można wyszukać na „Liście wszystkich postępowań” w miniPortalu klikając wcześniej opcję „Dla Wykonawców” lub ze strony głównej z zakładki Postępowania w miniPortalu.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa w Jarosławcu z siedzibą Szkołą Podstawowa w Jarosławcu, ul. Bałtycka 65b, 76-107 Jarosławiec
W sprawach z zakresu danych osobowych może Pani/Pan kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych. Kontakt może odbyć się drogą elektroniczną na adres e-mail: iod@postomino.pl
lub pisemnie na adres Urząd Gminy Postomino, 76-113 Postomino 30, z dopiskiem IOD.
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym
z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu”;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o przepisy ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 ze zm.), dalej „ustawa Pzp”;
dane osobowe będą przetwarzane przez czas wskazany w przepisach prawa ze szczególnym uwzględnieniem ustawy z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach, Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych,
obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
stosowanie do art. 22 RODO w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany,;
posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana; przy czym w sytuacji, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 RODO wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku Zamawiający może żądać wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania,
w szczególności podania nazwy lub daty bieżącego bądź zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego,
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych, przy czym skorzystanie
z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników,
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych
z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.),
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP-JC.26.01.2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 6
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
3.1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne usługi dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu.
3.2. Termin wykonania zamówienia: od 01.09.2022r. do dnia 31.12.2023r. Przewidywany termin podpisania umowy to: sierpień 2022 r.
3.3. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na następujące części towarów z kodami CPV
część 1 Dostawa artykułów spożywczych, owoców, warzyw i jaj
grupa produktów:
artykuły suche i inne – 15000000-8
warzywa i owoce – 03100000-2
jaja – 03142500-3
3.4. Dostarczane produkty powinny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, przewożone zgodnie z wymaganiami HACCAP, posiadać świadectwa jakości i termin przydatności do spożycia.
3.5. Dostarczane do Zamawiającego artykuły spożywcze muszą być transportowane zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.
3.6. Zamawiający nie dopuszcza składana ofert wariantowych.
3.7. Zamawiający dopuszcza składanie ofert na poszczególne części zamówienia.
3.8. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zmiany Zamawiającego. Z uwagi na stan zagrożenia epidemiologicznego zapotrzebowanie może ulec zmniejszeniu.
3.9. Wszelkie artykuły żywnościowe wchodzące w skład zamówienia i zaoferowane przez Wykonawcę powinny spełniać ustanowione polskim prawem normy i przepisy dla artykułów żywnościowych.
3.10. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
3.11. Nie wszystkie rodzaje produktów muszą być zakupione lub zakupione w pełnym zakresie ilościowym. Ilość zamawianych towarów może ulec obniżeniu. Zamówienie artykułów w mniejszej ilości, niż podane w zestawieniu ilościowo-asortymentowym w formularzu cenowym nie może być powodem roszczeń Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego.
3.12. Dostawy artykułów żywnościowych do szkoły odbywać się będą każdorazowo na podstawie złożonego poprzez pocztę e-mail przez Zamawiającego zamówienia, w którym określi on każdorazowo ilości asortymentu danej dostawy. Zamówiony towar zostanie dostarczony w ciągu dwóch dni od złożonego zamówienia.
3.13. Zamawiający nie określa obowiązku zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na umowę
o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia obejmuje jedynie czynności wykonywane przez dostawców.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: w trakcie oceny ofert, kolejno ocenianym ofertom, zostaną przyznane punkty wg poniższego wzoru:
Sposób przyznania punktów w kryterium „Cena”
Najniższa oferowana cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu
„Cena”= ----------------------------------------------------------------- x 100 pkt
Cena ofertowa badanej oferty
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
3.1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne usługi dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu.
3.2. Termin wykonania zamówienia: od 01.09.2022r. do dnia 31.12.2023r. Przewidywany termin podpisania umowy to: sierpień 2022 r.
3.3. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na następujące części towarów z kodami CPV
część 2 Dostawa drobiu, mięsa i wędlin
grupa produktów:
drób – 15112000-6
mięso i wędliny – 15131100-6
3.4. Dostarczane produkty powinny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, przewożone zgodnie z wymaganiami HACCAP, posiadać świadectwa jakości i termin przydatności do spożycia.
3.5. Dostarczane do Zamawiającego artykuły spożywcze muszą być transportowane zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.
3.6. Zamawiający nie dopuszcza składana ofert wariantowych.
3.7. Zamawiający dopuszcza składanie ofert na poszczególne części zamówienia.
3.8. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zmiany Zamawiającego. Z uwagi na stan zagrożenia epidemiologicznego zapotrzebowanie może ulec zmniejszeniu.
3.9. Wszelkie artykuły żywnościowe wchodzące w skład zamówienia i zaoferowane przez Wykonawcę powinny spełniać ustanowione polskim prawem normy i przepisy dla artykułów żywnościowych.
3.10. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
3.11. Nie wszystkie rodzaje produktów muszą być zakupione lub zakupione w pełnym zakresie ilościowym. Ilość zamawianych towarów może ulec obniżeniu. Zamówienie artykułów w mniejszej ilości, niż podane w zestawieniu ilościowo-asortymentowym w formularzu cenowym nie może być powodem roszczeń Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego.
3.12. Dostawy artykułów żywnościowych do szkoły odbywać się będą każdorazowo na podstawie złożonego poprzez pocztę e-mail przez Zamawiającego zamówienia, w którym określi on każdorazowo ilości asortymentu danej dostawy. Zamówiony towar zostanie dostarczony w ciągu dwóch dni od złożonego zamówienia.
3.13. Zamawiający nie określa obowiązku zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na umowę
o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia obejmuje jedynie czynności wykonywane przez dostawców.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 15.4. Sposób oceny ofert: w trakcie oceny ofert, kolejno ocenianym ofertom, zostaną przyznane punkty wg poniższego wzoru:
Sposób przyznania punktów w kryterium „Cena”
Najniższa oferowana cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu
„Cena”= ---------------------------------------------------------------- x 100 pkt
Cena ofertowa badanej oferty
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
3.1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne usługi dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu.
3.2. Termin wykonania zamówienia: od 01.09.2022r. do dnia 31.12.2023r. Przewidywany termin podpisania umowy to: sierpień 2022 r.
3.3. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na następujące części towarów z kodami CPV
część 3 Dostawa nabiału
grupa produktów:
nabiał – 15500000-3
3.4. Dostarczane produkty powinny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, przewożone zgodnie z wymaganiami HACCAP, posiadać świadectwa jakości i termin przydatności do spożycia.
3.5. Dostarczane do Zamawiającego artykuły spożywcze muszą być transportowane zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.
3.6. Zamawiający nie dopuszcza składana ofert wariantowych.
3.7. Zamawiający dopuszcza składanie ofert na poszczególne części zamówienia.
3.8. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zmiany Zamawiającego. Z uwagi na stan zagrożenia epidemiologicznego zapotrzebowanie może ulec zmniejszeniu.
3.9. Wszelkie artykuły żywnościowe wchodzące w skład zamówienia i zaoferowane przez Wykonawcę powinny spełniać ustanowione polskim prawem normy i przepisy dla artykułów żywnościowych.
3.10. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
3.11. Nie wszystkie rodzaje produktów muszą być zakupione lub zakupione w pełnym zakresie ilościowym. Ilość zamawianych towarów może ulec obniżeniu. Zamówienie artykułów w mniejszej ilości, niż podane w zestawieniu ilościowo-asortymentowym w formularzu cenowym nie może być powodem roszczeń Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego.
3.12. Dostawy artykułów żywnościowych do szkoły odbywać się będą każdorazowo na podstawie złożonego poprzez pocztę e-mail przez Zamawiającego zamówienia, w którym określi on każdorazowo ilości asortymentu danej dostawy. Zamówiony towar zostanie dostarczony w ciągu dwóch dni od złożonego zamówienia.
3.13. Zamawiający nie określa obowiązku zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na umowę
o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia obejmuje jedynie czynności wykonywane przez dostawców.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: w trakcie oceny ofert, kolejno ocenianym ofertom, zostaną przyznane punkty wg poniższego wzoru:
Sposób przyznania punktów w kryterium „Cena”
Najniższa oferowana cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu
„Cena”= ------------------------------------------------------------------------ x 100 pkt
Cena ofertowa badanej oferty
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
3.1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne usługi dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu.
3.2. Termin wykonania zamówienia: od 01.09.2022r. do dnia 31.12.2023r. Przewidywany termin podpisania umowy to: sierpień 2022 r.
3.3. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na następujące części towarów z kodami CPV
część 4 Dostawa pieczywa
grupa produktów:
pieczywo – 15811000-6
3.4. Dostarczane produkty powinny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, przewożone zgodnie z wymaganiami HACCAP, posiadać świadectwa jakości i termin przydatności do spożycia.
3.5. Dostarczane do Zamawiającego artykuły spożywcze muszą być transportowane zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.
3.6. Zamawiający nie dopuszcza składana ofert wariantowych.
3.7. Zamawiający dopuszcza składanie ofert na poszczególne części zamówienia.
3.8. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zmiany Zamawiającego. Z uwagi na stan zagrożenia epidemiologicznego zapotrzebowanie może ulec zmniejszeniu.
3.9. Wszelkie artykuły żywnościowe wchodzące w skład zamówienia i zaoferowane przez Wykonawcę powinny spełniać ustanowione polskim prawem normy i przepisy dla artykułów żywnościowych.
3.10. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
3.11. Nie wszystkie rodzaje produktów muszą być zakupione lub zakupione w pełnym zakresie ilościowym. Ilość zamawianych towarów może ulec obniżeniu. Zamówienie artykułów w mniejszej ilości, niż podane w zestawieniu ilościowo-asortymentowym w formularzu cenowym nie może być powodem roszczeń Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego.
3.12. Dostawy artykułów żywnościowych do szkoły odbywać się będą każdorazowo na podstawie złożonego poprzez pocztę e-mail przez Zamawiającego zamówienia, w którym określi on każdorazowo ilości asortymentu danej dostawy. Zamówiony towar zostanie dostarczony w ciągu dwóch dni od złożonego zamówienia.
3.13. Zamawiający nie określa obowiązku zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na umowę
o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia obejmuje jedynie czynności wykonywane przez dostawców.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-01-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: w trakcie oceny ofert, kolejno ocenianym ofertom, zostaną przyznane punkty wg poniższego wzoru:
Sposób przyznania punktów w kryterium „Cena”
Najniższa oferowana cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu
„Cena”= ---------------------------------------------------------------- x 100 pkt
Cena ofertowa badanej oferty
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
3.1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne usługi dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu.
3.2. Termin wykonania zamówienia: od 01.09.2022r. do dnia 31.12.2023r. Przewidywany termin podpisania umowy to: sierpień 2022 r.
3.3. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na następujące części towarów z kodami CPV
część 5 Dostawa ziemniaków
grupa produktów:
ziemniaki – 03212100-1
3.4. Dostarczane produkty powinny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, przewożone zgodnie z wymaganiami HACCAP, posiadać świadectwa jakości i termin przydatności do spożycia.
3.5. Dostarczane do Zamawiającego artykuły spożywcze muszą być transportowane zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.
3.6. Zamawiający nie dopuszcza składana ofert wariantowych.
3.7. Zamawiający dopuszcza składanie ofert na poszczególne części zamówienia.
3.8. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zmiany Zamawiającego. Z uwagi na stan zagrożenia epidemiologicznego zapotrzebowanie może ulec zmniejszeniu.
3.9. Wszelkie artykuły żywnościowe wchodzące w skład zamówienia i zaoferowane przez Wykonawcę powinny spełniać ustanowione polskim prawem normy i przepisy dla artykułów żywnościowych.
3.10. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
3.11. Nie wszystkie rodzaje produktów muszą być zakupione lub zakupione w pełnym zakresie ilościowym. Ilość zamawianych towarów może ulec obniżeniu. Zamówienie artykułów w mniejszej ilości, niż podane w zestawieniu ilościowo-asortymentowym w formularzu cenowym nie może być powodem roszczeń Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego.
3.12. Dostawy artykułów żywnościowych do szkoły odbywać się będą każdorazowo na podstawie złożonego poprzez pocztę e-mail przez Zamawiającego zamówienia, w którym określi on każdorazowo ilości asortymentu danej dostawy. Zamówiony towar zostanie dostarczony w ciągu dwóch dni od złożonego zamówienia.
3.13. Zamawiający nie określa obowiązku zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na umowę o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia obejmuje jedynie czynności wykonywane przez dostawców.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 15.4. Sposób oceny ofert: w trakcie oceny ofert, kolejno ocenianym ofertom, zostaną przyznane punkty wg poniższego wzoru:
Sposób przyznania punktów w kryterium „Cena”
Najniższa oferowana cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu
„Cena”= ---------------------------------------------------------------------x 100 pkt
Cena ofertowa badanej oferty
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
3.1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne usługi dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Jarosławcu.
3.2. Termin wykonania zamówienia: od 01.09.2022r. do dnia 31.12.2023r. Przewidywany termin podpisania umowy to: sierpień 2022 r.
3.3. Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na następujące części towarów z kodami CPV
część 6 Dostawa mrożonek warzywnych i ryb
grupa produktów:
mrożonki – 15331170-9
ryby mrożone – 15221000-3
3.4. Dostarczane produkty powinny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, przewożone zgodnie z wymaganiami HACCAP, posiadać świadectwa jakości i termin przydatności do spożycia.
3.5. Dostarczane do Zamawiającego artykuły spożywcze muszą być transportowane zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.
3.6. Zamawiający nie dopuszcza składana ofert wariantowych.
3.7. Zamawiający dopuszcza składanie ofert na poszczególne części zamówienia.
3.8. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zmiany Zamawiającego. Z uwagi na stan zagrożenia epidemiologicznego zapotrzebowanie może ulec zmniejszeniu.
3.9. Wszelkie artykuły żywnościowe wchodzące w skład zamówienia i zaoferowane przez Wykonawcę powinny spełniać ustanowione polskim prawem normy i przepisy dla artykułów żywnościowych.
3.10. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
3.11. Nie wszystkie rodzaje produktów muszą być zakupione lub zakupione w pełnym zakresie ilościowym. Ilość zamawianych towarów może ulec obniżeniu. Zamówienie artykułów w mniejszej ilości, niż podane w zestawieniu ilościowo-asortymentowym w formularzu cenowym nie może być powodem roszczeń Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego.
3.12. Dostawy artykułów żywnościowych do szkoły odbywać się będą każdorazowo na podstawie złożonego poprzez pocztę e-mail przez Zamawiającego zamówienia, w którym określi on każdorazowo ilości asortymentu danej dostawy. Zamówiony towar zostanie dostarczony w ciągu dwóch dni od złożonego zamówienia.
3.13. Zamawiający nie określa obowiązku zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na umowę o pracę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia obejmuje jedynie czynności wykonywane przez dostawców.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Sposób oceny ofert: w trakcie oceny ofert, kolejno ocenianym ofertom, zostaną przyznane punkty wg poniższego wzoru:
Sposób przyznania punktów w kryterium „Cena”
Najniższa oferowana cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu
„Cena”= ------------------------------------------------------------------------ x 100 pkt
Cena ofertowa badanej oferty
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 8.1. W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zamawiający żąda następujące podmiotowe środki dowodowe:
8.1.1. Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy sporządzone nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Formularz oferty; oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia; oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu; oświadczenie wykonawcy dotyczące podstaw wykluczenia na podstawie art. 108 ust. 1 pkt 1,2, i 5 ustawy pzp - jeżeli dotyczy; zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów -
jeżeli dotyczy; oświadczenie wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składane na podstawie art.117 ust. 4 ustawy pzp - jeżeli dotyczy; pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia
umowy w sprawie zamówienia publicznego; pełnomocnictwo upoważniające do podpisania i złożenia oferty, jeżeli ofertę składa pełnomocnik.
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast odpisu albo informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, składa dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto
jego likwidacji, nie ogłoszono upadłości, jego aktywami nie zarządza likwidator lub sąd, nie zawarł układu z wierzycielami, jego działalność gospodarcza nie jest zawieszona ani nie znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-08-22 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem: "Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku" dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu - https://miniportal.uzp.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-08-22 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-09-22