DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI INTERNATU

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI INTERNATU
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoCzernichów
  • WojewództwoMałopolskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2022-06-24
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKÓŁ ROLNICZE CENTRUM KSZTAŁCENIA USTAWICZNEGO IM. FRANCISZKA STEFCZYKA W CZERNICHOWIE
  • Data publikacji ogłoszenia2022-06-13
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00205345
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI INTERNATU

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ ROLNICZE CENTRUM KSZTAŁCENIA USTAWICZNEGO IM. FRANCISZKA STEFCZYKA W CZERNICHOWIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000096187

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Rynek 17

1.5.2.) Miejscowość: Czernichów

1.5.3.) Kod pocztowy: 32-070

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski

1.5.7.) Numer telefonu: +48 12 270 25 29

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: czernichow.edu@gmail.com

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.czernichow.edu.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI INTERNATU

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-767cf7bd-e803-11ec-9a86-f6f4c648a056

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00205345

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-06-13

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00011545/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Żywność do stołówki internatu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://bip.malopolska.pl/zsrifstefczyka,m,57080,zamowienia-publiczne.html

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej - sylwiamor99@gmail.com, monikagoldman@wp.pl. Wykonawcy składając ofertę akceptują postanowienia:
1) Regulaminu korzystania z systemu miniPortal – dostępnego pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi;
2) Instrukcji użytkownika systemu miniPortal-ePUAP – dostępnego pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/Instrukcja_uzytkownika_miniPortal-ePUAP.pdf.

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty oraz do formularza do komunikacji.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu oraz Regulaminie ePUAP.
3. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB. Przepustowość sieci 70Mb/s.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Jeżeli Zamawiający będzie przetwarzał dane osobowe osób fizycznych w celu realizacji zamówienia, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie; ul. Rynek 17, 32-070 Czernichów;
2) Kontakt do inspektora ochrony danych osobowych: Waldemar Tarkowski mail: walmarbhp@onet.eu;
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z niniejszym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o przepisy Pzp i aktów wykonawczych;
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z Pzp;
7) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.
2. Posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Nie przysługuje Pani/Panu:
1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZSRC/270/4/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 702677,14 PLN

4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 430266,67 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 11

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 1
Nazwa zadania: Dostawa artykułów ogólnospożywczych
Częstotliwość dostawy: 3-5 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 81904,76 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 2
Nazwa zadania: Dostawa mięsa wołowego
Częstotliwość dostawy: 1-2 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 16228,57 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 3
Nazwa zadania: Dostawa wieprzowiny
Częstotliwość dostawy: 1-2 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 12838,10 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15113000-3 - Wieprzowina

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 4
Nazwa zadania: Dostawa drobiu
Częstotliwość dostawy: 2-3 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 20266,67 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15112000-6 - Drób

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 5
Nazwa zadania: Dostawa wędlin
Częstotliwość dostawy: 3-5 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 56571,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 6
Nazwa zadania: Dostawa produktów mleczarskich
Częstotliwość dostawy: 3-5 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 91428,57 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 7
Nazwa zadania: Dostawa jaj
Częstotliwość dostawy: 1-2 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 4000,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 8
Nazwa zadania: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich
Częstotliwość dostawy: Codziennie poniedziałek-piątek w godz. 05:00-06:00, sobota 07:00-08:00, po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 38400,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 9
Nazwa zadania: Dostawa warzyw i owoców
Częstotliwość dostawy: 4-5 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 78171,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 10
Nazwa zadania: Dostawa mrożonek warzywnych i ryb
Częstotliwość dostawy: 2-4 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 23142,86 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15221000-3 - Ryby mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych od 29.08.2022 r. do 31.12.2022 r. do Internatu przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
2. Część /nr zadania/: 11
Nazwa zadania: Dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych
Częstotliwość dostawy: 1-3 razy w tygodniu w godz. 06.00-09.00 po złożeniu zamówienia telefonicznego.
3. Ilości asortymentu dla każdego zadania są zawarte w tabelach Formularza ofertowego, stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.
4. Miejsce dostawy: Internat przy Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czernichowie, ul. Rynek 11, 32-070 Czernichów.
5. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych Wykonawcy.
6. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 z późn. zm.).
7. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których jest dostarczana przez wykonawcę żywność, powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone).
8. Dostarczane wyroby:
1) powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach zbiorowego żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu i sprzedaży bezpośredniej;
2) powinny być świeże, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami;
3) powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi;
4) opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia;
5) produkty przetworzone (wędliny i przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania wędlin w formie plasterkowanej i z możliwością próżniowego zapakowania;
6) mięso należy dostarczać w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika winna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m. in: nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru, klasę jakości i termin przydatności do spożycia
9. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę towaru wadliwego lub niepełnowartościowego Zamawiający odmówi odbioru towaru, zaś Wykonawca wymieni towar wadliwy lub niepełnowartościowy na towar nie wadliwy / pełnowartościowy i dostarczy - na koszt i ryzyko Wykonawcy - pełnowartościowy towar do 3 godzin od momentu stwierdzenia wady. Jakość towaru ocenia Zamawiający dokonujący odbioru.

4.2.5.) Wartość części: 7314,29 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-08-29 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty najkorzystniejszej (dla każdego z zadań) Zamawiający będzie kierował się wyłącznie kryterium ceny.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Zamawiający wymaga wykazania przez Wykonawcę spełnienia warunków określonych w art. 112 ust. 2 Pzp dotyczących:
1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez posiadanie dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jego złożeniem (KRS, CEIDG).
2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
4) Zdolności technicznej:
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
5) Zdolność zawodowej:
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 108 ust. 1 pkt. 5 Pzp o przynależności do tej samej grupy kapitałowej – oświadczenie stanowi załącznik nr 4 do SWZ

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 Pzp, sporządzona nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Nie dotyczy.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Zgodnie z SWZ.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian do umowy:
1) wynagrodzenia lub cen jednostkowych asortymentu – zmiana związana ze zmianą powszechnie obowiązujących przepisów prawa (np. w zakresie zmiany wysokości stawki podatku VAT);
2) wynagrodzenia, w sytuacji gdy Zamawiający będzie miał potrzebę zmniejszenia lub zwiększenia ilości danego asortymentu;
3) terminu realizacji z przyczyn niepowstałych z winy wykonawcy, w tym działania siły wyższej.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-06-24 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia oferty dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-06-24 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-07-23

NAJNOWSZE ZLECENIE
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą - Jodłownik
  • Lokalizacja zleceniamałopolskie
  • Data dodania15-04-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Kupię 24 słupy hea 220 wymiar 5.75 z dostawą. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI